profil na depron dvouplocha

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
Luzr
Kontaktovat uživatele:

Re: profil na depron dvouplocha

#31 Příspěvek od Luzr »

JMalik píše:Oboustraně profil z depronových desek bych na tohle nedával, bude to těžké jako prase.

Dovolim si jenom nazor, kdyztak doufam ze ho JMalik pripise do analu kravin ktere jsem kdy placnul:

Pokud bude ta spodni strana z 3mm depronu, bude vazit nejakych 10-20g na jedno kridlo. Smrkovy nosnik 5x5mm ma 10-15g na kridlo. Uhlik 2.5mm cca 6g.

Pokud pouzijes oboustrany profil, vznikne torzni skrin a obejdes se bez nosniku. Takze bych ten rozdil hmotnosti potencialne nevidel tak kriticky...
JMalik

#32 Příspěvek od JMalik »

Luzr píše:
JMalik píše:Oboustraně profil z depronových desek bych na tohle nedával, bude to těžké jako prase.

Dovolim si jenom nazor, kdyztak doufam ze ho JMalik pripise do analu kravin ktere jsem kdy placnul:

Pokud bude ta spodni strana z 3mm depronu, bude vazit nejakych 10-20g na jedno kridlo. Smrkovy nosnik 5x5mm ma 10-15g na kridlo. Uhlik 2.5mm cca 6g.

Pokud pouzijes oboustrany profil, vznikne torzni skrin a obejdes se bez nosniku. Takze bych ten rozdil hmotnosti potencialne nevidel tak kriticky...

Jde to tak udělat.
Ale zdá se mi to skutečně hmotné. Když to i něčím slepíš, dodáš na letadlo cca + 30g . Zdá se mi to dost. To jsou všechna serva pro tenhle typ stroje.
Luzr
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od Luzr »

JMalik píše:
Luzr píše:

Jde to tak udělat.
Ale zdá se mi to skutečně hmotné. Když to i něčím slepíš, dodáš na letadlo cca + 30g .

Asi jsem to nenapsal uplne prehledne, myslel jsem to 30g na cele letadlo spodni strana bez nosniku VS 20g smrkovy nosnik VS 12g uhlikovy nosnik.

Tzn. rozdil maximalne 18g.
JMalik

#34 Příspěvek od JMalik »

Luzr píše:
Asi jsem to nenapsal uplne prehledne, myslel jsem to 30g na cele letadlo spodni strana bez nosniku VS 20g smrkovy nosnik VS 12g uhlikovy nosnik.

Tzn. rozdil maximalne 18g.

Jo, jde to tak udělat.
Ale říkám, pořád to jsou 2-3 serva :wink:
habakuk_cz
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od habakuk_cz »

no a v metrovém letadle je to nic...
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od TomasC »

na metrové letadlo, pokud má létat pomalu doporučuji prohnutou desku. Při malých Re (malý model, pomalý let) je to nedocenitelný profil a snadno převálcuje profily clark Y a podobně. Pokud má jen trošku akrobatické snahy, tak klidně rovnou desku.

Zde jsem provedl experiment http://www.youtube.com/watch?v=vmgcr7KvQUI profil rovné desky, hmotnost cca 7kg. Léta to natažené z důvodu malého prostoru. Venku to bylo v pohodě.
JMalik

#37 Příspěvek od JMalik »

habakuk_cz píše:no a v metrovém letadle je to nic...

Mě se to zdá naopak dost. :wink:
dusi
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od dusi »

Luzr píše:Pokud bude ta spodni strana z 3mm depronu, bude vazit nejakych 10-20g na jedno kridlo. Smrkovy nosnik 5x5mm ma 10-15g na kridlo. Uhlik 2.5mm cca 6g.

Do rozpětí 1200 mm je smrk zbytečný, stačí balza 4 mm. Balza 6 mm spolehlivě udrží krídlo 1600 mm, model o hmotnosti skoro 2 kg, na webu jako U2/U3

Luzr píše:Pokud pouzijes oboustrany profil, vznikne torzni skrin a obejdes se bez nosniku. Takze bych ten rozdil hmotnosti potencialne nevidel tak kriticky...

Celé křídlo jako torzní skříň? Hm, to bych teda neriskoval, ale viděl jsem, jak to dopadne u toho, co to risknul ;)

Pořád se bavíme o deproňácích kolem 1 až 1,2 m rozpětí na elektromotor.
Ďusi
DepronTeam
Taranis X9D+ (TGY-i6, FC-16),TopmodelCZ Astra, EPP JAK-7, Algol, E-III, B-25
dusi
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od dusi »

JMalik píše:Jde to tak udělat.
Ale zdá se mi to skutečně hmotné. Když to i něčím slepíš, dodáš na letadlo cca + 30g . Zdá se mi to dost. To jsou všechna serva pro tenhle typ stroje.

S jednou bralenkou 25 ml purexu slepím celého Juniora ;)

Pravda, v časech, kdy sem více četl a méně stavěl a lítal, jsem potřeboval na stavbu jednoho stroje ty bralenky tři. Ale zase to líp lítalo ve větru :twisted:
Ďusi
DepronTeam
Taranis X9D+ (TGY-i6, FC-16),TopmodelCZ Astra, EPP JAK-7, Algol, E-III, B-25
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“