V čem transportovat vysílačku a model?

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
heliador

V čem transportovat vysílačku a model?

#1 Příspěvek od heliador »

Mám nově vysílačku Spectrum DX-6i a minivrtulník Blade mSR a přemýšlím v čem to nosit ven až příjde jaro. Nechci řešit jestli je to model na ven, ale v čem to nosit. Všiml jsem si, že se prodávají hliníkové kufry, ale ty mi připadají vhodnější spíš do auta než na to jít pěšky na 1 km vzdálenou louku. Taky je asi možné použít originální polystyrénové obaly, ale ty jsou zbytečně velké a neskladné. Jak to řešíte vy? Existuje nějaká rozumná alternativa, ve smyslu pohodlná, bezpečná, lehká a skladná? Díky, Tomáš
PicooZ, Spektrum DX6i (mode 2), E-flite Blade mCX Tandem Rescue, Blade mSR
pepin

#2 Příspěvek od pepin »

já jsem si na vysílač pořídil kosmetický dámský kufřík-textilní zpevněná skořepina zavírání zipem a popruh-vypadá to tvarem něco jako zadní kufřík na motorce-oválné hrany.
heliador

#3 Příspěvek od heliador »

pepin píše:já jsem si na vysílač pořídil kosmetický dámský kufřík-textilní zpevněná skořepina zavírání zipem a popruh-vypadá to tvarem něco jako zadní kufřík na motorce-oválné hrany.

To zní zajímavě, fotku nemáš? A jak jsi řešil vnitřek - nějakým molitanem, který jsi vyřezal? Sorry, za tak naivní otázky. :)
were
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od were »

Ja chodim litat hlavne na svah a kdyz se drapu nekam na kopec tak nejake kufriky s vysilackou nepripadaji v uvahu - takze mam akorat dva silnejsi obdelniky molitanu, mezi ktere vlozim vysilacku (v tom co je na predni strane mam vystrihane diry pro kniply), pratahnu to dvema gumickami a opatrne vlozim do batohu na zada nad ostatni veci, kniply smerem od zad. Pak popadnu do kazde ruky jedno ero a zacnu dupat nahoru, treba na Oblik :D

Obrázek
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
pepin

#5 Příspěvek od pepin »

já mám pultovku,takže jsem pouze udělal kostičku z takové té pěnovky-ani molitan ani polyš,přez páky ,kdybych si na to někdy omylem sednul.Vysílač je uvnitř pintlich,takže tam necestuje.Vyrábí se ruzné velikosti,mám ještě jeden,tam se mi ale nevešli další doplnky-brýle,rukavice,náhradní vrtule návlek na vysílač na létání v zimě.navíc se to celé vejde i do většího batohu,pokud šlapu třeba na kopec,to s kufrem nejde.
JENDA01

Re: V čem transportovat vysílačku a model?

#6 Příspěvek od JENDA01 »

heliador píše:Mám nově vysílačku Spectrum DX-6i a minivrtulník Blade mSR a přemýšlím v čem to nosit ven až příjde jaro. Nechci řešit jestli je to model na ven, ale v čem to nosit. Všiml jsem si, že se prodávají hliníkové kufry, ale ty mi připadají vhodnější spíš do auta než na to jít pěšky na 1 km vzdálenou louku. Taky je asi možné použít originální polystyrénové obaly, ale ty jsou zbytečně velké a neskladné. Jak to řešíte vy? Existuje nějaká rozumná alternativa, ve smyslu pohodlná, bezpečná, lehká a skladná? Díky, Tomáš

Ahoj,
a stačilo by ti něco takovýho:

http://jenda01.rajce.idnes.cz/KUFRIK_NA ... KU_002.jpg

Jenda
Čop
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Čop »

Hliníkový kufřík z Baumaxu za 490,-Kč a na letadla jsou ideální krabice od křovinořezů z Mountfieldu.
Spíš lítač než stavěč...
Airdock
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Airdock »

Čop píše:Hliníkový kufřík z Baumaxu za 490,-Kč a na letadla jsou ideální krabice od křovinořezů z Mountfieldu.

Taky jsem to zkoušel, viz. http://www.airdock.cz/kufr_futaba.html, ale s novým vysílačem jsem už stejně šel do originálního kufru Futaba. Ty vysílačky už něco stojí a je dobré je i odpovídajícím způsobem chránit...
cholerik
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od cholerik »

tohle je elegantní řešení pro MSR
http://cgi.ebay.com/E-Flite-MSR-Micro-B ... 519014ce04
heliador

#10 Příspěvek od heliador »

cholerik píše:tohle je elegantní řešení pro MSR

hmm, pěkné, ale je to na setový vysílač a taky to umístění nabíječky vedle heli mi nepřipadá šťastné - za úvahu by stálo taky využití nějakého fotobatohu nebo fotobrašny s vyřezanou pěnovou vložkou, ale asi to by to bylo o trochu dražší
mancusco

#11 Příspěvek od mancusco »

Já jsem koupil hlinikove kufriky v OBI po 399 a do nich vlepil orezane originalni polystyrenove obaly na vrtulníky, takze mám v jednom kufru MSR a MCX, vika mám na zipech a něco podobneho jsem udelal s DX6i v druhem kufru, kde jsem udelal vybrani z levne karimatky, kdy jsem na sebe poslepoval vrstvy :D
Blade MCX, Blade MSR, TORO 900, Super ZOOM 4D, FreeAir Mustang, Spirit 2 m, Yak Crack Spectrum DX6i
heliador

#12 Příspěvek od heliador »

mancusco píše:Já jsem koupil hlinikove kufriky v OBI po 399 a do nich vlepil orezane originalni polystyrenove obaly na vrtulníky, takze mám v jednom kufru MSR a MCX, vika mám na zipech a něco podobneho jsem udelal s DX6i v druhem kufru, kde jsem udelal vybrani z levne karimatky, kdy jsem na sebe poslepoval vrstvy :D

jj, tohle zní velice dobře - asi to udělám podobně :idea: :D
zdzd

#13 Příspěvek od zdzd »

Lukash
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Lukash »

cholerik píše:tohle je elegantní řešení pro MSR
http://cgi.ebay.com/E-Flite-MSR-Micro-B ... 519014ce04

Pořídil jsem si to a jsem docela sklamanej. Je to docela podvod a né moc elegantní řešení. Poněvadž je to původně dělaný na mcx a to jak do toho naskládali msr je dost k hovnu. Tímhle stylem to nosit nejde, páč ta nabíječka leží celou svou vahou na vrtulníku...
BacilBA

#15 Příspěvek od BacilBA »

Vo vlákne o mSR som písal, ako som riešil presne takúto kombináciu do jedného hlinikového kufra. Prekvapilo ma, že je to celkom ľahučké. Kufor je ten istý z Baumaxu za 14,5€, ako má "zdzd" v druhom odkaze na Futabu.
Ak obetuješ ešte další kus z pôvodného obalu pre DX6, tam, kde ja mám bežne zmotaný popruh, náhradné baterky, otáčkomer a drobné náradie, tak Ti tam vojde aj setová nabíjačka. Dokonca aj celým pôvodným obalom od mSR-ka.
Ja som dal radšej prednoť Accucell6 pred setovou rýchloničičkou bateriek.
To nabíjanie okolo 20 min s prúdom okolo 3C sa mi moc nepozdáva. A navyš Accucell 6 bez úprav pripojím aj na 12V k autu.

http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... &start=540

Obrázek
CESSNA 480 od RCM-Pelikán / SPRINT ľahučký dvojplošník od RCM-Pelikán -v rekonštrukcii / Quick Thunder II 3-kanál mikrovrtulník / TORO 900-vo výstavbe / BLADE mSR_BNF / P51D Mustang Ultra-Micro & SPEKTRUM DX6i
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“