Heli HK-450 z HC II.

Vrtulníky do velikosti 450
Zamčeno
Zpráva
Autor
smudlibrk

#271 Příspěvek od smudlibrk »

Karl0s píše:Zdravim, co se tyce vrtulniku sem zacatecnik a po precteni tohoho vlakna, skoro celeho, jsem se rozhodl pro HK 450, doporucenou elektroniku vim, ale chtel bych se zeptat na par komponentu, ktery sem nasel na HK strankach a rad bych vedel co si o nich myslite, jestli se daji pouzit nebo ne. Nejvic me zajima ta RC souprava, jestli s ni ma nekdo zkusenost a da se s ni tento vrtulnik ovladat
regl: http://hobbycity.com/hobbyking/store/uh ... 50-65A_ESC

gyro: http://hobbycity.com/hobbyking/store/uh ... Lock_Gyro_

RC souprava: http://hobbycity.com/hobbyking/store/uh ... 8Mode_1%29

dle mého regl na 450tku 50 - 60 A je zbytečně velkej- 60, A používám na 500stovku. Na 450 používám 30A regl turnigy plush a po 250 startech bez problémů, gyro od Hobby kingu je hodně povedené, mám ho na 500stovce a po cca 25 startech jsem nepozoroval žádný problém ani teplotní drift, určitě je lepší než gyro od Assana za 50 doláčů, serva na cykliku HXT 9 gramový - já mám s nima jen ty nejlepší zkušenosti, vysílač nemám, nevím ale tady na foru se to probíralo tak si to najdi

Letu zdar karel kavka
T-rex 450 V2, HUGHES 500E, HORNET 3D PRO, RAPTOR 30, HK 500 GT
SPEKTRUM DX6i
----------------------------------------------------
HK 450, COPTER 450 CA
Karl0s

#272 Příspěvek od Karl0s »

smudlibrk píše:dle mého regl na 450tku 50 - 60 A je zbytečně velkej- 60, A používám na 500stovku. Na 450 používám 30A regl turnigy plush a po 250 startech bez problémů, gyro od Hobby kingu je hodně povedené, mám ho na 500stovce a po cca 25 startech jsem nepozoroval žádný problém ani teplotní drift, určitě je lepší než gyro od Assana za 50 doláčů, serva na cykliku HXT 9 gramový - já mám s nima jen ty nejlepší zkušenosti, vysílač nemám, nevím ale tady na foru se to probíralo tak si to najdi

Letu zdar karel kavka

Vim ze regl 50 - 60A je zbytecne velky, ale co sem tak koukal tak cenove je furt vyhodnejsi a ma dle popisu soft start a governon mode. Takze spis jestli je povedeny a sel by tam dat a diky za to info o tom gyru. Co se tyce ty vysilacky, tak nasel sem zminku nekde cca v 1/3 tohoto vlakna, ale to byla otazka obdobna moji a odpoved byla kup si jinou. Jinak zkousel sem pres vyhledavani najit na tomto foru diskuzi o teto vysilacce, ale bez uspechu :(
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#273 Příspěvek od gamer007 »

Ten HK regl neber, nefunguje. Nejde na něm nic nastavit, jestli ho vermomocí chceš tak ti ho za 200 pošlu i s poštou a konektorama. Vem radši ale Plush40A, ten opravdu umí to co se u něj píše a nestojí o moc víc...
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
Karl0s

#274 Příspěvek od Karl0s »

gamer007 píše:Ten HK regl neber, nefunguje. Nejde na něm nic nastavit, jestli ho vermomocí chceš tak ti ho za 200 pošlu i s poštou a konektorama. Vem radši ale Plush40A, ten opravdu umí to co se u něj píše a nestojí o moc víc...

Mermomoci ho nechci, chtel sem prave vedet, jestli k necemu je nebo ne a podle toho co pises tak je k nicemu, takze vemu ten co mi doporucujes.
Kenny McCormick

#275 Příspěvek od Kenny McCormick »

Karlos spominal governor.
Pouzivate na Plush40A ? Prip. Sentry40A /totozny len jedna funkcia naviac/? Zapinal to niekto? Funguje vobec?
Mam tiez ten regl. ale zatial ma ani nenapadlo to vyskusat, nieco sa mi vsak mari ze som zahliadol nieco niekde napisane, ze tato jedna funkcia bud nefunguje alebo funguje zle.
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#276 Příspěvek od gamer007 »

Myslim že gov u nich nejde vůbec, ale na křivky je super...
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
smudlibrk

#277 Příspěvek od smudlibrk »

Kenny McCormick píše:Karlos spominal governor.
Pouzivate na Plush40A ? Prip. Sentry40A /totozny len jedna funkcia naviac/? Zapinal to niekto? Funguje vobec?
Mam tiez ten regl. ale zatial ma ani nenapadlo to vyskusat, nieco sa mi vsak mari ze som zahliadol nieco niekde napisane, ze tato jedna funkcia bud nefunguje alebo funguje zle.

regly turnigy plush 30A,40A, 60A( ty mám) governor nemají ale jak se tady píše majípořizovací hodnotu fain. Spíš by jsem vzpomenul na jednu věc a tou je rozběh - i pokud se nastavý super soft, tak rozběh nic moc - je potřeba rozběh nakřivkovat.
Jinak governor mod dobře funguje na reglech které se hoodně cenově vzdalují reglům turnigy i origo reglům align. Záleží na každém kolik do toho chce dát, ale za málo peněz málo muziky. Mne osobně více vyhovuje to rozkřivkovat a vystačit s reglama který jsou cenově posazený podstatně níže než špička.

Letu zdar Karel Kavka
T-rex 450 V2, HUGHES 500E, HORNET 3D PRO, RAPTOR 30, HK 500 GT
SPEKTRUM DX6i
----------------------------------------------------
HK 450, COPTER 450 CA
KJ

#278 Příspěvek od KJ »

Sice teď trošičku off topic, ale podařilo se mi vyřešit problém s neposlušným vrtulníkem (točení vlevo i při plné opačné výchylce) :-).

Upravil jsem křivku (zvýšil otačky a snížil úhel náběhu), vyměnil hlavní ozubené kolo, a znovu jsem pošteloval nastavení vrtulky tak, že teď není v prostředu, ale vlevo...

Zatím mám vylétané jenom jedny baterky, ale vypadá to dobře. Ale stejně mi nejde na rozum, jaktože uplně první let bezproblému, a další týden jsem se nemohl ani odlepit od země. Možná málo utáhlé šroubky u držáku serva..
Kenny McCormick

#279 Příspěvek od Kenny McCormick »

Zalezi aj na tom, ako zapinas vysielacku a nasledne vrtas. Pokial mas na vysielaci gyro prepnute v HL a vtedy zapnes vrtas - vzdy sa to tak ma, je mozne ze to gyro stiha vyrovnavat aj ked nieje neutralna poloha vrtulkoveho serva dobre nastavena /mozno to bol prvy let takto/. Moze driftovat, ale velmi ani nemusi.
Pokial to zapnes a na vysielacke pri zapnuti bude gyro-kanal v Normal mode, tak nepoletis, pokial nemas dobre nastaveny neutral serva, a to si urcite nemal, podla toho videa. A aj tak gyro po prepnuti do HL nepracuje spravne, takze vzdy zapinat v HL.
mrpilot

#280 Příspěvek od mrpilot »

zdravim, skladam 450ku v kove a mam problem
ked roztočim hlavu tak hlavny rotor by sa mal otačat v smere hod. ručičiek a zadny proti smeru že? no ja ked roztočim motor tak hlavny sa otača proti smeru a zadny v smere hod ručiček. ked prehodim dva kable na motore tak sa zas netoči nič... iba horne koleso...ako to mam vyriešit?
dj_krata
Kontaktovat uživatele:

problem

#281 Příspěvek od dj_krata »

mrpilot píše:zdravim, skladam 450ku v kove a mam problem
ked roztočim hlavu tak hlavny rotor by sa mal otačat v smere hod. ručičiek a zadny proti smeru že? no ja ked roztočim motor tak hlavny sa otača proti smeru a zadny v smere hod ručiček. ked prehodim dva kable na motore tak sa zas netoči nič... iba horne koleso...ako to mam vyriešit?

pokud se ti netoci rotor jak ma a ani po prehoznei dvou dratu od reglu to nei ono tak musis vyndat hlavni kolo a nalisovat obracene volnobezne lozisko..
JR DSX7, T-Rex 450PRO FBL beastX , T-Rex 600 EFL beastX , RC-Factory Sbach , DJI f550 naza-m V2
mrpilot

Re: problem

#282 Příspěvek od mrpilot »

dj_krata píše:

pokud se ti netoci rotor jak ma a ani po prehoznei dvou dratu od reglu to nei ono tak musis vyndat hlavni kolo a nalisovat obracene volnobezne lozisko..

jo o to sa teraz pokúšam... len je to tam veľmi napevno a nejde to von...
dj_krata
Kontaktovat uživatele:

Re: problem

#283 Příspěvek od dj_krata »

mrpilot píše:
dj_krata píše:

jo o to sa teraz pokúšam... len je to tam veľmi napevno a nejde to von...

ja mam vytocene na soustruhu pripravek ktery presne sedne na lozisko a pak uz staci jen par ran kladivem... :D
JR DSX7, T-Rex 450PRO FBL beastX , T-Rex 600 EFL beastX , RC-Factory Sbach , DJI f550 naza-m V2
Beep
Kontaktovat uživatele:

#284 Příspěvek od Beep »

Rány kladivem radši ne, (v případě krajní nouze jo, ale přes dřevo), daleko lepší, cokoli na heli, je to dělat tlakem, např upnout do svěráku, po ránách kladivem se ti tam můžou udělat vevnitř hrany a příští demontáž bude o to horší, to samé platí třeba pro pastorky, jsou tam nalisované a ne namlácené. :-)
Gaui200,Tarot450ProFBL,MinititanV2,TRex500,Raptor50,TZ-V2 Frenzy,TRex700,FutabaT-10C+nějaký letadla
AdamProg
Kontaktovat uživatele:

#285 Příspěvek od AdamProg »

Beep píše:Rány kladivem radši ne, (v případě krajní nouze jo, ale přes dřevo), daleko lepší, cokoli na heli, je to dělat tlakem, např upnout do svěráku, po ránách kladivem se ti tam můžou udělat vevnitř hrany a příští demontáž bude o to horší, to samé platí třeba pro pastorky, jsou tam nalisované a ne namlácené. :-)

Tak samozrejme je rozhodne lepsi lisovat. Ale nekdy to jinak nez kladivem, v domacich podminkach, proste nejde. Napriklad pastorky na Maxira na kardanu, to by si musel mit sverak, ci pripravek, dlouhej aspon 380mm.
Zamčeno

Zpět na „Heli - do 450“