Pay Pal
TomasC píše:Platba kartou je vždy bez poplatku. Pokud chce někdo za platbu kartou poplatek je to proti pravidlům VISA.
Je bez poplatku pro tebe, obchodník za to musí bankovnímu systému odvést nějaké procento z tvé platby. Pokud bys to nezaplatil kartou ale třeba bankovním převodem tak obchodník tento náklad mít nebude. Takže co se mě týče, tak není nic špatného že chtějí někteří obchodníci tento poplatek proplatit - spíš je podraz ze strany bank že to zakazují a snaží se budovat pocit že "je to zadarmo".
Je to stejné jako poštovné, tam se taky nepokládá za nic divného když se klient nějak přiměřeně podílí na nákladech na dopravu.
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Klient za platbu neplatí poplatek. Obchodníka přeci nikdo nenutí akceptovat karty
. Jiné způsoby platby jsou ještě dražší. Párování převodů a objednávek je u jiné metody katastrofa. Nicméně to sem úplně nepatří.
Platit kartou na internetu není přeci problém, ale je třeba být opatrný. A neplatit u nejistých obchodníků. Např s Tower nemám problém. Data jdou ukrást všude. Přišlo mi několik pladeb z hongkongu a to jsem tu konkrétní kartu použil jen jako načtení "zálohy" na recepci v hotelu v HK. Normálně jsem to vyreklamoval a nechal si zablokovat a vyměnit kartu.
Platit kartou na internetu není přeci problém, ale je třeba být opatrný. A neplatit u nejistých obchodníků. Např s Tower nemám problém. Data jdou ukrást všude. Přišlo mi několik pladeb z hongkongu a to jsem tu konkrétní kartu použil jen jako načtení "zálohy" na recepci v hotelu v HK. Normálně jsem to vyreklamoval a nechal si zablokovat a vyměnit kartu.
Na PayPal mám virtuální kartu, kterou jinde na netu nepoužívám. A u normální karty mám zakázané platby přes internet. Cena té virtual karty je na rok asi 70,- Kč a to už se mi vrátilo při první platbě na HC (z toho co jsem ušetřil)
A ta platba přes PayPal se asi bere jako platba v rámci ČR, ne? Z mého ČR účtu to jde na PayPal účet u UniCredit Bank v ČR a pak z PayPal účtu v HK obchodníkovi. Aspoň tak jsem to pochopil.
A ta platba přes PayPal se asi bere jako platba v rámci ČR, ne? Z mého ČR účtu to jde na PayPal účet u UniCredit Bank v ČR a pak z PayPal účtu v HK obchodníkovi. Aspoň tak jsem to pochopil.
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
Nemáte někdo stejný problém jako já a Kasa.Po včerejšku mi nejde zaplatit PayPalem. http://podpora.dgx.cz/paypal/viewtopic.php?id=1240