Jaky vrtulnik do zacatku?
Jako kupovat koax. za 4000 už mi přijde jako docela vyhazování peněz. Koax. tě bude bavit 14 dní, než ho začneš plně ovládat, a na to 4000? Jestli trváš na koaxu na naučení pro začátky, tak si kup třeba nějaký easycopter, který seženeš za 2000 a zbylý 2000 si radši ušetři potom na koupi dospělé heli. Toť můj názor.
Tady jde o to, ze LAMU mi doporucilo nezavysle na sobe nekolik lidi. Proto jsem si rek ze asi bude do zacatku vhodna. Potrebuju nejakej tezsi vrtulnik, protoze v byte se u me litat neda a halu k dispozici nemam. Proto jsem vybral tyhle jako vhodny kandidaty na ven, kde muze pofukovat. Pokud vite nekdo o lepsi volbe, ktera by nebyla tak draha jak pise Tomnick...
Jetse jsem koukal na Free Spirita jak pise nekdo na zacatku, ale rikam si, ze 3 nebo 4 tisice uz takovej rozdil nebude. Za 4 asi bude kvalitnejsi a vic vydrzi
Jetse jsem koukal na Free Spirita jak pise nekdo na zacatku, ale rikam si, ze 3 nebo 4 tisice uz takovej rozdil nebude. Za 4 asi bude kvalitnejsi a vic vydrzi
Ceeper píše:Oboji jsou walkera LAMA, ale trochu jiny typy.
http://www.rcguru.cz/walkera-lama-400d-2-4-ghz-d83
http://www.rcguru.cz/walkera-lama-400-e ... 4ghz-d1140
Obě jsou dost velké, někdy je fajn moci si zalétat doma když je venku hnusně. S těmihle vrtulníky se domů nevejdeš. Přitom ale ven to asi bude chtít jen bezvětří, jako každý dvourotor.
Ještě bych upozornil na tuhle reakci v debatě přímo na shopu, kupovat vrtulník na který nejsou náhradní díly není moc dobrý nápad:
[3] Pepa, 23. září 2009 | 21:27
Dobrý den, můžete mi prosím zaslat nějaký přehled jednotlivých náhradních dílů a cen pro vrtulník Walkera Lama 400 D
Děkuji
RC Guru
Aktuálně jsou pouze rotorové listy, cena za 4 ks je 350 Kč
Jestli si myslíš,že je ta za 4 litry kvalitnější,tak jsi vedle,jak ta jedleCeeper píše:Tady jde o to, ze LAMU mi doporucilo nezavysle na sobe nekolik lidi. Proto jsem si rek ze asi bude do zacatku vhodna. Potrebuju nejakej tezsi vrtulnik, protoze v byte se u me litat neda a halu k dispozici nemam. Proto jsem vybral tyhle jako vhodny kandidaty na ven, kde muze pofukovat. Pokud vite nekdo o lepsi volbe, ktera by nebyla tak draha jak pise Tomnick...
Kovboj: Ted by to jeste slo, protoze bydlim v baraku. Ale budu se stehovat do panelaku a tam s vrtulnikem nevim nevim. Proto chci neco ven a tyhle se mi zdaly docela vhodny. A ta reakce na kterou upozornujes je z lonskyho roku, ted uz maji odkaz primo na nahradni dily pro tuhle helinu a je jich tam celkem dost. Zase, znamej mi doporucil dvourotor. Udajne pro zatecnika nejvhodnejsi moznost. Je stabilni a snadnej na ovladani. Snad se nespalim
Raging: Kdyby to bylo az tak spatny, tak by mi to snad tolik lidi nedoporucilo, ne?
Raging: Kdyby to bylo az tak spatny, tak by mi to snad tolik lidi nedoporucilo, ne?
Ceeper píše:Kovboj: Ted by to jeste slo, protoze bydlim v baraku. Ale budu se stehovat do panelaku a tam s vrtulnikem nevim nevim. Proto chci neco ven a tyhle se mi zdaly docela vhodny. A ta reakce na kterou upozornujes je z lonskyho roku, ted uz maji odkaz primo na nahradni dily pro tuhle helinu a je jich tam celkem dost. Zase, znamej mi doporucil dvourotor. Udajne pro zatecnika nejvhodnejsi moznost. Je stabilni a snadnej na ovladani. Snad se nespalim
Jasně dvourotor je o hodně stabilnější a pro začátečníka vhodnější. Osobně bych jako dvourotor na ven i domů doporučil spíš Blade CX2.
Jednak z osobních důvodu protože ho pokládám za designově nejpovedenější dvourotorák téhle velikosti, a pak z technických důvodů díky jeho vybavení RC systémem Spektrum DSM2. Takže jeho přijímač AR6100 můžeš později použít i v jiných modelech případně můžeš vysílač od CX2 použít například i pro ovládání modelů typu Blade mCX, Blade mSR, Blade Tandem i řadu letadel... Naopak RC výbava u Lam a podobných vrtulníků je "jednorázovka".
Kdyz uz mluvis o designu, tak se ukazuje ze co clovek, to jinej vkus
Koukal jsem na cenu a to bych musal jit jeste vejs a rek bych ze pro me uz sem ted dost nahore.
S tou pouzitelnosti vysilacky tak nejak pocitam a nepredpokladam, ze v neblizsi dobe budu kupovat dalsi vrtulnik nebo ho menit. Az ta doba prijde (jestli vubec prijde), tak pravdepodobne puvodni vrtulnik prodam sevsim vsudy, takze tohle me netrapi.
Do finalniho kola asi postupuje Lama 400 EC135.
Sice jsem pri vyberu dal na vase rady jen castecne (kazdej radil neco jinyho a ne jen z tohohle fora), ale udelal jsem urcitej kompromis.
Diky
Koukal jsem na cenu a to bych musal jit jeste vejs a rek bych ze pro me uz sem ted dost nahore.
S tou pouzitelnosti vysilacky tak nejak pocitam a nepredpokladam, ze v neblizsi dobe budu kupovat dalsi vrtulnik nebo ho menit. Az ta doba prijde (jestli vubec prijde), tak pravdepodobne puvodni vrtulnik prodam sevsim vsudy, takze tohle me netrapi.
Do finalniho kola asi postupuje Lama 400 EC135.
Sice jsem pri vyberu dal na vase rady jen castecne (kazdej radil neco jinyho a ne jen z tohohle fora), ale udelal jsem urcitej kompromis.
Diky
- pcmaxik
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím všechny
Já zde popíšu můj začátek. Každý si to může posoudit sám.
Osobně jsem začínal s dvourotorem 3CH a nyní bych do toho již nikdy nešel. Jsou to vyhozené peníze.
Pak jsem koupil HK-450 v plastu. Je to docela dobrý stroj za málo peněz. Již jsem vyměnil 3x hlavu. První byla v plastu, tu jsem ani nepoužil. Pak jsem koupil z CopterX 450 alu hlavu. Byla dobrá ale po havárii odešlo uchycení listů, hlavní hřídel a příčná, což jsou běžné závady. Nyní jsem zakoupil hlavu z CopterX Black Angel a vypadá daleko pevnější. Ale nemám ji ještě pořádně odzkoušenou proto nemůžu ji vychválit. Ale nemůžu ji ani odsoudit. Čas ukáže.
Pak jsem si ještě koupil Blade MCX na takové to domácí lítání, ale nic to nedá k pokroku a zdokonalování letových návyků. Je to prostě hračka. Ale jsem s ní velice spokojen.
Je ště další možnost pro naučení základních návyků je simulátor, na kterém taktéž trochu trénuji. Musím konstatovat, ale reál nic nenahradí.
Já zde popíšu můj začátek. Každý si to může posoudit sám.
Osobně jsem začínal s dvourotorem 3CH a nyní bych do toho již nikdy nešel. Jsou to vyhozené peníze.
Pak jsem koupil HK-450 v plastu. Je to docela dobrý stroj za málo peněz. Již jsem vyměnil 3x hlavu. První byla v plastu, tu jsem ani nepoužil. Pak jsem koupil z CopterX 450 alu hlavu. Byla dobrá ale po havárii odešlo uchycení listů, hlavní hřídel a příčná, což jsou běžné závady. Nyní jsem zakoupil hlavu z CopterX Black Angel a vypadá daleko pevnější. Ale nemám ji ještě pořádně odzkoušenou proto nemůžu ji vychválit. Ale nemůžu ji ani odsoudit. Čas ukáže.
Pak jsem si ještě koupil Blade MCX na takové to domácí lítání, ale nic to nedá k pokroku a zdokonalování letových návyků. Je to prostě hračka. Ale jsem s ní velice spokojen.
Je ště další možnost pro naučení základních návyků je simulátor, na kterém taktéž trochu trénuji. Musím konstatovat, ale reál nic nenahradí.
SpectrumDX7s
AGILE 5.5,TREX 450PRO DFC,Blade130X,Phoenix2000,HK MX2,HotWing1000
www.helitesin.cz
AGILE 5.5,TREX 450PRO DFC,Blade130X,Phoenix2000,HK MX2,HotWing1000
www.helitesin.cz
Pokud nekdo chce, tak nabizim koax Lama 400D za 3300kc + 1 servo zdarma. http://www.rcmania.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=27806
Muj prvni vrtulnik: LAMA 400D od Walkera
Samozrejme ze ta chapem, ze rady profesionalov a milovnikov 3D lietania ignorujes, pretoze si vravis, ze ty nemas tak narocne poziadavky ako oni.
Ja to uplne chapem. Sam som robil to iste a faktom je, ze niektori to vazne prehanaju (vzhladom na potreby zaciatocnika).
Ja sam som len zaciatocnik. S nejakymi heli som uz lietal a aj to malo skusenosti co mam vyustilo do jedneho:
Dvojrotor nikdy!!!
Nesrandujem. Ta heli nie je zabava. S tou heli sa nic neda robit. Je to nuda a prestane to bavit velmi rychlo.
Radsej siahni po Walkere 4#6. Ovladanie bude mozno narocnejsie, ale urcite ak sa s tym naucis lietat, tak to bude zabavnejsie.
Simulator som velmi dlho odmietal, no teraz si planujem zakupit - len neviem ci Real Flight G5 alebo Phoneix. Neviem co je lepsie
Ak nechces tu Walkeru 4#6 (je to len 4Ch), tak mozes skusit Walkeru CB180D alebo planovanu CB180Z.
Mam ju a visi sa s nou uplne rovnako lahko ako s dvojrotom a navyse to vyzera krajsie ako dvojrotor.
Inac u dvojrotora pri prudkych pohyboch sa moze velmi lahko stat, ze do seba listy narazia a heli spadne na zem.
Ja to uplne chapem. Sam som robil to iste a faktom je, ze niektori to vazne prehanaju (vzhladom na potreby zaciatocnika).
Ja sam som len zaciatocnik. S nejakymi heli som uz lietal a aj to malo skusenosti co mam vyustilo do jedneho:
Dvojrotor nikdy!!!
Nesrandujem. Ta heli nie je zabava. S tou heli sa nic neda robit. Je to nuda a prestane to bavit velmi rychlo.
Radsej siahni po Walkere 4#6. Ovladanie bude mozno narocnejsie, ale urcite ak sa s tym naucis lietat, tak to bude zabavnejsie.
Simulator som velmi dlho odmietal, no teraz si planujem zakupit - len neviem ci Real Flight G5 alebo Phoneix. Neviem co je lepsie
Ak nechces tu Walkeru 4#6 (je to len 4Ch), tak mozes skusit Walkeru CB180D alebo planovanu CB180Z.
Mam ju a visi sa s nou uplne rovnako lahko ako s dvojrotom a navyse to vyzera krajsie ako dvojrotor.
Inac u dvojrotora pri prudkych pohyboch sa moze velmi lahko stat, ze do seba listy narazia a heli spadne na zem.