AURORA versus FUTABA T8

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
coro

#121 Příspěvek od coro »

petertn píše:
coro píše:Aurora sa dá upgradovať, už sa niekomu tuším podarilo aj zdochnúť jednu úplne novú nedostatkovú, nevydareným pokusom o upgrade. Na to slúži HPP-22 interface k PC.
Pokiaľ viem, niektoré veci sa dajú nastaviť len takto cez PC, napr. low voltage alarm pre príjmače..

2 coro: nemas nejaky link kde sa o tom ...

Len v angličtine, a pre toho čo Auroru nemá, zrejme o ničom.
http://www.hitecrcd.com/tester/hpp_22.html
Je tam soft na inštaláciu (Len pre windows). Vyžaduje pripojenie na internet a aktualizácie ťahá automaticky... zrejme aj číta data zo záznamu telemetrie - viac neviem, a radšej ani nechcem vedieť.

Jo... a meranie prúdu a hlavne minutej kapacity aku, akosi hihitec zabudol urobiť.
Zobrazenie kvality príjmaného signálu v modeli, čo je druhá užitočná vec, najprv sľúbené bolo ale potom povedali že nebude a že to bol preklep...
Neviem čo iného z telemetrie by pre mňa mohlo byť zaujímavé.. Možno výška?
coro

#122 Příspěvek od coro »

JMalik píše:...
Takže : Na tu teplotu se s fasstem hromadně nepadá, neřeším to.
..
Ale měl jsem dost problémů s tím čtrnáctikanálem a kompatibilitou serv (nebudu rozebírat, jestli je to záležitost Futaby, nebo Hitecu) a do budoucna si na to dám pozor, protože v mém případě ten RX budu muset asi odložit.

Ano, je to len strašenie ale kým sa nevysvetlí a nepopíše presne, budú kolovať fámy.

Kompatibilita s Hitec servami?
To sa zase inde tvrdilo že to všetko so všetkým chodí a nijaký problém neexistuje....
JK
Kontaktovat uživatele:

#123 Příspěvek od JK »

Neviem kto z vás má aké skúsenosti s kompatibilitou serv a RX FASST. Ja mám odskúšané RX - F6004FF, R6106HFC a R6008HS, servá HS-81, HS-55, Waypoint W-038CL, Arced D531BB (digital), no a samozrejme Futaby - S3050, S9452, S9551(digital, aj v HS mode), a tiež S148. Všetky servá fungujú bez problémov. Napájanie je z BEC (malé servá) alebo 4-článok NiCd. Päťčlánok nemám, zvažujem ešte, či ho kúpim do benziňáka, alebo zostanem na štvorčlánku.
T16SZ
JMalik

#124 Příspěvek od JMalik »

JK píše:Neviem kto z vás má aké skúsenosti s kompatibilitou serv a RX FASST. Ja mám odskúšané RX - F6004FF, R6106HFC a R6008HS, servá HS-81, HS-55, Waypoint W-038CL, Arced D531BB (digital), no a samozrejme Futaby - S3050, S9452, S9551(digital, aj v HS mode), a tiež S148. Všetky servá fungujú bez problémov. Napájanie je z BEC (malé servá) alebo 4-článok NiCd. Päťčlánok nemám, zvažujem ešte, či ho kúpim do benziňáka, alebo zostanem na štvorčlánku.

Týkalo se to jenom toho čtrnáctikanálu a už ne těch ze současných serií.
zdzd

#125 Příspěvek od zdzd »

Zbytečně zkoušíš přijímače, se kterými problém není a nikdy nebyl. Napěťová nekompatibilita nestandardních serv byla jen s původní verzí R6014FS. S žádným jiným FASST přijímačem. Není to o FASSTu, ale čístě o R6014FS.
JMalik

#126 Příspěvek od JMalik »

JK píše:Neviem kto z vás má aké skúsenosti s kompatibilitou serv a RX FASST............

zdzd to myslím napsal přesně, ale radši Ti to ještě jednou zopakuji. Není problém s žádným jiným přijímačem fasstu, kromě toho R6014 FS z prvních sérií a na ten by jsi už neměl narazit, pokud kupuješ nový.
Míra 66

#127 Příspěvek od Míra 66 »

Ja jen k tomu co jsem napsal o té teplotě.
A znova říkám,nemám žádné výhrady k žádnému systému.
Tady sem to četl.
http://translate.google.cz/translate?js ... l=en&tl=cs
zdzd

#128 Příspěvek od zdzd »

Problém teploty u RX FASST nikdo nepopírá. Na druhou stranu je hodně těch, kteří jej zveličují. Zkrátka je dobré o něm vědět a respektovat jakési zásady instalace RX. Nedávat ho k tlumiči výfuku, nedávat ho na pohonné accu či na slunce pod průhlednou kabinu. Pak není není problém.

Tu je třeba pro změnu praktické srovnání 2,4GHz od člověka z Kalifornie, což není nikde za polárním kruhem. A problémy s teplotou se tam vůbec nevyskytují.
JK
Kontaktovat uživatele:

#129 Příspěvek od JK »

coro píše:
..
......Ano, je to len strašenie ale kým sa nevysvetlí a nepopíše presne, budú kolovať fámy.

To sa zase inde tvrdilo že to všetko so všetkým chodí a nijaký problém neexistuje....
....Reagoval som na toto, nie na R6014FS... R6014FS ako taký nemám, ani ma nezaujíma: Zatiaľ.
T16SZ
JMalik

#130 Příspěvek od JMalik »

JK píše:
coro píše:
..
......Ano, je to len strašenie ale kým sa nevysvetlí a nepopíše presne, budú kolovať fámy.

....Reagoval som na toto, nie na R6014FS... R6014FS ako taký nemám, ani ma nezaujíma: Zatiaľ.

To tučně vytetované napsal CORO a skutečnost je v současnosti taková, že všechny vyráběné přijímače fasstu chodí bezproblémově se servy ostatních výrobců.
coro

#131 Příspěvek od coro »

JMalik píše:To tučně vytetované napsal CORO a skutečnost je v současnosti taková, že všechny vyráběné přijímače fasstu chodí bezproblémově se servy ostatních výrobců.

Nedáš pokoj..
Osobne na to čo robia momentálne vyrábané modely kašlem.
Keď niekde niekto (nie ja) spomenul že mu nechodil nejaký Futaba príjmač s nejakými Hitec servami, div že ho nezožrali že je blbec a že všetko funguje so všetkým.

No a teraz zrazu staré verzie s niektorými servami predsa len nefungovali?

To je ale sakra rozdiel, a ten rozdiel niekoho so starým príjmačom môže stáť model (a to so šťastím že nikoho netrafí).
Teda ak niekto ten starý model príjmača má, je veľký rozdiel poslať ho doprdele alebo povedať mu že si má radšej dať pozor.

A vypísať znaky ako pri kúpe rozozná že konkrétny príjmač je starý problémový alebo nie.
Lebo staré problémové T-6EX s nulovým/vynulovateľným GUID sa podľa všetkého predávali v našich (a možno nielen našich) obchodoch ešte dlho potom čo sa o probléme nielen vedelo, ale aj ich Futaba už vymieňala..
LV
Kontaktovat uživatele:

#132 Příspěvek od LV »

zdzd píše:Zbytečně zkoušíš přijímače, se kterými problém není a nikdy nebyl. Napěťová nekompatibilita nestandardních serv byla jen s původní verzí R6014FS. S žádným jiným FASST přijímačem. Není to o FASSTu, ale čístě o R6014FS.

R6014FS mám a chodí zo všetkmi servami čo mám. Od 4g číny cez niekoľko druhov Hitec, GWS, Waypoint po čuduj sa sete Futabu
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
JMalik

#133 Příspěvek od JMalik »

coro píše:
JMalik píše:To tučně vytetované napsal CORO a skutečnost je v současnosti taková, že všechny vyráběné přijímače fasstu chodí bezproblémově se servy ostatních výrobců.

Nedáš pokoj..
Osobne na to čo robia momentálne vyrábané modely kašlem.
Keď niekde niekto (nie ja) spomenul že mu nechodil nejaký Futaba príjmač s nejakými Hitec servami, div že ho nezožrali že je blbec a že všetko funguje so všetkým.

No a teraz zrazu staré verzie s niektorými servami predsa len nefungovali?

To je ale sakra rozdiel, a ten rozdiel niekoho so starým príjmačom môže stáť model (a to so šťastím že nikoho netrafí).
Teda ak niekto ten starý model príjmača má, je veľký rozdiel poslať ho doprdele alebo povedať mu že si má radšej dať pozor.

A vypísať znaky ako pri kúpe rozozná že konkrétny príjmač je starý problémový alebo nie.
Lebo staré problémové T-6EX s nulovým/vynulovateľným GUID sa podľa všetkého predávali v našich (a možno nielen našich) obchodoch ešte dlho potom čo sa o probléme nielen vedelo, ale aj ich Futaba už vymieňala..

Tak už nevím. Zdálo se mi , že jsem to napsal dost jasně.
Jde o ten jediný RX, nechodí vyjímečně s některými servy (přitom s tím problémovým servem jen s jiným kusem stejného typu už zase půjde). Zkusil jsem ho sám (ten RX 6014FS) s přibližně dvaceti různými servy, s jediným nechodil. Následně jsem to změřil a zjišťoval u CZ zastoupení Futaby ty napěťové úrovně , zkonzultoval to s některými výrobci powerboxů a podobných připojovaných věcí a dal pro VŠECHNY mnou použitá serva v tom konkrétním modelu servoboostery. Protože je servoboosterů příliš mnoho a mám to na konektorech, tak jsem zvažoval, že vyřadím servokonektory boosterů, nakrimpluji přímo vodiče a budu to tak používat. Ale asi to ještě přehodnotím a odstavím tenhle RX, protože 100% jistota je s ním jen v kombinaci se servy Futaba, případně při použití těch servoboosterů.
Jak píše LV, je úplná výjimka, když se podaří najít servo, se kterým to nejede. Ale když jsem kontroloval ty napěťové úrovně a viděl jak malá rezerva tam je, tak se mi do toho moc nechce, protože cena letadla kam dáš RX 6014 je příliš vysoká proti ceně toho RX
Tak asi tak, jestli to stačí.
coro

#134 Příspěvek od coro »

Ale to že to niekomu chodí alebo že sa mu 200 letov problém neprejavil, nič nemení na veci že tam existuje rozdiel, na ktorý si je dobre dať pozor. Lepšie ako nechať to tak, že veď to LV používa. Možno LV má trošku iný kus alebo iné servá? Je to predsa úplne jedno...

A hlavne, ak problém už neexistuje, je dobre umlčať reči o tom že R6014FS nechodí s Hitec servami - ale to je možné len tým, že sa uvedie jednoznačný presný spôsob ako odlíšiť "staré" od "nových".

Aby si človek mohol byť istý a spokojne lietať, alebo aby si kúpil tie "servoboostery".. Inak Jeti Optic 8 mi pripadá byť vhodnou náhradou za X servoboosterov.

A to že čo chodí a čo nie, môže ľahko závisieť od dĺžky a hrúbky servokáblov, podľa mňa (ale nie pre všetky servá, záleží na elektronike...)
Toto je len taký nápad ale týka sa dvoch vecí - aj úrovne signálu do plusu, ale aj prípadného prechodu signálu pod nulu a prúdu ktorý by mohol vzniknúť na ochrannej diode na vstupe..
Obrázek
zdzd

#135 Příspěvek od zdzd »

Vím o co ti jde, ale nevím, jestli ten obrázek pochopí všichni správně.

Jednoduše: Na + a - vodiči dojde při záběru serva k poklesům napětí, protože jimi teče poměrně vysoký proud. Řidícím vousem teče minimální proud a proto na něm úbytek není. O úbytek na - vodiči se tak sníží napěťová úroveň řidícího signálu vnímaná servem.

To je jedna stránka věci.

Druhá je praktický dopad pro různé technologie. Pro problematická serva s CMOS logikou je to poměrně diskutabilní. Zároveň totiž klesne i jejich napětí na napájení. A rozhodovací úroveň je určována jako nějaký podíl z napájecího napětí. Pokud to bude kolem 50% tak se vlastně nic neděje. Z obou stran (- i +) poklesne napětí stejně a hodnota středu se tak vlastně vůbec nezmění. Ovšem chtělo by to pokusy a měření.

To už je lepší a jednodušší použít takové komponenty, jaké k dané věci patří a mít svatý pokoj a bez pochyb.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“