min dlg 1m

RC házedla - kategorie, která má hodně blízko k "opravdovému" sportu.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Polynom
Kontaktovat uživatele:

#91 Příspěvek od Polynom »

trubka vyrobená z punčochy je na káčko nepoužitelná, stejně tak jako trubka z rovingu!!! vždy jde o kombinace. nejvhodnější trubky jsou z jednosměrného uhlíku a punčochy.

to že je trubka křehká (na tlak) není špatně, na toto namáhání není dělaná. to samé jsou třeba rámy moderních kol, taky jdou rukou rozmáčknout...
ST
Kontaktovat uživatele:

#92 Příspěvek od ST »

Mini F3k je cool. Dneska jsem si s mini potřeboval spravit chuť po fatální explozi křídla u VERTEXE II. Jo křídlo si řeklo dost a při razantnějším hodu explodovala jedna půlka křídla. Asi toho měla dost po mých začátečnických škrtech koncem křídla o drny. S mini jsem si fakt spravil chuť a první letošní termický let až pod mrak. Když z mini byla jen čárka, tak jsem pochodoval dolů. No byl to mazec s takovým lehoušem. Ale první půlhoďka s mini letos v termice.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
ST
Kontaktovat uživatele:

#93 Příspěvek od ST »

Moje mini F3k po upgrade na 2,4GHz (RX TWIN 5) a upgrade baterek má hmotnost 157g a líta fakt skvěle.
Obrázek
jofrey007
Kontaktovat uživatele:

#94 Příspěvek od jofrey007 »

dneska na miernom svahu za premenliveho vetra najdlhsi let s MiMi 14 minut - potom model z vysky 100-120m zacal z nicoho nic robit tlacene premety a isiel dole - nasiel som ho za kopcom v bazantnici - pricina bola vyplieskana baterka. Mimi akoby zazrakom prezila - dal som druhu baterku a lietal dalej.... :D
steno1883

#95 Příspěvek od steno1883 »

Tak mi konečně v pátek dorazil balík z HC (odesláno 18.3.) a v něm mj. serva pro nové Mimi. Tak jsem ho dnes mohl konečně zalítnout. Vše celkem bez problému, jen když ho mrsknu trochu razantněji, tak šíleně fletruje směrovka. Tak teď uvažuji, jestli to není tím, že kolík má na pravé straně pro hod levačkou, zatímco pant a páka kormidla jsou podle plánku. Řeší se to tady na jednom ze sousedních vláken. Při stavbě ještě někdy koncem zimy mě tohle jaksi nenapadlo. Docela mě to štve, protože nový model bastlit, to je hrůza. Může to být tím :?:
ikar
Kontaktovat uživatele:

#96 Příspěvek od ikar »

steno1883 píše:Tak teď uvažuji, jestli to není tím, že kolík má na pravé straně pro hod levačkou, zatímco pant a páka kormidla jsou podle plánku. Řeší se to tady na jednom ze sousedních vláken. Při stavbě ještě někdy koncem zimy mě tohle jaksi nenapadlo. Docela mě to štve, protože nový model bastlit, to je hrůza. Může to být tím :?:

Nevím jak je to na plánku, ale ovládání SOP musí být uděláno vždy tak, aby bylo při hodu namáháno na tah, ať už je to řešeno mikrobowdeny, nebo nití. Čili pokud hážeš levou jako já, měl by jsi mít páku na levé straně. Když se mrkneš někde na fotky a uvidíš ty prohnuté uhlíkové trubky při odhozu, bude ti hned jasné, že to pružinka nemůže udržet. :wink:
steno1883

#97 Příspěvek od steno1883 »

Páka je na pravé straně. Takže můžu začít předělávat. :cry: :cry: :cry:
ST
Kontaktovat uživatele:

#98 Příspěvek od ST »

Já jsem u Fénixe šel taky cestou náhonu tozrní pružinkou a jednou nití. A co s toho vyšlo ? Pochopitelně náhon nití na levé straně s pohledu zeshora. Je to tedy asi taky špatně ikdyž mi to při hodu nic nědělá a lítá to OK . Ale Ikare , ty jsi mi ani jinou možnost nedal díky zavěšení a vybrání klapky SOP. Jak to teda je ? Nebo bude možno si u Fénixe vybrat na které straně budu chtít závěs a vybrání na SOP ?
ikar
Kontaktovat uživatele:

#99 Příspěvek od ikar »

ST píše:Ale Ikare , ty jsi mi ani jinou možnost nedal díky zavěšení a vybrání klapky SOP. Jak to teda je ? Nebo bude možno si u Fénixe vybrat na které straně budu chtít závěs a vybrání na SOP ?

U závěsu SOP bylo počítáno s ovládáním táni-táhni, tak jsem pant dával tak, aby byl při odhozu namáhán na tlak a tkanina přitlačována směrem k podkladu místo toho, aby na ni působil tlak směrem k možnému odtrhnutí. Jinak díky hojnému používání pružinek to už dávám na opačnou stranu.
Když se to ale vezme kolem, tak i kdyby jsi dal páku z druhé strany, nic moc se nestane, když SOP má 2mm, páku to moc nezkrátí.

Pokud ti to bude dělat problémy, přelep kolík a nauč se házet správnou rukou jako my se stenem.
:lol:
Rostak

#100 Příspěvek od Rostak »

Zdravím všechny příznivce MiMi!!

Tak jsem taky neodolal a už mám slepený křídlo.Dost jsem si u toho"popřemýšlel",protože jsem už léta nic nestavěl,ale stálo to za to.
Zatím mám jen to křídlo -váha bez potahu je 73g což je oproti zde uváděným konkurenčním strojům brutálně hodně :)) asi ještě pobrousím :))

Mám přiravenou 8-ku uhlíkovou trubku a jak zjišťuji na této diskuzi,tak je to taky kravina.

No jako poslední věc řeším potah,asi budu rebel a potáhnu to papírem Japan-dostal jsem tipa ať papír nalepím na rozředěný herkules ,nechám zaschnout a pak napnu lakem...no lakem-spíš téma do dílny - vyčetl jsem v diskuzích,že v rámci úspor se používá místo napínacího laku toto: 1l acetonu+2kanagony+1Dl nitrolaku - o víkendu to zkusím míchnout (určitě ne z litru) a pak až večer budete koukat na zprávy,tak asi uslyšíte o záhadné jaderné reakci na vysočině :)

Jo chlapi co tam máte za baterky?? Nechci tam dávat Li-pol
ST
Kontaktovat uživatele:

#101 Příspěvek od ST »

Baterky mám tyto :
http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... c&start=15

Jinak s tím papírem, nevím budeš to mít za chvíli jako cedník. Já mám Solarfilm lite a zatím naprostá pohoda a bez jediný díry. Nalítáno víc jak 20h.
epedro

#102 Příspěvek od epedro »

Rostak píše:... potáhnu to papírem Japan...

Pokud trvas na potahovani papirem, pouzij Vlies (taky folie nemusim) - dodava tusim Horejsi, ktery je pevnejsi. Lepi se balsalokem a prizehluje a vypina se zehlickou, obycejnou, lakuje se lesklym nitrolakem.
ZS

#103 Příspěvek od ZS »

Taky se přikláním k folii, váhově podle typu skoro stejné a odolnější. Mám na Mimi též jen folii takže rozdíl v letových vlastnostech nemůžu posoudit. Vlies používám na větroních typu Rcej a pod. Kostru nalakovat zaponem, místo balsaloku se dá použít disperze typu Ponal apod. Nechat zaschnout a normálně přižehlit. Používám normálně domácí žehličku. Vlies se dá teplem pěkně napnout, ale nesmíse to přehánět protože pak jdou vlákna už moc od sebe. Vylakovat proti vlhkosti min 3krát, čím víc laku a tvrdého(lesklý,nábytkový a pod) tím je to ale křehčí.
Rostak

#104 Příspěvek od Rostak »

O.K.dam tam tu Folii-ale musím koupit žehličku a pak poprvé dotoho!!

Do čeho,že jsou původně ty baterky??
Našel jsem tyhle,jen je budu muset spájet :http://www.kostkamodelcentrum.cz/index.asp?obsah=2004&styl=0
Azy
Kontaktovat uživatele:

#105 Příspěvek od Azy »

Rostak píše:O.K.dam tam tu Folii-ale musím koupit žehličku a pak poprvé dotoho!!

naco ???, já si koupil v bazaru za 50 kporun takovou starou žehličku od ety která není napřovací a uploně paráda :twisted:
MK Katoda Sokolov :-)
Odpovědět

Zpět na „F3K/HLG/DLG“