jaka stavebnice f3k pro novacka

RC házedla - kategorie, která má hodně blízko k "opravdovému" sportu.
Zpráva
Autor
geeenie

#16 Příspěvek od geeenie »

Já osobně si myslím, že Aurora je dobrá volba. Velmi chválená a kvalitní serva jsou Dymondy D60 do křídla a D47 pro VOP a SOP, i když krapet drahší. Já osobně, po přečtení diskuzí, jsem si je koupil a teď už čekají na montáž do Fenixu od Ypsi.
danyrc

#17 Příspěvek od danyrc »

Ty D60 a D47 maji ruzne oznaceni v ruznych zemich...Tady v Anglii je prodava ripmax pod oznacenim SD100,SD150,SD200 uvadeji ze SD100=D47 SD150=D60 treba u te SD100 je uvedeno toto
for discus launch
Dimensions: 17mm x 22mm x 8mm
Speed @ 4.8v: 0.18s/60deg
Torque @ 4.8v: 1.1Kg/Cm
Weight: 4.7g
cena je 15£=450kc
Nemam tuseni kolik vyjdou v CR...Ale mas pravdu v zahranici je taky doporucujou... :)Co se tyce te aurory ted mam jen trosicku obavy jak tam nacpu ten 7kanalovy prijimac..Je mi jasne ze ho budu muset odlehcit tudiz zbavit plastu)) :lol:
geeenie

#18 Příspěvek od geeenie »

No ono ten 7 kanálový příjmač má 17g, prodávají i o 1,5cn kratší 6 kanálový, ale ten je jen o 2g lehčí. Mi na Auroru letos nezbylo, ale řeším to samé páč jsem pořídil Optica na 2,4Ghz. No vzhledem k tomu, že budu létat hlavně rekreačně, tak tam vrazím ten 7 kanálový tak jak je ... :D
Jináč u nás ty serva vyjdou o něco dráž.
Peca
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Peca »

Já jsem minulý rok neodolal a také jsem si pořídil házedlo.Je to Long Shot 3 od Hořejšího.
Pánové,jak já se s ním vždycky vyřádím.Za odpoledne třeba 60 letů.Pak odcházím z louky příjemně unavený domů.Prostě super!!
Jednou se mi povedlo vyletět z dosahu.Používal jsem krátkou anténu.Měl jsem zhruba 30 metrů výšky a éro přešlo do hodně ostré spirály a zapíchlo se do země.Škody:jen trochu popraskala gondolka.Trochu epoxidu a bylo opraveno :wink:
Futaba T8FG
Taranis X9D
Duo Discus,Discus,Pilatus B4,Fox,Proxima II,Long Shot 3,Ka-6e,L-13 Blaník
Azy
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Azy »

Peca píše:Používal jsem krátkou anténu. :wink:

kde swe to dá sehnat koukám že máš eclipsu... já mám optica a sháním ji
MK Katoda Sokolov :-)
ST
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od ST »

Jak vychází ty přijímače od Hitec Aurora do F3k ? Od pohledu jsou dost dlouhé a ty 1/4 l na konci koaxu budou asi problém jak to dostat ven z trupu. Musela by být asi dost díra aby se to protáhlo. Má s tím někdo zkušenosti v F3k popř. uložení v trupu stuženým ulíkem ( FENIX od Ikara) ?
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
Peca
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Peca »

Azy píše:
Peca píše:Používal jsem krátkou anténu. :wink:

kde swe to dá sehnat koukám že máš eclipsu... já mám optica a sháním ji

Kupoval jsem jí u Pelikána ale už je to asi 8let zpátky.Tenhle prut je dobrý tak do haly ale ven určitě ne.Má malý dosah.
Futaba T8FG
Taranis X9D
Duo Discus,Discus,Pilatus B4,Fox,Proxima II,Long Shot 3,Ka-6e,L-13 Blaník
danyrc

#23 Příspěvek od danyrc »

od pristiho tydne Hitec dava na trh dalsi prijimac.Bude to 6tikanal a bude mensi a lehci...Nekde jsem cetl ze po odstrojeni toho 7kanaloveho prijimace z plastu se dostanes pod 10g.Me ma Aurora prijit v pondeli ze 7kanalem tak pak poreferuji a longshota mi horejsi posila v pondeli tak nevim kdy mi sem do Scotska prijde..Doufam ze do tydne :D Rozhodoval jsem se mezi Gladiatorem 2 od Cermaka a Longshotem...Ten od Cermaka v zlute barve z cervenymi pruhy pres kridla..Pridavam foto..Nakonec mi vsichni do zacatku radili sendwichove kridlo pena+sklo...Cermak dela balsa+sklo...Ten gladiator je pry dobry pro toho kdo uz s DLG lital ne pro zacatecnika :( Ale me se zrovinka vic zamlouval ten Gladiator..Ale nechal jsem si poradit od zkusenejsich tak uvidime

http://www.f3k.cz/web/article.php?kid=5
geeenie

#24 Příspěvek od geeenie »

ST já jsem si nechal u Ikara udělat pro Fenixe přímo gondolku pro 2,4Ghz a anténu nechám uvnitř. Snad to bude bez problému. A jak tam dostanu příjmač ještě netuším, uvidím jak to při stavbě bude vycházet. Když bude nejhůř, tak vyskouším 6 kanálový příjmač, ten už tam vleze nějak určitě.
danyrc

#25 Příspěvek od danyrc »

a jakou ted pouzivas vysilacku?
DX6i+Aurora9 Corsair F4U,Easy glider,Cularis elektro,f3k Longshot3 na ceste ke me((zaslano P.Horejsim dne 9/3/2010 ale stale nedoslo(((-29/3 Po longshotu jakoby se slehla zem/dnes je to jiz 20dni(((
MEK
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od MEK »

Zdar chlapi,líbí se mi taky ten Fenix,tak se chci zeptat za jak dlouho je k dodání a případně jak to posílaj. Na stránkách jsem se to nedočet.
Myslím č.poštou nebo PPL?
ST
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od ST »

Podle mých zkušeností s trupy od Ikara se do nich vejde i lednička a televize... Né opravdu trup je prostorný až dost a vepředu je místa dost. Já mám zatím od Ikara ty trupové gondoly dvě ( Fénix a MANTA) . Používám v trupu 2 serva VOP a SOP. Jinak pokud byl dotaz na moji RC tak zatím Eclipse7.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
ikar
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od ikar »

MEK píše:Zdar chlapi,líbí se mi taky ten Fenix,tak se chci zeptat za jak dlouho je k dodání a případně jak to posílaj. Na stránkách jsem se to nedočet.

SZ
tomqw
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od tomqw »

Co říkáte na modely od LS model, relax nebo vertex popřípadě select.
Nemám s F3k zkušenosti. Jak jsem sem již psal do jiného vlákna mám odlétanou sezonu s easy fly. Loni na podzim jsem to viděl a docela hodně mě to zaujalo. Výhodou těcto modelů se mi zdá, že jsou skoro hotové jestli to dobře chápu stačí osadit elektronikou? Jsem dost nešikovnej (pro modeláře neštěstí) a nerad bych hned zkazil tak krásný letadlo. Předem dík za reakci.
Tomáš
Polynom
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od Polynom »

MEK píše:Zdar chlapi,líbí se mi taky ten Fenix,tak se chci zeptat za jak dlouho je k dodání a případně jak to posílaj. Na stránkách jsem se to nedočet.

o dost lepší házedlo a za stejný peníze dělá Ondra rezler....
Odpovědět

Zpět na „F3K/HLG/DLG“