Tak už máš vybráno?
Já jsem doma jen tak lehce nadhodil že bych si rád pořídil nové éro a ještě jsem ho bábě i ukázal na fotce.Všechno jsem jí vysvětlil,ona se usmívala a když jsem se opatrně zeptal jestli jsi ho teda můžu objednat,tak mi odcekla že jich máme plný byt a že si musím koupit už taky něco na sebe.
No,tak máme tichou domactnost
Tyhle era o rozpětí 2600mm jsou na lítání problém. Pokud to nebude polomaketa, tak není problém. Jakmile v téhle velikosti koupíč něco z těhle větroňů, počítej s problémama. Na to rozpětí je to hodně štíhlé a tak lítat s tím je hodně páčkování a hodně různých záludností. Koupil jsem ASW28 od LET modelu. Rozpětí 3000mm, omotorováno AXI a chodí dobře. Oproti dalšímu eru, které jsem měl 3750mm je to ale velký rozdíl.Ty 3000mm je na hraně. Nepočítej s tím, že si to za klidu sám hodíš. Je to vždy hazard. Po odhození se jako by propadne VOP a vzepne se to za vrtulí a padne to na stranu a máš co vybírat. Mám to o to horší, že hážu pravou a na pravou mám VOP. Pokud trošku fouká, problém není, ale zase lítání není takové, jako za klidu. Jinak se to dá, ale cena tohohle ASW je úplně jinde. Za 4000kč to nepořídíš. Každopádně do těch 3m je to místy boj. Lítat se s tím dá, ale pohodovka to zrovna není.
To asi jo měl jsem to ASw28 od Pelikána byla to taky honička.
Chování podobné co popisuješ, tak zas trochu toho adrenalinu v tom musí být :_)
Má někdo možnost srovnání toho EPP ASW28 a třeba DG1000 to DG je o 250mm širší. Je v tom takový rozdíl?
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Myslím, že to jde srovnávat jen těžko. Je to každý z jinýho soudku. Kdybych měl radit, někdo tu dával odkaz na RKM Topmodel. Za ty peníze vcelku dobrý. Je na to ještě i dost práce, když si chceš zamodelařit, ale pokud jseš vázán cenou cca do 5000Kč, těžko radit /v polomaketách/. Letově tyhle era jsou na tom prostě jinak , než jaké koli ero srovnatelného rozpětí.
Dejfak píše:No nejde nic jiného než to zkusit. Bud pujdu do DG100 nebo do Kondora. Uvidím co mi napíšou z HC A pak se rozhodnu.
S Condorem si zalítáš určitě pohodovějc a vytáčení termiky s ním musí být požitek.Myslím že i vzhledově se dost blíží skutečným větroňům.
Ať máš šťastnou ruku při výběru a nezapomeň napsat pro co si se rozhodl
Tak,tak taky se kloním na stranu Condora Bude o 100% létavější než ty ostatní, plošné /ok, rozpětí/ok, profil/léty prověřená klasika, určitě s ním půjde kroutit termika, vypadá to jako éro a cena lidová.
Doporučujem ti Condora magic evo-to je skutočne super lietadlo!!!Lietal som s ním je to proste bez konkurencie!
Ja som teraz dokončil ASG-29 od firmy Royalmodel s rozpetím 4 metre. Je o tom na mojom webe: www.lmkmartin.estranky.sk
ztnext píše:Když už se tu probírají ty polomakety, nemáte někdo zkušenosti s VSO-10 od Fary..?? Je to myslím rozpětí 3m.
Viděl jsem lítat tak tu v původní velikosti ( 3 m, ale s laminátovým trupem, brdami atd - tedy o dost těžší ), tak zvětšenou asi na 4 - 4,2 m. Ta velká byla snad nejhodnější polomaketa. Asi k tomu taky přispěla zvětšená hloubka křídla proti originálu na Farově výkresu. Tu větší měl nedávno zesnulý Vojta Souček z Lipenců.
Lítám blbě, ale rád http://www.kocour111.rajce.idnes.cz