Easycopter V4.5 COLIBRI

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
aTom135

#136 Příspěvek od aTom135 »

Taky se mi ty kolíčky ulomily. V místě kolíčků jsem ten plast provrtal skrz 2mm vrtákem a ustřihl špici od kola tak, aby to akorát pasovalo... Takže místo kolíčků tam teď mám špici od kola. Nejde poznat rozdíl v letu. Pokud nejsi úplný kopyto, tak bys to měl zvládnout taky:o)
flegma

#137 Příspěvek od flegma »

Od středy jsem také pilotem tohoto stroje :lol: i když pilot je zatím silné slovo. Myslel jsem, že to bude jednodušší, že prostě ty mixi ve vysílačce udělají vše proto, aby třeba zatočení ve visu doleva, bylo opravdu zatočení a né couvání dozadu doprava se současným požadovaným otáčením doleva :cry: atd.
Taky vám všem posílám foto svého zlepšováku na zajištění vymezené vůle serv, protože se to po vymezení vůle za chvíli zase uvolnilo. Je to bužírka stažená z drátu o průměru cca 0,4 mm nasazená na konec osičky viz foto:
Obrázek
lopik

#138 Příspěvek od lopik »

Ty kolíčky na hlavní hřídeli jsem opravoval včera :) také jsem to provrtal skrz a dal tam tyčku ucvaknutou z kolíčku na prádlo - a lítá jak předtím.
Ten zelpšovák s bužírkou je dobrý nápad, díky
clout

Nine Eagle Solo Pro 2 alebo nine eagles easy copter V4.5

#139 Příspěvek od clout »

Ahojte....mam doma jeden zoskladany jednorotor taky jeden s lepsich a a honey bee..a teraz uvazujem na tymito dvoma prckami solo por2 colibri v4.5..neviem ktoreho z nich si mam vybrat..o cenu nejde....kezde su obidva jednorotory hovorite ze on nine eagles obi dva tak ktora potom ???..diiki moc
aTom135

#140 Příspěvek od aTom135 »

Jsou to identické stroje, vyráběné ve stejné fabrice. Je to jako rozhodování, zda si koupíš rohlík v Kauflandu za 10 halířů nebo tentýž rohlík za korunu v samoobsluze (oba dva rohlíky upečené ve stejné pekárně a ležely vedle sebe na plechu)...
clout

#141 Příspěvek od clout »

dakujem moc krat..ale niektori pisu ze tycka zasneho dotoru je kratsia na solo poro ako na colibri...ale takt o skusim teda to solo pro je o 5eur drahsie s kufrikom ako colibri
micey007
Kontaktovat uživatele:

#142 Příspěvek od micey007 »

Taky se mi ty kolíčky ulomily. V místě kolíčků jsem ten plast provrtal skrz 2mm vrtákem a ustřihl špici od kola tak, aby to akorát pasovalo... Takže místo kolíčků tam teď mám špici od kola. Nejde poznat rozdíl v letu. Pokud nejsi úplný kopyto, tak bys to měl zvládnout taky:o)

To se mi zdá celkem dobrý-už mě něco podobnýho napadlo.Jenom,co je to ta špice od kola-to jako ten vršek drátu se závitem?
aTom135

#143 Příspěvek od aTom135 »

Potřebuješ kus rovného pevného drátu. Já našel ve sklepě několik špic do kola, tak jsem je použil. Stejně dobře poslouží třeba výše zmiňovaný drát z kolíčku na prádlo si myslím...
micey007
Kontaktovat uživatele:

#144 Příspěvek od micey007 »

Tak jo,díky moc za radu,dám vědět jak jsem dopad. :D
flegma

#145 Příspěvek od flegma »

Potřeboval jsem ocasní vrtulku, ale hlavně kabinu, která vypadá už dost zběsile... a prý už nejsou ND, tak jsem poptal přímo RCM Pelikána a oficiální odpověď zní: "...díly budou skladem za 14 dní..." :oops:
maha007

#146 Příspěvek od maha007 »

jelikož sem havaroval a zničil zadní motorek který nikdo nemá skladem tak sem hledal až sem našel
puvodní motorek jsem nahradil tímto
http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec ... t&id=39700
jeden sem použil já a jeden kamarád
jedinej problém je sundat pastorky ,pulníkem upilovat a opatrně stáhnout dolu
oba vrtulníky lítaj jak nový a za méně peněz
:lol:
V4.5 COLIBRI PRO,Walkera CB100(Prodáno) Solo Pro 100 3G
HSP Flying Fish 2 Mazda RX-7 1/16
http:/
dalik944

#147 Příspěvek od dalik944 »

No nevím, já jsem objednal a objednávám díly v rcking.eu a přišlo to druhý den, měli vše, podvozek, ocas s motorkem, listy, kabinu, hřídel, no problemo....
CoperX 450 SEV2 (kopie T-rex), Esky Honey Bee, Esky LamaV4, Free Spirit Solo, Free Spirit Solo Pro, RealFlightSimulator G4.5
(a od E-flite mi nesmí nic do baráku!)
micey007
Kontaktovat uživatele:

#148 Příspěvek od micey007 »

Tak jsem opravil tu hlavní hřídel,jak jste mi radili(provrtat a zasunout kus pevnýho drátku),ale není to ono.Zdá se mi,že si to dělá co chce.Navíc se to nějak moc třese a škube-to se před tím nedělo.Na pohyby páčkama to reaguje úplně zběsile,ale přitom serva fungujou,zdá se,dobře.Taky jsem to musel vytrimovat hodně doředu,ale ani tak to skoro neudržím ve vzduchu.Se mi zdá,že jsem to spíš ještě víc rozbil,než spravil.
aTom135

#149 Příspěvek od aTom135 »

Mě to po opravě hlavní hřídele lítá stejně jako předtím. Nemůže to divné chování být způsobeno ještě něčím jiným? Provrtal jsi to přesně? Není vůle mezi drátem a tou dírkou velká? Použil jsi pevný neohebný drát (špice od kola, z kolíčku na prádlo)?
pns

#150 Příspěvek od pns »

micey007 píše:Tak jsem opravil tu hlavní hřídel,jak jste mi radili(provrtat a zasunout kus pevnýho drátku),ale není to ono.Zdá se mi,že si to dělá co chce.Navíc se to nějak moc třese a škube-to se před tím nedělo.Na pohyby páčkama to reaguje úplně zběsile,ale přitom serva fungujou,zdá se,dobře.Taky jsem to musel vytrimovat hodně doředu,ale ani tak to skoro neudržím ve vzduchu.Se mi zdá,že jsem to spíš ještě víc rozbil,než spravil.

a jde ti lehce hybat s hl.vrtuli, nemyslim otacet, ale jako by do leva a do prava..
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“