plotr
Re: plotr
deathhand píše:Chtěl bych si pořídit řezací plotr na obtisky. Poradtě jaký používáte vy případně jiné technologie výroby samolepek. Předem všem děkuji.
Nejzákladnější řezací plotry na folii 50 cm tě vyjdou na cca 10-15 tisíc, ale jsou to ty nejhorší čínské šunty s problémy s přesností i spolehlivostí. Pro kusovky by to mělo být ale použitelné.
Další řešení je bazar, ale protože tam zase naopak narazíš spíš na "značkové" modely tak tam počítej s cenou od 30 tisíc nahoru.
deathhand píše:Koukal jsem na ceny a docela dobrý plotr(tedy alespon to píšou) stojí cca 13000... A hlavně si myslím že něco vytvořit v programu aby to hned sedlo bude asi těžké.
Asi vím který myslíš, zkus si ten model pohledat po fórech - dost se na něj nadává. Nic moc přesnost, občas se "zblázní" a kreslí nesmysly a spolehlivost taky není zázračná. Řekl bych že na jednoho spokojeného zákazníka jsou dva nespokojení. Ale s trochou štěstí bys mohl natrefit na dobrý kus.
To s tím "sednutím" přece není problém, prostě si to vytiskneš na papír, přiložíš na model a uvidíš. Až budeš spokojen s velikostí tak ty data pošleš do studia. Ostatně i pro samotné řezání je základ umět dobře používat grafické programy (většinou Corel Draw) i samotný řezací software. Než se to naučíš tak počítej že kus folie stejně taky zničíš
deathhand píše:Koukal jsem na ceny a docela dobrý plotr(tedy alespon to píšou) stojí cca 13000. Koupil bych ho s bratrem na půl tak to je 6500,-. Nejbližší reklamku mám v Praze to je 25km a na počkání to neudělají takže dvě cesty. A hlavně si myslím že něco vytvořit v programu aby to hned sedlo bude asi těžké.
Nebude od věcí se s tím problémem trochu víc seznámit.
Tyhle nejlevnější šunky jsou i pro tohle nepoužitelné, navíc v tom neděláš, budeš řešit i SW.
Zbyde ti na zvážení nějaký levnější jetý plotr a říkám Ti znovu, je to šíleně peněz, které nevyužiješ.
Seznam se s problémem, podívej se na nabídku nejlevnějších trochu solidních plotrů a přejde Tě to
deathhand píše:Neříkejte že všichni běháte do reklamekPoradte tedy jak to vyřezat podle vytištěného obrázku z folie
S řezáním nevidím vůbec problém. Koupíš si vhodné folie, pravítka, křivítka, kružítka...... a ostrým skalpelem a nůžkami vytvoříš cokoliv.
Jen to trvá o něco déle, ale nestavíš sériovku, tak snad o nic nejde.
Problém jsou ty tisky. S tím chodím aspoň já do reklamky.
Folie na UL jsem si nechal komplet nařezat i nalepit reklamkou, ale to je v jiném rozměru a ti kluci mají taky násobně větší zkušenosti s těmi sférickými plochami. Ale tohle snad nepolepuješ ?
Rovné pásy si režem sám podľa pravítka - ale aj tak musím do reklamky pre neaké odpady z fólie......deathhand píše:Neříkejte že všichni běháte do reklamekPoradte tedy jak to vyřezat podle vytištěného obrázku z folie
Ak potrebujem krivky nápisy... Pripravím si to v Coreli, stavím sa v reklamke, za 10 minút je to vyrezané. Plejem a prenoskujem a lepím si to sám. To rezanie je aj pre reklamku tá najmenšia práca. Najviac trvá príprava - nakreslenie v Coreli, alebo inom softe a najblbejšia robota je to pletie - odstránenie nepotrebných častí fólie. Takže ak potrebuješ LEN rezať, tak to je tá najjednoduchšia časť práce reklamky a urobia ti to fakt za symbolický peniaz.....