Blade mSR by E-flite

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
Yoshi.CZ
Kontaktovat uživatele:

#631 Příspěvek od Yoshi.CZ »

Patozzi píše:... vyměním jeho původní přijímač za přijímač komunikující s DX6i, bude všechno fungovat? To je asi hodně laická představa, tak to asi fungovat nebude, že?? .... Kam až bych musel jít, aby to fungovalo? Tohle bych docela rád chápal. :roll:

Abych to úplně upřesnil ... pokud budeš mít vysílač s technologií SPEKTRUM DSM2 (což je např. DX6i o kterém jsi mluvil) potřebuješ pro vrtulníky třídy 250 - 700 popř. 31. - 90. pouze přijímač s touto technologií) ... bavíme se o skutečných HELI.

... pokud ale uvažuješ o nějaké "číně" nebo větším koaxiálu, který není rovnou BNF (nebo-li spáruj a leť) v technologii SPEKTRUM ... tak tam bude ještě nějaká řídící a mixovací jednotka + integrované gyro ... a tam budeš potřebovat takovou jednotku samostatně s možností připojení k přijímači. ... ale i to se vyrábí ... nicméně vyjde to zbytečně draho ...

RADA:
1- kup plně osazený skutečný jednorotorový vrtulník a dej tam jen přijímač SPEKTRUM

2 - nebo kupuj jen vrtulníky, které jsou již přijímačem SPEKTRUM vybaveny ....
Yoshi.CZ

Heli: T-REX 250 v2, 450 HKGT, T-REX 600E, Gaui 330X
Plane: Toro900, 4site F3P
TX - JR DSX9
Yoshi.CZ
Kontaktovat uživatele:

#632 Příspěvek od Yoshi.CZ »

... a teď zpátky k Blade mSR :-)

DOTAZ 2 Gattor:

jak jste si v sobotu zalétali s mSRkama ?
Yoshi.CZ

TX - JR DSX9
Killingman

#633 Příspěvek od Killingman »

Měl bych na zkušenější z Vás s praktického hlediska dotaz :-) Je VÝRAZNÝ rozdíl mezi MCX a MSR? V ovládání, stabilitě? Mám MCX a CX3, MCX je snaad až příliš hodná, CX3 na malý prostor zase moc velká. Jsem začátečník, řídím to asi měsíc. Ptám se čistě ze zvědavosti, jestli bych tu MSR zvládnul uřídit a hned to někde nerošlehal o zeď :-)))
Yoshi.CZ
Kontaktovat uživatele:

#634 Příspěvek od Yoshi.CZ »

Killingman píše:Měl bych na zkušenější z Vás s praktického hlediska dotaz :-) Je VÝRAZNÝ rozdíl mezi MCX a MSR? V ovládání, stabilitě? Mám MCX a CX3, MCX je snaad až příliš hodná, CX3 na malý prostor zase moc velká. Jsem začátečník, řídím to asi měsíc. Ptám se čistě ze zvědavosti, jestli bych tu MSR zvládnul uřídit a hned to někde nerošlehal o zeď :-)))

je jen trochu živější .. a když si odpustíš na začátku klonění tak to uřidíš .. je fakt hodnej (když chce :-))))))
Yoshi.CZ

TX - JR DSX9
Killingman

#635 Příspěvek od Killingman »

[quote="Yoshi.CZ"
je jen trochu živější .. a když si odpustíš na začátku klonění tak to uřidíš .. je fakt hodnej (když chce :-))))))[/quote]

No na tom MCX mi vadí hlavně to, že po chvíli letu dopředu jakoby přestane letět a musím ho nechat chvilenku zpomalit a pak zase přidat, jinak je to mazel a beru si ho s sebou na hory, abych se tam neunudil k smrti. Nicméně bych rád něco trošku živějšího a maličko náročnějšího na obsluhu. Mám k tomu DX6i, takže to je trochu asi výhoda. Pak taky ta nabíječka baterek k MCX není nic moc... :-) Musím si tu další investici nějak zdůvodnit přeci :roll:
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#636 Příspěvek od Gattor »

Killingman> mcx je dvourotor, msr je velice stabilni jednorotor. kdyz jsem z 2rotoru prechazel, mel jsem docela problemy, protoze jsem byl zvyklej na "slusne chovani" 2 rotoru. takoveto: pustim packy a stojim. msr mi tyden vysvetloval, ze tak se on chovat nebude. pak jsem si zvyknul a on se mi odmenil asi tak 40x rychlejsim letem, presnejsim ovladanim a milionkrat lepsi zabavou. co se tyce odolnosti: msr je problem rozbit. snese rany, ktere zadny jiny vrtulni nevydrzi. a kdyz neco odejde, obvykle to do stovky poridis novy a zas litas s velkym mnozstvi ran bez poskozeni.
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#637 Příspěvek od Gattor »

Yoshi.CZ> no super. byla to fakt parada. vymenil jsem zadni motor a listy (tema to nebylo, zkousel jsem je vratit) a bylo po problemech, ktere sis mohl na vlastni kuzu zkusit minule. ted to litalo jak blazen. skvela rychlost, presne osmicky, no proste jsem si to opravdu uzival a divil se jak se mi trenink vyplaci. tedy kdyz msr posloucha. proste casem zadni motorek ztrati vykon a nedokaze pretlacit rotaci.
a ten fofr. no ukazu ve stredu video. strejc natacel (byl se mnou, taky se mu moc libilo). jen to ma hacek. jak zacal tocit, tak se prestalo darit :) a tech ran, co jsme tam vsichni tri vytvorili. ja mam jen po nozicce kostry. jinak me sobota donutilo konecne vymenit jiz temer znicenej podvozek, jednu cast drzaku hlavy rotoru... jo a padlo se mi zlomilo na pul. to jsem jeste nevidel. ale teda to byly takovy fofry primo do zdi... divim se, ze to dopadlo takhle levne. ND uz jsou objednany. v utery budou doma.

doufam, ze priste zaracha (o, jak ja to znam) prolomis. at je vetsi sranda - cim vic vozembouchu, tim vetsi zabava :)
Yoshi.CZ
Kontaktovat uživatele:

#638 Příspěvek od Yoshi.CZ »

Gattor> To víš ... pořádám to .... organizuju a pak tam nemůžu jít .. no jak já byl nepříčetnej !!! Video určitě přines ... ať můžem něco dát do galerie na naše stránky :-)
Yoshi.CZ

TX - JR DSX9
zablabla

#639 Příspěvek od zablabla »

matmatmat píše:neviete preco sa mi blade trase (vibruje) pri mensich otackach, napr ked visim? vsetko mam skontrolovane, zadny motor novy, drziak rotor. listov novy, listy utiahnute...
nejaky napad?

Ty listy musí zůstat volné, ale tak akorát. a nesmí zase na druhou stranu plandat. Já to zkouším tak, že je vychýlím z centrální polohy, podržím helinu v ruce a krátce roztočím rotor. Listy se musí bez problémů vycentrovat.
Jinak ale doporučuji věnovat pozornost vyrovnávací vrtulce. Pokud se mi podařilo s helinkou vhodně seknout a i mírně asymetricky přihnout listy, tak ocas začal vibrovat, helina byla nevypočitatelně nestabilní a jakékoliv pokusy vrtulku vyrovnat skončily v koši na ospadky. Je to poznat i na zvuku, i když vizuelně se zdálo vše v pořádku. Po nasazení nové vrtulky bylo zase vše OK.
Yoshi.CZ
Kontaktovat uživatele:

#640 Příspěvek od Yoshi.CZ »

Vím, že anomálie ohledně nepředpokládaných a prapodivných chování MSRka ve vzduchu (po několika pádech) jsme nejlépe vyřešili výměnou celého ocasu !

- někdy stačí vrtulka
- někdy se musí vyměnit i motorek (Gattor to tak vyřešil a David.HCI taky)

... změny byly na první pohled zřejmé ve stabilitě ovládání (a bez prapodivných pádů bez příčin)

- snad Vám to někomu pomůže :idea:
Yoshi.CZ

TX - JR DSX9
demolátor

#641 Příspěvek od demolátor »

Chtěl jsem se zeptat, jestli je normální mírné kmitání zadní vrtulky do 0,5 cm spíš 0,3 cm, když vrtulka je funglofka a motorek má za sebou cca. 25 baterek???
lemak

#642 Příspěvek od lemak »

to gamer007
gamer007 píše:..objednal jsem je k tem 240mAh baterkam...

jak se baterky 240mAh osvědčily
co letové časy
DX6i+Taranis X9D+ Blade MSR, GAUI 200CrackWing, CrackCamel, MagnumAcro, MPX FunrayTiny Whoop
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#643 Příspěvek od Gattor »

to vis, spravne mirena rana a je to moturku. ted tam delaj navic krytku, takze to vice vydrzi. ale spis bych pockal se zavery. ona totiz tyhle veci vetsinou dalsi rana sama "opravi" :) fakt
Rony
Kontaktovat uživatele:

Kufrik

#644 Příspěvek od Rony »

BacilBA píše:Už dlhšiu dobu som hladal nejaký vhodný kufor ma bezpečnú prepravu...

Ja to mam proti BacilBA trochu minimalizovane. Kufrik (34x23x12cm) jsem sice koupil v modelarske prodejne (tedy za dost vysokou cenu), ale svymi rozmery mi naprosto perfektne vyhovuje. Je dost mozne, ze se da obdobny sehnat i v nejakem Baumaxu a pod. Pro predstavu prikladam par fotek.

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Naposledy upravil(a) Rony dne stř 03.02.2010 23:34, celkem upraveno 1 x.
Spektrum DX7, Blade CP Pro, Blade mSR
rikisali

Re: Kufrik

#645 Příspěvek od rikisali »

hezky kufrik, jenom nevim zda je rozumne mit v nem helinu "stojici", urcite sis vsiml, ze se "mackaci pena" ma tendenci vracet do puvodni polohy a postupne vytlacuje vrtulnik nahoru a pak se ti muze stat, ze viko po zavreni vytvori neprimereny tlak na hlavni rotor a treba ti zlomi rotor nebo ohne hlavni hridel.
Ja mam podobny kufrik s obdobnym rozlozenim ovladace, ale helikopteru mam lezici.
Naposledy upravil(a) rikisali dne stř 03.02.2010 23:47, celkem upraveno 1 x.
Blade mSR + DX5e
Draco Profipack

Traxxas E-Revo VXL 1/16
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“