Zacatecnik - jednorotorovy nebo dvourotorovy

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Zpráva
Autor
powder
Kontaktovat uživatele:

#46 Příspěvek od powder »

zdzd píše:Budeš se divit, ale řídil.

Potom by mě upřímně zajímalo, v čem se ti řízení mSR zdá odlišné od CCPM. Samozřejmě si odmysli, že mSR nemá kolektiv, takže to asi na boudu neotočíš ;-)
Zkrátka jen zkus konkrétně říci, kde je to "Vlastnosti a řízení je diametrálně odlišné." pro létání třeba osmiček...
Mikelo

#47 Příspěvek od Mikelo »

Musím aktivně souhlasit. Jen tak poletovat a něco točit kamerou z vrtulníku je tak naivní představa, že hraničí s blábolem. Je to otázka hóódně vědět jak a mít aspoň 100.000,- navíc v kapse. Ty sračky z FCO a pod. nejsou video. To jsou jen hýbací tekuté obrázky pro rozesmání dětí.
Ale přesně to je tak 80% představ neznalých co by chtěli vrtulníka. Neodsuzuju je, jde prostě o nedostatek informací. Hlupáci jsou až ti co to ne a ne uznat a narvou do marných pokusů pár (i pár desítek) tisíc.
A říct že Blade msr a podobně něco naučí pro budoucnost je taky kravina. Tyto prcky se závažími místo padel jsou přestabilizované hračky a maximum co mohou způsobit je pocit že něco umím následovaný tvrdou pravdou že neumím nic hned po první minutě zacházení s plně říditelnou kvedlačkou. Sorry, ale nepoznat propastný rozdíl řízení msr a CCPM hlavy je čirá ignorace.
Jajka

#48 Příspěvek od Jajka »

Tak já taky přidám. Rady od kámoše pro mě tří kanál nekupuj je to na nic- Já na to kecy...koupil jsem a za týden prodáno na nd. No jo na nic,že by měl pravdu? Tak koupim čtyř kanál. Nekupuj je na nic. Kup pořádnou heli. Povidám .. kecy. A koupil. Po měsíci poletování v baráku se člověk začne nudit. Když chce vyjít ven,tak zjistí co? Kurna že je na nic..Tyhle hračky mi šly z domu. Muj názor absolutního začátečníka je ten,že pokud chce člověk létat jen doma tak at si koupí co chce. Ale ven tyhle potvory moc nejsou. Nyní mam na cestě Dx6i a phoenix. Jak mi bylo raděno. Akorát o pár měsícu později.Nikomu neradim. Ted jsem tim prošel. A jdu dál jak jsem čekal.
Naposledy upravil(a) Jajka dne úte 04.05.2010 19:39, celkem upraveno 3 x.
powder
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od powder »

Mikelo píše:Sorry, ale nepoznat propastný rozdíl řízení msr a CCPM hlavy je čirá ignorace.

Myslíš bell hiller versus CCPM? Pouč mě :wink: (Jak fungují vím, zajímá mě ten propastný rozdíl v řízení.)
zdzd

#50 Příspěvek od zdzd »

powder píše:Samozřejmě si odmysli, že mSR nemá kolektiv, takže to asi na boudu neotočíš ;-)
Zkrátka jen zkus konkrétně říci, kde je to "Vlastnosti a řízení je diametrálně odlišné." pro létání třeba osmiček...

Naznačovat, že u poctivého jednorotoru se lze v zatáčce obejít bez správného páčkování kolektivem, je tak trochu úlet. Nemyslíš?
Alex1

#51 Příspěvek od Alex1 »

zdzd píše:
Alex1 píše:No ja myslím,že se jedná o ten kopec ,který neznám.Takže nejprvve si ten kopec sjedu třeba na saňkách a pak se rozhodnu co dál.Ale to je o názoru.

Letiště si můžeš obejít i pěšky. Má to pro ten jednorotor asi stejný smysl, jako dvourotor.

To tvé přirovnání je mimo mísu. Jde o to, jak se který ten stroj řídí. A dvourotor nemá s jednorotorem naprosto nic společného. Stejně užitečné bude cvičně pouštět draky nebo prdy. Dvourotor mu může dát jen špatné návyky.

Ale já o dvourotoru vůbec nemluvil.A ,že dospělá helina se řídí jinak než ty hračky které mám já je mi tady z těchto vláken jasné.Ale jak mám poznat jestli mě to vezme nebo ne .Utratit 10 tisic a víc se mi zdá za poznání trochu hodně.Myslím si ,že tak ,jak já začíná vědšina vrtulkářů.
pkysely@centrum.cz
Mikelo

#52 Příspěvek od Mikelo »

Kdybys chtěl hrát na klavír, začal bys dětským xylofonem?
Tady nikdo nemůže za to že začít si něco s vrtulníky je drahé. Prostě to tak je. U toho klavíru bys nediskutoval o tom, že bude hned ten první stát aspoň desítku. Proč to nejde pochopit tady?
Alex1

#53 Příspěvek od Alex1 »

Mikelo píše:Kdybys chtěl hrát na klavír, začal bys dětským xylofonem?
Tady nikdo nemůže za to že začít si něco s vrtulníky je drahé. Prostě to tak je. U toho klavíru bys nediskutoval o tom, že bude hned ten první stát aspoň desítku. Proč to nejde pochopit tady?

Sice nevím kolik stojí levnější klavír,ale asi daleko od 10 tis.to nebude.
Ale jak vidět, tak máme na to odlišné názory.Takže jsme si je řekli a snad někomu pomohli.
pkysely@centrum.cz
martys

#54 Příspěvek od martys »

Alex1 píše:.........že dospělá helina se řídí jinak než ty hračky které mám já je mi tady z těchto vláken jasné.Ale jak mám poznat jestli mě to vezme nebo ne .Utratit 10 tisic a víc se mi zdá za poznání trochu hodně.Myslím si ,že tak ,jak já začíná vědšina vrtulkářů.

zjistit, jestli tě opravdová helina chytí znamená opravdu ty peníze utratit. Jakákoli "náhražka" v podobě čtyřkanálu ti o řízení 6ti kanálového vrtáku nic neprozradí a už vůbec ne nic o tom, jestli tě to chytí...........bohužel tak to prostě je.......
VBC Racing, Sanwa, Team Orion
Alex1

#55 Příspěvek od Alex1 »

martys píše:
Alex1 píše:.........že dospělá helina se řídí jinak než ty hračky které mám já je mi tady z těchto vláken jasné.Ale jak mám poznat jestli mě to vezme nebo ne .Utratit 10 tisic a víc se mi zdá za poznání trochu hodně.Myslím si ,že tak ,jak já začíná vědšina vrtulkářů.

zjistit, jestli tě opravdová helina chytí znamená opravdu ty peníze utratit. Jakákoli "náhražka" v podobě čtyřkanálu ti o řízení 6ti kanálového vrtáku nic neprozradí a už vůbec ne nic o tom, jestli tě to chytí...........bohužel tak to prostě je.......

Takže si tím budu muset projít.No potěš pámbů.
pkysely@centrum.cz
freerider
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od freerider »

ano projdi si tim !!!!!!!! mraky lidí si tim tady prošli ja jsem měl taky hračky ty už sou prodaný a jedno je jasný pokud tě to opravdu chytne tak za to časem utratíš spoustu peněz :wink: moje jediná úspora u helin byla zkušenost z letadel a dobrej simulator to je základ k tomu aby tě to začlo bavit pak už jen lítat a serizovat drobnosti ,ale jedno je jasný žádnej učenej z nebe nespad a mnozí tu to maj za sebou spoustu zničenejch modelů a špatnejch koupí ale co vše špatné je pro něco dobré a nakonec to vede k evoluci jen záleží na tom jak to komu dlouho trvá než se do toho opravdu dostane
zdzd

#57 Příspěvek od zdzd »

Alex1 píše:Ale jak mám poznat jestli mě to vezme nebo ne .Utratit 10 tisic a víc se mi zdá za poznání trochu hodně.Myslím si ,že tak ,jak já začíná vědšina vrtulkářů.

No, ti kteří začínají jako ty, tu pak potvrzují, že je to špatně.

Hele, vrtulníky jsou o trpělivosti, zodpovědnosti, sebekázni a spoustě peněz. Když ti z toho něco chybí, máš problém a je lépe se helinám vyhnout. Myšleno těm plnohodnotným.

Jestli tě to chytí? Na heliny jsem navnadil docela dost lidí. Většina z nich pak odložila letadla, protože jsou příliš "nudná a nezáživná". Několik z nich naopak odložilo heliny a vrátilo se k letadlům. Převážně z nedostatky financí, případně trpělivosti.

A jak to bylo u mě? Měl jsem výhodu v tom, že vždy kupuji výkonnější vysílač, než aktuálně potřebuji. To je potom jako by našel. Ač jsem o helinách nikdy nechtěl ani slyšet (drahé, složité, náročné...) měl jsem vysílač FC-18, který je uměl poměrně slušně. Pak mne jednoho dne napadlo, že helina by byla něco nového, zajímavého, vyzývavého. Postupně jsem hledal informace, kontaktoval, helináře, objíždět akce. Vysílač už byl. Pak ještě simulátor a vytipoval jsem si jaký stroj a s jakou výbavou. Byl to RAMBO od Laheli. Výbava byla jednoznačná - to nejlepší co tehdy šlo. Trápit se se stejnosměrným motorem, přitroublým gyrem a podobně jsem rozhodně nechtěl. To mi ze zkušeností jiných bylo jasné. Tudy cesta nevede. Helina musí fungovat. Pořád a spolehlivě. Jinak to není o učení, ale o trápení a zápasu s hmotou.

A pak hodiny na simu, hodiny poskakování a postupného učení. Dodnes nelétám 3D. A ani nechci - jsem starší pán, létám tak aby mne to bavilo a mám se pořád co učit. Heliny jsou běh na dlouhou trať. Pořád je kam jít a je na každém, jak daleko a s jakými potížemi chce dojít. Ale něco v tom procesu vynechat nelze. Těžce se to prodraží. Stejně tak úkroky od té nejkratší cesty. Například experimety "jestli mě to chytne". Tak heliny nefungují. Chytit tě to musí předtím, než s tím začneš. Jinak to nikdy nedáš do kupy.
powder
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od powder »

zdzd píše:
powder píše:...Zkrátka jen zkus konkrétně říci, kde je to "Vlastnosti a řízení je diametrálně odlišné." pro létání třeba osmiček...

Naznačovat, že u poctivého jednorotoru se lze v zatáčce obejít bez správného páčkování kolektivem, je tak trochu úlet. Nemyslíš?

Dobře. A teď ještě jednou a prosím jako desetiletému chlapečkovi, který nikdy neměl vysílačku v ruce...
krtek2k

#59 Příspěvek od krtek2k »

Zdendo, kde bereš pořád energii na tohle téma tak rozsáhle odpovídat?
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
arda1
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od arda1 »

Mě by jenom zajímalo jak se naučili lítat lidi dřív kdy si o nějakým simu mohli nechat pouze zdát a zalítali s heli která neměla ani gyro. :wink: :lol: :lol: :lol:
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“