Létání v Praze

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
MaxKin

Létání v Praze

#1 Příspěvek od MaxKin »

Kam na létání vPraze a okolí
DAF
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od DAF »

Skoro všude. Viděl jsem frajera létat na Rohanském ostrově, na sídliště mezi panelákama (a s žádným drobkem, de Haviland Tiger Moth, equivalent .21 v elektrice). Hlavně napiš, z jakého směru, aby ti poradil někdo odtud. Dále záleži na tom, co lítáš. Malá elektra může létat za barákem, 3-metrový obr jedině v Lipencích (apod. placech). Jinak někde tady je odkaz na mapy s letišti a místy na poletování.
Bohnice, Točná, Dívčí hrady, hledej Šmudlo.
Hitec Aurora 9X
MaxKin

Létání v Praze

#3 Příspěvek od MaxKin »

Kdysi jsem tvrdil že éro začíná od 3.5ccm a 1.3m (Tím se nechci dotknout kamarádů modelářů kteří mají jiný názor)

Nyní letadla od větroně 2m s el.motorem až po 6.5ccm cvičný akrobat
a taky to skouším s vrtulníkem.
Jsem z Prahy 9
martys

#4 Příspěvek od martys »

Jedna možnost je tady:
Loc: 50°4'11.612"N, 14°34'5.264"E
VBC Racing, Sanwa, Team Orion
lucas

letani - praha cakovice

#5 Příspěvek od lucas »

zdravim,

resim podobny problem. po cca 20ti letech jsem zacal opet modelarit. takze jsem pomerne slusne mimo. prave jsem se pristehoval do cakovic - litat muzu primo u domu na pomerne slusne velkem poli. jenze ted mam pro zacatek easystara, toho mrnavyho zooma od hackera a 1 mixer - tudiz s tim seknu na kraji pole a nemam problem. pokukuju ale po necem vetsim a s koleckama. pak uz se bojim, ze to bude chtit na pristani ponekud lepsi plochu. koukal jsem, ze tu obcas nekdo lita na tom placu u PVA - neprijde me prave koser s tim litat vedle letiste (konkretne letnanskyho). pak jsem si dnes vsiml, ze primo na letnanskym letisti je i modelarske letiste. dokonce jsem tam i kohosi potkal a zkusil zvedet nejake informace. bohuzel patrne jsem byl povazovan za vopruza ve smyslu "kde v lidlu si koupim takovy letadlo" a moc jsem se toho nedovedel.

poradte prosim, kde? mohu zustat na poli - je tu klid, nabijet muzu primo v garazi a nikdo me tu necoura - tudiz trefim maximalne zajice. zda-li to neni prasarna u toho PVA? pripadne jak se domluvit na nejakem modelarskem letisti?

diky

luc
MaxKin

Létání v Praze

#6 Příspěvek od MaxKin »

Tak to jsme na tom stejne ,jsem z cernyho mostu
martys

#7 Příspěvek od martys »

martys píše:Jedna možnost je tady:

nechci se vnucovat, ale tady kousek od vás je letiště 8O
madman
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od madman »

Co vím, tak u toho letiště to prasárna není, léta se tam normálně a to i s doceal velkýma modelama. Je to jedna z hlavních ploch pro modelářský obchod a zázemí hangar1, který sídlí na tom letišti. Pokud by jsi chtěl nějaké bližší info stav se tam, ti ti určitě poradí - a když se ti za letu něco pokazí stačí jenom odskočit a můžeš si to koupit =).
bitovod

#9 Příspěvek od bitovod »

martys píše:

Jsem z Horních Počernic a taky zhruba po dvaceti letech koukám, kam se učit chodit lítat, čínskej set jsem chodil otloukat do polí za Počernice. Teď dodělávám cvičného větroně (cca 1800 rozpětí, nic velkého) a taky bych ho chtěl položit do něčeho jiného, než je kamenitá brázda :)

Na těch souřadnicích je na fotomapě vidět letiště, jaký je tam režim? Komu to patří, kdo se o to stará? Případně, co měla znamenat poznámka "tady kousek od vás je letiště"?
martys

#10 Příspěvek od martys »

bitovod píše:
martys píše:

Jsem z Horních Počernic a taky zhruba po dvaceti letech koukám, kam se učit chodit lítat, čínskej set jsem chodil otloukat do polí za Počernice. Teď dodělávám cvičného větroně (cca 1800 rozpětí, nic velkého) a taky bych ho chtěl položit do něčeho jiného, než je kamenitá brázda :)

Na těch souřadnicích je na fotomapě vidět letiště, jaký je tam režim? Komu to patří, kdo se o to stará? Případně, co měla znamenat poznámka "tady kousek od vás je letiště"?

moje poznámka znamená, že kousek od vás je letiště, toť vše. Jeden píše, že je z ĆM, ty z Počernic, tak to máte prostě kousek.

Letiště má jak dráhu pro éra, tak heliport a je volně přístupné. Patří místnímu modelářskému klubu a podle pravidel pokud vás tam zastihne správce kasíruje 50 Kč/den, ale to je myslím hodně teoretické, po mě tam nikdo nikdy nic nechtěl.
lucas

#11 Příspěvek od lucas »

madman píše:Co vím, tak u toho letiště to prasárna není, léta se tam normálně a to i s doceal velkýma modelama. Je to jedna z hlavních ploch pro modelářský obchod a zázemí hangar1, který sídlí na tom letišti. Pokud by jsi chtěl nějaké bližší info stav se tam, ti ti určitě poradí - a když se ti za letu něco pokazí stačí jenom odskočit a můžeš si to koupit =).

tak to budu prohanet dal za barakem a az budu mit nejakou vetsi potvoru, tak si nactu nejaka pravidla abych nebyl za prase a skocim do letnan.

dik

p.s. kazdopadne ale beru fotak s teleobjektivem a jdu fotit sysla. tam to vylozene zije. onehdy jsem jel po te ceste kolem na kole a jeden na me vykouk - jsem si malem rozbil hubu :)
MaxKin

#12 Příspěvek od MaxKin »

Jak moc je tam provoz ?
lucas

#13 Příspěvek od lucas »

MaxKin píše:Jak moc je tam provoz ?

provoz syslů je tam velkej :)

na tom letišti v letňanech - všední den pohoda, víkend našlapáno - UL, větroně a nevim co všechno - ale daleko. víc mě ale děsí, že jsou tam úplný průvody lidí a chodí pár metrů od té vyznačené plochy na modely.
happy_cz
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od happy_cz »

Konkretne Letnany viz http://rcmapy.com/?locid=280, nedavno jsem to tam byl nafotit...
Mini Corado, Mustang P51D, Vespid, Funcub - Futaba T8FG
---
http://rcmapy.cz/cs/map/1/location/300
MaxKin

#15 Příspěvek od MaxKin »

lucas píše:
MaxKin píše:Jak moc je tam provoz ?

provoz syslů je tam velkej :)

na tom letišti v letňanech - všední den pohoda, víkend našlapáno - UL, větroně a nevim co všechno - ale daleko. víc mě ale děsí, že jsou tam úplný průvody lidí a chodí pár metrů od té vyznačené plochy na modely.

Já nemluvil o letnanech ale o tom druhěm letisti.
V letnanech to znám provoz hlavne lidí až moc velkej
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“