Blade mSR by E-flite

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
Kovboj

#661 Příspěvek od Kovboj »

rikisali píše:Ptal jsem se pred nakou dobou v Reichardovi v Brne a borec mi popisoval, ze by s mSR mela jit nejaka rotace s cumakem nahoru, priznam se, ze jsem to nepochopil.

Nemyslel něco takového? http://www.youtube.com/watch?v=OOANHFeABFM

Tady je to zpomaleně s popisem co kdy dělat: http://www.youtube.com/watch?v=xTx-2w_Z8n8
rikisali

#662 Příspěvek od rikisali »

nevim jiste, ale prolezl jsem youtube a snad mel na mysli neco takovehoto

http://www.youtube.com/watch?v=C8I0rDEnUVw

mozna lze jeste vice zvednout nos

to tvoje je myslim souvrat jak jiz zminil Zero
Blade mSR + DX5e
Draco Profipack

Traxxas E-Revo VXL 1/16
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#663 Příspěvek od Dejfak »

Ahoj tak už ho mám také.
Je to opravdu mazec co všechno tahle potvůrka umí.
Vrtulníček jsem vyladil abych měl trimi v neutrálu vše jsem seřídil ale jak tu někdo popisoval občas se při vysení třese.
Není to spíš standartí vjec? Kdyby se třásl furt tak neřeknu ale je to jen občas, někdy víc někdy mín.
Všechno mám nastavené správně.
Není to nic hrozného ale zlobí mě to :-)
Nevyřešil jste to někdo?
Vše mám zkontrolované...
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
matmatmat

#664 Příspěvek od matmatmat »

mne sa zhruba 2 tyzdne tiez trase, uz ho ale za tie 2 mesiace , co ho mam dokazem celkom ovladat aj v rychlosti, a vacsinou ide tam kam xcem ja, tym padom uz nema cas stat na mieste alebo sa samovolne posuvat kam xce on :P trase sa mi skor vtedy, ked visim a uberem plyn a znova pridam.. je to ale minimum

take mensie videjko, moje prve co som si natocil doma (nic moc sice :P )
http://www.youtube.com/watch?v=pWA7f83tpjA
Blade mSR <== my 1st heli in my life :P
Extra 260 od PA
vetron (rcm pelikan), akrobat z epp
zablabla

#665 Příspěvek od zablabla »

Dejfak píše:Ahoj tak už ho mám také.
Je to opravdu mazec co všechno tahle potvůrka umí.
Vrtulníček jsem vyladil abych měl trimi v neutrálu vše jsem seřídil ale jak tu někdo popisoval občas se při vysení třese.
Není to spíš standartí vjec? Kdyby se třásl furt tak neřeknu ale je to jen občas, někdy víc někdy mín.
Všechno mám nastavené správně.
Není to nic hrozného ale zlobí mě to :-)
Nevyřešil jste to někdo?
Vše mám zkontrolované...

Taky mě to štve, zkoušel jsem nasadit červený bazmek a mírně zatlačit platovou tyčnou zespodu na ložisko. Subjektivně se to minimálně do dalšího karambolu zlepšilo, ale stoptocentně to potvrzeno nemám. Laboroval jsem taky s tuhostí přitažení rotorových listů, ale tudy podle mě cesta nevede. Jinak je důležité vrtulník po připojení baterie před tím než se rozsvítí dioda nechat v klidu.
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#666 Příspěvek od Dejfak »

To vím pročetl jsem to tu celé.
Mě to připadá jako by to ovlivnoval zadní motorek.
Jako by přidával a ubíral ale tak nepatrně že to na ocasu nepoznáš ale vrtulník to roztřese.
Nebo nějaké rušení.
Měl jsem toto na větším koaxiálu a tam byla v háji řídící jednotka, s vrtulníkem se nedalo ani odstartovat, třásl se tak že prostě nevzletěl.
Tak jsem vyměnil všechny díly a nakonec to byla jednotka.
Přidávala a ubírala v tak rychlích cyklech třeba 10 za sec že to vrtas takhle rozvybrovalo.
Ale tohle asi nebude ten případ..
Je to záhada...
Zero
Kontaktovat uživatele:

#667 Příspěvek od Zero »

Přidávám též video :)
http://www.youtube.com/watch?v=SDg3CEGGlvA
není to nic moc,navíc se to špatně nahrálo,video má asi 4:30 pak tam je tma,navíc lítám s dlahou na nevym prostředníčku :lol:
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=307&amode=
rikisali

#668 Příspěvek od rikisali »

super videjka, taky se pokusim neco natocit, budu muset, ale ukecat moji polovicku, aby natacela. MatMatMat vidim, zes uspesne zapojil svoji partnerku, v jejim hlase je slyset nadseni nad tvymi kousky
Blade mSR + DX5e
Draco Profipack

Traxxas E-Revo VXL 1/16
rikisali

#669 Příspěvek od rikisali »

super videjka, taky se pokusim neco natocit, budu muset, ale ukecat moji polovicku, aby natacela. MatMatMat vidim, zes uspesne zapojil svoji partnerku, v jejim hlase je slyset nadseni nad tvymi kousky
Blade mSR + DX5e
Draco Profipack

Traxxas E-Revo VXL 1/16
demolátor

#670 Příspěvek od demolátor »

To vím pročetl jsem to tu celé.
Mě to připadá jako by to ovlivnoval zadní motorek.
Jako by přidával a ubíral ale tak nepatrně že to na ocasu nepoznáš ale vrtulník to roztřese.
Nebo nějaké rušení.
Měl jsem toto na větším koaxiálu a tam byla v háji řídící jednotka, s vrtulníkem se nedalo ani odstartovat, třásl se tak že prostě nevzletěl.
Tak jsem vyměnil všechny díly a nakonec to byla jednotka.
Přidávala a ubírala v tak rychlích cyklech třeba 10 za sec že to vrtas takhle rozvybrovalo.
Ale tohle asi nebude ten případ..
Je to záhada...

Mě taky příde že zadní motorek mírně přidává a ubírá ale mě kvůli tomu nevybruje celí vrtulník ale mírně kmitá ocas. :roll: Ale vrtulka je nová a motorek má za sebou tak 30 letů ale už si nepamatuju jestli to s předchozim taky mírně kmitalo.
heliador

#671 Příspěvek od heliador »

Byli jsme dnes poprvé na létání s Blade mSR a byl to mazec, lítalo se nám dobře, i když našeho divocha bylo obtížné zvládnout a jednou se nám se synem podařilo vrtulníček takhle za letu "ukřižovat", že zůstal viset v síti u okna ve 3 metrech. :)
Obrázek
PicooZ, Spektrum DX6i (mode 2), E-flite Blade mCX Tandem Rescue, Blade mSR
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#672 Příspěvek od Dejfak »

No zkusím ještě koupit nové listy a uvidíse každopádně s ním spíš lítám než vysím takže v pohu ale stejně :?
Jinak já mám největší problém s lustrem :wink: a jednou jsem se sekl do ramene vrtulí jsem to nezvlád a uskočil jsem na tu stranu kam jsem zatočil :D
zablabla

#673 Příspěvek od zablabla »

Dejfak píše:No zkusím ještě koupit nové listy a uvidíse každopádně s ním spíš lítám než vysím takže v pohu ale stejně :?
Jinak já mám největší problém s lustrem :wink: a jednou jsem se sekl do ramene vrtulí jsem to nezvlád a uskočil jsem na tu stranu kam jsem zatočil :D

listy jsem měnil taky ( byly od lustru, skříněk a pod. docela slušně obité). Pak jsem přemýšlel, pročpak E- flite přibalili jako ND pádla. Když jsem je porovnal, tak ten vnitřní zksosený průměr na lítaných byl omletý, ale po výměně se heli chovala úplně stejně. Mě už vychází snad jen elektronika. (Ty gumové čudlíky co fixují osičky serv jsem kontroloval taky).

V téhle souvislosti bych si dovolil poprosit zkušené: nemohlo servo při tvrdším nárazu dostat takovou ránu, že teď blbne.

P.S: s vážnou tváří uvažuji, že si kupím ještě jeden srovnávací kus msr, a budu na něm lítat jen to co už umím (ha,ha,ha...... :lol: )
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#674 Příspěvek od Dejfak »

Myslím že to může být fakt jen elektronika.
Kdyby tam bylo něco v háji tak by to dělalo pořát.
Chce to sledovat a snad na něco přijdem..
demolátor

#675 Příspěvek od demolátor »

Já jsem zase zoufalej z baterek jedna mi po 2 minutách začne blbnout tak že vrtulník začíná přestávat rágovat na povely a když přistanu tak mu trvá asi 3s než vypne motor. Zatím mi to dělala jen jedna ale fčera začala i druhá tak nevím co s tím. A reklamaci mi neuznali, prý že je všechno v pořádku. :x A k tomu mi ještě mírně kmitá ocas. Jen mírně nevím jestli to je normální.
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“