Vysílač vyšší třídy

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
Avenger
Kontaktovat uživatele:

#211 Příspěvek od Avenger »

JMalik píše:Nikdo (rozumný) s tímhle nepůjde létat, pokud mu jedinkrát bude duplex signalizovat problém se spojením.
Stačí to tak?

Tak létat třeba ano, ale bude mít snahu se takovýmto horším místům vyhýbat, nebo se pokusí nějak upravit polohu antén či přidat satelit aby zlepšil vykrytí, použije vhodnější (ziskovější) přijímač či půjde létat trochu jinam. Za důležité považuju alespoň být si vědom slabých míst. Nic víc v tom nehledej.
Duplexák nehádá :!: Duplexák ví :!:
-----------------------------------------------
EGE, Mugi, FunJET, Atak, Benji, Tamahawk II, Rondo, Traxxas REVO, Graupner Taifun, MC-24 Gold, JETI Duplex, MVVS
JMalik

#212 Příspěvek od JMalik »

coro píše:
JMalik píše:...
Nikdo (rozumný) s tímhle nepůjde létat, pokud mu jedinkrát bude duplex signalizovat problém se spojením.
Stačí to tak?

Ano stačí to presne tak. Takže to ten aspoň trochu inteligentný pilot rozoberie, aby zistil kde má problém, možno to zanesie kolegovi čo sa viac vyzná alebo bude pitvať niekde na internete - a opraví to, a tým si zachráni model a možno aj niekoho koho by bez toho pípania možno padajúci model trafil.
Pípanie=varovanie, nasleduje núdzové pristanie a oprava.

Ale čo tým chceš povedať Ty??
Že keď pri tom istom chybnom zapojení použije FASST ktorý pípať nevie, tak čo, akože s tým nespadne, lebo medveď ? :-) :-)

Tohle si většinou nepořídí diletant, který zprasí zástavbu.
Tak mi řekni, co na tom pak vyzkoumá doma. (v lepším případě, pokud to dokáže po tom mňoukání ještě zachránit).
JMalik

#213 Příspěvek od JMalik »

Avenger píše:
JMalik píše:Nikdo (rozumný) s tímhle nepůjde létat, pokud mu jedinkrát bude duplex signalizovat problém se spojením.
Stačí to tak?

Tak létat třeba ano, ale bude mít snahu se takovýmto horším místům vyhýbat, nebo se pokusí nějak upravit polohu antén či přidat satelit aby zlepšil vykrytí, použije vhodnější (ziskovější) přijímač či půjde létat trochu jinam. Za důležité považuju alespoň být si vědom slabých míst. Nic víc v tom nehledej.

To samé, co jsem odpověděl Corovi.
coro

#214 Příspěvek od coro »

JMalik píše:
pepin píše:............u velkých A 123 článcích 2 KS mi taktéž duplex pípá ,nevím jakým měřením a jakých hodnot se dobralo nějaké měřící středisko a nevím zda ty články provozovaly a jak dlouho a v jakém modelu a nevím jak to vubec mohli měřit ve vzduchu,ale co naměřili někde v teplíčku v laboratoři je mi uplně šumák :wink:

A můžeš mi vysvětlit proč to pípá? (na 2s A123)

Možných dôvodov sa dá vymenovať aj 5... Fakt sa chceš učiť ohmov zákon v tejto téme?

Možno vadný konektor medzi reglom a príjmačom, alebo vadné servo čo žerie vyše 3A v krátkych špičkách..., ale najnormálnejšie je to že na zaťaženom aku máš 5,6V (2,8/článok) a na BEC stratu 0,7V čiže po odrátaní cca 0,2V na kábliku medzi reglom a príjmačom znamená poklesy pod 4,8V - a pípa... Správne že pípa.

Toto pípanie slúži na odhalenie problému, nie ako náhrada za MUI, a nikto nehovorí že nahradí počítanie kapacity na určenie vybitia aku. Podstatou je to, že to takto nie je dobre, a pípanie=varovanie pred problémom. Dá sa použiť aj na sledovanie Lipoliek alebo Nixx príjmačoviek alebo dokonca zneužiť v halovke na sledovanie 1s Lipo ktorá slúži aj na pohon, mal som nastavené 3,3V, ale to nie je primárny účel.
Jeťáci nikomu nič nevnucujú, stačí si preklikať cez JetiBox na nastavenie napätia pri ktorom sa hlási príliš nízke napätie na príjmači a zmeniť podľa chuti..
JMalik

#215 Příspěvek od JMalik »

coro píše:
JMalik píše:
pepin píše:............u velkých A 123 článcích 2 KS mi taktéž duplex pípá ,nevím jakým měřením a jakých hodnot se dobralo nějaké měřící středisko a nevím zda ty články provozovaly a jak dlouho a v jakém modelu a nevím jak to vubec mohli měřit ve vzduchu,ale co naměřili někde v teplíčku v laboratoři je mi uplně šumák :wink:

A můžeš mi vysvětlit proč to pípá? (na 2s A123)

Možných dôvodov sa dá vymenovať aj 5... Fakt sa chceš učiť ohmov zákon v tejto téme?

Možno vadný konektor medzi reglom a príjmačom, alebo vadné servo čo žerie vyše 3A v krátkych špičkách..., ale najnormálnejšie je to že na zaťaženom aku máš 5,6V (2,8/článok) a na BEC stratu 0,7V čiže po odrátaní cca 0,2V na kábliku medzi reglom a príjmačom znamená poklesy pod 4,8V - a pípa... Správne že pípa.

Toto pípanie slúži na odhalenie problému, nie ako náhrada za MUI, a nikto nehovorí že nahradí počítanie kapacity na určenie vybitia aku. Podstatou je to, že to takto nie je dobre, a pípanie=varovanie pred problémom. Dá sa použiť aj na sledovanie Lipoliek alebo Nixx príjmačoviek alebo dokonca zneužiť v halovke na sledovanie 1s Lipo ktorá slúži aj na pohon, mal som nastavené 3,3V, ale to nie je primárny účel.
Jeťáci nikomu nič nevnucujú, stačí si preklikať cez JetiBox na nastavenie napätia pri ktorom sa hlási príliš nízke napätie na príjmači a zmeniť podľa chuti..

Kam mu teče těch cca 40A ???
To , že poklesne napětí ze 2s velkých A123 pod 4,8V, to se jenom musím zasmát.
Naposledy upravil(a) JMalik dne pát 22.01.2010 18:53, celkem upraveno 1 x.
coro

#216 Příspěvek od coro »

Tak mi řekni, co na tom pak vyzkoumá doma. (v lepším případě, pokud to dokáže po tom mňoukání ještě zachránit).

Fakt? A kto to potom od počiatku modelárskych vekov dodnes, občas zapichuje modely do zeme? To len tá menšina? :-) Alebo to sa profíci predvádzajú? :-)
Počul si niekedy "i mistr tesař se někdy utne?"
Pri tvojom prístupe, sú úplne zbytočné vodičáky alebo pilotné preukazy..
A navyše, ten čo má problém má často aj hubu a priateľov, ktorí mu s tým môžu pomôcť.
coro

#217 Příspěvek od coro »

Do motora(motorov) asi, nebolo by to logické?
Písal že to mal na modeli čo lietal na 2s a123, domyslel som si že zrejme to mal aj na pohon. Aj ja mám taký model, ostali mi dva VM2020/27 motory s KV 2800 (hvp Catalina).
JMalik

#218 Příspěvek od JMalik »

coro píše:

Fakt? A kto to potom od počiatku modelárskych vekov dodnes, občas zapichuje modely do zeme? To len tá menšina? :-) Alebo to sa profíci predvádzajú? :-)
Počul si niekedy "i mistr tesař se někdy utne?"
Pri tvojom prístupe, sú úplne zbytočné vodičáky alebo pilotné preukazy..
A navyše, ten čo má problém má často aj hubu a priateľov, ktorí mu s tým môžu pomôcť.

Už jsi jinde, já Ti jenom říkám, že pokud to bude signalizovat na 700m problém se spojením, tak mi řekni, co s tím budeš doma dělat.
AR1
Kontaktovat uživatele:

#219 Příspěvek od AR1 »

JMalik píše:
JENDA01 píše:Omlouvám se za -netechnickou poznámku 8) .Ale číst tenhle-šrot-,
to je síla. Všichi tady vědí že -zarytý značkaři- 8) prostě nemůžou vydejchat ty zbytečně vyhozený peníze za to jejich -super- /-high-
systém který jak vidíme trend od ostatních výrobců docela morálně -zaostává-.

Jenda

Ještě mi řekni, koho považuješ za zarytého značkaře.( Protože se na poslední stránce dost účastním diskuse tak mě to zajímá).
Je tam sice u jednoho uživatele logo :" Duplexák nehádá, Duplexák ví", ale jinak celkem nic výrazného.
(Teď to stihnul ještě než jsem to dopsal ještě AR1, tak tam máš aspoň dva)

Upřímně - to logo je prostě provokace na některý dušičky, aby je to žralo.
Ve foto se třeba mlátí Canon a Nikon.
A proč mám Futabu? Protože obecně fandím v těhle věcech japoncům. Protože když jsem v 90. letech začínal a měl jsem Hitec Focus(?) tak jsem měl dvě top značky - Graupner a Futabu, ale palcový Futaby se mi nějak líbily víc...Tak jsem si řekl, že až na to jednou budu mít prachy, tak si pořádnej vysílač pořídím. To se mi povedlo po 15 letech, Graupner nenabízel na 2,4 nic...A pak se dovídám, že jsem značkař, že nemůžu překousnout zbytečně vyhozený peníze. Nemám se vlastně stydět že nejsem socka?
Modelařinu beru jako koníčka, že to jsou letadla, to je už úděl, kdo jim propadne, nepustí ho. Letecký modeláře beru jako komunitu a nikdy mě nevadilo jaký kdo má rádio, ať jsem měl já ten totál low end nebo mám teď co mám. A co se tu dočtu? Kdybych to vzal víc osobně, což neudělám, tak bych musel přestat být rád, že k týdle komunitě patřím...

Tak zkuste mnozí víc přemýšlet, než něco napíšete.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
JENDA01

#220 Příspěvek od JENDA01 »

JMalik píše:
to je síla. Všichi tady vědí že -zarytý značkaři- 8) prostě nemůžou vydejchat ty zbytečně vyhozený peníze za to jejich -super- /-high-

Jenda

Ještě mi řekni, koho považuješ za zarytého značkaře.( Protože se na poslední stránce dost účastním diskuse tak mě to zajímá).
Je tam sice u jednoho uživatele logo :" Duplexák nehádá, Duplexák ví", ale jinak celkem nic výrazného.

Nebo 100% Futaba :wink: . Aleši ,
už jsem psal po nekolikáté že mě značka nikdy nezajímala .(v době kdy jsem kupoval MULTIPLEX tak byl dražší než FUTABA takže nebyla to otázka financí.)Mě zajímá užitná hodnota a spolehlivost. Pokud by futaba měla stejnou užitnou hodnotu(ve své třídě)
v povozu jako JETI+Multiplex tak ji budu hájit zrovna tak jako duplex. Pokud to přirovnám k určité analogii tak - futaba- je jako starej americkej bourák
naleštěná bedna s klimatizací v kůži ,400 koňovým motorem všechno v elektrice ,nadupaná audiu souprava, ale -na žebřiňáku s tuhou nápravou
a bubnovými brzdami. A možná nějakej ten AIR -BAG. Ale zkus na to -amíkům -sahnout. 8) Tak tě ušlapou :wink:. Co na to že evropa je v bezpečnosti vozidel o 2 koňské délky ve předu. Podívej se do NCAP pokud tam nějakej ten -mastodont- otestují.

Jenda
coro

#221 Příspěvek od coro »

Už jsi jinde, já Ti jenom říkám, že pokud to bude signalizovat na 700m problém se spojením, tak mi řekni, co s tím budeš doma dělat.

Doma to odfotím že ako mám antény, a vycapím na RCGroups ako tento, http://www.rcgroups.com/forums/showpost ... count=1340 ,
alebo na rcmanii...
s tým že buď mi povedia že to je proste tak a mám lietať bližšie, alebo mi niekto odpíše že to mám asi sprasené lebo ten trup je z uhlíku a antény ovplyvňuje, a že s rozumne umiestnenou anténou môžem lietať na hranici viditeľnosti 4metrového vetroňa...
A budem hľadať chybu - vrátene možnosti že mám vadný príjmač.
Ale na 90 percent je problém s tým uhlíkom.
Môže to skúšať až kým správnu polohu nenájde. Nemusí ísť na hranicu dosahu, veď úroveň signálu vidí po celý čas online na displeji (jetiboxe).
A keď tú správnu polohu nájde, môže tam dať aj FASST, už bude vedieť kam tie antény má dať. :-) :-) ... Alebo, keď budeš mať model s plným trupom uhlíku, možno ti niekto Duplex na pár letov požičia aby si si mohol tú polohu antén overiť inak ako padnutím do poľa na failsafe.
JMalik

#222 Příspěvek od JMalik »

coro píše:

Do motora(motorov) asi, nebolo by to logické?
Písal že to mal na modeli čo lietal na 2s a123, domyslel som si že zrejme to mal aj na pohon. Aj ja mám taký model, ostali mi dva VM2020/27 motory s KV 2800 (hvp Catalina).

Moc rád bych to slyšel od Pepina.
Avenger
Kontaktovat uživatele:

#223 Příspěvek od Avenger »

JMalik píše:

Jenda

Ani já nejsem zatíženej na nějakou konkrétní značku. Též jsem začínal s Hitec Focus 4, Nyní mám TX Graupner, Kyosho a volantový Traxxas, serva si kupuju převážně GWS, Hitec, ale i další, RX mám Jeti, Graupner, Simprop, motory Axi, Mega, MVVS i Modela, regly MGM a Jeti, modely od Svora, Multiplexe, Graupnera, Traxxasu i vlastní výroby, foťák Olympus, hodinky Prim a Futabu považuju za zajímavý jostick pro mého Duplexe a nebojím se to prezentovat když to vidím v dané situaci jako jedno z možných řešení pro danou aplikaci, tak na jakou značku jsem vázaný? :D
Prostě si vyberu kombinaci toho, z čeho vytěžím nekompromisně největší užitek za přijatelnou cenu pro mojí aplikaci. :D
Duplexák nehádá :!: Duplexák ví :!:
-----------------------------------------------
EGE, Mugi, FunJET, Atak, Benji, Tamahawk II, Rondo, Traxxas REVO, Graupner Taifun, MC-24 Gold, JETI Duplex, MVVS
JMalik

#224 Příspěvek od JMalik »

coro píše:

Doma to odfotím že ako mám antény, a vycapím na RCGroups ako tento, http://www.rcgroups.com/forums/showpost ... count=1340 ,
alebo na rcmanii...
s tým že buď mi povedia že to je proste tak a mám lietať bližšie, alebo mi niekto odpíše že to mám asi sprasené lebo ten trup je z uhlíku a antény ovplyvňuje, a že s rozumne umiestnenou anténou môžem lietať na hranici viditeľnosti 4metrového vetroňa...
A budem hľadať chybu - vrátene možnosti že mám vadný príjmač.
Ale na 90 percent je problém s tým uhlíkom.
Môže to skúšať až kým správnu polohu nenájde. Nemusí ísť na hranicu dosahu, veď úroveň signálu vidí po celý čas online na displeji (jetiboxe).

A keď tú správnu polohu nájde, môže tam dať aj FASST, už bude vedieť kam tie antény má dať. :-) :-) ... Alebo, keď budeš mať model s plným trupom uhlíku, možno ti niekto Duplex na pár letov požičia aby si si mohol tú polohu antén overiť inak ako padnutím do poľa na failsafe.

Mám u faastu obě anteny uvnitř celouhlíkového trupu. Rok s tím takhle létám na hranici viditelnosti modelu (F3K). Co na to řekneš?
(Aby nedošlo k omylu - nikomu to takhle nedoporučuji. Ani s duplexem, ani s faastem, ani s jiným 2,4)
JMalik

#225 Příspěvek od JMalik »

coro píše:........... Dá sa použiť aj na sledovanie Lipoliek alebo Nixx príjmačoviek alebo dokonca zneužiť v halovke na sledovanie 1s Lipo ktorá slúži aj na pohon, mal som nastavené 3,3V..........

Proč to budeš rvát do halovky, kde šetříš každým gramem?
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“