PORADITE-NIE SKOR NIE

Pokud máte nějaké dotazy nebo připomínky k ovládání nebo fungování tohoto diskuzního fóra, nebo třeba náměty na zlepšení, tak sem s nimi. Naleznete zde i pravidla tohoto fóra.
Odpovědět
Zpráva
Autor
LV
Kontaktovat uživatele:

#196 Příspěvek od LV »

Jefim píše: A nechcem nikoho konkrétneho uraziť, ale ja v mojom modelárskom okolí nepoznám takých UNIVERZÁLNYCH radcov ako sú tu. Veď je jasné že každý nemôže vedieť všetko ,tak preto je čudné že niektorý RADCOVIA radia na týchto fórach všade a vo všetkom , čo sa mne vidí dosť zvláštne.

Keďže to je hlavne na mňa, tak ti odpoviem za seba. Od Marca do novembra víkend čo víkend jazdím, alebo lietam na akciách po slovensku, Morave, Čechách, Nemecku a francúzsku (tento rok máme i Poľsko). Akcie sú piatok, sobota, nedeľa.
Stretávam sa tam s maketármi, Jetármi, vetroňármi, kosačkármi, takými či onakými modelármi. Každý večer sa toho hodne predebatuje. Je to zväčša na inej úrovni ako na fórach kde je každý anonymný. No a keďže mám IQ väčšie ako 1 tak sa na mňa sem tam niečo nalepí. Potom informácie posúvam na fórach. No a potom sa to sem tam niekomu s tých 75% nepáči a zakladajú takéto vlákna o hovne.
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
Jefim
Kontaktovat uživatele:

#197 Příspěvek od Jefim »

Jefim píše:Ja mám skôr dojem že chcete ušlapať nás pár čo sme si dovolili povedať ako to tu vnímame
PS: vytrhávanie z kontextu ti ide dobre, to potom každá ucelená myšlienka vyznie úplne inak

detto aj pre LV
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#198 Příspěvek od lubo1 »

Jefim píše:Ja mám skôr dojem že chcete ušlapať nás pár čo sme si dovolili povedať ako to tu vnímame
PS: vytrhávanie z kontextu ti ide dobre, to potom každá ucelená myšlienka vyznie úplne inak

Myslím, že ťa ušlapať nikto nechce. Tvoj prvotný príspevok je o tom, že si nikde nedostal na žiadnu otázku jednoznačnú odpoveď..... (vytrhávam z kontextu)
Možno je to tým, že jednoznačná odpoveď na otázku typu "akú vrtuľu na môj motor", "čím lepiť model" asi neexistuje. Jednak mnoho ľudí nevie formulovať otázku (nevie ani len povedať, či ten model je vrtuľník, alebo loď) a jednak koľko ľudí, toľko skúseností......
Ale keďže si už skúsený modelár, dúfam, že budeš čoraz častejšie fundovane radiť začiatočníkom na ich stále dookola sa opakujúce otázky a hojne predávať svoje skúsenosti. Viacmenej by to mala byť povinnosť každého člena modelárskej komunity a nielen kritizovať, že všetci, čo odpovedáme na dotazy sme TRUHLÍKOVIA.
P.S: A pokiaľ si každý sám bude musieť znovu vynájsť koleso, tak sa náš modelársky svet dopredu nepohne.
Naposledy upravil(a) lubo1 dne pon 08.02.2010 10:29, celkem upraveno 1 x.
AM

#199 Příspěvek od AM »

Pro Jefima
Nikdo ti tady nechce poradit?
Tak se zeptej, a lí Ti poradím!!!
:evil:
AR1
Kontaktovat uživatele:

#200 Příspěvek od AR1 »

Jefime, až začneš modelařit, tak pochopíš o čem je tu řeč. LV byl s těmi 75% ještě hodně mírný, já bych řek docela natvrdo, že z hlediska dotazů to jsou mnohdy děsný blitky asi jako když by ses přihlásil na kinologický forum žes dostal štěně a jestli mu máš jako křečkovi dávat piliny do terárka.
Tady si pletou výškovku se směrovkou, když odpovíš co je VOP, tak se zeptají cože je to VOP, a až vůbec bych nechtěl řešit co je tlouštka profilu a hloubka křídla, natož tětivu profilu.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
LV
Kontaktovat uživatele:

#201 Příspěvek od LV »

Jefim píše:

detto aj pre LV

Ty (+ pár ďallších) sa ušlapávate sami. Kopaním okolo seba si meno ani rešpekt nezískaš. Skôr tu budeš na smiech :wink:
Z východu poznám osobne zo 15 modelárov. Daj meno a ja sa popýtam, či sa ti mám ospravedlniť...
www.elektromodely.sk
Jefim
Kontaktovat uživatele:

#202 Příspěvek od Jefim »

Ja poznám tak 6 modelárov z Trenč.Turnej a tiež sa ich opýtam :oops:
JENDA01

#203 Příspěvek od JENDA01 »

AR1 píše:Jefime, až začneš modelařit, tak pochopíš o čem je tu řeč. LV byl s těmi 75% ještě hodně mírný, já bych řek docela natvrdo, že z hlediska dotazů to jsou mnohdy děsný blitky asi jako když by ses přihlásil na kinologický forum žes dostal štěně a jestli mu máš jako křečkovi dávat piliny do terárka.
Tady si pletou výškovku se směrovkou, když odpovíš co je VOP, tak se zeptají cože je to VOP, a až vůbec bych nechtěl řešit co je tlouštka profilu a hloubka křídla, natož tětivu profilu.

------------------------------------------------------------------------------------
Proto se diskutovaly ty možnosti.
Pokud potřebuješ závit na - pérovce - , tak to klidně přines. (peněz si vem co uneseš, očko stojí litr

-----------------------------------------------------------------------------------

očko je za litr, pokud je to super tvrdé jsou jiné možnosti řezání závitu (až po plasmu na rozměr M1).
Hlavně zůstaň nad věcí (těch 40 let černého řemesla strojního obrábění).-
-------------------------------------------------------------------------------------
To je odpověď vašeho -zkušeného kolegy- bohužel zatím neporadil. To je jenom malý vzorek- kultivované- odpovědi. Předpokládám, že to je jeden z těch co mají -široký záběr vědomostí- jak tady zmiňoval Jirka A.

Ahoj,
mohl bys mi poradit kde sehnat závitová očka na- pérovou/strunovou ocel- nebo firmu která mi je vyřízne -plasmou-.Doufám že nekecám nějaké kraviny. 8) Nerad bych se cítil jako na kinologickém foru.

Jenda
LV
Kontaktovat uživatele:

#204 Příspěvek od LV »

Jefim píše:Ja poznám tak 6 modelárov z Trenč.Turnej a tiež sa ich opýtam :oops:

V Turnej lietajú RC iba dvaja. Ja a Zemánek. Potom sú iba volnaskari.
Dvaja Zvalený, Rogovský a Letko + celá juniorka.
Môžes sa pýtať, okrem Rogovského ma poznajú všetci. :lol:
www.elektromodely.sk
AR1
Kontaktovat uživatele:

#205 Příspěvek od AR1 »

JENDA01 píše:
AR1 píše:Jefime, až začneš modelařit, tak pochopíš o čem je tu řeč. LV byl s těmi 75% ještě hodně mírný, já bych řek docela natvrdo, že z hlediska dotazů to jsou mnohdy děsný blitky asi jako když by ses přihlásil na kinologický forum žes dostal štěně a jestli mu máš jako křečkovi dávat piliny do terárka.

------------------------------------------------------------------------------------
Proto se diskutovaly ty možnosti.
Pokud potřebuješ závit na - pérovce - , tak to klidně přines. (peněz si vem co uneseš, očko stojí litr

-----------------------------------------------------------------------------------

očko je za litr, pokud je to super tvrdé jsou jiné možnosti řezání závitu (až po plasmu na rozměr M1).
Hlavně zůstaň nad věcí (těch 40 let černého řemesla strojního obrábění).-
-------------------------------------------------------------------------------------
To je odpověď vašeho -zkušeného kolegy- bohužel zatím neporadil. To je jenom malý vzorek- kultivované- odpovědi. Předpokládám, že to je jeden z těch co mají -široký záběr vědomostí- jak tady zmiňoval Jirka A.

Ahoj,
mohl bys mi poradit kde sehnat závitová očka na- pérovou/strunovou ocel- nebo firmu která mi je vyřízne -plasmou-.Doufám že nekecám nějaké kraviny. 8) Nerad bych se cítil jako na kinologickém foru.

Jenda

Nějak jsem nepochopil proč cituješ mě a následně se ptáš, kde seženeš očko na strunovku?
http://ar1.rajce.idnes.cz/
LV
Kontaktovat uživatele:

#206 Příspěvek od LV »

Jefim píše:Ja poznám tak 6 modelárov z Trenč.Turnej a tiež sa ich opýtam :oops:

Čakám na tvoje meno a priezvisko...
Meno je asi Kamil podľa mailu, ale to nie je isté, že?
Moje je asi známe. Ja sa tým netajím :lol:
www.elektromodely.sk
JENDA01

#207 Příspěvek od JENDA01 »

Protože dle tvého projevu k -začátečníkům- se domívám že mě pomůžeš
a nevynadáš. Nebo Kdybych tě mohl požádat o sprostředkování této informace přes -Malíka.- uděláš to pro kamaráda? známého. Ale pokud nevíš tak bych chtěl toto cestou požádat zkušenější modeláře o radu kde mi vyříznou na kulatině závit -plasmou.-
A ještě něco Aleši , proč ten odtažitý ton :wink:

Jenda
Naposledy upravil(a) JENDA01 dne pon 08.02.2010 14:44, celkem upraveno 1 x.
Jefim
Kontaktovat uživatele:

#208 Příspěvek od Jefim »

No vidíš, vás je tam pár, a nás na východe je niekolko 100vák,ale veď emajla na mňa máš, kalendár zmos-u 2010 tiež, a tam je moje meno.
A okrem iného, tu svoje meno nemáš. :idea:
LV
Kontaktovat uživatele:

#209 Příspěvek od LV »

Jefim píše:No vidíš, vás je tam pár, a nás na východe je niekolko 100vák,ale veď emajla na mňa máš, kalendár zmos-u 2010 tiež, a tam je moje meno.
A okrem iného, tu svoje meno nemáš. :idea:

Ja som nepísal že tu, ale že je známe. Nájdeš ho napríklad v tvojom príspevku tu: http://www.akroforum.cz/viewtopic.php?f=1&t=1126
alebo tu: http://www.modellshow.cz/kontakt.htm
A kalendár zmosu nemám, lebo ma nezaujíma a nie som členom zmosu
www.elektromodely.sk
Jefim
Kontaktovat uživatele:

#210 Příspěvek od Jefim »

Ani ja nie som v zmos-e, ale napriek tomu tam moje meno je.
http://www.zmos.org/ tam je kalendár, na stiahnutie , a nie sú tam len súťaže.
Odpovědět

Zpět na „O tomto fóru“