2.4 Ghz nebo 35(40) Mhz

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
MaxKin

2.4 Ghz nebo 35(40) Mhz

#1 Příspěvek od MaxKin »

V jiných vláknech se říká letat raději na 2.4 ghz u vrtasů asi bez komentáře ,ale u letadel nejsem o tom tak moc jist (dosah , zalétnutí za strom.....)
Jak to tedy je ?
JMalik

#2 Příspěvek od JMalik »

2,4 GHz má proti 35 MHz víc výhod, než nedostatků.
Pokud se ptáš, protože uvažuješ o pořízení TX,RX, tak asi jediné, co by mohlo situaci zvrátit ve prospěch 35MHz je cena (kdyby jsi šel do jetého TX).
Pedro35
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Pedro35 »

kúp 2,4 GHz a nešpekuluj, v prípade že by Ťa nudilo lietať bez rušenia, tak 35 MHz - a tu aj ušetríš (ľudia sa toho zbavujú)
teraz trocha vtipu:
Ak vidíš dostatočne 2 metrový vetroň na 2 km, čo je uvádzaný dosah 2,4 GHz tak ti úprimne závidím. Ja už mám problém pri 800 metroch. Je pravda, že za stromami nelietam, tobôž nie za budovami a kopcami - proste mi to nejak nejde :(

takže 2,4 GHz je asi správna voľba
sú systémy čo deklarujú až 8 km
http://xtremepowersystems.net/index.php zroluj na spodok na tabuľku
Wildhawk, Joly de luxe, Proxima II, Elan
Impresion 3D,Champion 3D, Flash 3D
Tomahawk,Mig 3
stilet3

Re: 2.4 Ghz nebo 35(40) Mhz

#4 Příspěvek od stilet3 »

MaxKin píše:V jiných vláknech se říká letat raději na 2.4 ghz u vrtasů asi bez komentáře ,ale u letadel nejsem o tom tak moc jist (dosah , zalétnutí za strom.....)
Jak to tedy je ?

Pouze několik hodin zkouším létat s 2,4, ale stalo se mi omylem , že jsem vysílač zabouchnul v autě a vrtulník zůstal venku na zemi. Oboje samozřejmě zapnuté. Vrtulník si ale stále myslel, že vysílač vidí protože pokud ne, přešel by do stavu "bez signálu" . Když jsem si to uvědomil, docela ve mně hrklo. Fungovalo to i přes plech. Možná, že na blízko je to jedno nebo mám pro 2,4 průhledný plechový obal přibližovadla.
MaxKin

#5 Příspěvek od MaxKin »

JMalik píše:2,4 GHz má proti 35 MHz víc výhod, než nedostatků.
Pokud se ptáš, protože uvažuješ o pořízení TX,RX, tak asi jediné, co by mohlo situaci zvrátit ve prospěch 35MHz je cena (kdyby jsi šel do jetého TX).

Mám stareho multiplexe jestě na 40Mhz a před cca 2 lety jsem koupil futabu na 2.4GHZ (s muttiplexem letam snad se vším a s futabou raději jen malé poletuchy)
Kdysi se říkalo že dosah na zemi je třeba 100m a ve 30m je to již 3krát více , u 2.4 to prý neplatí a může být problém např u termiky či na svahu
Pedro35
Kontaktovat uživatele:

Re: 2.4 Ghz nebo 35(40) Mhz

#6 Příspěvek od Pedro35 »

stilet3 píše:
MaxKin píše:V ... Možná, že na blízko je to jedno nebo mám pro 2,4 průhledný plechový obal přibližovadla.

ani nevieme o čo sme došli keď prestali vyrábať Trabant :?
Tomahawk,Mig 3
Arx
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Arx »

Pedro35 píše:Ak vidíš dostatočne 2 metrový vetroň na 2 km, čo je uvádzaný dosah 2,4 GHz tak ti úprimne závidím. Ja už mám problém pri 800 metroch.

Tak to zase upřímně závidím já tobě. Já byl nejvýš 588m a můžu říct upřímně, že nějakej požitek už jsem z toho opravdu neměl - neviděl jsem už skoro nic. Jinak k tématu - jestli chceš mít jistotu, že to na co padáš, jsou jenom tvoje ruce, tak rozhodně 2.4Ghz. :wink:
Tak teda dobře, já vám na to letiště chodit budu, ale běda vám, běda vám! jestli mi to nepude!
Pedro35
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Pedro35 »

v tých 800 je ešte čo to vidieť, ale už je to riaditeľné len "odhadom"

k téme:
ak si kúpiš 2,4 GHz nemáš problém s kontrolou kanálov s ostatnými kolegami, zapneš a lietaš, kúpa 35 MHz by bol asi brutálny krok späť. Mne to osobne skoro stále nejak rušilo, teraz mám už len problémy nezabudnúť nabiť baterky a akotak sa spoliehať na ruky
Tomahawk,Mig 3
MaxKin

#9 Příspěvek od MaxKin »

nějak se popletly příspěvky

Já vím že pokrok nejde zastavit a nové technologie nejsou jen pro parádu

Jen hlodá ten červík hlodá nemá snad kolega trochu pravdy???
MaxKin

#10 Příspěvek od MaxKin »

Arx píše:
Pedro35 píše:Ak vidíš dostatočne 2 metrový vetroň na 2 km, čo je uvádzaný dosah 2,4 GHz tak ti úprimne závidím. Ja už mám problém pri 800 metroch.

Tak to zase upřímně závidím já tobě. Já byl nejvýš 588m a můžu říct upřímně, že nějakej požitek už jsem z toho opravdu neměl - neviděl jsem už skoro nic. Jinak k tématu - jestli chceš mít jistotu, že to na co padáš, jsou jenom tvoje ruce, tak rozhodně 2.4Ghz. :wink:

stejne jako tady , nej problem je mezi klavesnicí a židlí nebo mezi knypli a erem :lol:
kratas
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od kratas »

Lítáme v termice, na svahu a nikdy jsme problém neměli. Kdyby to bylo jak říkáš, že 2,4 je tak nespolehlivé, tak by na to všichni výrobci nepřecházeli. Je to krok dopředu a nikagda nazad.
SOVA is YouR CO-pilot
http://rc-sovy.blogspot.com
http://www.rcsovy.cz
simonpk

#12 Příspěvek od simonpk »

u mna zlom nastal ked som lietal v dubovej z 40MHz a kridelka sa mi sami od seba hibali sem tam niekedy aj na plnu vychilku vtedy som si povedal ze dost a kupil som futabu ff10 2.4 a je to nadherne BEZ RUSENIA ja si myslim ze 2.4 je spolahlivejsie (ale neni sa na co vyhovorit ked padnes ) .

a teray od temy ja som bol od seba asi 850 m a necitil som ze by sa nieco (okrem viditelnosti ) zmenilo :lol:
diver
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od diver »

co člověk, to názor, osobně si myslim, že doba rozpačitosti nad opodstatněním přechodu na 2.4 je dávno za námi, psal to kolega na začátku vlákna - jediný důvod, proč nepřejít na mikrovlny může být otázka financí a tu ti snadno vygumuje první rána, já si tuto fázi prošel řádově před rokem a kusem, možná malinko dříve, dneska jsem na Duplexu od tuzemského výrobce a od té doby pokud s tím praštím, vím proč, přenosem to ale neni :wink:
Diver (Sniper, Ricco, T-rex 600ESP, Rotorshape, Y-ufo, MaxirSE, 2Cool, EasyGlider, Toro 900, LongShot)
MaxKin

#14 Příspěvek od MaxKin »

:lol: Tak jste mně přesvědčily :lol:
diver
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od diver »

nebudeš litovat :wink:
Diver (Sniper, Ricco, T-rex 600ESP, Rotorshape, Y-ufo, MaxirSE, 2Cool, EasyGlider, Toro 900, LongShot)
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“