Blade mSR by E-flite

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
zablabla

#736 Příspěvek od zablabla »

gamer007 píše:Dneska jsem se konečně dostal k testovaní baterek z HC a nechápu proč je většina zavrhuje. Lítal jsem s ní déle než s origo a to 6:30min, výkon parádní, fakt nevidím rozdíl... Jinak na HC maj nový 160mAh 30C, tak jsem naně zvědavej... http://hobbycity.com/hobbyking/store/uh ... duct=10980

no taky mi msr začal po cca 3:30 padat ( baterky 130 mAh) a taky jsem to začal svádět na baterky. Pak jsem vyměnil hlavní motor a bylo po problémech. Ten motor byl po těch 3 minutách letu docela horký a když jsem jej zkusil naprázdno tak vreštěl a vibroval. Když jsem jej rozebral, tak komutátor byl od kartáčků úplně prodřený (fotku bohužel nemám). Nalítáno mohl mít čistého času asi tak 10-15 hodin. Teď už si vedu přesnou evidenci. Takže problém může být opravdu i jinde.
lemak

#737 Příspěvek od lemak »

baterky z HK:
mám podobnou zkušenost, některé baterky OK, některé sotva vzlétnu, konečně mi dorazili konektory z venku a změřil jsem je na klasické nabíječce - docela rozpyl:), některé jsem nabil na 138mAh a některé pouze na 100mAh (to jsou ty nelétavé), je to zhruba u poloviny baterií
DX6i+Taranis X9D+ Blade MSR, GAUI 200CrackWing, CrackCamel, MagnumAcro, MPX FunrayTiny Whoop
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#738 Příspěvek od gamer007 »

Jednu baterku z HC jsem si zkurvil sám, tím že jsem chtěl odstřihnout ten cancourek nakonci, aby se to líp vkládalo do držáku a nastřihnul jsem i obal baterky, vytekla z toho tekutina, něco jako alkohol no a tahle baterka nedává pořádně proud a letí cca. 4min. Jinak mám jěště tři a ty jsou super, lítá se mi s nima líp něž s původníma. Pak jsem taky zkusil článek 240mAh, ale to nemá cenu. Sice letí 10 minut, ale je znát ta váha navíc v ovládání a špatně se řeší uchycení...
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
Penax

#739 Příspěvek od Penax »

Prominte, ze trochu odbocim od tematu, ale chci se zeptat jestli nevite nekdo o nejakem obchudku u nas kde by sli koupit tyto sperky pro msr-ko.
http://www.microheli.com/index.php?cPat ... npqqfqpeao
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#740 Příspěvek od Dejfak »

Myslím tak jedině na nějakém bazaru.
Ale vždyt neni problém si ze zmíněného krámu věci nechat poslat.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
lemak

#741 Příspěvek od lemak »

otázka jestli jít do kovových dílů, plast je přece jen pružný a lehký, náhradní díly nestojí tolik, a když se naučíš trochu lítat, tak jich budeš vyměňovat čím dál méně
DX6i+Taranis X9D+ Blade MSR, GAUI 200CrackWing, CrackCamel, MagnumAcro, MPX FunrayTiny Whoop
lemak

#742 Příspěvek od lemak »

začal jsem mít problémy s pravým servem - hledalo polohu, tzn. kmitalo tam a zpět, tak jsem ho odšrouboval a plošky na desce očistil, servo se vzpamatovalo a dá se lítat zvesela dál
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#743 Příspěvek od Gattor »

gamer007> to si mel docela stesti, taky ti to mohlo vychrstnout do ksichtu nebo ti ho pekne ozahnout a zbytek rodiny udusit jedovatyma vyparama :)

(konec jsem privostril, ale prvni 2 veci se stat mohly)
rando

#744 Příspěvek od rando »

FG Baja 2WD DX3S
Land Rover Defender
EasyStar s křidýlkama
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#745 Příspěvek od gamer007 »

Gattor píše:gamer007> to si mel docela stesti, taky ti to mohlo vychrstnout do ksichtu nebo ti ho pekne ozahnout a zbytek rodiny udusit jedovatyma vyparama :)

(konec jsem privostril, ale prvni 2 veci se stat mohly)

Možná, spíš s nějakou 2,2A ale tahle tak vostrá nebude...A když tak mohla bejt aspon nejaka prca... :lol:
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#746 Příspěvek od Gattor »

...jsem videl, co udela blba lipolka s Picozzu. a to je malinka, tusim 75mAh a kryta trupem. bezesrandy ti to mohlo do obliceje splouchnout bud horici nebo nehorici, stacilo, podle mne, aby si propichl jeste jednu vrstvu :)
zablabla

#747 Příspěvek od zablabla »

Tak jsem dnes vybalil z krabice druhou funglovku msr. Po spárování s DX6i mi kmital ocas nahoru a dolů, vrtulník couval (trim +5 ) a chodil doprava (-1 trim). rotorové listy byly od výrobce dodány úplně volné. Když jsem přitáhl listy (pevněji, s mírným odporem ve vodorovném směru volné) - kmitání ocasu bylo pryč. Táhlo klopení jsem zkrátil o 3 otáčky, klonění o 1 otáčku. A je to hodný kluk. Pak že RTF. No kdyby to byl můj první jednorotor tak bych se asi dost trápil. Pokud si vzpomínám tak to první msr bylo seřízené lépe.
demolátor

#748 Příspěvek od demolátor »

A co se stalo s tím prvním??? Kčemu dvě??? Asi každé na jednu ruku. :D
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#749 Příspěvek od Gattor »

tak se mi prestava msr libit. ridici jednotka zacala blikat a neletelo se, po zapnuti nebo po 3s ve vzduchu hlasil, ze je vybita baterka a zacal klesat. koupil jsem novou, tam behem prvniho letu se zacalo zadrhavat servo - reklamace. a ta posledni jednotka mi zase obcas zhasne a 5 vterin toci vrtuli, to uz sebou msr mlati na zemi. takze snad koupim taky druhej, kterej lita bez problemu, nez se ureklamovat k smrti.
zablabla

#750 Příspěvek od zablabla »

demolátor píše:A co se stalo s tím prvním??? Kčemu dvě??? Asi každé na jednu ruku. :D

Dobrá otázka. Vybavím je miniraketami a buduju si útočnou letku pro likvidaci much a komárů.

P.S.
Ten první je už celý otlučený a občas se chová nevyzpytatelně. Jeden čas jsem měl podezření na elektroniku a dávat za ni 1500, - a bůh ví jestli by to pomohlo, tak tak se mi zdálo lepší koupit celý nový stroj za 2200,- (ukecal jsem prodejce, ať si nechá se slevou nabíječku)

Navíc výrobce má v návodu že by se po letu měl nechat 15 minut chládnout. Svůj význam to asi mít bude, protože jeden hlavní motor jsem už uvařill. Takže pokud lítáme v hale, tak prostě hrábnu po druhém.
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“