Má někdo zkušenosti s walkerama 4#6 a 4g6 ?

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Zpráva
Autor
Pablo2

Má někdo zkušenosti s walkerama 4#6 a 4g6 ?

#1 Příspěvek od Pablo2 »

Má někdo zkušnosti s novými Walkerami 4-6 a 4G6 ? Po technické stránce vypadají velmi zajímavě a letové vlastnosti z toho co je vidět na Youtube jsou velmi dobré, cena také rozumná (v zahraničí).
1ondra9

Re: Má někdo zkušenosti s walkerama 4#6 a 4g6 ?

#2 Příspěvek od 1ondra9 »

Pablo2 píše: ...................a letové vlastnosti z toho co je vidět na Youtube jsou velmi dobré..........

No v první řadě si musíš uvědomit že videa v kategorii ,,PREZENTAČNÍ"
májí za prvořadý úkol prodat a od toho se všechno odvíjí to zanamená :

- se stroji lítají prvotřídní piloti !!!! (mimo jiné jim dali třeba i dlouhej čas na seznámeníse se strojem aby nabyli ta totální lemply (bez urážky)

- na předváděném stroji bývá třeba něco navíc co v tom tvém zakoupeném neni nebo nějaká úprava nebo něco

4G6 se mi taky líbí ale z principu se toho bojím asi jsem srab ale radši si za ty prachy dojdu na dvě (možná i víc :wink: ) pivka k nám do hospůdky u vyschlé dásně a budu mít z toho lepší pocit :)

ale třeba tady někdo písne pravej opak toho co jsem napsal a jistě to bude mít podložené vlastnictvím stroje

a pokud se tady někdo najde kdo tenhle vrtásek vlastní tak at určitě napíše své pocity byl by tak laskav :-)

s pozdravem .......... :wink:
NEBE - PEKLO - RÁJ (...prej zlatá prostřední cesta :roll: ...)

T-rex 500 CF-> po ráně ->GF ;-)
AURORA 9
easy copter XS metal (na domácí acro) :)
bejver

#3 Příspěvek od bejver »

1ondra9

#4 Příspěvek od 1ondra9 »

bejver píše:http://www.rcmania.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=22817

Máš to napsaný móóc hezky :)

ale i přez tvoje v podstatě kladné hodnocení tohoto krásného stroječku bych přemýšlel nad tím zda jí začátečníkovy doporučit -

tohle si může dovolit někdo kdo umí už docela dobře hlinu seřídit a nedělá mu problém menší úprava stroje
Jen by mě zajímalo jestli se nechá někde v čr koupit něco z ND ?? ale afi néé :cry:
ale jinak jsi podal dobře zpracovanou recenzi - smekám (před nezaujetostí)

s pozdravem .........

AURORA 9
bejver

#5 Příspěvek od bejver »

Zdar,
krom toho, že má 4G6 hodně společných dílů s 4G3 (zejména hlavní rotor) myslim, že tady se chystají na distribuci dílů i přímo pro 4G6:
http://www.rcking.eu/105-walkera-4g6

Jinak nastavení vrtulníku podle mě není velký problém - přijde již hotovej. I napípání do vysílačky (alespoň pokud je pořízen s WK2008) - v návodu je to popsáno krok po kroku. Je ale fakt, že lítání s heli této kategorie i po pár měsících nelze popsat jako bezproblémové, oddechové hobby na neděli. Je třeba aby případný adept věděl proč chce takovou malou poletuchu. Já bych ovšem neměnil - když se pak povede pár ostřejších osmiček (tedy v tělocvičně nebo venku) je ten pocit o něčem jiném, například ve srovnání s Bladem mSR, kterého má kamarád, nemluvě o potenciálu stroječku do budoucna.
Naposledy upravil(a) bejver dne pon 22.02.2010 14:13, celkem upraveno 1 x.
1ondra9

#6 Příspěvek od 1ondra9 »

bejver píše:Zdar,
krom toho, že má 4G6 hodně společných dílů s 4G3 (zejména hlavní rotor) myslim, že tady se chystají na distribuci dílů i přímo pro 4G6:
http://www.rcking.eu/105-walkera-4g6

Jinak nastavení vrtulníku podle není velký problém - přijde již hotovej. I napípání do vysílačky (alespoň pokud je pořízen s WK2008) - v návodu je to popsáno krok po kroku. Je ale fakt, že lítání s heli této kategorie i po pár měsících nelze popsat jako bezproblémové, oddechové hobby na neděli. Je třeba aby případný adept věděl proč chce takovou malou poletuchu. Já bych ovšem neměnil - když se pak povede pár ostřejších osmiček (tedy v tělocvičně nebo venku) je ten pocit o něčem jiném, například ve srovnání s Bladem mSR, kterého má kamarád, nemluvě o potenciálu stroječku do budoucna.

Ale jo mě by se taky líbyla ono už jen kdyby měla dělat jen ty nedělní lety/hover tak bych jí bral...... (nebo na parádu do poličky :wink: )
ale bojim se že na doma 3x3 metry budu dost špatně viset.. :D
ale samozřejmě tělocvična je jiný kafčo........

AURORA 9
Fialka

HM 4G6

#7 Příspěvek od Fialka »

4G6 mám od vánoc :D Teprve tento víkend jsem ji zprovoznil k plné spokojenosti. Po několika ranách (značkování nábytku v obyváku) jsem objednával různé náhradní díly a přišla hlava řešená malinko jinak a hlavně lépe, než ta originální co byla na původní helince. Takže tato je téměř bez vůlí. Používám uhlíkové listy, které vyvažuji broušením těžšího "pod vodou", papírem zrnitosti 1000. Helinka nyní létá na takové mrně docela klidně, bez velkých tendencí utíkat někam, kam nechci. (jinak létám s Blade 400 a Raptorem E550, ale ne v obyváku :? ) Na chodu serv je poznat, že se nejedné o žádnou super kvalitu, neutrál je pokaždé o kousek jinde a chod taky není ideálně plynulý. Ale kupodivu to nemá až tak zásadní vliv na létání. Celkově bych hodnotil jako příjemnou hračku "na doma" když to nejde venku. Hlavně za velmi příznivou cenu. Díly kupuji na:http://www.chinesejade.com/walkera4G6.htm , poštovné účtují pouze 5 dolarů, platím PAYPALEM. Vždy to přišlo vpořádku do 14 dnů. To je zatím ke 4G6 vše.
bejver

#8 Příspěvek od bejver »

Mohu se zeptat konkrétně jakou rotorovou hlavou si svou 4g6 vytunil? A eventuálně odkud? Dík.
Fialka

#9 Příspěvek od Fialka »

bejver píše:Mohu se zeptat konkrétně jakou rotorovou hlavou si svou 4g6 vytunil? A eventuálně odkud? Dík.

Koupil jsem hlavu normálně jako ND na Chinesejade (odkaz je o příspěvek výš) Hlava je jiná v tom, že otvory pro tlumicí kroužky nejsou oválné, jako u původního provedení ale kruhové a tlumicí gumičky nejsou obyčejné O-kroužky ale jsou udělané tak, že přesně bez vůlí pasují do hlavy. Vahadla ovládající úhel náběhu listů také byla přesněji vyrobená, takže chodí bez (zemědělských) vůlí. A držáky listů po přišroubování k osičce rotoru také pasovaly přesně a s minimálními vůlemi. Otázka je, co pošlou při další objednávce :?
Gartik

#10 Příspěvek od Gartik »

překlep :)

když už post tak..
Taky uvažuji o koupi.. ale 4#6ky.. ještě nějaké postřehy z tohoto modelu? Pár témat už jsem prošel a myslím, že za tu cenu vrtulnik i vysílačka slušná..
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Gattor »

Svoje prvotni nadseni a pozdejsi upravu nazoru jsem popsal k 4#6 tady:
http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... ic&t=26277
Gartik

#12 Příspěvek od Gartik »

jj tam jsem to pročetl.. bavili jsme se spolu o tom kabelu k pc ;) díky za názor..
Gartik

#13 Příspěvek od Gartik »

Tak už ji mám doma, ale chci se zeptat:

Když je vrtulník v klidu (mám i vyplou vysílačku) tak se pořád vrtí a tak knučí servo na zadní vrtulku. Je to normální? Spíš mi příjde jako by byla posunuta 0 hodnota a ono pořád skáče mezi dvěma polohama...

Díky za pomoc ;)
00Ja
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od 00Ja »

Jestli jsem to dobre pochopil, mas vrtuolnik pod napetim (pripojenou baterku) a zaroven vyplou vysilacku? To nikdy nedelej. V dobe, kdy je zapnutej vrtulnik, musis mit vzdycky zapnutou vysilacku. Kvuli bezpecnosti.

A k tvej otazce- serva by mely bejt v klidu.
Gartik

#15 Příspěvek od Gartik »

Jakmile připojím baterku k vrtulníku tak to začne dělat.. ať mám vysílačku vyplou nebo zaplou... prostě pořád se vrtí o kousek dopředu a dozadu. Někdy pomůže když pohnu zadní vrtulkou (myslím že se jí říká směrovka) ale stačí s vrtulníkem trošku pohnout a začne to dělat zase. Myslím že to dělá i během letu :/
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“