madman píše:To je jasné, to ani trochu nezpochybňuju - já na něm také cvičím některé věci dlouhé hodiny. Já jsem jenom myslel takové ty myšlenky "na simu lítám se stihačkou, tak na začátek nepotřebuju žádnej ES a spol, jdu rovnou do stihačky, třeba na dmychadlo, to přece zvládnu..." Tyhle myšlenky mě někdy pobaví, někdy rozesmutní, že zase přijdeme o dalšího potenciálního modeláře. Na simu se paradoxně dají trénovat spíše později některé složitější figury - tam jde hlavně o načasování a v tom dokáže počítač dost pomoc - jak říkáš, nejhorší je to se simulací plachtění, speciálně pak svahů.
je fakt, ze fyzikalni modely asi uplne neodpovidaji skutecnosti, neb jsem pri koupi simulatoru za 3500,- predpokladal, ze se bude chovat hoooodne realisticky, coz mozna u nekterych premotorovanych modelu je, ale u slabsich typu piper mi to teda neprijde. Ten skutecny se k zemi porouci mnohem ochotneji nez v simulatoru. Skoda, ze nejde nastavit vykon motoru, coz by asi priblizilo realitu. U svahoveho letani to nedokazu posoudit, ale opet model na simu stoupal celkem ochotne a bez problemu i s nastavenou malou termikou...