Blade mSR by E-flite
Mik98 píše:No tak to by som asi radsej bral mod 1, to sa mi zda lepsie
i když mi u Pecky říkali, že mod 1 se prodává 50x víc, tak jsem si nechal dát mod 2, připadá mi to přirozenější, možná proto, že jsem levák
PicooZ, Spektrum DX6i (mode 2), E-flite Blade mCX Tandem Rescue, Blade mSR
Mode 1 vs. Mode 2
Mode 2 sa najviac priblizuje ovladaniu skutocneho lietadla/vrtulnika (a mozno aj preto je v USA rozsirenejsi). Prava packa supluje knipel/cykliku (stupanie a klesanie, naklon vlavo a vpravo, cize ovladanie vyskovky a kridelok u lietadla), lava packa supluje plynovu paku a pedaly nozneho riadenia (tocenie vlavo a vpravo, cize smerovka). Je uplne fuk, ze pri niektorych skutocnych lietadlach ovlada pilot knipel/barany lavou rukou a plyn pravou. Dolezite je, ze toto priradenie ovladacov na Tx najviac pripomina skutocnost a je (podla mna) najprirodzenejsie. Ale na 4ch modely zo zaciatku urcite nie najlahsie.
Mode 1 podla vznikol z toho dovodu, aby sa aj ludia, ktori zo zaciatku o lietani vela nevedia, naucili rychlo, jednoducho a bezpecne ovladat model lietadla (s pevnymi kridlami). Najma taky, ktory ma ovladanu len smerovku, vyskovku a plyn. Jednou packou (lavou) ovlada smer a vysku, druhou (pravou) plyn. Je to jednoduche a mozog nie je zo zaciatku tak zmateny, takze aj havarii je menej. A ked si uz na to clovek zvykne a prida kridelka, tak ich samozrejme "da" doprava k plynu.
Mode 1 je fajn na lietadla, najma cvicne modely a pre uplnych zaciatocnikov, ale na helinu ??? Podla mna ani nie. Tam by som radsej od zaciatku isiel do mode 2. Aj tak sa zo zaciatku kazdy uci na modeloch, ktore lepsie visia, nez letia dopredu, takze je cas si na vsetko postupne zvyknut.
Ale kolko ludi, tolko chuti
Mode 1 podla vznikol z toho dovodu, aby sa aj ludia, ktori zo zaciatku o lietani vela nevedia, naucili rychlo, jednoducho a bezpecne ovladat model lietadla (s pevnymi kridlami). Najma taky, ktory ma ovladanu len smerovku, vyskovku a plyn. Jednou packou (lavou) ovlada smer a vysku, druhou (pravou) plyn. Je to jednoduche a mozog nie je zo zaciatku tak zmateny, takze aj havarii je menej. A ked si uz na to clovek zvykne a prida kridelka, tak ich samozrejme "da" doprava k plynu.
Mode 1 je fajn na lietadla, najma cvicne modely a pre uplnych zaciatocnikov, ale na helinu ??? Podla mna ani nie. Tam by som radsej od zaciatku isiel do mode 2. Aj tak sa zo zaciatku kazdy uci na modeloch, ktore lepsie visia, nez letia dopredu, takze je cas si na vsetko postupne zvyknut.
Ale kolko ludi, tolko chuti
Ahoj, můžete mi PROSÍM poradit? Jsem úplný začátečník. Docela rád bych, jestli to alespoň trochu jde, přeskočil krok s 2rotory a učil se rovnou na 1rotoru - uvažuju právě o Blade mSR (samozřejmě tuším, že to bude složitější cesta než začít s 2rotorovou heli).
Moje představa ohledně vrtulníků je docela jasná - chtěl bych zvládnout mSR a později si pořídit nějaký trochu větší stroj (rotor cca 500-700 mm), který bych chtěl dobře zvládnout, tak aby lítání s ním byla zábava, ale ambice na pokusy s pokročilou akrobacií zřejmě mít nikdy nebudu.
Jaká je podle vás nejlepší cesta? Já uvažoval o tomto postupu - koupit nyní Blade mSR ve verzi BNF a k němu DX6i - vysílač následně budu moci použít dál - zbyde jen koupit ten větší stroj. Co si o tom myslíte? A doporučovali byste teď koupit DX6i spíš ve verzi s přijímačem AR6200, nebo ušetřit cca 1500 Kč a přijímač řešit až s tou větší heli? Šel by pak vůbec ten AR6200 použít? Budu rád za jakoukoliv radu. Neznám ani nikoho, kdo by vrtulník měl, takže se nemám s kým poradit a jsem totální amatér (což asi poznáte i z mých dotazů
).
Moje představa ohledně vrtulníků je docela jasná - chtěl bych zvládnout mSR a později si pořídit nějaký trochu větší stroj (rotor cca 500-700 mm), který bych chtěl dobře zvládnout, tak aby lítání s ním byla zábava, ale ambice na pokusy s pokročilou akrobacií zřejmě mít nikdy nebudu.
Jaká je podle vás nejlepší cesta? Já uvažoval o tomto postupu - koupit nyní Blade mSR ve verzi BNF a k němu DX6i - vysílač následně budu moci použít dál - zbyde jen koupit ten větší stroj. Co si o tom myslíte? A doporučovali byste teď koupit DX6i spíš ve verzi s přijímačem AR6200, nebo ušetřit cca 1500 Kč a přijímač řešit až s tou větší heli? Šel by pak vůbec ten AR6200 použít? Budu rád za jakoukoliv radu. Neznám ani nikoho, kdo by vrtulník měl, takže se nemám s kým poradit a jsem totální amatér (což asi poznáte i z mých dotazů
Patozzi píše:Ahoj, můžete mi PROSÍM poradit? Jsem úplný začátečník. Docela rád bych, jestli to alespoň trochu jde, přeskočil krok s 2rotory a učil se rovnou na 1rotoru - uvažuju právě o Blade mSR (samozřejmě tuším, že to bude složitější cesta než začít s 2rotorovou heli).
Jaká je podle vás nejlepší cesta? Já uvažoval o tomto postupu - koupit nyní Blade mSR ve verzi BNF a k němu DX6i - vysílač následně budu moci použít dál - zbyde jen koupit ten větší stroj. Co si o tom myslíte? A doporučovali byste teď koupit DX6i spíš ve verzi s přijímačem AR6200, nebo ušetřit cca 1500 Kč a přijímač řešit až s tou větší heli? Šel by pak vůbec ten AR6200 použít? Budu rád za jakoukoliv radu. Neznám ani nikoho, kdo by vrtulník měl, takže se nemám s kým poradit a jsem totální amatér (což asi poznáte i z mých dotazů).
Ahoj, ja si koupil mSR BNF + DX6i s prijimacem. Za par "hodin" se s tim naucis a pak muzes resit co dal. Jeste jsem si poridil simulator a trenuju. No a ted jsem si koupil Minititana a az bude lepsi pocasi, vyrazim ven.
K tomu jsem si teda poridil prijimac AR6110, 6200 si necham do vetrone.
Blade mSR, Blade mCPX 2, Mini Titan E325 SE, Radian
Phoenix v.4.0.m
Spectrum DX8
Phoenix v.4.0.m
Spectrum DX8
Patozzi píše:Ahoj, můžete mi PROSÍM poradit? Jsem úplný začátečník. Docela rád bych, jestli to alespoň trochu jde, přeskočil krok s 2rotory a učil se rovnou na 1rotoru - uvažuju právě o Blade mSR (samozřejmě tuším, že to bude složitější cesta než začít s 2rotorovou heli).
Ahoj, jsem na tom úplně stejně, začínám, zatím jsem létal jen cca 1,5 roku s Picooz (pokud se to dá nazvat létáním) a šel jsem teď po zralé úvaze do Blade mSR BNF a DX6i bez přijímače. Ještě jsem to nepoužil, nebyl čas. Teď jsem přiobjednal simulátor Phoenix a Blade mCX tandem(od něho si slibuji, že bude klidnější).
PicooZ, Spektrum DX6i (mode 2), E-flite Blade mCX Tandem Rescue, Blade mSR
Tak super, koukám, že je nás víc:))) Udělám to asi taky tak. Zatím jen mSR + DX6i bez AR6200 a možná se spíš kouknu někde na bazarech po "jetém" Phoenixu... Teď už jen zjistím, kde koupím mSR + DX6i nejlevněji. Škoda, že to nikdo neprodává jako set. Kdyby to někdo dělal za rozumnou cenu jako kompletní sadu i s kufrem třeba, to by bylo... 
Myslim, ze se vubec nemusis bat zacinat s mSR. Osobne jsem nemel s RC modely zadne zkusenosti a pred 2 mesici jsem sel do Blade mSR a ted umim osmicky na obe strany a pred tydnem jsem si ho prehodil na agresivnejsi litani. Snazim se ale litat minimalne 2 baterky (spise 4) denne.
Udelal jsem ale chybu, ze jsem nevedel, zda u helin vydrzim a tak jsem si koupil DX5, kterou na dalsi heliny, o kterych uvazuji jiz nepujde pouzit.
Nemohu se ale rozhodnout do ceho si mam jit dale - bud Blade 400 nebo Trex 250. Nastesti je toho zde na foru popsano dost, tak mam co studovat nez se rozhodnu.
Udelal jsem ale chybu, ze jsem nevedel, zda u helin vydrzim a tak jsem si koupil DX5, kterou na dalsi heliny, o kterych uvazuji jiz nepujde pouzit.
Nemohu se ale rozhodnout do ceho si mam jit dale - bud Blade 400 nebo Trex 250. Nastesti je toho zde na foru popsano dost, tak mam co studovat nez se rozhodnu.
Blade mSR + DX5e
Draco Profipack
Traxxas E-Revo VXL 1/16
Draco Profipack
Traxxas E-Revo VXL 1/16