PORADITE-NIE SKOR NIE

Pokud máte nějaké dotazy nebo připomínky k ovládání nebo fungování tohoto diskuzního fóra, nebo třeba náměty na zlepšení, tak sem s nimi. Naleznete zde i pravidla tohoto fóra.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#181 Příspěvek od Marek71 »

Už druhýkrát si sa "chytil". Nikto z nás (ani ja ani tengler) nikoho nemenoval. Ako náhrada za jkolinu si sa pasoval ty sám - tým ako si sa k tomu už dvakrát sám prihlásil. Tafená hus...

JENDA01 píše:
tengler píše:
zdzd píše:Hledím na vás dva "zvenku" a v daném okamžiku si vůbec nejsem jist, kdo vlastně projevil smysl pro humor a kdo trapnost.

Mě je to jasný už delší dobu, a asi každému kdo sleduje fórum pravidelně a netrpí totální sklerózou.
Nebylo by dobrý tohle vlákno zamknout a hodit do Smetiště, kam od začátku patří? Že máme zdatnou náhradu za jkolinu je snad dostatečně zjevné.

Koukám že zase jeden distingovaný pán. 8) Můžeš mi ty svoje soudy přiblížit něčím konkrétním :wink: Jinak ti taky :

Obrázek

Jenda
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
JENDA01

#182 Příspěvek od JENDA01 »

Hledím na vás dva "zvenku" a v daném okamžiku si vůbec nejsem jist, kdo vlastně projevil smysl pro humor a kdo trapnost.

Mě je to jasný už delší dobu, a asi každému kdo sleduje fórum pravidelně a netrpí totální sklerózou.
Nebylo by dobrý tohle vlákno zamknout a hodit do Smetiště, kam od začátku patří?- Že máme zdatnou náhradu za jkolinu- je snad dostatečně zjevné.
---------------------------------------------------------------------------------------
Obdivuji tvoje rozlišovací schopnosti 8)

Ale pro tebe -Jsem trapný vůl-. Doufám že se ti ulevilo, a přestalo bolet to duševní bebí.

Jenda
pepin

#183 Příspěvek od pepin »

vždy si kladu stejnou otázku,co vede ty největší slušnáky k rozvýření pro ně ostudného tématu dalším popíchnutím do diskuse.Co si o tom Marku 71 myslíš,co je k tomu vede?Proč to dělají,pujdou do nebe,nebo do pekla?nevědí vubec nic ale musejí mít poslední větu?nebo jak to vlastně je?Pokud se někdo hádá,tak protože prostě chce,pokud se někdo obhajuje,tak protože mu to za to stojí se obhájit.Každý z nás svuj koníček směřujeme trošku jiným směrem a narážíme na kolegy,kteří ho směřují jinam a jinak a tyto diskuse nám umožnují alespon částečné poznání lidí-modelářu kteří svuj koníček směřují jinam, než my.Znám spoustu lidí,kteři ti řeknou že s letadýlkem si ve 40ti letech muže hrát jenom idiot a zamrzlej puberták a nic na tom nezmění v jejich postoji zda lepí 4000hodin maketu,nebo si koupí Easy stara. :wink:
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#184 Příspěvek od JirkaA »

vždy si kladu stejnou otázku,co vede ty největší slušnáky k rozvýření pro ně ostudného tématu dalším popíchnutím do diskuse.

nemám pocit, že je téma ostudné pro popichující slušňáky. Ostudu nedělá někdo někomu jinému, ostudu si dělá každý sám ;).

Stejně tak nemám dojem, že by kdokoli z "popichujících" rozlišoval ostatní podle toho s čím kdo lítá (ať už jde o modely nebo značku rádia), i když "popichovaný" se zarytě snaží dokázat opak.

Proč to dělají,pujdou do nebe,nebo do pekla?

S hloupostí je marné bojovat, ale někdy je to docela zábava ;)
OK2WY
tengler

#185 Příspěvek od tengler »

pepin píše:Znám spoustu lidí,kteři ti řeknou že s letadýlkem si ve 40ti letech muže hrát jenom idiot a zamrzlej puberták a nic na tom nezmění v jejich postoji zda lepí 4000hodin maketu,nebo si koupí Easy stara. :wink

Hrdě se k idiotům a zamrzlejm puberťákům hlásím, dokonce i věk přesně sedí :-) a nedejbože! si čistě pro zábavu hraju i s profi foťákama a špičkovejma počítačema :-) Zbytek Pepinova příspěvku ale moc nechápu, zvlášť jeho souvislost s předchozími příspěvky??

JENDA01 píše:Připomínáš mi toho chlapa který chodí po nudistické páži v pálštěnce a- cejchuje- ostatním chlapům jejich pt --ky. Co jsi ty dal té modelařině že mě tak cejchuješ .

No, zatím jsem dal pár desítek tisíc domácím výrobcům a obchodníkům.
A odkud se najednou vzala debata o ptákách a o pláštěnkách? Že by neschopnost myšlenku udržet a komplementární neschopnost myšlenku opustit? Zbytek toho příspěvku je mi už zcela nesrozumitelný a bez souvislostí, nebo jsem čínskej papež..

JENDA01 píše:A tím z mé strany tohle kašpárkové divadlo zavírám.

Že to ale dlouho vydrželo. U posledního příspěvku už dokonce není poznat komu je určen..

JirkaA píše:S hloupostí je marné bojovat, ale někdy je to docela zábava Mrkající

Jojo, on pan Werich měl pravdu, a částečně to může být i odpověď Pepinovi, někdy to už fakt holt nejde vydržet..
JENDA01

#186 Příspěvek od JENDA01 »

Podívej se JIRKO A pokud chceš seriozně diskutovat o popichovaných a popichujících ,tak tady máš jeden příklad na který jsem ani nereagoval.

--------------------------------------------------------------------------------

JENDA01 napsal:
........... Já mám odskoušeno že tam kde lze říznout zavitníkem tam lze říznout i tou kulatou pilkou . Leda by ten dotyčný byl kouzelník a udělal ten závit na -pérovce- Tím končím tuto- plodnou- debatu s tebou.

Jenda

Proto se diskutovaly ty možnosti.
Pokud potřebuješ závit na - pérovce - , tak to klidně přines. (peněz si vem co uneseš, očko stojí litr )

Ty děláš do elektroniky jako profesionál . Pokud jsem v této rovině něco diskutoval tak jsi si mě vždy s chutí vychutnal .Asi jsem kecal nějaká krviny a zasloužil jsem si to . Ale dovol já zase dělám nebo jsem dělal
40 let řemeslo tak zvané -černé- od strojního obrábění až po ruční.
Ještě jsem neviděl dělat do ocelových pérových strun závity závitovým očkem. Netvrdím ŽE NEEXISTUJÍ ale ještě jsem se s nimi nesetkal ani v reálu ani v nabídce jak tuzemské tak zahraniční. Tudíž si pokládám otázku za jakým účelem tak dotičný činil. Pokud bych reagoval tak jako ty v otázkách elektroniky tak bych z něho dělal nevzdělance a chudáka tak jak to dáváš pocítit ty ostatním diskutujícím když k tomu máš příležitost. Já na to nemám v tom vlákně ani chuť odpovídat . Protože je to směrované za jiným účelem něž bylo diskutováno k tématu. Jsem nad věcí . To že jsme v něčem silní nejlépe dokážeme tolerancí k těm co nevědí a ne tím při každé příležitosti do nich kopat. Nelze se divit že se pak začnou stavět na zadní.Zrovna tak nemám chuť reagovat na ten -elaborát- tenglera.

s pozdravem
Jenda
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#187 Příspěvek od JirkaA »

Pokud bych reagoval tak jako ty v otázkách elektroniky tak bych z něho dělal nevzdělance a chudáka tak jak to dáváš pocítit ty ostatním diskutujícím když k tomu máš příležitost.

Jeníku, asi to ve své zaslepenosti špatně vnímáš. Prostě sis ve mně (i v jiných) vytvořil třídního nepřítele a jakoukoli mou (nebo někoho jiného) dobře míněnou snahu podělit se o vědomosti bereš jako mou (nebo někoho jiného) zavrženíhodnou intelektuální exhibici.
Já opravdu necítím žádnou potřebu dělat z lidí blbce, ono jich je docela dost kam oko pohlédne i bez mého přičinění. Strašně by se mě líbilo, kdyby to šlo jednoduše naopak, tedy tak aby blbců ubývalo. Žilo by se nám všem totiž líp ;).
OK2WY
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#188 Příspěvek od JirkaA »

Ještě doplněk:

To že jsme v něčem silní nejlépe dokážeme tolerancí k těm co nevědí a ne tím při každé příležitosti do nich kopat.

Jak si tu toleranci představuješ? Pokud někdo tvrdí evidentní blbost, je podle mého názoru daleko lepší ho upozornit, že tvrdí blbost, než ho přátelsky poplácat po zádech a utvrzovat ho v omylu. Upozornění na omyl snad není kopanec??
OK2WY
JENDA01

#189 Příspěvek od JENDA01 »

Jeníku, asi to ve své zaslepenosti špatně vnímáš. Prostě sis ve mně (i v jiných) vytvořil třídního nepřítele a jakoukoli mou (nebo někoho jiného) dobře míněnou snahu podělit se o vědomosti bereš jako mou (nebo někoho jiného) zavrženíhodnou intelektuální exhibici.
Já opravdu necítím žádnou potřebu dělat z lidí blbce, ono jich je docela dost kam oko pohlédne i bez mého přičinění. Strašně by se mě líbilo, kdyby to šlo jednoduše naopak, tedy tak aby blbců ubývalo. Žilo by se nám všem totiž líp ;).[/quote]

Nezlob se ale přečti si po sobě co jsi napsal . Jedním popíráš druhé.
Není moudrý ten kdo ví ale ten kdo to umi předat hloupím.A pokud kolem sebe vidíš samé blbce -kam oko dohlédne -tak to svědčí něco o tvém postoji k ostatním a svém mínění o sobě. Neřknu řádně zdeformovaném. Nebo pokud použiji tvoje slova poněkuď zaslepeném.

Jenda
JMalik

#190 Příspěvek od JMalik »

JENDA01 píše:Podívej se JIRKO A pokud chceš seriozně diskutovat o popichovaných a popichujících ,tak tady máš jeden příklad na který jsem ani nereagoval.

--------------------------------------------------------------------------------

JENDA01 napsal:
........... Já mám odskoušeno že tam kde lze říznout zavitníkem tam lze říznout i tou kulatou pilkou . Leda by ten dotyčný byl kouzelník a udělal ten závit na -pérovce- Tím končím tuto- plodnou- debatu s tebou.

Jenda

Proto se diskutovaly ty možnosti.
Pokud potřebuješ závit na - pérovce - , tak to klidně přines. (peněz si vem co uneseš, očko stojí litr )

Ty děláš do elektroniky jako profesionál . Pokud jsem v této rovině něco diskutoval tak jsi si mě vždy s chutí vychutnal .Asi jsem kecal nějaká krviny a zasloužil jsem si to . Ale dovol já zase dělám nebo jsem dělal
40 let řemeslo tak zvané -černé- od strojního obrábění až po ruční.
Ještě jsem neviděl dělat do ocelových pérových strun závity závitovým očkem. Netvrdím ŽE NEEXISTUJÍ ale ještě jsem se s nimi nesetkal ani v reálu ani v nabídce jak tuzemské tak zahraniční........... Jsem nad věcí .
Jenda

Jendo,
na to jsem Ti odpovídal já a jasně.
Pokud jsi se s tím nesetkal, to je možné. Já jsem Ti napsal ať to přineseš, já vyřežu ten požadovaný závit. Jenom si spočítej, co to stojí. Udělat to jde.
očko je za litr, pokud je to super tvrdé jsou jiné možnosti řezání závitu (až po plasmu na rozměr M1).
Hlavně zůstaň nad věcí (těch 40 let černého řemesla strojního obrábění).
tengler

#191 Příspěvek od tengler »

JENDA01 píše:Nelze se divit že se pak začnou stavět na zadní.Zrovna tak nemám chuť reagovat na ten -elaborát- tenglera.

Ono by se asi muselo číst, ono by se muselo pochopit, ono by se muselo věcně a logicky argumentovat :-)
JENDA01

#192 Příspěvek od JENDA01 »

JMalik píše:
JENDA01 píše:Podívej se JIRKO A pokud chceš seriozně diskutovat o popichovaných a popichujících ,tak tady máš jeden příklad na který jsem ani nereagoval.

na to jsem Ti odpovídal já a jasně.
Pokud jsi se s tím nesetkal, to je možné. Já jsem Ti napsal ať to přineseš, já vyřežu ten požadovaný závit. Jenom si spočítej, co to stojí. Udělat to jde.
očko je za litr, pokud je to super tvrdé jsou jiné možnosti řezání závitu (až po plasmu na rozměr M1).
Hlavně zůstaň nad věcí (těch 40 let černého řemesla strojního obrábění).

Víš co řeknu to jednou větou . Dej mi odkaz výrobce který prodává řezná očka na závity v pérové /pružnové oceli. A plasmové řezání závitů taky . Doufám že si budu moct vybrat i stupání :D při tom plasmovém řezání závitů. Kdo to realizuje -FIRMA.- Pak můžeme diskutovat dále.

Jenda
Jefim
Kontaktovat uživatele:

#193 Příspěvek od Jefim »

...To že jsme v něčem silní nejlépe dokážeme tolerancí k těm co nevědí a ne tím při každé příležitosti do nich kopat. Nelze se divit že se pak začnou stavět na zadní...

To je hlavná myšlienka ktorá ma viedla k založeniu tejto témy, škoda len že tí ktorý sa s tým stotožňujú tu nepíšu , aby potom náhodou už nedostali od nikoho RADU ,ako to tu písal jeden kolega že si na to dá pozor po tomto vlákne komu bude posielať RADU.
Zato tí, pre ktorých je asi v ich veľkosti ťažké pochopiť že nie všetci sme vševedúci, sa ihneď začali ohradzovať a kopú , a kopú, bez toho aby si uvedomovali že toto vlákno nebolo smerované k tomu aby prestali radiť ,ale k tomu aby si uvedomili ako ich radu vnímajú iný (nehovorím že všetci). A z môjho pohľadu je cennejšia rada z osobnej skúsenosti, ako nejaký elaborát z vedeckej fakulty akadémie vied. A nechcem nikoho konkrétneho uraziť, ale ja v mojom modelárskom okolí nepoznám takých UNIVERZÁLNYCH radcov ako sú tu. Veď je jasné že každý nemôže vedieť všetko ,tak preto je čudné že niektorý RADCOVIA radia na týchto fórach všade a vo všetkom , čo sa mne vidí dosť zvláštne.
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#194 Příspěvek od JirkaA »

Veď je jasné že každý nemôže vedieť všetko ,tak preto je čudné že niektorý RADCOVIA radia na týchto fórach všade a vo všetkom , čo sa mne vidí dosť zvláštne.

Měli jsme zde na fóru člověka, který měl hodně velký přehled. Neváhal odpovídat na stále stejné stokrát omílané začátečnické dotazy, odpověděl klidně po sto první alespoň odkazem na téma, kde se dotazovaná problematika již probírala. Poté, co se na něj jako supi vrhlo několik dalších účastníků fóra, kterým bylo úplně jedno CO odpovídá, ale vadilo jim že odpovídá MOC ČASTO, se na to vykašlal a z fóra odešel. Ke škodě všech, začátečníci se nedozvědí nebo dostanou špatnou radu od jiného začátečníka, nebo je někdo seřve za opakovaný dotaz.
Pro někoho je možná nepochopitelné, že existuje určité procento lidí schopných v hlavě udržet opravdu hodně informací, majících široký okruh zájmů a tím i přehled. Bohužel se tím liší od davu, dav nemá rád odlišnosti a vždycky se v tom davu najde někdo, kdo si najde nějakou záminku pro boj proti odlišnosti. Pár dalších se s nadšeným hýkáním přidá a hrrr na něj, ušlapeme ho.
OK2WY
Jefim
Kontaktovat uživatele:

#195 Příspěvek od Jefim »

Ja mám skôr dojem že chcete ušlapať nás pár čo sme si dovolili povedať ako to tu vnímame
PS: vytrhávanie z kontextu ti ide dobre, to potom každá ucelená myšlienka vyznie úplne inak
Naposledy upravil(a) Jefim dne pon 08.02.2010 9:56, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „O tomto fóru“