HK 500 GT

Vrtulníky do velikosti 500.
Odpovědět
Zpráva
Autor
PetrPPP

#316 Příspěvek od PetrPPP »

Néééé, nikdo se nenaštve, protože máš pravdu :) Nicméně s tím jsem do HK500GT šel, že to nebude zcela vychytaná stavebnice. Jak už jsem psal, HK500GT si i tak nechám a myslím, že s ním budu lítat rád. Když se drobné problémy vyřeší, tak se s tím pak dá aspoň relativně levně zkoušet třeba nové věci. Už se chystám na nákup ESP, ale HK v baráku zůstane. Třeba první looping na ESP zkoušet nebudu :)

Shrnuto, HK je dobrý stroj když se člověk smíří s úvodními investicemi, upgrady a laděním. Rozhodně se nedá do 500 heli třídy vstoupit za 69 dolarů co stojí kit HK. Minimálně 300 dolarů si to vezme.
Spectrum DX8, Goblin 700 HC3SX
PetrPPP

#317 Příspěvek od PetrPPP »

To gamer007: No vida, takhle přesně to plánuju provést :) Teda pokud je z fotek dobře vidět, že jsi nahoře a dole nalepil dvě vrstvy mechovky, aby se neleželo celou zadní stranou na rámu. Dneska večer se snad dostanu k pájce, ale asi už nebude moc počasí. Má se kazit, takže víkend asi nehrozí...
papaya

HK 500

#318 Příspěvek od papaya »

Vzhladom na to ze som si presiel aj konkurenciu

copterx 500 cena niekde 250$ za holeho draka
tarot 500 pro(moj favorit) 220$ za holeho draka
nepoznam dalsie cenovo "vyhodne" clony 500vky

dat 250$ za holeho draka je podla mna blbost. (ani jeden nema kardan, loziska a podone srandy rovno na vymenu)

Preto Ta nebudem kamenovat za Tvoj nazor ze T-REX sa oplati viac. Suhlasim a radsej pockam na nejaku akciu na Align T-REX 500 ESP (dufam, ze pride coskoro :-)) )

Na kamikadze mam 450tku, ktora vychadza na ND podstatne lacnejsie a neboli ma ked ju zapichnem nosom do zeme. (Ehirobo za 69$ mam komplet SEckovy kit, alebo tarot 450procko za cca 100$) Narozdiel od 500vky kde take opravy vychadzaju podstatne drahsie...

Prepacte za prznenie vlakna o HKcku
DX9
Goblin 570 + Spirit
Compass Chronos + VBar
1ondra9

#319 Příspěvek od 1ondra9 »

PetrPPP píše:Néééé, nikdo se nenaštve, protože máš pravdu :) Nicméně s tím jsem do HK500GT šel, že to nebude zcela vychytaná stavebnice. Jak už jsem psal, HK500GT si i tak nechám a myslím, že s ním budu lítat rád. Když se drobné problémy vyřeší, tak se s tím pak dá aspoň relativně levně zkoušet třeba nové věci. Už se chystám na nákup ESP, ale HK v baráku zůstane. Třeba první looping na ESP zkoušet nebudu :)

Shrnuto, HK je dobrý stroj když se člověk smíří s úvodními investicemi, upgrady a laděním. Rozhodně se nedá do 500 heli třídy vstoupit za 69 dolarů co stojí kit HK. Minimálně 300 dolarů si to vezme.

Přesně tak pokud člověk je od přírody zručný a umí si lecos doma sám udělat a má nějakou zkušenost co vše je potřeba vyměnit - zbastlit tak NO PROBLEM ale v případě že budoucí majitel HK si představuje že koupí HK smontuje a hurá dovzduch s pocitem jak strašně moc ušetřil se teprv probudí do té tvrdé reality a nakonec zjistí že věci se mají drobet jinak nž původně vypadaly ..........

a pak je tady ten tvůj přístup k věci - HK na mlácení o zem (to chápu :-) )
z důvodů učení acro. prvků - fajn - paráda - tohle je dobrý postup - ale bez těch zkušeností co k tomu HK potřebuješ to bude jen a jen problémové - já sám jsem hovno mechanik ale můžu vám říct že kdybych začínal s HK tak jsem se na to asi dost možná vykašlal a přestal bych s tím úplně (měl jsem možnost koukat kamarádovy přez rameno když to šroubkoval....... )
a docela se divím lidem kteří tvrdí že HK je bez problémů a ještě s kidem to doporučují začátečníkovy- ano je bez problémů ale až po těch úpravách - ale tohle těm co začínají nikdo neřekne ...... a proto jsou tady ty dlouhé debaty tipu HK z HC co s tím.... ???

prosím Vás jestli jsem se někoho dotknul nebo urazil - nemějte mi to za zlé bylo to myšleno v dobrém .......
vím že je tu plno lidí (studentů /školáků) kteří počítají každou korunu a tohle se jim jeví jako nejlacinější cesta k heli ale bohužel je to naopak :-(

s pozdravem ..........
NEBE - PEKLO - RÁJ (...prej zlatá prostřední cesta :roll: ...)

T-rex 500 CF-> po ráně ->GF ;-)
AURORA 9
easy copter XS metal (na domácí acro) :)
smudlibrk

#320 Příspěvek od smudlibrk »

1ondra9 píše:
PetrPPP píše:Néééé, nikdo se nenaštve, protože máš pravdu :) Nicméně s tím jsem do HK500GT šel, že to nebude zcela vychytaná stavebnice. Jak už jsem psal, HK500GT si i tak nechám a myslím, že s ním budu lítat rád. Když se drobné problémy vyřeší, tak se s tím pak dá aspoň relativně levně zkoušet třeba nové věci. Už se chystám na nákup ESP, ale HK v baráku zůstane. Třeba první looping na ESP zkoušet nebudu :)

Přesně tak pokud člověk je od přírody zručný a umí si lecos doma sám udělat a má nějakou zkušenost co vše je potřeba vyměnit - zbastlit tak NO PROBLEM ale v případě že budoucí majitel HK si představuje že koupí HK smontuje a hurá dovzduch s pocitem jak strašně moc ušetřil se teprv probudí do té tvrdé reality a nakonec zjistí že věci se mají drobet jinak nž původně vypadaly ..........

z důvodů učení acro. prvků - fajn - paráda - tohle je dobrý postup - ale bez těch zkušeností co k tomu HK potřebuješ to bude jen a jen problémové - já sám jsem hovno mechanik ale můžu vám říct že kdybych začínal s HK tak jsem se na to asi dost možná vykašlal a přestal bych s tím úplně (měl jsem možnost koukat kamarádovy přez rameno když to šroubkoval....... )
a docela se divím lidem kteří tvrdí že HK je bez problémů a ještě s kidem to doporučují začátečníkovy- ano je bez problémů ale až po těch úpravách - ale tohle těm co začínají nikdo neřekne ...... a proto jsou tady ty dlouhé debaty tipu HK z HC co s tím.... ???

prosím Vás jestli jsem se někoho dotknul nebo urazil - nemějte mi to za zlé bylo to myšleno v dobrém .......
vím že je tu plno lidí (studentů /školáků) kteří počítají každou korunu a tohle se jim jeví jako nejlacinější cesta k heli ale bohužel je to naopak :-(

s pozdravem ..........

no třeba já jsem ten člověk, kterej s tím nemá vůbec žádný problémy. A doporučit to začátečníkovi - proč ne? - tak jako tak si o tom musí něco nastudovat a pokud ne, tak nevzlítne ani s jinýma. Píše se tady o výměnách skoro celých komponentů - nejspíš jsem měl štěstí, ale já je mám OK. Cena? i s upgreatem zadního rotoru a carbon. VOP a SOP mne helina bez pošty vyšla na 2000 Kč - rozumí se drak a listy hl. a zadního rotoru. S trexem se na mne nezlobte jste hoodně jinde a o to tu jde.

Tak letu zdar Karel Kavka
T-rex 450 V2, HUGHES 500E, HORNET 3D PRO, RAPTOR 30, HK 500 GT
SPEKTRUM DX6i
----------------------------------------------------
HK 450, COPTER 450 CA
PetrPPP

#321 Příspěvek od PetrPPP »

Na flying-hobby.com je prý možné objednat ESPčko a zažádat předtím o vyndání elektroniky. Pak jen samotný drak se vším v karbonu a kovu vyjde do 200 dolarů i s poštou do Evropy. Nevím ve které diskuze jsem to viděl, asi helifreak, teď to nemůžu najít, takže nemohu dát důkaz :) Nicméně pokud by někdo chtěl hodně kvalitní stroj, tak by to možná bylo řešením. A tenhle stroj už pak po mechanické stránce není moc čím tunit :)
1ondra9

#322 Příspěvek od 1ondra9 »

smudlibrk píše:
1ondra9 píše:

s pozdravem ..........

no třeba já jsem ten člověk, kterej s tím nemá vůbec žádný problémy. A doporučit to začátečníkovi - proč ne? - tak jako tak si o tom musí něco nastudovat a pokud ne, tak nevzlítne ani s jinýma. Píše se tady o výměnách skoro celých komponentů - nejspíš jsem měl štěstí, ale já je mám OK. Cena? i s upgreatem zadního rotoru a carbon. VOP a SOP mne helina bez pošty vyšla na 2000 Kč - rozumí se drak a listy hl. a zadního rotoru. S trexem se na mne nezlobte jste hoodně jinde a o to tu jde.

Tak letu zdar Karel Kavka

jasně v tvé podstě věci máš pravdu ale jestli bych mohl tě poprosit o informaci jak dlouho létáš kolik máš zkušeností a kolik máš strtů z HK

protože jestli máš HK doma na poličce rok a půl a pak říkáš že kvalita dílů je OK tak to věřím to se pak i LOGO jeví jako sračka kerá nic nevydží.........
............ale zase na druhou stranu neříkám že nemáš pravdu mohl jsi mít štěstí na díly které byli doopravdy OK a jsi jeden z mála ...........

s pozdravem ...........

AURORA 9
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#323 Příspěvek od gamer007 »

To PetrPPP, tak ten regl nemá zas tak super soft start jak to vypadalo. Je měkej, ale bez listů to vypadalo dobře, s listama to trochu cukne, ale není to nic hroznýho. Zkusil jsem to roztočit na cca 50% a jeví se to OK. Vibruje to trochu při roztáčení, ale jakmile to přesáhne 30% už nic nevibruje. Takže počkám na počasí a zkusim to zvednout, doma to určitě pokoušet nebudu. Ty kola tam zatim nechám a uvidíme jak moc jsou to sračky. Jěště bych potřeboval ten držák serva, ale asi to zkusim i s tím původním, než půjdu na nákup...
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
PetrPPP

#324 Příspěvek od PetrPPP »

To gamer007: No myslím že i tak ten regl bude lepší než SS70A. Tam není soft start vůbec, nebo se mi to nepovedlo nastavit. Ale zvykl jsem si na křivku, která mi ho simuluje...

Díky za info...
smudlibrk

#325 Příspěvek od smudlibrk »

ondra1
no létám 3 roky - vrtase, jinak letadla 20 let, ve 450tce mohu srovnávat mezi trex 450 V2 a HK 450 plast verze - trex 450 - cca 500 startů, hk 450 - 250 startů - rozdíl je trex je stabilnější lépe reaguje na povely, ale taky jsem za to dal 15 000 Kč - hk 450 mi osazená stála 2500 Kč a za ty peníze to má dostačující letový vlastnosti.
HK 500 defakto obden je ve vzduchu - super - ale nemohu srovnat z 500 trex - nemám - mohu to srovnat s rapem 30 spalovák a ten rozdíl zas není takový.
To je v kostce o mne - zatím létám na pohodu a nepotřebuji mít stroje osazeny špičkovými komponenty - ale samozřejmě ten kdo chce, může si za své peníze koupit cokoliv - pokud na to má :lol:

Letu zdar Karel Kavka
SPEKTRUM DX6i
HK 450, COPTER 450 CA
1ondra9

#326 Příspěvek od 1ondra9 »

smudlibrk píše:ondra1
no létám 3 roky - vrtase, jinak letadla 20 let, ve 450tce mohu srovnávat mezi trex 450 V2 a HK 450 plast verze - trex 450 - cca 500 startů, hk 450 - 250 startů - rozdíl je trex je stabilnější lépe reaguje na povely, ale taky jsem za to dal 15 000 Kč - hk 450 mi osazená stála 2500 Kč a za ty peníze to má dostačující letový vlastnosti.
HK 500 defakto obden je ve vzduchu - super - ale nemohu srovnat z 500 trex - nemám - mohu to srovnat s rapem 30 spalovák a ten rozdíl zas není takový.
To je v kostce o mne - zatím létám na pohodu a nepotřebuji mít stroje osazeny špičkovými komponenty - ale samozřejmě ten kdo chce, může si za své peníze koupit cokoliv - pokud na to má :lol:

Letu zdar Karel Kavka

JJ děkuji ti ono víš kolikrát tady člověk narazí na příspěvky které jsou od lidí co májí na věc ,,svůj" názor a ten tady pak reprodukují ale to jistě není tvůj případ 8) - za což se ti omlouvám :-) ..........
víš ono když jsem začínal tak kolikrát jsem si říkal že ty peníze které to stálo jsem mohl daleko víc zhodnotit (myšleno koupí HK) - mám li to tak napsat- ale poté co jeden můj kamarád - nebo spíše dorý známí - si postavil právě zmiňované HK (500) tak jsem si říkal že to zas tak špatná investice nebyla jelikož se na tom naučil odviset pár baterek nějaké přesuny. A kolečka a osmy začal trénovat na T500-(jeho vlastní) a kupodivu bylo i vidět že se zlepšuje daleko rychlejš a celé to učení těch nutných základů zvládnul rychle - a sám uznal že u toho HK byl více mechanikem naž pilotem - sice mu to dalo dobrou průpravu pro domácí servis a opravy budoucí ale když to zpětně dal do hromady tak zjistil že na ND které mu odešli vlastním opotřebováním byl cennou daleko někde jinde a to T500 byl o proti tomu za hubičku (nechtěl to říci na plno ale myslím si že i podststná suma za opravy (s T500) po pádech na jeho ruce by se vtěsnala do celkové sumy vydanné za životaschopnost stroje HK..........

jsem se zase moc rozepsal a někteří by namítali že jsem jim nepomohl a píšu tady o hovnech ;-)

no nic pamatuj na mě v dobrém a třeba se někdy potkáme ........Letu Zdar

s pozdravem ..............

AURORA 9
smudlibrk

#327 Příspěvek od smudlibrk »

ondra9
jo úplně v pohodě, každej má právo na svůj názor.
Spíš by jsem uvítal konstruktivnější diskuzi o tomhle stroji - zatím to je dobrý versus špatný. Ale rozepsat dílčí problémy proč vznikly, jak se vyřešily, kde se udělaly chyby atd. Určitě invazi kopií nezastavíme a bude toho čím dál víc a lidí kteří to koupí bude taktéž přibývat. Jak šel vývoj např. s 500 hk tak bylo vidět, jak se kopírující firmy lepší a odstrańují vzniklé problémy - víceméně s úspěchem. Určujícím faktorem byla, je a bude cena :D

tak alespoň přání ať to létá a jaro ať přijde co nejdříve.

Letu zdar Karel Kavka
SPEKTRUM DX6i
HK 450, COPTER 450 CA
zdendys
Kontaktovat uživatele:

#328 Příspěvek od zdendys »

smudlibrk píše:Spíš by jsem uvítal konstruktivnější diskuzi o tomhle stroji - zatím to je dobrý versus špatný. Ale rozepsat dílčí problémy proč vznikly, jak se vyřešily, kde se udělaly chyby atd.

Máš pravdu, a je škoda, že to bohužel tady obecně tak chodí, že pokud si chceš popovídat či poradit o nějakém HK, nebo podobném shitu, jak to tu někteří znalci nazývají, tak většinou narazíš.
Ti co ho mají a bojují co jim síly stačí, a snaží se poradit, tak mnohdy sklidí jen posměch,
a od těch co by určitě poradit mohli a uměli, se dozvíš že jsi hloupý, žes to neměl kupovat...
"Je těžké být debilem, protože konkurence je veliká."
starik

#329 Příspěvek od starik »

smudlibrk
Napsal si to dobře.Suhlasím s tebou. :wink:
Dragonfly,Easy Copter V2,Blade CP-PRO, mini titan,spektrum DX6i,HK500GT.
LaKrem

#330 Příspěvek od LaKrem »

Hlásí se nový fanda HK-ček, zatím v provozu hk 450 MT, jak bude dostupný HK 500 GT ihned objednávám.
Láďa T-Rex 500,700, Yak-54,Mig-29,SU-37,Yuneec Typhoon G500+
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 500“