Turnigy 9X 9Ch

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Zamčeno
Zpráva
Autor
Tomnick

#211 Příspěvek od Tomnick »

Ano, měl jsi pravdu, mám mode 2, ale ve vysílačce jsem měl softwarově nastaven mode 1. Už to mám v pořádku a i s páčkou plynu úplně dole vše funguje při zapnutí jak má. Díky za rady.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#212 Příspěvek od RiMr »

Ještě bacha, při změně módu se ti "vyresetuje" nastavení modelu, tak ať nejsi nepříjemně překvapen... :wink:
Luzr
Kontaktovat uživatele:

učitel-žák

#213 Příspěvek od Luzr »

Nevím jestli se to tu už řešilo, ale kdyby někdo to info potřeboval, dneska jsem úspěšně létal se dvěma TG9x v režimu učitel žák:

- Vysílačky jsem propojil stereofonním kabelem co jsem doma našel

- Na učiteli nastavit cílový model, v nastavení položka "Trainer", vpravo aktivovat kanály které chceme přepínat (co je OFF ovládá jen učitel)

- Vysílačka žáka musí být VYPNUTÁ !!! (display u ní stejně svítí)

- Přepínač je vpravo dole, vede k němu šipka TRN, je to ten na stopky

Co se mi nelíbilo:

- přepínač TRN je vlastně spínač, takže je potřeba ho když ovládá učitel držet. Není to tak hrozné, pokud nemusíte odhazovat... :)

- éro je potřeba vytrimovat i na žákovi, to je hodně hloupé.... (ještě nevím jak si to poradí se mixy, třeba s v-tailem).

Ale jinak pohoda...
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#214 Příspěvek od Jetson »

Když do toho dám Spektrum DSM2 9ch modul, tak to bude 9 nebo jen 8 kanál?
Tomnick

#215 Příspěvek od Tomnick »

Dotaz na majitele TX9.
Mám ji již delší dobu, a do nedávna jsem ji napájel obyč. AA bateriemi. Teď jsem si ale pořídil tx lipolku:
http://hobbycity.com/hobbyking/store/uh ... ipoly_Pack
Jde mi o to, jestli mohu baterii nabíjet zapojenou ve vysílači tím nabíjecím konektorem ve vysílači. Zdroj který mám dává na pevno 12V/5A. Jestli ano, má se to nabíjet, když je vysílač zapnutý, nebo vypnutý? Nechci to nijak odpálit, tak se radši zeptám. V manuálu, jsem o tom nic nenašel.
Díky za rady.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#216 Příspěvek od RiMr »

No hele, je to LiPolka jako každá jiná, takže důrazně doporučuju neexperimentovat a nabíjet jako každou jinou LiPolku... Já ji nabíjím přes ten malý červený konektor (JST) a přes balanc konektor balancuju, proto jsou tam dva silové konektory. Jeden máš nafurt ve vysílači ať s tím furt neštracháš a druhým nabíjíš. A až nabiješ tak to tam i s tím balanc konektorem zase úhledně nacpeš jak sirotu... Místo je tam na to tak akorát. Nenabíjíš každý den, ale vzhledem ke kapacitě accu jednou za několik týdnů (aspoň já), takže se poškození namačkaných drátů neustálým štracháním moc nebojím...
Hele, s tím nabíjením bych neexperimentoval, jde přece jen o zdroj k vysílači... A nabíječka Lipol schopná slušně nabít a vybalancovat tříčlánek je dneska otázka doslova pár kaček... Oproti ceně modelu (bytu) rozhodně... :wink:
Tomnick

#217 Příspěvek od Tomnick »

Ok, OK. Mě šlo právě o to, že ty kablíky zrovna moc silově nevypadají, nějak mě nešlo do hlavy, že přes ně má téct 5A. Tak to abych si ještě vyrobil specialní nabíjecí kablík pro tuhle Li-Pol.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#218 Příspěvek od RiMr »

No tak ono do ní nemusíš cpát 2C když to nabíjíš jednou za dva měsíce... Pokud tě netlačí čas, tak je určitě dobré LiPolku nabíjet 1C (tedy cca 2,6A)...
Ale úplně tomu nerozumím, jestli tím "zdrojem co napevno dává 12V/5A" myslíš nabíječku, nebo FAKT JENOM ZDROJ?!
Hele, LiPolka není NiCd abys to do ní takhle pral natvrdo... Zkoumej tady na webu, je tu toho o nabíjení LiPol (a možném hazardu když se to flikuje) dost...
vidas

Turnigy 9X 9Ch Transmitter w/ Module & 8ch Receiver

#219 Příspěvek od vidas »

Zdravim pani,
aktulane je HabbyKing vysielac Turnigy aj s modulom 2,4 GHz a prijimacom ak som to spravne pochopil.

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=8991&Product_Name=Turnigy_9X_9Ch_Transmitter_w/_Module_&_8ch_Receiver_(Mode_1)_(v2_Firmware)

mate ku tomu nejake postrehy ako to spolu funguje?
Je to pouzitelne na lietanie s akrobatickym vetronom?
Popripade je tu nejaky stastny majitel ktory uz ma prve skusenosti stymto kompletnym setom?
Som total zaciatocnik a chcel by som kupit vetrona FOX od Hype, teda lietajuci izolacny material ako tu niekto podotkol.

http://www.hype-rc.de/?page=shop/flypage&product_id=16354&category_id=dae0453707ac080d8250806d3d86361f&ps_session=o2kmmrhge8d7095fsv2ka3dit6&mod_title=modelle&setlang=deu

Ale aby som mohol ovladat kridielka ako klapky/brzdy a nastavit expo ten ich setovy vysielac nestaci. Takze uvazujem nad tymto ako nad lepsou alternatyvou ku ARF verzii.
Dakujem za info a rady.
atlanta

#220 Příspěvek od atlanta »

Teď se to tu právě řešilo, zatím nikdo nic neví..

http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... 395#383395
Bývr :-) , F9F , Tempest ( ve stavbě )
Diabolek

Nová verze Turnigy 9X + další RÁDIO

#221 Příspěvek od Diabolek »

Zdravím vás, pánové. Právě jsem si objednal Turnigy 9X vysílač ze stránek hobbyking.com ve verzi s modulem a rádiem + a teď to příjde :-) DALŠÍ rádio :-)... Ale nikoliv z jejich stránek, ale přímo odtud - http://www.hobbyzoom.com/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=45_60&products_id=879 - toto rádio je naprosto totožné s tím, které má hobbyking u aparatury Turnigy - pouze se liší nálepkou, ale co je nejpodstatnější - na jednom diskuzním fóru bylo potvrzeno, že to spolu chodí... ALE osobně jsem to ještě nevyzkoušel - takže hned, jak mi to příjde - poreferuju :-)...

Vypadá to velice slibně - neboť Turnigy má na svém rádiu označení Turnigy 9X8C-V2 a Flysky má FS-R8B - je to ale totožné rádio - jen Turnigy, dle mé teorie, to přeznačilo, aby lidi zmátlo - aby si nekupovali výrobek konkurence! Smysl to dává a až mi to příjde, tak poreferuju, zda jsem si to myslel správně - ale domnívám se, že ano :-)...

Zde je odkaz na to vlákno, kde se zmiňují o kompatibilitě rádia Flysky s Turnigy 9x: http://www.hobbyking.com/hobbycity/forum/forum_posts.asp?TID=9615

Doufám, že se podařilo konečně rozlousknout ono tajemství - "Tajemné rádio" :-)...

P.S. Na stránkách hobbyzoom.com, kde je i výše zmíněné rádio, je možno objednávat bez problémů do České Republiky a to prosím BEZ poštovného :-)... Cena rádia je 29.99 USD, což na naši měnu v tento večer byl cca 668,- Kč - což se stále vyplatí :-) A není to Teleshopping :-D
Turnigy 9X V2 a k tomu 3x Rx Turnigy a 1x Rx FlySky.
Letový park: "Bobík" - středoplošník na stříďák, F-18 Hornet - dmychadlo, Muligen, ASW 28 - 2 metry rozpětí...
mart
Kontaktovat uživatele:

Re: Nová verze Turnigy 9X + další RÁDIO

#222 Příspěvek od mart »

Diabolek píše:Zdravím vás, pánové. Právě jsem si objednal Turnigy 9X vysílač ze stránek hobbyking.com ve verzi s modulem a rádiem + a teď to příjde :-) DALŠÍ rádio :-)... Ale nikoliv z jejich stránek, ale přímo odtud - http://www.hobbyzoom.com/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=45_60&products_id=879 - toto rádio je naprosto totožné s tím, které má hobbyking u aparatury Turnigy - pouze se liší nálepkou, ale co je nejpodstatnější - na jednom diskuzním fóru bylo potvrzeno, že to spolu chodí... ALE osobně jsem to ještě nevyzkoušel - takže hned, jak mi to příjde - poreferuju :-)...

Vypadá to velice slibně - neboť Turnigy má na svém rádiu označení Turnigy 9X8C-V2 a Flysky má FS-R8B - je to ale totožné rádio - jen Turnigy, dle mé teorie, to přeznačilo, aby lidi zmátlo - aby si nekupovali výrobek konkurence! Smysl to dává a až mi to příjde, tak poreferuju, zda jsem si to myslel správně - ale domnívám se, že ano :-)...

Zde je odkaz na to vlákno, kde se zmiňují o kompatibilitě rádia Flysky s Turnigy 9x: http://www.hobbyking.com/hobbycity/forum/forum_posts.asp?TID=9615

Doufám, že se podařilo konečně rozlousknout ono tajemství - "Tajemné rádio" :-)...

P.S. Na stránkách hobbyzoom.com, kde je i výše zmíněné rádio, je možno objednávat bez problémů do České Republiky a to prosím BEZ poštovného :-)... Cena rádia je 29.99 USD, což na naši měnu v tento večer byl cca 668,- Kč - což se stále vyplatí :-) A není to Teleshopping :-D

ja vas celkem nechapu...
jak kurnik vypadaji setova radia .. samej problem, rozsekane modely, jen starosti a zacnete nakupovat radia za 3O dolacu .. setrite na nespravnem miste ...
no kazdeho vec .. akorat doufam ze treba ta koule cinu neprijde na nespravne misto v mem okoli. hodne uspechu ..
Diabolek

#223 Příspěvek od Diabolek »

Tady si nerozumíme...

Toto není setové rádio a není to v pásmu 35MHz či 40MHz, ale je to 2,4GHz a v několika vláknech se tu řeší ta skutečnost, že zatím není známo rádio, které by fungovalo s nejnovější verzí vysílačky Turnigy, která má modul v 2,4GHz pásmu - takže Vás určitě nesestřelí, či jinak nepoškodí - toho se vůbec nemusíte bát...
Turnigy 9X V2 a k tomu 3x Rx Turnigy a 1x Rx FlySky.
Letový park: "Bobík" - středoplošník na stříďák, F-18 Hornet - dmychadlo, Muligen, ASW 28 - 2 metry rozpětí...
LV
Kontaktovat uživatele:

#224 Příspěvek od LV »

Diabolek píše:Tady si nerozumíme...

Toto není setové rádio a není to v pásmu 35MHz či 40MHz, ale je to 2,4GHz a v několika vláknech se tu řeší ta skutečnost, že zatím není známo rádio, které by fungovalo s nejnovější verzí vysílačky Turnigy, která má modul v 2,4GHz pásmu - takže Vás určitě nesestřelí, či jinak nepoškodí - toho se vůbec nemusíte bát...

Rozdiel v kvalite medzi týmto a setovým vysielačom je takmer nulový
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
tks
Kontaktovat uživatele:

Re: Nová verze Turnigy 9X + další RÁDIO

#225 Příspěvek od tks »

Diabolek píše:Zdravím vás, pánové. Právě jsem si objednal Turnigy 9X vysílač ze stránek hobbyking.com ve verzi s modulem a rádiem + a teď to příjde :-) DALŠÍ rádio :-)... Ale nikoliv z jejich stránek, ale přímo odtud - http://www.hobbyzoom.com/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=45_60&products_id=879 - toto rádio je naprosto totožné s tím, které má hobbyking u aparatury Turnigy - pouze se liší nálepkou, ale co je nejpodstatnější - na jednom diskuzním fóru bylo potvrzeno, že to spolu chodí... ALE osobně jsem to ještě nevyzkoušel - takže hned, jak mi to příjde - poreferuju :-)...

Já sice toto téma moc nesleduji, ale Tvoje nadšení mě donutilo i kliknout na odkazy. A vůbec jsem nepochopil co že sis to koupil? Já na tom webu vidím přijímač za 29.99, Ty mluvíš o "rádiu", což je asi vysílač...?

Další věcí je, že rozdíl v označení B a C úplně klidně může znamenat změnu komunikačního protokolu a v horším případě i úplnou nekompatibilitu. O změnách v jednotlivých verzích firmware ani nemluvím.
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
Zamčeno

Zpět na „Turnigy T9x“