2.4 Ghz nebo 35(40) Mhz
2.4 Ghz nebo 35(40) Mhz
V jiných vláknech se říká letat raději na 2.4 ghz u vrtasů asi bez komentáře ,ale u letadel nejsem o tom tak moc jist (dosah , zalétnutí za strom.....)
Jak to tedy je ?
Jak to tedy je ?
kúp 2,4 GHz a nešpekuluj, v prípade že by Ťa nudilo lietať bez rušenia, tak 35 MHz - a tu aj ušetríš (ľudia sa toho zbavujú)
teraz trocha vtipu:
Ak vidíš dostatočne 2 metrový vetroň na 2 km, čo je uvádzaný dosah 2,4 GHz tak ti úprimne závidím. Ja už mám problém pri 800 metroch. Je pravda, že za stromami nelietam, tobôž nie za budovami a kopcami - proste mi to nejak nejde
takže 2,4 GHz je asi správna voľba
sú systémy čo deklarujú až 8 km
http://xtremepowersystems.net/index.php zroluj na spodok na tabuľku
teraz trocha vtipu:
Ak vidíš dostatočne 2 metrový vetroň na 2 km, čo je uvádzaný dosah 2,4 GHz tak ti úprimne závidím. Ja už mám problém pri 800 metroch. Je pravda, že za stromami nelietam, tobôž nie za budovami a kopcami - proste mi to nejak nejde
takže 2,4 GHz je asi správna voľba
sú systémy čo deklarujú až 8 km
http://xtremepowersystems.net/index.php zroluj na spodok na tabuľku
Wildhawk, Joly de luxe, Proxima II, Elan
Impresion 3D,Champion 3D, Flash 3D
Tomahawk,Mig 3
Tomahawk,Mig 3
Re: 2.4 Ghz nebo 35(40) Mhz
MaxKin píše:V jiných vláknech se říká letat raději na 2.4 ghz u vrtasů asi bez komentáře ,ale u letadel nejsem o tom tak moc jist (dosah , zalétnutí za strom.....)
Jak to tedy je ?
Pouze několik hodin zkouším létat s 2,4, ale stalo se mi omylem , že jsem vysílač zabouchnul v autě a vrtulník zůstal venku na zemi. Oboje samozřejmě zapnuté. Vrtulník si ale stále myslel, že vysílač vidí protože pokud ne, přešel by do stavu "bez signálu" . Když jsem si to uvědomil, docela ve mně hrklo. Fungovalo to i přes plech. Možná, že na blízko je to jedno nebo mám pro 2,4 průhledný plechový obal přibližovadla.
JMalik píše:2,4 GHz má proti 35 MHz víc výhod, než nedostatků.
Pokud se ptáš, protože uvažuješ o pořízení TX,RX, tak asi jediné, co by mohlo situaci zvrátit ve prospěch 35MHz je cena (kdyby jsi šel do jetého TX).
Mám stareho multiplexe jestě na 40Mhz a před cca 2 lety jsem koupil futabu na 2.4GHZ (s muttiplexem letam snad se vším a s futabou raději jen malé poletuchy)
Kdysi se říkalo že dosah na zemi je třeba 100m a ve 30m je to již 3krát více , u 2.4 to prý neplatí a může být problém např u termiky či na svahu
Re: 2.4 Ghz nebo 35(40) Mhz
stilet3 píše:MaxKin píše:V ... Možná, že na blízko je to jedno nebo mám pro 2,4 průhledný plechový obal přibližovadla.
ani nevieme o čo sme došli keď prestali vyrábať Trabant
Tomahawk,Mig 3
Tomahawk,Mig 3
Pedro35 píše:Ak vidíš dostatočne 2 metrový vetroň na 2 km, čo je uvádzaný dosah 2,4 GHz tak ti úprimne závidím. Ja už mám problém pri 800 metroch.
Tak to zase upřímně závidím já tobě. Já byl nejvýš 588m a můžu říct upřímně, že nějakej požitek už jsem z toho opravdu neměl - neviděl jsem už skoro nic. Jinak k tématu - jestli chceš mít jistotu, že to na co padáš, jsou jenom tvoje ruce, tak rozhodně 2.4Ghz.
Tak teda dobře, já vám na to letiště chodit budu, ale běda vám, běda vám! jestli mi to nepude!
v tých 800 je ešte čo to vidieť, ale už je to riaditeľné len "odhadom"
k téme:
ak si kúpiš 2,4 GHz nemáš problém s kontrolou kanálov s ostatnými kolegami, zapneš a lietaš, kúpa 35 MHz by bol asi brutálny krok späť. Mne to osobne skoro stále nejak rušilo, teraz mám už len problémy nezabudnúť nabiť baterky a akotak sa spoliehať na ruky
k téme:
ak si kúpiš 2,4 GHz nemáš problém s kontrolou kanálov s ostatnými kolegami, zapneš a lietaš, kúpa 35 MHz by bol asi brutálny krok späť. Mne to osobne skoro stále nejak rušilo, teraz mám už len problémy nezabudnúť nabiť baterky a akotak sa spoliehať na ruky
Tomahawk,Mig 3
Tomahawk,Mig 3
Arx píše:Pedro35 píše:Ak vidíš dostatočne 2 metrový vetroň na 2 km, čo je uvádzaný dosah 2,4 GHz tak ti úprimne závidím. Ja už mám problém pri 800 metroch.
Tak to zase upřímně závidím já tobě. Já byl nejvýš 588m a můžu říct upřímně, že nějakej požitek už jsem z toho opravdu neměl - neviděl jsem už skoro nic. Jinak k tématu - jestli chceš mít jistotu, že to na co padáš, jsou jenom tvoje ruce, tak rozhodně 2.4Ghz.
stejne jako tady , nej problem je mezi klavesnicí a židlí nebo mezi knypli a erem
u mna zlom nastal ked som lietal v dubovej z 40MHz a kridelka sa mi sami od seba hibali sem tam niekedy aj na plnu vychilku vtedy som si povedal ze dost a kupil som futabu ff10 2.4 a je to nadherne BEZ RUSENIA ja si myslim ze 2.4 je spolahlivejsie (ale neni sa na co vyhovorit ked padnes ) .
a teray od temy ja som bol od seba asi 850 m a necitil som ze by sa nieco (okrem viditelnosti ) zmenilo
a teray od temy ja som bol od seba asi 850 m a necitil som ze by sa nieco (okrem viditelnosti ) zmenilo
co člověk, to názor, osobně si myslim, že doba rozpačitosti nad opodstatněním přechodu na 2.4 je dávno za námi, psal to kolega na začátku vlákna - jediný důvod, proč nepřejít na mikrovlny může být otázka financí a tu ti snadno vygumuje první rána, já si tuto fázi prošel řádově před rokem a kusem, možná malinko dříve, dneska jsem na Duplexu od tuzemského výrobce a od té doby pokud s tím praštím, vím proč, přenosem to ale neni 
Diver (Sniper, Ricco, T-rex 600ESP, Rotorshape, Y-ufo, MaxirSE, 2Cool, EasyGlider, Toro 900, LongShot)