Easycopter V4.5 COLIBRI

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
lopik

#106 Příspěvek od lopik »

Ahoj, tak jsem si taky poridil tuhle helikopterku, mam k ni par postrehu:
* zkousel jsem zmensit vuli serv, jak tu nekdo doporucoval, bohuzel mi nedoslo ze to nesmim utahnout moc a tak jsem jedno servo odpalil :( utahl jsem to, na stole jsem zkousel asi minutu hybat servy (pres vysilacku) - nez jsem si uvedomil ze bych to nemel utahovat prilis - to uz byl motorek horkej.. tak jsem to povolil a myslel ze vse ok, ale asi po 3 dnech (a 25 baterkach) mi vrtulnik spadnul v letu a servo jen hreje a sem tam sebou skubne - tak jdu v pondeli pro nove a doufam jen ze to neposkodilo i elektroniku..
* vcera jsem take nevydrzel a vzal helikopterku ven - bylo uplne bezvetri.. zjistil jsem ze bezvetri nebylo uplne a i slabouckej vanek byl docela problem (zvlast kdyz jsem lital nad snehem do ktereho jsem nechtel spadnout).. nakonec to odnesl podvozek :( jak prokrehnul v zime, tak pri 2. pristani prasknula prava pulka (doma v teple vydrzel o moc horsi pristani a pady)
* zadni motorek se povysouva po padu o par milimetru - vzdy pred letem zkontroluju jestli je dostrceny - prijde mi ze to dost ovlivnuje chovani v letu
* abych ji spravne vytrimoval, tak mam nastavene skoro max vychylky na trimu ( rudder right tak na 90%, aileron tak na 60% vlevo ) - je tohle normalni? hlavne s tim rudder uz jsem jednou narazil, kdyz dochazela baterka, ze jsem vytrimoval na 100% a dal uz to neslo - musel jsem kompenzovat packou.. (pouzivam dodany ovladac)
* je docela boj otacet heli na miste (rudder) - pri otocce vlevo couva a pri otocce vpravo jde dopredu-doleva.. vygooglil jsem ze se to da resit pres chytrejsi vysilacky, ja jsem se smiril s tim ze se to holt budu muset naucit kompenzovat sam.. casem bych rad presel na vetsi heli - tuhle jsem porizoval abych se naucil litat - tak nevim jestli se mam bat ze chytnu zlozvyk, nebo jestli se takhle chova kazda heli a je zahodno se naucit kompenzovat ruzne pohyby ruco..
* posledni mala vytka je v nerovnomernosti ovladani kdyz chci letet dozadu-doleva, tak to reaguje az po vetsim nakloneni packy nez dozadu-vlevo apod.. (za to ale muze asi ta vule serv..)

no aby to nevyznelo spatne, je to ale super helikopterka, jsem s ni spokojenej a koupil bych ji znova :)
ratedo

#107 Příspěvek od ratedo »

taky jsem měl problém s vytrimrováním tak jsem to řešil nastavením serva sundal jsem ho a došrouboval dle potřeby jak jsem se informoval je tento postup běžný u rc vrtulníků nikdy není nový vrtulník nastaven na optimum
abok

RC Vrtulník 827 Dragon

#108 Příspěvek od abok »

Mám takoví blbý dotaz chci si koupit RC Vrtulník 827 Dragon a chci se zeptat jestli doopravdy má dosah 200m. 8O :P :roll: :twisted: :?:
dalik944

Re: RC Vrtulník 827 Dragon

#109 Příspěvek od dalik944 »

abok píše:Mám takoví blbý dotaz chci si koupit RC Vrtulník 827 Dragon a chci se zeptat jestli doopravdy má dosah 200m. 8O :P :roll: :twisted: :?:

Nekupuj to, je to jen tříkanál, nebudeš spokojený. Jestli má dosah 100 nebo 200 metrů je úplně jedno, tak daleko s tím stejně lítat nebudeš, páč ho neuvidíš. Nehledě na to, že je to dvourotor, takže s tím nebudeš lítat ani venku.
CoperX 450 SEV2 (kopie T-rex), Esky Honey Bee, Esky LamaV4, Free Spirit Solo, Free Spirit Solo Pro, RealFlightSimulator G4.5
(a od E-flite mi nesmí nic do baráku!)
maha007

#110 Příspěvek od maha007 »

nechci tě od koupi odrazovat ale sou to vyhozený peníze (vlastní skušenost) kup raději nějakýho colibrika
http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec ... t&id=40984
http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec ... t&id=39695
a zalítáš si stím a hlavně se naučíš ovládat vrtulník tam ten nemá s klasickým vrtulníkem nic společnýho
a dosah 200m není až tak duležitej do 50m u tak malího vrtulníku bohatě stačí
V4.5 COLIBRI PRO,Walkera CB100(Prodáno) Solo Pro 100 3G
HSP Flying Fish 2 Mazda RX-7 1/16
http:/
ratedo

#111 Příspěvek od ratedo »

RC Vrtulník 827 Dragon nekupovat nekupovat jak tady řekly kolegové přede mnou nemá ani serva a na učení není pokud se chceš věnovat časem i lepším vrtulníkům je to jenom hračka koukni sem
http://www.rcmodels.cz/zbozi/rc-modely- ... v4-colibri

má lepší vysílačku serva a pokud se týká dobíjení baterií tak jenom 30minut a můžeš zase letět
abok

#112 Příspěvek od abok »

maha007 píše:nechci tě od koupi odrazovat ale sou to vyhozený peníze (vlastní skušenost) kup raději nějakýho colibrika
http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec ... t&id=40984
http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec ... t&id=39695
a zalítáš si stím a hlavně se naučíš ovládat vrtulník tam ten nemá s klasickým vrtulníkem nic společnýho
a dosah 200m není až tak duležitej do 50m u tak malího vrtulníku bohatě stačí

já chci spíš něco většího na ven
T-rex 450,T-rex 500
abok

#113 Příspěvek od abok »

dalik944 píše:
abok píše:Mám takoví blbý dotaz chci si koupit RC Vrtulník 827 Dragon a chci se zeptat jestli doopravdy má dosah 200m. 8O :P :roll: :twisted: :?:

Nekupuj to, je to jen tříkanál, nebudeš spokojený. Jestli má dosah 100 nebo 200 metrů je úplně jedno, tak daleko s tím stejně lítat nebudeš, páč ho neuvidíš. Nehledě na to, že je to dvourotor, takže s tím nebudeš lítat ani venku.

a co bys mi doporučil já chci spíš něco většího na ven
T-rex 450,T-rex 500
abok

#114 Příspěvek od abok »

Už jsem měl jeden vrtulník a tak trochu lítat umým ale nevim co si mám koupit chtěl bych něco většího na ven.A po chvíli hledání jsem našel http://www.blokovano.cz/vrtulniky/9053.html ale nevím jestli je dobrý.
T-rex 450,T-rex 500
dalik944

#115 Příspěvek od dalik944 »

abok píše:
dalik944 píše:

a co bys mi doporučil já chci spíš něco většího na ven

No asi nejlevnější vrtulník na ven bude Honey Bee, nic levnějšího, co bude aspoň trochu k něčemu, nepořídíš.
CoperX 450 SEV2 (kopie T-rex), Esky Honey Bee, Esky LamaV4, Free Spirit Solo, Free Spirit Solo Pro, RealFlightSimulator G4.5
ratedo

#116 Příspěvek od ratedo »

pokud chceš vrtulník na ven tak jednorotorový dvourotorový bude také létat venku ale vadí mu jakýkoli vánek
vasin
Kontaktovat uživatele:

#117 Příspěvek od vasin »

Zdar chlapi, dnes sem mel jeden kontakt se zdi a nasledne se zemi a od te doby mi vrtulnik neustal klopi vpravo a couva da se to sice dotrimovat na vysilacce ale pak samozrejme kdyz chci couvat nebo klopit tak to nema ten zaber tu silu.
Mechanicky se mi zda vse v poradku a nemohu prijit na to cim by to mohlo byt. Nema nekdo napad?
Torro 900, HomeMade F3K(létá na svahu), F3K TurboGladiator, Tornado XX, Motýl (Lynx), 2M (e-větroň)
dalik944

#118 Příspěvek od dalik944 »

vasin píše:Zdar chlapi, dnes sem mel jeden kontakt se zdi a nasledne se zemi a od te doby mi vrtulnik neustal klopi vpravo a couva da se to sice dotrimovat na vysilacce ale pak samozrejme kdyz chci couvat nebo klopit tak to nema ten zaber tu silu.
Mechanicky se mi zda vse v poradku a nemohu prijit na to cim by to mohlo byt. Nema nekdo napad?

Me to delalo povysunuty lozisko v cyklice, chtelo to cykliku secvaknout zpatky do sebe a bylo to ok...
vasin
Kontaktovat uživatele:

#119 Příspěvek od vasin »

Hmm to by mohl být správný směr, těsně před tím jsem měnil zajištění hřídele proti posunu dolů a ložisko na mne vypadlo a nasazoval jsem jej, takže možná špatně, večer na to juknu. Díky
Torro 900, HomeMade F3K(létá na svahu), F3K TurboGladiator, Tornado XX, Motýl (Lynx), 2M (e-větroň)
MachiSSS

#120 Příspěvek od MachiSSS »

jukni na to a dej vědět;-)
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“