Yak 55 vs. EXTRA MX

Taky vás už nebaví jen tak poletovat? Zkuste létat akrobacii nebo si o tom aspoň tady povídat.

Extru MX by PA alebo YAKA 55M od GB

Extru mX
38
69%
Yaka 55m
17
31%

Celkem hlasů: 55

Zpráva
Autor
Peppy
Kontaktovat uživatele:

#46 Příspěvek od Peppy »

Zik píše:
JirkaA píše:Ajeje, další reinkarnace Koláře. Už se na to vykašli.

Když porovnám Vaše výpočty p.Holý, a přečtu si skutečnou váhu už zalétaného modelu někoho jiného, asi tu někdo blafuje. A určitě to není Peppy. Ten už létá a ví kolik to opravdu váží. Ještě by mě zajímala max. výchylka na křidélkách. Podle fota nic moc. Určitě to není ani 40°, ani 50°, jak má v oblibě dědek. Tedy, asi Vám 3D moc nepůjde.

a podla coho porovnavas vychylky?? Ak podla tyhc mojich fotiek na rcalbume tak to samozrejme nesju plne :lol: na kridlach mam hore dole 50° na VOP hore daco cez 50° dole daco okolo 47° a to som este musel trosku zbrusit vyskovku lebo narazala paka a smerovka na doraz. Ako kridelka su trosku mensie ako som zvyknuty ale staci to. Inak vsetky vychylky mam na "konstrukcny" doraz.
A este k tej hmotnosti tak ja tam mam tazsiu vybavu tj.axika a 4000mah 5S takze ta ich fakt vide 1750g. Inak na zalete som lietal 7 min a nwm jakym zazrakom som vylietal 1/4 baterky. Akoze nebol to plnohodnotny let ale take ze visenie , harriery to hej takze s touto vybavou je to sice tazsie ale letovy cas je dost inde ked oni pisu pri 3D 7 min. Tipujem ze takch 12 min dam + rezerva na pristatie
EXTRA MX,EF extra 300 78"
http://adamweinzettl.webnode.sk/
zdenal

BATERKY

#47 Příspěvek od zdenal »

Cawte
mate nekdo koupeny set Extry MX (Thrust50+reg Quantum65A) a k tomu 6 clanek 35C 2.6 Ah ? Pripadne zda to nekdo provozuje s Lipol 35C?
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

Re: BATERKY

#48 Příspěvek od JirkaA »

zdenal píše:Cawte
mate nekdo koupeny set Extry MX (Thrust50+reg Quantum65A) a k tomu 6 clanek 35C 2.6 Ah ? Pripadne zda to nekdo provozuje s Lipol 35C?

Mám. 2,6 Ah bude trochu těžší ale nic co by extra neunesla. 35C je tam zbytečný, na takový proudy určitě nepůjdeš.
OK2WY
zdenal

Re: BATERKY

#49 Příspěvek od zdenal »

Zbytecny snad, ale mam to asi za 10 min. nabyty a vo tom to je. :) Nemusim baterky vubec vyndavat z letadla.
Zadny problem s regulatorem?
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od JirkaA »

Ne, doposud jsem problém nezaznamenal (nebylo co, zatím jsem ho trápil jen na zemi, do vzduchu půjde večer nebo ráno, jak se tady trochu zklidní vítr). Ani nepředpokládám, že by měl být, nikde na fŕech jsem nic nezaznamenal.
OK2WY
zdenal

#51 Příspěvek od zdenal »

Tak bacha na prudkou akceleraci trebas nizko nad zemi ve visu, muze dojit k vypadku synchronizace a tim k zastaveni motoru. Jinak politanicko super a nebylo temer co trimovat.
JMalik

#52 Příspěvek od JMalik »

zdenal píše:Tak bacha na prudkou akceleraci trebas nizko nad zemi ve visu, muze dojit k vypadku synchronizace a tim k zastaveni motoru. Jinak politanicko super a nebylo temer co trimovat.

To jsi ho potěšil před tím záletem :lol:
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od JirkaA »

JMalik píše:
zdenal píše:Tak bacha na prudkou akceleraci trebas nizko nad zemi ve visu, muze dojit k vypadku synchronizace a tim k zastaveni motoru. Jinak politanicko super a nebylo temer co trimovat.

To jsi ho potěšil před tím záletem :lol:

:D Neboj Jirko, já se hned tak něčeho nelekám.

To o čem píše zdenal jsem se pokoušel navodit a jednou se mi to opravdu povedlo. Nicméně regl zatím nastaven defaultně, nebude problém změnit nastavení předstihu z Auto na jinou hodnotu a vyzkoušet co to udělá.
S trimováním máš pravdu, stačilo jedno pípnutí na výškovce a lítá to jako po kolejích. Moc jsem nedivočil, spíš katolický poletování s pár pokusama co to dělá na plný plyn, po osmi minutách dobito 1200 mAh :). Tohle éro budu mít rád!
OK2WY
LV
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od LV »

Iba pri zle nadstavenom časovaní :wink:
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od JirkaA »

Tak je to jasné, výpadky synchronizace údajně řeší upgrade firmwaru v regulátoru. Quantum se projede na otočku do Olomouce.
OK2WY
Peppy
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od Peppy »

niak to tu utichlo, tak ako ste spokojny?? lebo ja som na 100%, tiez sa uz problizujem "PA" vahe lebo mi dosli 2200mah 5S s ktorymi dam 8 min takze pohoda a vaha sa znizila na 1,8KG ale tak sa mi zda ze s tymi tazsimi 4000 sa mi lieta lepsie, lepsie drzi v obratoch a vobec neni poznat v pomalych obratoch ci tam su 4000 alebo 2200. http://www.youtube.com/watch?v=2x5o95OUn8U je to trochu stare ale bude dalsie :-D
zdenal

#57 Příspěvek od zdenal »

Letove vlastnosti skoro super jen pri plnych vychylkach vyskovky a prudkem pritazeni ma extra tendenci chodit do vykrutu. Uz se mi rozlepil domecek u motorove prepazky. Po jeho zpevneni mi praskla motorova prepazka. Na vine budou asi vibrace, ktere zpusobil vadny regulator (vypadky synchronizace), ale predevsim spatne vyvrtana klestina. Neni nad to vse si radeji predem prekontrolovat. Uvazuji ze preklizkovou prepazku nahradim 3 hlinikem nebo 4 pertinaxem. Mx ma zasebou asi 90 startu.
Dawe
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od Dawe »

zdenal píše:Letove vlastnosti skoro super jen pri plnych vychylkach vyskovky a prudkem pritazeni ma extra tendenci chodit do vykrutu. Uz se mi rozlepil domecek u motorove prepazky. Po jeho zpevneni mi praskla motorova prepazka. Na vine budou asi vibrace, ktere zpusobil vadny regulator (vypadky synchronizace), ale predevsim spatne vyvrtana klestina. Neni nad to vse si radeji predem prekontrolovat. Uvazuji ze preklizkovou prepazku nahradim 3 hlinikem nebo 4 pertinaxem. Mx ma zasebou asi 90 startu.

V navodu pisou, ze pri sestavovani era se ma motorova prepazka znovu cela prelepit.
Pri prudkem pritazeni vyskovky se eru utrhnou proudnice a proto uhne do strany, asi nejvetsi pravdepodobnost a nebo prekontrolovat rovinost a kolmost vsech kridel.
Ten problem s reglem uz maji vyresen, staci si tam nechat nahrat novy firmwar a je po problemu,dokonce ta zavada trhala i magnety z motoru.
Reklamace a servis ze strany prodejce je ale neuveritelny, na 1*
Zatim Dawe
zdenal

#59 Příspěvek od zdenal »

No to sem celej ja, nectu navody.
Peppy
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od Peppy »

Dawe píše:
zdenal píše:Letove vlastnosti skoro super jen pri plnych vychylkach vyskovky a prudkem pritazeni ma extra tendenci chodit do vykrutu. Uz se mi rozlepil domecek u motorove prepazky. Po jeho zpevneni mi praskla motorova prepazka. Na vine budou asi vibrace, ktere zpusobil vadny regulator (vypadky synchronizace), ale predevsim spatne vyvrtana klestina. Neni nad to vse si radeji predem prekontrolovat. Uvazuji ze preklizkovou prepazku nahradim 3 hlinikem nebo 4 pertinaxem. Mx ma zasebou asi 90 startu.

V navodu pisou, ze pri sestavovani era se ma motorova prepazka znovu cela prelepit.
Pri prudkem pritazeni vyskovky se eru utrhnou proudnice a proto uhne do strany, asi nejvetsi pravdepodobnost a nebo prekontrolovat rovinost a kolmost vsech kridel.
Ten problem s reglem uz maji vyresen, staci si tam nechat nahrat novy firmwar a je po problemu,dokonce ta zavada trhala i magnety z motoru.
Reklamace a servis ze strany prodejce je ale neuveritelny, na 1*
Zatim Dawe

Na jakej strane to je?? Lebo ja som tam take nic nenasiel. Tiez som nic nelepil lebo cela prepazka uz bola olepena takze som to lepidlo ani nemal kam dat len na to predosle.... Ale zatial drzi.
Odpovědět

Zpět na „Akrobacie a 3D létání“