Sky lady II

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Odpovědět
Zpráva
Autor
valino
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od valino »

Zdar
Trochu of topic..... ale pamatujete někdo na ACCIPITER BADIUS ??? Myslím, že se to trochu podobá SL. Tak s tím se dalo taky užít zábavy. Elektronika si v tom žila vlastním životem.
Vyrábí se to ještě ???
Katapult
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Katapult »

Jen ho nechte,komu není rady tomu není pomoci.
[/list][/code][/quote]
bekmen
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od bekmen »

Proč dělat věci složitě, když to jde jednoduše - viz video. ES je pro začátečníka ideální 8)

http://www.youtube.com/watch?v=A7Uqfd4z ... re=related
Beta 1400, Spitfire (Dynam), P - 51 Mustang (SDM), F 18 Blue Angel (Robbe), Minimag (Multiplex), Easy Glider El. (Multiplex), Futaba T6EX 2,4 GHz, Easy Star Set (Multiplex) prodáno
sigi123

rc

#34 Příspěvek od sigi123 »

Nechci hanit žádný model.Po zvládnutí ES a po dodělání křídýlek a výměně motoru za ray B 2836-2200kv je úplně nové éro se kterým se dá parádně vyblbnout.,a jak znám skylady ta na to prostě mít nebude.Její letové vlastnosti jsou dnes mnohými modely překonané.Ale tím ji nechci pomlouvat,mnozí se na ní naučily,ale prostě dneska jsou za tu cenu mnohem létavější modely.
wisiwig

#35 Příspěvek od wisiwig »

Já taky začínal s malým rozpočtem a volbou - SL z druhé ruky.

Několikrát jsem musel kupovat náhradní ozubený kolečka do serva směrovky. "Vytunil" :-) jsem jí Graupneráckými listy. Regl a přijímač funguje, ale do jinýho éra bych si takový shitky nedal.
Vozil jsem jí na kole za město kde jsem na poli létal.

Ale mám SL rád, protože mne naučila na začátku.
semikamik

#36 Příspěvek od semikamik »

Díky za vaše názory. Budu o tom hodně přemýšlet. Ale asi si tu SL koupím.
www.rcshop.eu je nejlepší na kupování jakých koliv RC modelů
sigi123

rc

#37 Příspěvek od sigi123 »

Jen přemýšlej.Skylady má křídlo s profilem prohnuté desky bez křidýlek.Sice létá ale opravdu o dost hůř než ostatní zminované modely.Je to prostě model na chvilku,pak se ho za poloviční cenu zbavit,pokud se někdo najde.Ostatní z modelů poskytnou zábavu na mnohem dýl.A skylady je na modelbazaru komplet set v pěkném stavu za 1500kč.Hodně bys ušetřil a měl pak na opravdové éro. :wink:
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

Re: rc

#38 Příspěvek od BOSS8 »

sigi123 píše:Jen přemýšlej.Skylady má křídlo s profilem prohnuté desky bez křidýlek.Sice létá ale opravdu o dost hůř než ostatní zminované modely.Je to prostě model na chvilku

To:Sigi 123
Položím otázku jinak - jak dlouho ti vydržela SL , když víš jak lítá na prd a dlouho nevydrží ?
Rádio a nabíječ = základ modeláře .
sigi123

rc

#39 Příspěvek od sigi123 »

Asi jsem špatně napsal-mělo být omrzí,protože nic neumí.Když jsem se před 3 roky rozmýšlel co po belance,před SL zvítězil Easy Glider a dodnes nelituji.Je mi líto ho prodat,občas ho prolítnu.Proti SL opravdu lítá/mohl jsem porovnat s kamarádem/Umí akrobatit ale nejlepší proti SL je výdrž plachtit-běžně 30-50minut.Jak jsem psal výše,nechci žádný model pomlouvat ale SL je v dnešní době přežitek.Easy glider v provedení RR-s motorem,servy,reglem /bez rc/ za 2 200kč si myslím je ohromný skok v letovém projevu oproti SL.Myslím že mi mnozí dají za pravdu.A glider hodně vydrží i co se týká pádů a lepení.Jistě SL byla kdysy dobrá ale dnes za ty peníze jsou prostě lepší-létající modely.A že je SL i do větru--do glidera se vkládá do spojky křídla osmička závitová tyč jako zátěž a může na svahu fučet jak chce.To je můj názor tak jako tu měli své názory jiní.SL nehaním,jen tvrdím že v té ceně jsou dnes lepší modely.
sigi123

rc

#40 Příspěvek od sigi123 »

A myslím že ty máš egeho taky ne?Pak můžeš porovnávat letové vlastnosti.
sigi123

rc

#41 Příspěvek od sigi123 »

A vůbec nevím proč sem chlapec psal když je pevně rozhodnutej pro SL,mohl si předem o ní něco přečíst.Nemá cenu se hádat.Já si myslím že to dopadne tak,že pokud mu to půjde,tak za měsíc nebo dva ho omrzí jen tak poletovat a SL odloží.Jak píše chce jít pak rovnou do diskuse a až zjistí že má i křidýlka jak to dopadne? /tomu se blíží spíš eg/ To zjistí že i elektronika a rc souprava z SL je k ničemu.Stejně bude vše kupovat nové.Takže vlastně ta investice do setu SL jsou vyhozené peníze.At už si koupí cokoli,jen mu přeju at mu to vydrží.
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od BOSS8 »

Jo mám odlítaný SL i ES i EG .
EG je fakt dobrej , bohužel se v rukách úplného začátečníka nedožije toho že by si vychutnal všechny jeho vlastnosti. Jako pokračovací model bych ho jasně doporučil.
U SL mě mrzí že je zbytečně zatracovaná piloty kteří ji nedrželi na páčkách a jen viděli že nelítá - to že s ní zápasil nějaký začátečník jim jaksi nedošlo.
ES má skutečně výhodu možné montáže křidélek - ale protože to většinou pitvá začátečník tak to ve výsledku vede jen k odložení a zakoupení EGEho. Takže v tom nevidím žádnou výhodu.
Myslím že rozhodnutí mezi SL a ES je jen o vkusu začínajícího pilota - protože to podstané obě éra splní .
sigi123

#43 Příspěvek od sigi123 »

To ano.Ale když si těžce vydělává na brigádách,chtělo mu to poradit,když pak chce toho diskuse,ta vysílajda je opravdu k ničemu.Měl by si pořídit nějakou slušnou a začít třeba s malým diskusem z elaporu :wink: .Ten se jen tak lehce nerozbije.
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od BOSS8 »

Vždyť jsem psal ať ji koupí po dílech a osadí "svou elektronikou". :wink:
Vyjde to tak na pár kaček , ale chce to zkušeného kolegu který mu pomuže se sestavením a výběrem vhodných komponentů.
atlanta

#45 Příspěvek od atlanta »

Člověk se diví, že si někdo nenechá říct.. Ale na druhou stranu se v něm přesně vidím, jako když jsem začínal. První co bylo, chtěl jsem set, aby mě to moc nestálo. Naštěstí jsem natrefil na skvělou partu lidí ( nejen na foru ale i v okolí ) a ti mě přesvědčili, abych jednak éro koupil po dílech a vybrali mi do něj elektroniku ( z HC ) Jako NOVICE jsem chtěl přijít do krámu, koupit letadlo, přijít domů, vybalit, nabít a jít lítat... to by to dopadlo :lol: Ale tekrát jsem to neviděl. A to že jsem letadlo a elektroniku objednával, mi dalo čas, který jsem trávil na simulátoru.
Takže pokud kolega narazí osobně na někoho, kdo mu poradí a pomůže, má z 1/2 vyhráno. A s tím vysílačem, šel bych do MODU který je obecně lítanější, resp. znám _li někoho, kdo lítá ve stejném. Pomoc se záletem je pro nováčka veliké +

A ještě jedna rada, pokud si myslíš, že u Toho vydržíš, napiš si ježíškoj, nebo dopředu k narozeninám a pd. a koukni se po lepším bazarovém RC.. ať neuděláš chybu jako já :lol:
Ono to sice nevypadá, ale všichni Ti co Ti tu radí, to myslí fakt dobře a vědí o čem mluví... 8)

Hodně štěstí...
Bývr :-) , F9F , Tempest ( ve stavbě )
Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“