Mustang P-51D Parkzone

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Adam70

Re: Vrtule ?

#91 Příspěvek od Adam70 »

Lazariny píše:Ahoj,jaké tam máte vrtule?
Scháním novou za tu původní..

Nazdárek,no takové zakroucené :lol: a taky se točej :lol:
Uveď jakej máš motor :wink: mam dojem,že máš TR SK 35-30 1100 :?: asi
Příště ho vem sebou :) ,ale i tak děkuji za společnost,ve dvou se lépe kecá i létá 8)
xxx
Lazariny
Kontaktovat uživatele:

Re: Vrtule ?

#92 Příspěvek od Lazariny »

Přesně ty lžičky do jogurtu ... Aspoň mi to teda lítá , spíš jsem zvědavý kdy poletí ta tvoje BF ?? Zatím jsem jen viděl asi 5x Pipera....Včera jsme byli asi 3 hodiny lítat a super.Motor je správný , ale to nemusím psát to v historii člověk vidí :-D a spíš jsem čekal že mi někdo napíše že má "takový" motor + takovou vrtuli :idea:
Futaba T10 CG
Adam70

#93 Příspěvek od Adam70 »

historii nikdo nečte :lol: šoupni tam 8/6 - 9/4,7 :wink: koukni co to bere a je to
xxx
Lazariny
Kontaktovat uživatele:

#94 Příspěvek od Lazariny »

Adam70 píše:historii nikdo nečte :lol: šoupni tam 8/6 - 9/4,7 :wink: koukni co to bere a je to

Ale čte ...Pořád si neodpověděl kdy poletí něco z tvého hangáru pilote?
Ted mi to bere 23 A a lítá to skvělě cca 12 minut...
Výkon je taky podle tabulek.
Potřebuji radu ze zkušenosti!
Futaba T10 CG
Adam70

#95 Příspěvek od Adam70 »

Lazariny píše:
Adam70 píše:historii nikdo nečte :lol: šoupni tam 8/6 - 9/4,7 :wink: koukni co to bere a je to

Ale čte ...ale ne :lol: Pořád si neodpověděl kdy poletí něco z tvého hangáru pilote?lítá Mustang,Piper,Bf 109 a Rainbow čeká na zálet a počasí,jsem tak3-5 za týdem v "luftě" :wink: to je málo :roll:
Ted mi to bere 23 A a lítá to skvělě cca 12 minut... pak ti to bude brát 18 a bude to lítat ještě lépe a déleVýkon je taky podle tabulek. Ty máš tabulky na jogurtovou vrtuli? :lol:
Potřebuji radu ze zkušenosti!
dyť jsem ti jí dal :wink: bručoune nebruč a lítej v sobotu tě čekam na chatě 8)
xxx
Lazariny
Kontaktovat uživatele:

#96 Příspěvek od Lazariny »

Prosím proč mi sem píšeš tyhle rady/nerady ..... Já jsem čekal že se mi ozve někdo kdo mám Mustoše a já s ním pokecám "konkrétně" o tom jak a co !!! Tvoje názory jsou velice hezké ale moc mě neberou , znám tě nějaký čas a laborování mě moc nebere! (neber to to zle ale..)

Čte - nečte , kdo bude mít zájem tak si to dohledá (bylo myšleno aby napsal mám tento motor , tento regl , tuto lopatu)
Počasí ??? Proboha vždyť už je sezona , na co se čeká??? :roll:
Beru to tak že to bere do limitu reglu a lítá to v mém pohledu výtečně,pokud bych dostal tip na lepší lopatu tak jí zkusím ale do teď s ní nemám problém tak jsem byl jen zvědavý na čem kdo létá! :wink:
Tabulky na Motor a 9x6 , tam nezohledníjí jestli velikost a stoupání je na číně nebo APC :lol:
Víkend je tam mamina,takže někdy příště .
Futaba T10 CG
norinco

Musta

#97 Příspěvek od norinco »

Ahoj, nedávno jsem koupil svoji první stíhačku - Mustanga od Parkzone, ve verzi BNF.

http://www.horizonhobby.co.uk/aeroonlin ... ghter.html

"Montáž" a seřízení proběhlo celkem v poho, zabralo to tak 1 - 2 hoďky. Dneska provedu zkušební let a napíšu jak to dopadlo.
Lazariny
Kontaktovat uživatele:

Re: Musta

#98 Příspěvek od Lazariny »

norinco píše:Ahoj, nedávno jsem koupil svoji první stíhačku - Mustanga od Parkzone, ve verzi BNF.

http://www.horizonhobby.co.uk/aeroonlin ... ghter.html

"Montáž" a seřízení proběhlo celkem v poho, zabralo to tak 1 - 2 hoďky. Dneska provedu zkušební let a napíšu jak to dopadlo.

Tak držím palce , dnes jdu také provětrat toho mého.
Futaba T10 CG
norinco

Let

#99 Příspěvek od norinco »

JJ, díky.
Už jsem z létání doma. Je to moje první letadlo s křidélkama, takže mi chvilku trvalo, než jsem to dostal do ruky. A vůbec takhle "rychlý" model jsem nikdy neřídil, takže proto jsem z toho trošku vykulený.

Jinak ten střídavý tovární motor je podle mne dost výkoný. Na plný plyn to letí dost rychle a stoupavost je taky krásná. Na tovární baterie (3článek Li-pol 1300) jsem létal 10 minut, mám dvě baterky, takže 20min létání a stačilo mi to. Asi by to šlo ještě déle, ale měl jsem strach, aby to nevypl regl. Přeci jen tohle letadlo neplachtí bez motoru tak jako wild hawk.

Největší bobky jsem měl z přistání, protože jak už jsem zmínil, bez motoru se to moc ve vzduchu neudrží. Obě přistání mustang přežil, ale lehká dosednutí to moc nebyla. Přijde mi, že hned po dopadu na zem se to opře do čumáku :-(

Taky jsem zkusil vystoupat do větší výšky a potom střemhlavý let dolů a to byl pěkný hučák. Takový zvuky wild hawk nevydával :-)
Lazariny
Kontaktovat uživatele:

Re: Let

#100 Příspěvek od Lazariny »

Tak to jsem rád že vše proběhlo jak mělo !
Já sem taky začínal bez křidélek ale asi tak měsíc , pak jsem zjistil že to bez nich nejde - po tom jsem je dodělal a trprve začal trochu ovládat éro :wink:

Já jsem byl taky včera trochu proletět ale bylo nás na letišti docela dost tak jsem spíš kecal než lítal :roll:

Tak letu zdar
Futaba T10 CG
Papajik
Kontaktovat uživatele:

#101 Příspěvek od Papajik »

Zdravím,všem Vám závidím že už si lítáte.Já pořád nemám vnitřnosti do Mustangu.Nebude tady někdo v blízské době nakupovat na hobbycity že bych se k němu přidal?
Lazariny
Kontaktovat uživatele:

#102 Příspěvek od Lazariny »

Papajik píše:Zdravím,všem Vám závidím že už si lítáte.Já pořád nemám vnitřnosti do Mustangu.Nebude tady někdo v blízské době nakupovat na hobbycity že bych se k němu přidal?

Ahoj buhužel ne.Taky objednávám s kolegou a momentálně plán na objednávku nemáme.
Futaba T10 CG
norinco

Dotaz k těžišti

#103 Příspěvek od norinco »

Já také teď nic objednávat nebudu.

Dnes jsem byl opět létat, trošku více foukalo, ale i přesto jsem do toho šel. No a dvakrát jsem málem mustanga rozflákal. Výškovkou jsem brousil trávu :-). Proti větru měl na plný plyn co dělat a dost to s ním házelo. Taky to vycuclo rychle baterku. Dneska jsem 10 min ani nelétal a motor už velmi slábl.

Chtěl bych se zeptat na pár věcí ohledně těžiště Mustanga. V návodu píšou 7cm od náběžné hrany křídla.

1)To se myslí křídlo hned u trupu?
2)Já to zkouším tak, že pod model dám na stojáka dva lahváče a na ně model položím a ten by měl být v rovině (tzn. nebýt nakloněn dopředu ani dozadu)... Dělám to správně?

Díky za radu
Nor
Wild Hawk -> Radian -> P-51D Mustang BL
Papajik
Kontaktovat uživatele:

Instalace serv VOP a SOP

#104 Příspěvek od Papajik »

Zdravím,chtěl jsem se zeptat jak jste vyřešily připevnění serv SOP a VOP v trupu?Někde jsem četl že někdo to vyřešil dřevěnými količky vlepenými do trupu.Nějak si to nedokážu představit.Děkuju za odpovědi
Lazariny
Kontaktovat uživatele:

Re: Dotaz k těžišti

#105 Příspěvek od Lazariny »

Tak to těžiště asi takhle :

http://img682.imageshack.us/img682/8027/p1080616tit.jpg

http://img143.imageshack.us/img143/4724/p1080619o.jpg

Je lepší abybyl více na předek,bude stabilnější.

Lahváče jsou dobrý nápad :-D
Futaba T10 CG
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“