Létání v Praze
Létání v Praze
Kam na létání vPraze a okolí
Skoro všude. Viděl jsem frajera létat na Rohanském ostrově, na sídliště mezi panelákama (a s žádným drobkem, de Haviland Tiger Moth, equivalent .21 v elektrice). Hlavně napiš, z jakého směru, aby ti poradil někdo odtud. Dále záleži na tom, co lítáš. Malá elektra může létat za barákem, 3-metrový obr jedině v Lipencích (apod. placech). Jinak někde tady je odkaz na mapy s letišti a místy na poletování.
Bohnice, Točná, Dívčí hrady, hledej Šmudlo.
Bohnice, Točná, Dívčí hrady, hledej Šmudlo.
Hitec Aurora 9X
Létání v Praze
Kdysi jsem tvrdil že éro začíná od 3.5ccm a 1.3m (Tím se nechci dotknout kamarádů modelářů kteří mají jiný názor)
Nyní letadla od větroně 2m s el.motorem až po 6.5ccm cvičný akrobat
a taky to skouším s vrtulníkem.
Jsem z Prahy 9
Nyní letadla od větroně 2m s el.motorem až po 6.5ccm cvičný akrobat
a taky to skouším s vrtulníkem.
Jsem z Prahy 9
letani - praha cakovice
zdravim,
resim podobny problem. po cca 20ti letech jsem zacal opet modelarit. takze jsem pomerne slusne mimo. prave jsem se pristehoval do cakovic - litat muzu primo u domu na pomerne slusne velkem poli. jenze ted mam pro zacatek easystara, toho mrnavyho zooma od hackera a 1 mixer - tudiz s tim seknu na kraji pole a nemam problem. pokukuju ale po necem vetsim a s koleckama. pak uz se bojim, ze to bude chtit na pristani ponekud lepsi plochu. koukal jsem, ze tu obcas nekdo lita na tom placu u PVA - neprijde me prave koser s tim litat vedle letiste (konkretne letnanskyho). pak jsem si dnes vsiml, ze primo na letnanskym letisti je i modelarske letiste. dokonce jsem tam i kohosi potkal a zkusil zvedet nejake informace. bohuzel patrne jsem byl povazovan za vopruza ve smyslu "kde v lidlu si koupim takovy letadlo" a moc jsem se toho nedovedel.
poradte prosim, kde? mohu zustat na poli - je tu klid, nabijet muzu primo v garazi a nikdo me tu necoura - tudiz trefim maximalne zajice. zda-li to neni prasarna u toho PVA? pripadne jak se domluvit na nejakem modelarskem letisti?
diky
luc
resim podobny problem. po cca 20ti letech jsem zacal opet modelarit. takze jsem pomerne slusne mimo. prave jsem se pristehoval do cakovic - litat muzu primo u domu na pomerne slusne velkem poli. jenze ted mam pro zacatek easystara, toho mrnavyho zooma od hackera a 1 mixer - tudiz s tim seknu na kraji pole a nemam problem. pokukuju ale po necem vetsim a s koleckama. pak uz se bojim, ze to bude chtit na pristani ponekud lepsi plochu. koukal jsem, ze tu obcas nekdo lita na tom placu u PVA - neprijde me prave koser s tim litat vedle letiste (konkretne letnanskyho). pak jsem si dnes vsiml, ze primo na letnanskym letisti je i modelarske letiste. dokonce jsem tam i kohosi potkal a zkusil zvedet nejake informace. bohuzel patrne jsem byl povazovan za vopruza ve smyslu "kde v lidlu si koupim takovy letadlo" a moc jsem se toho nedovedel.
poradte prosim, kde? mohu zustat na poli - je tu klid, nabijet muzu primo v garazi a nikdo me tu necoura - tudiz trefim maximalne zajice. zda-li to neni prasarna u toho PVA? pripadne jak se domluvit na nejakem modelarskem letisti?
diky
luc
Létání v Praze
Tak to jsme na tom stejne ,jsem z cernyho mostu
Co vím, tak u toho letiště to prasárna není, léta se tam normálně a to i s doceal velkýma modelama. Je to jedna z hlavních ploch pro modelářský obchod a zázemí hangar1, který sídlí na tom letišti. Pokud by jsi chtěl nějaké bližší info stav se tam, ti ti určitě poradí - a když se ti za letu něco pokazí stačí jenom odskočit a můžeš si to koupit =).
martys píše:martys píše:Jedna možnost je tady:
Loc: 50°4'11.612"N, 14°34'5.264"E
nechci se vnucovat, ale tady kousek od vás je letiště
Jsem z Horních Počernic a taky zhruba po dvaceti letech koukám, kam se učit chodit lítat, čínskej set jsem chodil otloukat do polí za Počernice. Teď dodělávám cvičného větroně (cca 1800 rozpětí, nic velkého) a taky bych ho chtěl položit do něčeho jiného, než je kamenitá brázda
Na těch souřadnicích je na fotomapě vidět letiště, jaký je tam režim? Komu to patří, kdo se o to stará? Případně, co měla znamenat poznámka "tady kousek od vás je letiště"?
bitovod píše:martys píše:martys píše:Jedna možnost je tady:
Loc: 50°4'11.612"N, 14°34'5.264"E
nechci se vnucovat, ale tady kousek od vás je letiště
Jsem z Horních Počernic a taky zhruba po dvaceti letech koukám, kam se učit chodit lítat, čínskej set jsem chodil otloukat do polí za Počernice. Teď dodělávám cvičného větroně (cca 1800 rozpětí, nic velkého) a taky bych ho chtěl položit do něčeho jiného, než je kamenitá brázda![]()
Na těch souřadnicích je na fotomapě vidět letiště, jaký je tam režim? Komu to patří, kdo se o to stará? Případně, co měla znamenat poznámka "tady kousek od vás je letiště"?
moje poznámka znamená, že kousek od vás je letiště, toť vše. Jeden píše, že je z ĆM, ty z Počernic, tak to máte prostě kousek.
Letiště má jak dráhu pro éra, tak heliport a je volně přístupné. Patří místnímu modelářskému klubu a podle pravidel pokud vás tam zastihne správce kasíruje 50 Kč/den, ale to je myslím hodně teoretické, po mě tam nikdo nikdy nic nechtěl.
VBC Racing, Sanwa, Team Orion
madman píše:Co vím, tak u toho letiště to prasárna není, léta se tam normálně a to i s doceal velkýma modelama. Je to jedna z hlavních ploch pro modelářský obchod a zázemí hangar1, který sídlí na tom letišti. Pokud by jsi chtěl nějaké bližší info stav se tam, ti ti určitě poradí - a když se ti za letu něco pokazí stačí jenom odskočit a můžeš si to koupit =).
tak to budu prohanet dal za barakem a az budu mit nejakou vetsi potvoru, tak si nactu nejaka pravidla abych nebyl za prase a skocim do letnan.
dik
p.s. kazdopadne ale beru fotak s teleobjektivem a jdu fotit sysla. tam to vylozene zije. onehdy jsem jel po te ceste kolem na kole a jeden na me vykouk - jsem si malem rozbil hubu
Konkretne Letnany viz http://rcmapy.com/?locid=280, nedavno jsem to tam byl nafotit...
Mini Corado, Mustang P51D, Vespid, Funcub - Futaba T8FG
---
http://rcmapy.cz/cs/map/1/location/300
---
http://rcmapy.cz/cs/map/1/location/300
lucas píše:MaxKin píše:Jak moc je tam provoz ?
provoz syslů je tam velkej
na tom letišti v letňanech - všední den pohoda, víkend našlapáno - UL, větroně a nevim co všechno - ale daleko. víc mě ale děsí, že jsou tam úplný průvody lidí a chodí pár metrů od té vyznačené plochy na modely.
Já nemluvil o letnanech ale o tom druhěm letisti.
V letnanech to znám provoz hlavne lidí až moc velkej