T-rex 450 Pro - zkušenosti

Vrtulníky do velikosti 450
Zamčeno
Zpráva
Autor
123skuska

#181 Příspěvek od 123skuska »

Ahojte

Pred casom som kupil t-rex 450 pro za naozaj vybornu cenu niekde z azie, tusim to bolo z taiwanu a uz sme to aj s otcom poskladali. bol to oneskoreny darcek k vianociam pre neho odo mna a ani jeden z nas predtym nemal ziadnu helinu (teda pokym nepocitam nejaku tu lacnu hracku za cca 30 eur s ktorou sa vazne nedalo nic viac ako len vzlietnut a pristat). Vsetko sme to snat zlozili spravne a uz to len caka na odskusanie, ale manual k nej bol samozrejme v anglictine a ja aj ked anglicky viem, tak nezijem momentalne na slovensku a tak by som rad poziadal niekoho z vas ktory tuto helinu mate zakupenu niekde v CR alebo SR, ci by ste mi nemohli poskytnut nejaky cesky manual, nech si to otec nastuduje aby sa mu to lahsie zalietavalo. predsa len by ani jeden z nas nechcel aby to rozbil pri prvom lete,.. :)
Takze prosba:... ak by niekto z vas bol ochotny naskenovat ten manual a poslat mi ho, bol by som vdacny.
psena
Kontaktovat uživatele:

#182 Příspěvek od psena »

Ja ho mam take z ciziny, na zadny cesky manual jsem ani nikde nenarazil.
Ale tatka to urcite zvladne podle obrazku v manualu, nic me tam nezaskocilo, toho textu tam zase tolik neni a pokud je, tak neni nijak zasadni.
Mechanicky to slozi urcite a co se tyce nastaveni elektroniky, tak mu najdi na youtube ruzny videa s nastavenim vysilacky a vrtulkniku, gyra atd.
I kdyz ty nej videa jsou vetsinou take v anglictine...ale opet staci se divat na to jak to dela postupne a delat to stejne.
Ja se porad pise, jakej je problem vrtas slozit a predevsim nastavit...nebylo to nijak hrozny, bal jsem se toho vic. Ale samozrejme bez netu bych si ani neskrtl, nebo by to trvalo 10x dele.
Sali

#183 Příspěvek od Sali »

A jestli tadka nikdy nelital tak at si najde napred v okoli nekoho kdo mu poradi a ma uz s heli zkusenosti.Bez nejakych rad to hned rozbije.Kdybys napsal odkud tadka je,mozna bych mohl pomoc.
Sali
1one

#184 Příspěvek od 1one »

Zdař piloti....
Muj rexík při vybalování ,měl na servech prořízlou kabeláž tesně u serva.... pokusy o opravu byl peknej boj a došlo to tak daleko ,že jsem dal uplně jinej káblik. příjde mi,že ta bužírka na nich je dost na prd...Ted se mi obnaži další kablik na servu už na helině ,s kterou dlouho lítám... Stalo se to i někomu zvás? Ta bužírka je nachylná i na pozdrav...
Blade 400 (prodán), T-rex 450 V2 (prodán) ,Trex 450 pro , Protos
cosmoun

#185 Příspěvek od cosmoun »

psena píše:Rozsahy serv, jsem musel nastavit na 85% protoze jinak jsem se pri max nebo min pitch +kolenani a klopeni, dostaval za hranici moznosti hlavy a serva bzucely.
Jinak na to na co se ptas, 120° mix ti pri maximalnim klopeni (dopredu) kdyz pridas jeste maximalni kloneni napr. prave servo stahne jeste niz nez bylo pri samotnem klopeni a samozrejme leve jde vys.
Pokud kecam, tak me nekdo zkusenejsi opravi.
To nastavovaci udelatko na hlavu je dobre, vcera jsem se na to dival na ebuy...ale me se to povedlo nastavit i jinyma metodama, kdyz zadas do googlu, tak zpusobu uvidis vic. Nppriklad http://www.youtube.com/watch?v=iUAluAxRi4Q
Prece jen pro novacka kterej jeste s helinou nikdy neletel, je stres uz jen vzlitnout do vzduchu, natoz tak s nejistotou, ze to nema sestelovany.
Dnes uz bych to udelal asi podle oka a pravitka s tim, ze bych to sesteloval podle visu. Jo a nez jsem vzlitl, tak jsem si zkusil jak se helina chova kdyz ji drzim v ruce, s tim ze jsem uvolnoval sevreni ...podle toho jsem to nastavil temer presne od idealniho nastaveni se to lisilo do 3 trimu...ale je to trosku riskantni pocin, preci jen je to dost blizko obliceje.
Rikam, ted uz bych to resil jinak, to udelatko asi neni spatny, ale nevim jestli ho tu lidi pouzivaji.

Ahoj, díky za odpověď. Pokud rozsah omezím na 85% tak je to taky ok. Vydedukoval jsem, že to musím udělat u všech tří serv, abych nenarušil synchronizaci s ostatními servy, doufám, že tato dedukce není mylná. Heli už mám v kupě, včera sem doladil vrtulku a nastavil gyro, zdá se být vše ok. Rád bych se ještě zeptal, pokud pohybuji s cyklikou a vrátím knipl do středové polohy serva mají stále tendenci jakoby pracovat. O zoubek se sem tam občas pohybují ikdyž s kniplem nehýbu, jsou jakoby příliš citlivá. Je to v pořádku?

Díky
Kdysi dávno:
T-Rex 450 Pro
Hitec Optic 6 Jeti Duplex
off
Kontaktovat uživatele:

#186 Příspěvek od off »

1one píše:Zdař piloti....
Muj rexík při vybalování ,měl na servech prořízlou kabeláž tesně u serva.... pokusy o opravu byl peknej boj a došlo to tak daleko ,že jsem dal uplně jinej káblik. příjde mi,že ta bužírka na nich je dost na prd...Ted se mi obnaži další kablik na servu už na helině ,s kterou dlouho lítám... Stalo se to i někomu zvás? Ta bužírka je nachylná i na pozdrav...

Ano to se mi stalo opakvaně že při revizi jsou izolace kablíků "načaté" nebo i skrz těsně u výlezu serv (HD na T-REXovi). když teď vyvazuju kablíky do trupu, tak se snažím jim tam dělat dost vůli u serv, vyloženě tak, aby kabel vytvořil malý oblouček "navíc" než vleze do serva. Ale zase nemám tak dlouhou zkušenost abych měl ověřené, že to takhle bude lepší... Ale rozhodně je to jeden z bodů kontroly, když si občas mašinku vezmu k televizi a projíždím šrouky a tak...
XB8R
Kontaktovat uživatele:

#187 Příspěvek od XB8R »

Takto vypadá nová kabina na T-Rexe 450 Pro od Fusuna zakoupená na helidirect.com. Stojí skoro stejně jako originál a zpracování je znatelně lepší.
Obrázek
xtreo

#188 Příspěvek od xtreo »

Pekna kabinka :!: Jeste k te originalni kabince: mas na te holograficke nalepce zespod stejne cislo jako na krabici? Ja mam totiz vsude stejna cisla (na krabici, v krabici, na boku heli - jinde uz jsem ho nenasel) a jenom na kabince mam jine cislo. Tak je trochu 'podeziram' jestli mi tu zprasenou kabinku nevymenili za dobrou. Moji krabici totiz otevreli a vlozili do ni baterku.

Koukam, ze mas asi pomerne pekne udelanou kabelaz. Taky nad tim spekuluji jak to udelat co nejlepe. A chci tahnout kabliky vnitrkem kolem nahonu kardanu (jak to zrejme mas ty), ale mam trochu strach aby tam to ozubene kolecko nejaky kablik neprerizlo.
- Phoenix RC Simulátor, DX6i (MOD 2)
- ALIGN T-REX 450 Pro Super Combo (ve výstavbě)
- Do budoucna hledám někoho ochotného z HK a okolí na pomoc
XB8R
Kontaktovat uživatele:

#189 Příspěvek od XB8R »

Na čísla kabinky a krabice jsem se nedíval a původní originální kabinku jsem už vyhodil. Inspiraci na uspořádání kabeláže jsem čerpal na helifreak.com. Kabely od gyra jsem vedl kolem předního náhonu kardanu a vypadá to, že s tím problém nebude. Kabely kolem motoru jsem umístil do ochranného návleku. Je to taková síťovaná hadička šedé barvy, která jednak chrání kabely před prodřením a taky zamaskuje barvu kabelů. Pracuje se s ní docela špatně, ale myslím že výsledek za to stojí.
psena
Kontaktovat uživatele:

#190 Příspěvek od psena »

Dorazil merak otacek, tak jsem dnes i za vetrna vyrazil neco zalitat, pred tim jsem zmeril otacky idle 1 a idle 2.
krivky mam:
Idle1, 90-85-80-85-100 cca 3100otacek
Idle2 100-90-100 cca 3500 otacek
Neni to uz trosku moc??
Snazil jsem se hledat, ale tato funkce je mi na rcmanii stejne jako na jinych phpBB zahadou.
Taky rad prijmu radu, jak dostat otacky do spravnych mezi (jen krivkou nebo je i jina varianta?)
AdamProg
Kontaktovat uživatele:

#191 Příspěvek od AdamProg »

psena píše:Dorazil merak otacek, tak jsem dnes i za vetrna vyrazil neco zalitat, pred tim jsem zmeril otacky idle 1 a idle 2.
krivky mam:
Idle1, 90-85-80-85-100 cca 3100otacek
Idle2 100-90-100 cca 3500 otacek
Neni to uz trosku moc??
Snazil jsem se hledat, ale tato funkce je mi na rcmanii stejne jako na jinych phpBB zahadou.
Taky rad prijmu radu, jak dostat otacky do spravnych mezi (jen krivkou nebo je i jina varianta?)

Taky mi to prijde hodne. Snizit otacky muzes krivkou. popripade mensim pastorkem, nebo jeste muzes dat motor z mensim KV(coz je drahy zpusob), popripade dat meneclankovou baterku(coz uz je uplna blbost).
psena
Kontaktovat uživatele:

#192 Příspěvek od psena »

Dik, takze kdyz dam napriklad by voko
Idle 1 80-75-70-75-90
Idle 2 90-80-90 bude to ok ?
Myslim tim, jestli nevadi ze jen tohle zmenim a pitch necham na stejne urovni? Nebo musim krivku udelat pomerove celou o tech 10% dolu? Taky to neni problem spocitat.
To by bylo treba 80-76-72-76-90? nebo to uz je zbytecny?
AdamProg
Kontaktovat uživatele:

#193 Příspěvek od AdamProg »

psena píše:Dik, takze kdyz dam napriklad by voko
Idle 1 80-75-70-75-90
Myslim tim, jestli nevadi ze jen tohle zmenim a pitch necham na stejne urovni? Nebo musim krivku udelat pomerove celou o tech 10% dolu? Taky to neni problem spocitat.

Zmensi jen krivku plynu. Mensima otackama se ti zmensi tah, a kdyz by si zmensil jeste pith tak by si ten tach zmensil jeste vice.
Pith muzes nastavovat nezavisle na krivce plynu.
Pokud nebudes pak chtit menit otacky(budes je mit krivkou plynu nastavene), a budes mit moc citlvej plyn(pri malem pohybu se ti vrtulnik bude pohybovat moc rychle), tak krivkou pith muzes zmensit. A obracene, pokud to na plynu bude moc lyne, tak krivku pith muzes zvysit.
dj_krata
Kontaktovat uživatele:

#194 Příspěvek od dj_krata »

psena píše:Dik, takze kdyz dam napriklad by voko
Idle 1 80-75-70-75-90 begin_of_the_skype_highlighting              1 80-75-70-75-90      end_of_the_skype_highlighting

nastav treba 80-75-70-75-80 a uvidis jak to bude vychazet po zmereni otacek... co tam mas za pastorek? ja mam origo , krivky 100-95-90-95-100 a toci mi to 3000RPM nebo neco malo pres ale 3500RPM to neni..
JR DSX7, T-Rex 450PRO FBL beastX , T-Rex 600 EFL beastX , RC-Factory Sbach , DJI f550 naza-m V2
psena
Kontaktovat uživatele:

#195 Příspěvek od psena »

Diky, on taky muze kecat merak otacek...je to nejakej levnej tournigy. I kdyz pokud zmeri nejaky hodnotu, tak tezko by se asi mylil.
Mam original pastorek 14T a ted se divam do manualu, a pisou ze pri 0° pitch a 100%otacek to ma mit 3660 takze to asi sedi.
Nic Idle 2 necham jak je a mozna polaboruju jen Idle 1 abych na to moje viseni a poletovani nespotrebovaval zbytecne baterie.
Kolik jsou dostacujici otacky na poletovani? Pitch mam cca -5 +9.
Staci 2800 pri 0° a odpovidajici krivka?
Zamčeno

Zpět na „Heli - do 450“