Blade mSR by E-flite

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
matmatmat

#691 Příspěvek od matmatmat »

tak som dneska drbol msrko o zem, komplet sa mi dolamali vsetky 4 tycky ktore drzali kabinku... nema niekto nejaky napad ako a cim ich nahradit aby kabina drzala?:D skusal som ich lepit, ale ich stykova ploche je tak mala ze pri kazdom dalsom pade sa minimalne vzdy dve stale zlomia:P

no a viete mi niekto napisat, ako mate spojeny ten medeny drot, vpravo hore na doske (pohlad spredu)... mam jeden koniec pricinovany na uplne pravy koniec dosky a druhy mi volne trci... neviem teda ci sa mi od niekial vytrhol alebo to tak bolo pred padom:P

no a tretia vec co ma trapi od toho padu - ked dam naplno klonenim (prava packa doprava - mod 1) doprava, tak servo kmita hore dole... ako keby zly signal alebo nwm.. ostatne veci idu fajn....

zatial tolko, dik za rady... a to mi akurat dneska dosli nove baterky :D:D
Blade mSR <== my 1st heli in my life :P
Extra 260 od PA
vetron (rcm pelikan), akrobat z epp
Snura63

#692 Příspěvek od Snura63 »

matmatmat píše:tak som dneska drbol msrko o zem, komplet sa mi dolamali vsetky 4 tycky ktore drzali kabinku... nema niekto nejaky napad ako a cim ich nahradit aby kabina drzala?:D skusal som ich lepit, ale ich stykova ploche je tak mala ze pri kazdom dalsom pade sa minimalne vzdy dve stale zlomia:P

no a viete mi niekto napisat, ako mate spojeny ten medeny drot, vpravo hore na doske (pohlad spredu)... mam jeden koniec pricinovany na uplne pravy koniec dosky a druhy mi volne trci... neviem teda ci sa mi od niekial vytrhol alebo to tak bolo pred padom:P
:D:D

Zkusil bych vypilovat zářezi, nebo nějak vyvrtat dirky a vlepit místo origo tyček uhlíkový tyčky.

Ten volnej drátek bude nejspíš anténa. Teda pokud je při pohledu zezadu vpravo nahoře. Při koupi novyho vrtulniku byla namotana na tyčce
matmatmat

#693 Příspěvek od matmatmat »

vdaka velka, na antenu som myslel ze to je, len som si nebol isty...
a tie tycky uhlikove, neuveris, ale tiez som sa tak rozhodol, dat ich tam.. este ze mam ten 1mm vrtak :D
aj tak ale dik za rady
Extra 260 od PA
rikisali

#694 Příspěvek od rikisali »

Obrázek

mohl byste mi prosim poradit nejednodussi zpusob opravy praskleho modreho dratku pro zadni motor. Vletel jsem omylem helinou do plastove garaze meho syna (ktery me litani s nadsenim pozoruje - nekdy tleska a nekdy rika bac).
Ten dratek je tak jemny, ze se bojim, ze snad ani nejde z nej odstranit buzirka, poud by to slo, tak bych se to pokusil spajet pajkou. Bojim se ale toho, ze ty dratky jsou tak kratky, ze moc pokusu nemam.
Prosim poradte.
Blade mSR + DX5e
Draco Profipack

Traxxas E-Revo VXL 1/16
zablabla

#695 Příspěvek od zablabla »

rikisali píše:Obrázek

mohl byste mi prosim poradit nejednodussi zpusob opravy praskleho modreho dratku pro zadni motor. Vletel jsem omylem helinou do plastove garaze meho syna (ktery me litani s nadsenim pozoruje - nekdy tleska a nekdy rika bac).
Ten dratek je tak jemny, ze se bojim, ze snad ani nejde z nej odstranit buzirka, poud by to slo, tak bych se to pokusil spajet pajkou. Bojim se ale toho, ze ty dratky jsou tak kratky, ze moc pokusu nemam.
Prosim poradte.

Asi bych to vyzkoušel napřed na straně přívodu. Tam to problém nebude, protože ten přívod pokračuje silnějším drátem, který má vůli (napřed doporučuji vydáhnout z kostry vrtulníku tu ocasní trubku. Ma motorku asi pod silnou lupou a opatrně, případně tu izolaci PVC opálit pájkou. Když jsem to dělal na jiném typu vrtulníku ( motor byl ještě menší nebyl problém). Na přívod bych dal kousek bužírky, opatrně spájel ( ne moc cínu) a bužírku přetáhl. Ve finále kousek smršťovací folie přes přívody a plášť motoru a finito (Výrobce tak prý už dodává ND). No a když to náhodou nevyjde tak nový ocas ( 300 CZK) s útěchou, že by ten motor stejně nevydržel věčně.
rikisali

#696 Příspěvek od rikisali »

diky, zkusim vecer az maly usne a dam vedet jak jsem dopadl

rano: diky za radu, helina funguje
Naposledy upravil(a) rikisali dne úte 16.02.2010 9:20, celkem upraveno 1 x.
Blade mSR + DX5e
Draco Profipack

Traxxas E-Revo VXL 1/16
matmatmat

#697 Příspěvek od matmatmat »

ja som ty draty raz popajkoval, druhykrat mi uz nevysiel kabel, tak so ho cimsi nadpojil, treti raz uz nevydrzal motor a nasledovala vymena... na novom som si okamzite izolackou omotal cely motor aby nebolo kable ani len videt... btw novy motor sa predava uz s ochranou toho konca, kde su droty... droty videt teda len na boku a o dost sa tym znizuje moznost ich znicenia..
Extra 260 od PA
rikisali

#698 Příspěvek od rikisali »

dik, za rady, podarilo se, ale po znovuzprovozneni heliny se mi ji nedari vytrimovat, tahne ji doprava a dozadu. Nerotuje z toho vyvozuji, ze jsem ocasni motor zprovoznil spravne.
Jeste se s tim pohraji.
3xmat - co jsi pouzil za izolacku, ja mam jenom sirokou 1,5cm?
Blade mSR + DX5e
Draco Profipack

Traxxas E-Revo VXL 1/16
matmatmat

#699 Příspěvek od matmatmat »

inspiroval som sa tymto videom:

http://www.youtube.com/watch?v=hE6XOcu0Ggw
Extra 260 od PA
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#700 Příspěvek od Dejfak »

No nechci do toho kecat ale co třeba nějaké chlazení toho motorku.
Už tak je na svou velikost dost vytížený a tímhle izolačním zábalem mu jistě neulehčíš.
To bych to raději nechal, zast takové veliké riziko přetržení kabílku nevidim.
To si myslím že odejde dřív takhle pěkně zabalenej :wink:
Tyhle věci byh nekomplikoval...
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
zablabla

#701 Příspěvek od zablabla »

to Dejfak: Dovoluji si polemizovat. Zkoušel jsem vytočit baterku a ten ocasní motor zůstal studený jako psí čenich, takže s tím chlazením to podle mě nebude tak horké. Jinak na tom videu to nefixuje izolačkou, ale elektrikářskou samovulkanizační páskou, která se používá pro izolaci kabelů. Má tu výhodu že po vychladnutí vytvoří v podstatě kompaktní gumový futrál.

to rikisali: Samozřejmě nevím jak moc jsi shelinou sekl, ale doporučuji zkontrolovat cykliku a uchycení rotorových listů. Já jsem měl podobný problém a nakonec to byl vyštípaný držák rotorových listů( má tenké drážky, které fixují rotorové listy v rovině a to vedení se rádo deformuje a vyštípe směrem k díře pro upevňovací šroubky). Taky bych červeným bazmekem zkontroloval správné usazení desky cykliky a vůli v servech. Když to nepomůže, tak jsi podle mě ten ocas přece jen příliš zatížil.
lemak

#702 Příspěvek od lemak »

to rikisali: zkus vyměnit ocasní vrtulku, velmi často to výrazně pomůže

s chlazením bych problém neviděl, po zničení 1. ocasu (otevření motoru) jsem přetáhl motorek smršťovačkou a mám klid - neodpadne víko, kabely jsou schované, tlumí nárazy:)
DX6i+Taranis X9D+ Blade MSR, GAUI 200CrackWing, CrackCamel, MagnumAcro, MPX FunrayTiny Whoop
rikisali

#703 Příspěvek od rikisali »

Obrázek

jako chytra horakyne jsem vyresil ocas, zaletovane draty jsou chraneny, volne bezici draty jsou chraneny pod motorem, a pritom motor neni pod gumovou perinou

zjistil jsem, ze tah dozadu a do strany byl dan nespravne zasunutou ocasni tyckou, byla malinko pootocena, ocas (vcetne ocasni vrtulky) tim nebyl vertikalne, ale malinko vytoceny a tim menil stabilitu heliny. mSR jiz lita jak ma, ALE ...

porad mam ale pocit, ze ocasni tycka se otaci nejak lehce, jakobych ji nemel dost zasunutou, pri minimalni sile se pootoci, co predtim nedelala.
Blade mSR + DX5e
Draco Profipack

Traxxas E-Revo VXL 1/16
demolátor

#704 Příspěvek od demolátor »

Ocasní tyčka tam má drážku a když je zasunutá tak s ní pootočit nejde. :?
Typoval bych to že jsi ji asi strhl. :(
rikisali

#705 Příspěvek od rikisali »

ma byt drazka na 6. hodine (tedy uplne dole)?
Blade mSR + DX5e
Draco Profipack

Traxxas E-Revo VXL 1/16
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“