Létání v Praze

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
MaxKin

#31 Příspěvek od MaxKin »

bitovod píše:
martys píše:
martys píše:Jedna možnost je tady:
Loc: 50°4'11.612"N, 14°34'5.264"E

nechci se vnucovat, ale tady kousek od vás je letiště 8O

Jsem z Horních Počernic a taky zhruba po dvaceti letech koukám, kam se učit chodit lítat, čínskej set jsem chodil otloukat do polí za Počernice. Teď dodělávám cvičného větroně (cca 1800 rozpětí, nic velkého) a taky bych ho chtěl položit do něčeho jiného, než je kamenitá brázda :)

Na těch souřadnicích je na fotomapě vidět letiště, jaký je tam režim? Komu to patří, kdo se o to stará? Případně, co měla znamenat poznámka "tady kousek od vás je letiště"?

Viz rcmapy: na Černém mostě jsou dva záznamy ,jezdím kolem skoro denne a nikdy jsem tam nikoho nevidel ??????

prý se také létá na 50°05'20.3244"N, 14°37'38.7732"E ( neovereno)
MaxKin

#32 Příspěvek od MaxKin »

:lol: A co udělat setkání Nás co již dlouho nemodelařily a pokusit se comeback :lol:
kocour
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od kocour »

[quote="Onores"]Moc hezký názory ,
když jsem začínal tak jsem to zkoušel kde se dalo a jednoho dne jsem tak potkal jiného modeláře a ten mně pozval k nim do klubu ,no a pak jsem tam byl skoro 6let .Pak jsem přestal modelařit (ty ženský jsou hrozný) a ted když jsem před časem znovu začal se opět prodírám sám a mám větší pocitř že se většina uzavřela do sebe a ne moc se snaží združovat a vzajemně si pomáhat .

To, že modeláři se uzavírají do skupin a nestojí o poularitu není nic s čím souhlasím, jen je to tak. Kam my chodíme, najdeš na našich stránkách http://www.modelgliderklub.xf.cz tam najdeš prakticky všechno ( kde lítáme ) a v návštěvní knize ( srazovníku ) se dá domluvit společné létání. Taky jsem člen MK Lipence, který má také webové stránky, i s kontakty na funkcionáře klubu. V současné době má klub asi 110 členů a momentálně další členy nepřijímá. To se ale zase brzy změní. Členové mají k dispozici letiště asi 6 hektarů, ale mají kromě příspěvků povinnost odpracovat hodiny, nebo za ně zaplatit ( docela dost ). Proto každoročně několik desítek členů z evidence vypadne a jsou přijímáni členové noví. Jak jsem tu už napsal, my lítáme s elektrovětroní většího kalibru, nebo velké větroně - polomakety ( 3 a víc kg ) a proto třeba já bych se lítat na nějakém plácku v Praze neodvážil. Před lety jsem byl na několika soutěžích "Zimní ligy RC házedel" na Vypichu, ale tam bych opravdu lítal jen s házedlem o 200 - 300 gramech. Pokud jde o hodnocení svahů na našich stránkách, sám jsem část toho napsal.
Lítám blbě, ale rád http://www.kocour111.rajce.idnes.cz
kocour
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od kocour »

Ještě naposledy: Padla tady zmínka, že by se měly tady plácky zhodnotit podle vlastní zkušenosti. Tak já. Na Vypichu jsem byl několikrát - tak malé pěnolety nebo RC házedla, pokud možno 2,4 GHz - nikdy nevíš, kdo koho ve městě shodí. Dívčí Hrady ( nad smíchovským nádražím ) - tak malý svahák nebo kombatové samokřídlo, opět raději 2,4 GHz. Letiště MK Lipence - jako dlouholetý člen beru,velká upravená plocha, blízkost zástavby působí problémy. Lítání elektro je bez problémů. Modelgliderklub - vyskytujeme se na terénech mimo Prahu a tedy mimo rámec dotazu. Ještě jsme taky občas lítali třeba na svahu kopce Závist nad Vltavou nad Zbraslaví u bývalého arcibiskupského altánku - lítá se nad stromy, přistávací plocha neexistuje, sedá se křoví pod altánkem - viz naše stránky. K ostatním místům v Praze nemám co říct a vzhledem k modelům, které provozujeme, bych tam ani nelítal.
Lítám blbě, ale rád http://www.kocour111.rajce.idnes.cz
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“