Mini titan
Na co vlastně potřebujete gowernor? Je to jen jedna z možností nastavení, nic samo o sobě důležitého. Když nepočítám zrovna tuhle napůl zbytečnou funkci tak i Turnigy Plush 40A bude na MT fungovat naprosto bezchybně. Některým nestačí krátký rozjezd 2 vteřiny, já tvrdím že všechno je rukama. Průběh regulace plynu u reglů Turnigy je lepší než u dvou Scorpion reglů, kterých jsem se rychle zbavil. Kupovat pro začátečníka hned Kontronik je blbost, bude mít úplně jiné starosti a výdaje.
Otazka byla polozena zda turnigy ci BLC !! Jazz je samozrejmne lepsi regl nez BLC nicmene je to jina cenova kategorie (cca 3x drazsi). Zrovna tak jako Castle Phoenix atd... Jinak ja jelikoz neprepinam letove rezimy (jeden rezim cca 2100 ot) - nemam jediny problem a stojim si za tim ze gover chodi v tomto pripade NAPROSTO bez problemu. Predpokladam ze pisatel je zacatecnik , tudis nepotrebuje 2 letove rezimy. Pokud nekdo zacina a koupi jej na bazaru za cca 500 kc neni co resit. Letam je jak v TRexovi tak v MT oba v gover rezimu za dobu prez 2 roky jsem nemel jediny problem s vypadkem . Dale si vyprosuju jakekovil invektivy ve smyslu "opet rady nekoho nezkusil ..) myslim si ze je tu dost lidi kterym jsem pomohl i opakovane pomoci soukromych zprav.Beep píše:to helifish: Opět rady někoho kdo nic nezkusil, regl z Minititana je použitelný ale že by governor byl jak přibitý není pravda. Regl funguje v governor režimu, ale může se přepínat jen k vyšším otáčkám, tj normal - idle1(2100ot) - idle2 (2300ot). Pokud se z idle2 přepnete zpět do idle1 a pak opět na idle2 tak v tento okamžik u mého regulátoru tak jednou z deseti přepnutí dojde k totálnímu selhání a rotor se sotva točí a je z toho něco mezi pádem a autorotací. Bohužel tuto zkušenost má víc lidí v mém okolí a vše řeší zde zminovaný Jazz 40, to je opravdu regl bez kompromisů.
TRex500, letadla AMR - Ultimate,VA models - Trinity, Ultimate, FMS - MSX v2, rádio Horus X10
Vzal sis to osobně, místo toho aby si se zamyslel nad použitím superlativ ohledně výrobku. To nemá nic společného s tvým přínosem pro toto forum, to nijak nespochybnuji, ale právě proto že to čtou začátečníci bysi měl být opatrnější.
To že lítáš jen jeden režim, není žádné positivum, letové režimy si lidi vymysleli na to abys mohl heli přizpůsobit pro to co chceš lítat a měnit to během letu, ano dá se lítat na 2200ot od začátku do konce ale předpokládám že v autě taky nemáš zařazenou jen trojku, i když z trochou citu se na ní rozjedeš a dojedeš kam potřebuješ. Oni výrobci rádií vědí proč tam ty režimy dávaj, myslím že pokud někdo režimy nepoužívá je to jeho pohodlnost a nebo spíš neznalost, protože přesně neví co by si měl do toho kterého režimu nastavit, ale dotaz na režimy tady na foru jsem nezaznamenal. Pokud tedy napíšeš že regl drží governor jak přibitý tak začátečník po roce lítání zjistí že regl až tak fajn není. A ano Jazz je drahý ale zase začátečník po prvotním nastavení ani nebude vědět že v tom vrtulníku je nějaký regulátor. Prosím, nebrat osobně.
To že lítáš jen jeden režim, není žádné positivum, letové režimy si lidi vymysleli na to abys mohl heli přizpůsobit pro to co chceš lítat a měnit to během letu, ano dá se lítat na 2200ot od začátku do konce ale předpokládám že v autě taky nemáš zařazenou jen trojku, i když z trochou citu se na ní rozjedeš a dojedeš kam potřebuješ. Oni výrobci rádií vědí proč tam ty režimy dávaj, myslím že pokud někdo režimy nepoužívá je to jeho pohodlnost a nebo spíš neznalost, protože přesně neví co by si měl do toho kterého režimu nastavit, ale dotaz na režimy tady na foru jsem nezaznamenal. Pokud tedy napíšeš že regl drží governor jak přibitý tak začátečník po roce lítání zjistí že regl až tak fajn není. A ano Jazz je drahý ale zase začátečník po prvotním nastavení ani nebude vědět že v tom vrtulníku je nějaký regulátor. Prosím, nebrat osobně.
Gaui200,Tarot450ProFBL,MinititanV2,TRex500,Raptor50,TZ-V2 Frenzy,TRex700,FutabaT-10C+nějaký letadla
Beep píše:Vzal sis to osobně, místo toho aby si se zamyslel nad použitím superlativ ohledně výrobku. ................................................Pokud tedy napíšeš že regl drží governor jak přibitý tak začátečník po roce lítání zjistí že regl až tak fajn není. A ano Jazz je drahý ale zase začátečník po prvotním nastavení ani nebude vědět že v tom vrtulníku je nějaký regulátor. Prosím, nebrat osobně.
jdeš sice správným směrem ale je to jako hlavou proti zdi ..............přeju ti vytrvalost ...........
s pozdravem ..........
NEBE - PEKLO - RÁJ (...prej zlatá prostřední cesta
...)
T-rex 500 CF-> po ráně ->GF
AURORA 9
easy copter XS metal (na domácí acro)
T-rex 500 CF-> po ráně ->GF
AURORA 9
easy copter XS metal (na domácí acro)
tak tady máš ten návod http://www.prochymodel.estranky.cz/archiv/uploaded/37Angusss píše:Ještě bych se rád zeptal...co vybrat mezi těmi HD 1581 a Hitec HS-55? Cena je cca stejná s tím.
Děkuju za názory
snad to půjde přečíst
- Rastislav
- Kontaktovat uživatele:
Mini Titan 325
Zdravím, Tak mam to taktiež doma aj keď to nie je moje, kamarad sa s tým trapi už skoro dva roky(chudák) aj ho tie neuspechy omrzely no nevzdava sa (Hurá) teda požiadal ma o sprevadzkovanie Titana, a neverili by ste aký mam problém: aj ked rotorová hlava je zložena presne podľa navodu, pri pohybe serv hore sa rotorové listy preklapaju z +do -, teda uplne naopak.Tak sa mi zdá že to prepakovanie by malo byť nejak naopak. Namal niekto podobný problém pri stavani stavebnice?
Alebo potom nie je rotor ľavotočivý??(pri pohľade zhora, to by davalo nejaký zmysel)
Vďaka Rasťo
Alebo potom nie je rotor ľavotočivý??(pri pohľade zhora, to by davalo nejaký zmysel)
Vďaka Rasťo
- Rastislav
- Kontaktovat uživatele:
Mini Titan
Zdravím, sledujem vlakno od začiatku a pri zpojazdnení Titana som sa dostal presne tam kde vlakno začina !!!(potom sa to už zvrtlo na reg.a pod)
Ad 1: V manuali Titana je sice uvedené pri : Ovladaní vyrovnavaciho rotoru a nastavení Gyra ,Citujem: Pokud nejste mechanicky schopni paku ustavit v kolme poloze, použijte funkci "Subtrim"k přesnemu doladení.Po použití subtrimu opět vypněte a zapněte palubni RC vybavení, aby se heading hold gyro resetovalo a nastavylo nový neutral.
A v manuali ovladača (Optic 6) Vše na "O"
Ako teda docieliť kolmosť paky na Serve???
Ad 1: V manuali Titana je sice uvedené pri : Ovladaní vyrovnavaciho rotoru a nastavení Gyra ,Citujem: Pokud nejste mechanicky schopni paku ustavit v kolme poloze, použijte funkci "Subtrim"k přesnemu doladení.Po použití subtrimu opět vypněte a zapněte palubni RC vybavení, aby se heading hold gyro resetovalo a nastavylo nový neutral.
A v manuali ovladača (Optic 6) Vše na "O"
Ako teda docieliť kolmosť paky na Serve???
Tail lock je nastavení gyra tak, aby fixovalo ocas v jedné poloze tak jak si ji načte při zapínání - nevím jaké máš gyro a optika neznám, já to nastavuju citlivostí gyra, po 50% je normal mode a nad 50% je lock mode.
S kolmicí páky u vrtulkového serva se tolik netrap, hlavně nastav všechny trimy na nulu, servo nech najet do nulové polohy, nastrč páku serva na tisícíhran co nejblíže kolmo, když to nebude dokonalá kolmice, nevadí.
No a pak je to potřeba zalétnout právě s vypnutým tail lock, gyro v tzn. normal modu a tak dlouho upravovat déku táhla, nebo posouvat servo po trubce až bude vrtulník v normal modu stát a ocas nebude uhýbat. Pak přepnout do tail lock a lítat
Snad jsem na nic nezapoměl, ono se mi to špatně popisuje,ještě se musí nastavit správná citlivost, no a úplně na začátku taky směr rotace atd.
Jestli ti to nejde nastavit, nemáš někoho kolem sebe kdo ti pomůže ?
S kolmicí páky u vrtulkového serva se tolik netrap, hlavně nastav všechny trimy na nulu, servo nech najet do nulové polohy, nastrč páku serva na tisícíhran co nejblíže kolmo, když to nebude dokonalá kolmice, nevadí.
No a pak je to potřeba zalétnout právě s vypnutým tail lock, gyro v tzn. normal modu a tak dlouho upravovat déku táhla, nebo posouvat servo po trubce až bude vrtulník v normal modu stát a ocas nebude uhýbat. Pak přepnout do tail lock a lítat
Snad jsem na nic nezapoměl, ono se mi to špatně popisuje,ještě se musí nastavit správná citlivost, no a úplně na začátku taky směr rotace atd.
Jestli ti to nejde nastavit, nemáš někoho kolem sebe kdo ti pomůže ?
VBC Racing, Sanwa, Team Orion