Novinka Walkera CB180D, RTF, 2.4GHz
diki tak aspon uz vim jak na tomartin z píše:jirik píše:takže když zapnu visilac a pak do 10s vrtas tak se to sparuje v poradku?Jajka píše:Musíš to zapojit do 10 vteřin pak se to napáruje jak má. Neměl jsem český návod a v tomhle jsem dělal chybu. Třeba je to i tvuj případ.
jo, zapni vysílač, on zahraje, zapoj aku v heli a počkej až vysílač zahraje znovu a pak můžeš letět. taky jsem bez českého návodu dělal na začátku chybu, mimo jiné jsem nechápal proč se to při každém zapnutí pokaždé znovu páruje, ale co chtít od laciné hračky za výkony. taky mám vysílač s displejem, funkce AUX se nás ale netýká, jistě by šel dovnitř rádia připojit další přepínač a umístit ho do zaslepené díry na vysílači, ale s tímhle přijímačem ho nevyužiješ.
deska cykliky
nějak nejsem schopen nastavit desku cykliky.Vypadá rovně,ale při letu to vypadá jako v tornádu. Má tendenci točit se v kornoutu ocasem dolu. Asi na to žádná rada není,jen sem si chtěl postěžovat.
Re: deska cykliky
mamoulian píše:nějak nejsem schopen nastavit desku cykliky.Vypadá rovně,ale při letu to vypadá jako v tornádu. Má tendenci točit se v kornoutu ocasem dolu. Asi na to žádná rada není,jen sem si chtěl postěžovat.
Kdyz to zkusis v ruce, nehaze ti to do stran? Mne to delalo, kdyz mi vyskocilo tahlo z plastove kulicky na takove te vyvazovaci tycce pod vrtuli.
No jo já udělám denně tak 10 baterek.Proto tak častá smrt nejspíše
Já ted zkoušim přestavbu podle Alese viz. pár stran zpět.Vrtuli dám přímo na motor. To už nevim jestli zachoval puvodní převod. Díly navíc peníze navíc. Jen se bojim toho že puvodní převod byl asi dopomala. Vrtule přímo na motoru bude mít nejspíš vysoké otáčky. No uvidim...
fotrik píše:mamoulian píše:nějak nejsem schopen nastavit desku cykliky.Vypadá rovně,ale při letu to vypadá jako v tornádu. Má tendenci točit se v kornoutu ocasem dolu. Asi na to žádná rada není,jen sem si chtěl postěžovat.
Kdyz to zkusis v ruce, nehaze ti to do stran? Mne to delalo, kdyz mi vyskocilo tahlo z plastove kulicky na takove te vyvazovaci tycce pod vrtuli.
Neháže.je v klidu.
Ve vzduchu dělá to,že po vzletu cca.do dvou metrů se překlopí na ocas a otáčí se po něm,jak titanik když šel ke dnu.
Většinou se mi to naštěstí povede srovnat a přistát bez ztráty čehokoliv.
mamoulian píše:fotrik píše:mamoulian píše:nějak nejsem schopen nastavit desku cykliky.Vypadá rovně,ale při letu to vypadá jako v tornádu. Má tendenci točit se v kornoutu ocasem dolu. Asi na to žádná rada není,jen sem si chtěl postěžovat.
Neháže.je v klidu.
Ve vzduchu dělá to,že po vzletu cca.do dvou metrů se překlopí na ocas a otáčí se po něm,jak titanik když šel ke dnu.
Většinou se mi to naštěstí povede srovnat a přistát bez ztráty čehokoliv.
Mne to pri prvom lete out-of-the-box sa to správalu presne tak ako popisuješ, cúval dozadu naklonený pričom naberal značnú rýchlosť (danú klopením) a zatáčal (zejme naklonený). Pomohla až "hra" s šróbovaním tiahel. Na tvojom mieste by som sa najprv sústredil na odstránenie zadného náklonu a potom klopenie. Až nestačia trimy začni s predlžovaním tiahel. Až to zrovnáš, kompenzuj trimy znova do neutrálu.
HK450GT flybarless, MicrobeastX 2.0, TG9x 2.4GHz, AXN FloaterJet
Tak jsem se stal pred 14-ti dny tez majitelem CB180Q.
Od pocatku se vsak potykam s neustalym bocenim doleva.
Trim mam stazeny na 0% (maximum), tahlo zasroubovane co to slo (= nejsou videt zavity, pak už jsem měl strach, abych ho neroztrhl).
Vrtulnik stejne usilovne boci, nicmene uz se to da udrzet z radia na packach. Po dotazu u prodejce (RC Obchod) mi bylo krome poslani zpet (reklamace?) poradeno jiz jen jedine a to zavazicko.
Nemate nekdo jeste jinej napad?
Od pocatku se vsak potykam s neustalym bocenim doleva.
Trim mam stazeny na 0% (maximum), tahlo zasroubovane co to slo (= nejsou videt zavity, pak už jsem měl strach, abych ho neroztrhl).
Vrtulnik stejne usilovne boci, nicmene uz se to da udrzet z radia na packach. Po dotazu u prodejce (RC Obchod) mi bylo krome poslani zpet (reklamace?) poradeno jiz jen jedine a to zavazicko.
Nemate nekdo jeste jinej napad?
fotrik píše:FJS: A v jake vysce s tim letas? Boceni tesne nad zemi neni zas az tak neobvykle. Zkus to opatrne v ruce, jak tu radi pri vyvazovani v ruce off o par stranek zpet. A kdyz to bude v ruce dobry, tak to zvedni aspon do metru a uvidis.
To je právě ono. Nad zemí by mě to nepřekvapilo ale v metru či dvou už je to trošku problém. Jak říkám, dá se to udržet páčkama, ale je to opruz.
EDIT: Zatím mi těch zhruba 10-20 baterek padlo právě na pokusy o vyladění.