Blade mSR by E-flite

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
zablabla

#841 Příspěvek od zablabla »

Georg9 píše:Nemaj to být ty dlouhý? Je to lepsi na venek takhle, zda se ze to ostreji reaguje..

Ano maji, jsem osel, zpět do škamny. Jinak s tímhle nastavením lítám i
v ložnici 4x4m, jen ho nesmím moc nechat rozjet.
Georg9

#842 Příspěvek od Georg9 »

Též mám ty dlouhý, akorát do bytu sem si dal na dx6i plusové expo na ven 0 :)
zablabla

#843 Příspěvek od zablabla »

Georg9 píše:Též mám ty dlouhý, akorát do bytu sem si dal na dx6i plusové expo na ven 0 :)

No já jsem původně taky zkoušel různá doporučená nastavení, nakonec jsem ale všechny mixy a křivky smazal a teď používám jen základní trimy. Faktem je, že msr mám pro takové to "domácí polétáni" a přípravu pro T-REX 500 ( zatím jen s učitelem). Názory tu zaznívají různé, ale podle mě základní návyky a reakce na chování vrtulníku si člověk musí dostat pod kůži. Sim je samozřemostí a mě osobně tem msr pomáhá taky a přece jenom je to lítání v reálu.
Georg9

#844 Příspěvek od Georg9 »

Jako je to dobry na blbnutí doma a když nefouká tak trochu i venku.. Jednou sem s tím lítal tak, že sem byl v baráku a vrtulník venku, mel sem otevrený okno a takhle lítal. Po chvíli vybehl soused a ze se prej málem sbláznil :-D:-D, si myslel chudak ze tam lita nákej exotickej hmyz nebo tak neco.. Tak se mu docela oddychlo když videl že to ovládám já.. :-D tak bacha na too :)
vasylp

#845 Příspěvek od vasylp »

tak jsem taky nevydržel a objednal už se těšim tady to tak sladce pochvalujete :D :D
JETI DS-14 / MAVERICK / Goblin RAW / Spirit / Phoenix /
MartinMartin
Kontaktovat uživatele:

#846 Příspěvek od MartinMartin »

Neudělal jsi špatně ale doporučuji upravit ten nabíječ jinak už mám nové lipo 160mA Turnigi a perfektní letoví čas je přes osm minut agresivního létání a určitě se lehce zvedne jelikož se jedná o první nabitý cikl. Byl jsem létat venku a opravdu parádička začíná se mi to tam líbit víc než doma. Létám na dvoře který je ohraničen dokola dva domy a vysoká zídka takže dokonalé bezvětří a ještě tam máme pergolu takže prolézačka nebo spíš prolétávačka pro bladeho jak vyšitá vymetl jsem všechny pavučiny a aj povozil nějaké pavouky :D
vasylp

#847 Příspěvek od vasylp »

no ten nabiječ počitam že stači sehnat propojovaci kablik mam nabiječku IMAX B8 ta asy to zvladne co :?:
Penax

#848 Příspěvek od Penax »

Tak Vam hosi reknu, ze nevim,nevim jestli MSR-ko je zrovna kousek pro zacatecnika.Ja jsem si na jeho stabilitu tak zvyknul, ze nyni mam dost problemu se ucit litat v simu. Je to doslova rozdil 100 a 1. Mam dost velke obavy o toho T-Rexe 450 Pro co jsem si poridil jelikoz jsem si myslel, ze to bude jenom o neco min stabilnejsi nez MSR-ko.
Nyni pri treninku na simu zacinam videt Rexovu budoucnost kapinek cerne.
Ale snazim se opravdu poctive trenovat aby prace uzivatele "pseny" kteremu chci timto podekovat za zapojeni a serizeni meho stroje, neprisla behem nekolika vterin nazmar.
Blade MSR je podle me spise takovy relaxacni doplnek do obyvaku pro zkuseneho letce, ktery ho bude ovladat pouze jednou rukou a v druhe drzet salek caje a zamyslene bude hledet na plapolajici ohen v krbu.
vasylp

#849 Příspěvek od vasylp »

:lol: :lol: :lol: ta posledníi věta pěkně si to napsal 8)
marman
Kontaktovat uživatele:

#850 Příspěvek od marman »

Penax píše:... nyni mam dost problemu se ucit litat v simu. Je to doslova rozdil 100 a 1...

Mám podobnou zkušenost na simu - mSR je můj zatím jediný vrťas (mám ho od vánoc), doma s ním poletuji i v místnosti, kde je patrová postel a nejširší místo asi 1,5 m, prostě taková prima překážková dráha právě pro něj. Nějaký čas mi trvalo, než jsem se naučil pohybovat tak, abych se sem "vešel" :-)

Taky jsem si říkal, že to bude dobrá průprava na větší kafemlejnek, ale na simu s větším strojem mám zajímavý poměr vzletů:havárek 1:1 :twisted: Takže nejsi v tom sám, bude to chtít "akorát" ještě hodně trénovat ;-)
A když řekla: "Dáme si bublinky?", vzal jsem Merlina a šel si zalítat.
Prý nemyslím na budoucnost, tak přístě polítám radši s Future...
romko1

#851 Příspěvek od romko1 »

mSR je dobry treningovy stroj..tiez ho mam od vianoc a ked mam trosku cas zalietam si po dome... deti maju tiez velku radost a starsia mi ho obcas nahana s metlou (vid. foto vedla), takze je to aj adrenalin :D ...
Samozrejme neda sa to porovnat s ovladanim t-rexa 450 a pod. ale na zaciatok uplne idealny... avsak spravnou kombinaciou simulatora (mam AFPD a FMS) mSRka a pouzitim flymentora v 450 sa pomalicky posuvam do riadenia vacsich vrtasov... :wink:
H8mini+TX06,Leader160HM,Leader130HM,Leader125HM,ThunderTigerXXT,HydrotekF1+SKY-HD01,Taranis X9D+
golemcik

zkušenosti

#852 Příspěvek od golemcik »

Zdravím všechny piloty. Pouze bych se chtěl podělit o zkušenosti co mám s tímhle drakem. Na takové to domácí létání to neni špatný stroj, ale teprve venku předvede co doopravdy umí. Jak mnozí psali, tak pokad se objeví problém, tak většinou to další rána zpraví:-) Jinak jednou se mi venku podařilo, že mi na obrovské zahradě spadl do toho nejmenšího jezírka s lekníny :cry: . Když jsem ho vytáhl, tak už jsem jen přemýšlel kolik stojí nová elektronika, ale světe div se, osušil jsem jej a létá dodnes :D . Jinak nejčastěji na něm měním lyžiny. Ty obědnávám i po 15 kusech. Motorky i po třech měsících létání stále drží. Nevíte, kde v ČR sehnat kovové lyžiny? Rád bych je zkusil. Přeji všem hodně zdaru při poletování s tímto potforem.
marman
Kontaktovat uživatele:

Re: zkušenosti

#853 Příspěvek od marman »

golemcik píše:Ty obědnávám i po 15 kusech.

Sice nevím, jak se Ti daří tak pěkně hromadně likvidovat ližiny, ale řekl bych, že u mSR by kovové mohly mít neblahé důsledky pro jinou část konstrukce, protože ty plastové mi přijdou jaksi "pérovací" a tedy při tvrdším přistání asi utlumí většinu energie postupně, aby vlastní konstrukce neřachla natvrdo. Otázkou je samozřejmě, z jaké výšky "přistáváš" ;-) Materiálově bych to odolněji a přesto pružně viděl spíš na uhlík. Od doby, co mám na mini-Z pružící držák zadní nápravy vyměněný z plastu na uhlíkový, je definitivně klid :-)

Jinak mně se povedlo ližiny odrovnat akorát jednou, když jsem letěl těsně kolem dveří a za jednu lyži jsem ho chudáka pověsil na kliku...
A když řekla: "Dáme si bublinky?", vzal jsem Merlina a šel si zalítat.
Prý nemyslím na budoucnost, tak přístě polítám radši s Future...
error414
Kontaktovat uživatele:

#854 Příspěvek od error414 »

kdyz s msr blbnu venku tak me nestiha gyro. Venku je to takove draceni, rychla zmena plynu, rychle toceni atd. Casto se me stava ze se me treba msr dvakrat otoci kolem sve osy nez to vrtulka zastavi. Ale asi to bude normalni.
Logo 600 + spirit
MartinMartin
Kontaktovat uživatele:

#855 Příspěvek od MartinMartin »

Tak to je ohromná spotřeba ližin sice mi už taky praskla jedna strana u držáku ale provozu to nijak nevadí skoušel jsem to i lepit ale hned to povolí
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“