POZOR NA PLATBU V INWOODMODELS - ZNEUŽITÍ ČÍSLA KARTY !!!!!

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Zpráva
Autor
4401
Kontaktovat uživatele:

POZOR NA PLATBU V INWOODMODELS - ZNEUŽITÍ ČÍSLA KARTY !!!!!

#1 Příspěvek od 4401 »

Nemůžu to dokázat na 100% , ale......

mám novou kartu od 30 ledna 2010 a vždy platím jen přes PayPal, už cca 10 let.

Letos v únoru jsem koupil vysílačku v Inwoodmodels a protože nemají PayPal, zadával jsem číslo karty přímo.

Na konci března došlo k celkem 4 platbám v nějaké sázkové kanceláři v Anglii, během 2 dnů mi vybrali cca 2500 liber.

Tyto platby jsou v reklamaci a banka má oficiálně 45 dnů na vyjádření.

Loni jsem přitom u nich koupil DX6i a bez problémů.
Rajny
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Rajny »

to je nemile, akorat se tu resi v jinem vlakne nakup vysilacky prave z inwoodu

predloni sem taky kupoval Dx6i, tak doufam, ze me nepotka neco podobnyho

chtelo by to hlavne napsat do inwoodu co oni na to
4401
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od 4401 »

Nemůžu to dokaázat na 100 % ,ale jak jsem napsal, mám novou kartu a vždy platím přes PayPal, jen jednou jsem online platil přímo kartou a to v Inwoodmodels, pak najednou v Anglii někdo použije číslo karty v sázkové kanceláři.
Nikde jinde jsem kartou online neplatil, vím to jistě, mám ji dva měsíce.
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Marek71 »

Druhá možnosť je, že ti kartu oskenoval nejaký bakomat.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
pp
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od pp »

@4401
Zarid si u banky virtualni platebni kartu.
Pro ted ti tohle nepomuze, ale pro priste uz ano.
zdendys
Kontaktovat uživatele:

Re: POZOR NA PLATBU V INWOODMODELS - ZNEUŽITÍ ČÍSLA KARTY !

#6 Příspěvek od zdendys »

4401 píše:Na konci března došlo k celkem 4 platbám v nějaké sázkové kanceláři v Anglii, během 2 dnů mi vybrali cca 2500 liber.

No to je bratru cca 73 000,- , a to určitě nejsou všechny peníze, co byly na účtu.
Promiň, ale dát v tomto případě k dispozici číslo karty na net, je skoro sebevražda...
"Je těžké být debilem, protože konkurence je veliká."
papaya

#7 Příspěvek od papaya »

kupoval som cca pred mesiacom z inwoodu DX6i spokojnost, ziadne peniaze mi neukradli ani mi nezmizli.
DX9
Goblin 570 + Spirit
Compass Chronos + VBar
AR1
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od AR1 »

Kdysi po mě chtěli na Inwoodu zadat údaje o kartě do emailu! Že jim to nějak špatně chodí.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
4401
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od 4401 »

Celé to proběhlo asi takto:

nejdříve zkusili funkčnost karty malou částkou, našel jsem ji pak na výpise, nějakých 3,40 £, pak platba 516 £, druhý den 710£ a hned zbytek. Druhý den odpoledne mi pak volali z banky, abych authorizoval transakce.

A už to bylo, zablokování karty atd. Jenže pozdě.

Problém je ten, že platby nejsou vidět, až za několik dní se ukážou na výpise. Pouze se sníží disponabilní zůstatek.

Při platbě mi to napsalo, že nepoužívají PayPal a byl jsem přesměrovaný na zabezpečené stránky https:xxxxx

Platbu dostali, jinak by to přece neposlali !!!!

Všechno je to v lidech, ukrást číslo karty může kdokoli a pořádně tím zaměstnavateli zatopí.
selinak

#10 Příspěvek od selinak »

Na tohle zneužití existuje krásnej trik (mamka se s tím jako receční na hotelu dost často setkává!!)

...někdo pošle rezervaci na X dní + pošle číslo karty a požaduje strhnutí zálohy....

po čase se stane velice tragická věc :D ( zlodějům umřou rodiče, postihne je závažná choroba,apod...) :lol:

=>hotel nemůže peníze poslat zpět pouze s číslem karty - zloděj pošle žádost o navrácení peněz na jeho účet...

ve výsledku jsou všechny peníze kvalitně vyprané...dohledat se to asi nikde nedá!! :wink: :wink:
zdendys
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od zdendys »

4401 píše:Všechno je to v lidech, ukrást číslo karty může kdokoli a pořádně tím zaměstnavateli zatopí.

Jen pokud to je člověk, co má přístup k číslům karty, pokud to je hacker, a není jich málo, tak ten zaměstnavatele nemá...
Nejjednodušší a nejbezpečnější je mít kartu, třeba u mBank, (vše zdarma) a převádět tam jen částky k platbě.
Probíralo se to tady několikrát.
Ale v podstatě, každy strůjcem svého štěstí jest...
"Je těžké být debilem, protože konkurence je veliká."
selinak

#12 Příspěvek od selinak »

zdendys píše:Ale v podstatě, každy strůjcem svého štěstí jest...

to se sem teď nehodí :D
...ale jinak je to pravda
J-F
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od J-F »

Chlapi, každému, koho potkám říkám, že vyťukat si čísla karty na klávesnici -byť jen ve Wordu, je riziko. A posílat to někam dál, cvakat do prohlížeče, to už je jistota. A taky si uvědomte, že vám nikdo nemusí kartu ukrást!!! Stačí si přečíst a zapamatovat těch pár čísel, a účet je za chvilku prázdný! Znám dívku, která vezme do ruky kartu, hned ji vrátí. Klidně až za 10min. odříká všechna čísla. Dokážete si představit takovou ženskou někde u kasy? Jak vám ochotně s kartou pomůže?
Pro platby na netu jednoduchá rada: Karta s povolením plateb na internetu =samostatný účet. Pošlu tam vždy jen tolik, kolik chci použít.
Ale jde tu opravdu o vážnou věc. Je mi líto každého, kdo na toto doplatil.
Jirka.

p.s.: Možná za to ani v INWOODMODELS nemohou!
papaya

#14 Příspěvek od papaya »

J-F píše:Chlapi, každému, koho potkám říkám, že vyťukat si čísla karty na klávesnici -byť jen ve Wordu, je riziko. A posílat to někam dál, cvakat do prohlížeče, to už je jistota. A taky si uvědomte, že vám nikdo nemusí kartu ukrást!!! Stačí si přečíst a zapamatovat těch pár čísel, a účet je za chvilku prázdný! Znám dívku, která vezme do ruky kartu, hned ji vrátí. Klidně až za 10min. odříká všechna čísla. Dokážete si představit takovou ženskou někde u kasy? Jak vám ochotně s kartou pomůže?
Pro platby na netu jednoduchá rada: Karta s povolením plateb na internetu =samostatný účet. Pošlu tam vždy jen tolik, kolik chci použít.
Ale jde tu opravdu o vážnou věc. Je mi líto každého, kdo na toto doplatil.
Jirka.

p.s.: Možná za to ani v INWOODMODELS nemohou!

Tiez si myslim ze INWOOD za to nemozu, oni s cislami kariet nerobia. V podstate sa k nim ani nedostanu. Vsetko maju nastarosti firmy zaoberajuce sa prevodmi penazi, ktorych dalsia existencia zalezi prave na doverihodnosti...

Ukradnut cislo je najednoduchsie priamo z domaceho PC a to key-loggerom a podobnymi srandickami v podobe trojskych koni atd... Ludsku hlupost nevylucujuc, mail kde ta ziadaju o opatovne zadanie cisla karty. Na taky by som neodpovedal ani keby bol od vlastneho brata.

V kazdom pripade je to velmi neprijemna vec...
DX9
Goblin 570 + Spirit
Compass Chronos + VBar
freddix

#15 Příspěvek od freddix »

zdendys píše:
4401 píše:Všechno je to v lidech, ukrást číslo karty může kdokoli a pořádně tím zaměstnavateli zatopí.

Jen pokud to je člověk, co má přístup k číslům karty, pokud to je hacker, a není jich málo, tak ten zaměstnavatele nemá...
Nejjednodušší a nejbezpečnější je mít kartu, třeba u mBank, (vše zdarma) a převádět tam jen částky k platbě.
Probíralo se to tady několikrát.
Ale v podstatě, každy strůjcem svého štěstí jest...

Nejjednoduší je nemít žádnou kartu a přes paypall platit přes známého (chudák bratr) :)
Nikdy bych ale nikam na internet nepsal číslo karty apod. věci. Obchod bez paypallu mě nezajímá. Ani nijak jinak bych platit vlastně neuměl a ani umět nechci. Ne že bych měl chronickou nedůvěřivost k ostatním obchodům apod., ale spíš se bojím, že můj komp je virové skladiště. Pomalu se bojím chodit i do el. banky, naštěstí to mají přes ty telefóny. A to žádný vyčůránek z číny jen tak neobejde. :wink:
Ještě dodám, že jsem se hodně polekal, když jsem viděl platit bratra přes kreditku na netu. Zadal jen čísla na kartě a hotovo! Žádná hesla, piny... nic. Hned potom jsem kreditku hluboko schoval. A další jsem odmítl.
Letadla, hrtulníky a tak různě.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“