HC objednávka bez směrovacího čísla

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
madyr
Kontaktovat uživatele:

HC objednávka bez směrovacího čísla

#1 Příspěvek od madyr »

Tak jsem konečně zprovoznil Paypal a objednal z HC akorát mám trochu problém,zjistil jsem že jsem neuvedl směrovací číslo dodací pošty a adresa nemá diakritiku.Zásilka je odeslaná je za cca 85 doláčů je do 1kg jako International (Registered) Air Mail.
Sledování zásilky zatím nejde ale číslo je přiřazeno.
Sale date 6.2.2010
Váš názor je šance že to dojde.(první objednávka)
Voodoo-cz

#2 Příspěvek od Voodoo-cz »

No, rekl bych, ze do Cech to dojde urcite, co s tim pak udela Ceska Posta, to uz nevim. Ale pokud tam je mesto, ulice a jmeno, tak by to snad meli byt schopni dodat. Jinak diakritiku klidne do adresy na HC uvadej, nemaj s tim problem (a stejne tak CP nema problem dodat zasilku s adresou bez diakritiky, to uz jsem taky vyzkousel).
Live smart, die happy...
ScaWo

#3 Příspěvek od ScaWo »

Záleží na tom, odkud jsi, pokud je to město/ vesnice jen jedna v ČR, přijde to bez problémů, na poště dopíšou psč ručně. Pokud je sídel se stejným jménem víc, může to jít oklikou.
madyr
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od madyr »

tak to by mělo být v pohodě akorát mám problém dopsat tu diakritiku když to dopíšu a aktualizuju tak písmenka z diakritikou zmizí 8O
trochu nechápu
tox232
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od tox232 »

Diakritiku nepoužívat :D
http://tox232.webnode.cz
Choze
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Choze »

dikritiku tam nepiš, když jsem to jednou udělal tak číňani tam ty písmena prostě nenapíšou
corsair
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od corsair »

všude to dávám bez diakritiky, taky co jiného s mým příjmením, a nikdy s tím není problém,Kanada,Čína,USA apod.
madyr
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od madyr »

Ok díky snad to dojde :D
kasssy
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od kasssy »

k nám domů jednou došel korespoňďák tak krásně napsanej,že nebylo k přečtení co kdo vlastně píše,ale postupně jsme vyluštily,že to psal nějakej farář a adresa měla být "kamnářství calor" a pošťačka do hodila do schránky "Jaromír Kasal" :lol: Ach ta podoba,ale nakonec byla zásilka v pořádku doručena,sedl jsem na kolo a doručil jsem ji osobně,takže neboj,ono to dojde i s Číny:-))
Kenny McCormick

#10 Příspěvek od Kenny McCormick »

ja som mal asi tri zasielky do 30USD len air mail bez sledovacieho cisla a dosli vsetky bez problemov. Trvalo to 30 dni /20-22 pracovnych/, vsetko z HongKongu, kupovane z eBay.
Postarka to jednoducho hodila do schranky, takze to nieje doporucene.
Tak pozor na ZLYCH susedov.
were
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od were »

diakritika na mezinarodnim internetu nema co delat! kazdy kdo ma zakladni povedomi o kodovani tak potvrdi, ze i kdyz je to spravne osetrene tak jistota to nikdy nemusi byt, ale vetsina webu je stejne pekna prasarna, kde deklarovane (pokud vubec je spravne) a skutecne kodovani jsou dve ruzne veci - takze vzdy pocitat s tim, ze i kdyz to zdanlive "funguje" tak nikdo nevi, jakym vselijakym softwarem a tiskarnami to projde, takze to muze byt ve vysledku vsude dobre, krome treba te adresy na balicku :D

stejnou chybu udelal kolega programator :!: a ted trne, protoze mu zda se jde z ebaye balicek na jmeno, ve kterem ctvrtina pismen chybi :lol:
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
madyr
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od madyr »

Chlapy dík ještě taková maličkost ohledně sledování balíku zasekl jsem se na The item (RB12345678HK) left Hong Kong for its destination on 14-Feb-2010
Takže funguje to sledování nějak ještě dál předpokládám že je to už v čr ale česká pošta tohle číslo nezná.
jidole
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od jidole »

madyr píše:Chlapy dík ještě taková maličkost ohledně sledování balíku zasekl jsem se na The item (RB12345678HK) left Hong Kong for its destination on 14-Feb-2010
Takže funguje to sledování nějak ještě dál předpokládám že je to už v čr ale česká pošta tohle číslo nezná.

kdyz napises na CP na info@cpost.cz a zeptas se jich na to RB1234565..... tak oni ti reknou jaky cislo dostala zasilka u nas a podle toho to jde sledovat.
EasyStar se tříďákem, Zlín 50, Tornado XX a pár deskoletů.
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od JirkaA »

jidole píše:
madyr píše:Chlapy dík ještě taková maličkost ohledně sledování balíku zasekl jsem se na The item (RB12345678HK) left Hong Kong for its destination on 14-Feb-2010

kdyz napises na CP na info@cpost.cz a zeptas se jich na to RB1234565..... tak oni ti reknou jaky cislo dostala zasilka u nas a podle toho to jde sledovat.

Blbost, jednak se to dá zjistit na www.cpost.cz přímo, bez toho aby musel někoho otravovat mailem (vlevo v menu je sledování zásilek). Ale u této zásilky pravděpodobně zjistí jenom to, že u ní není tracking možný. Už se to tady diskutovalo asi tak stokrát, tak tedy po stoprvní: Do 1 kg je to ekvivalent našeho doporučeného dopisu, který sledovat nejde. Nad 1 kg je to balík, ten sledovat jde.

Dejte to už někdo proboha do Důležitýho, snad si tam toho pobčas někdo všimne a nebude se na to tady po sto druhý ptát..
OK2WY
madyr
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od madyr »

oki
Prosím smazat dnes došel balík domů :lol:
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“