Heli HK-450 z HC II.

Vrtulníky do velikosti 450
Zamčeno
Zpráva
Autor
Ricos

#31 Příspěvek od Ricos »

Tak mi včera taky jeden kousek kovového HKčka dorazil na zkoušku. A musím řict, že jsem po přečtení tohoto vlákna čekal katastrofu. Ale asi si nějak dali záležet, páč mě to docela překvapilo. Nikde nic nedrhne, nekloktá, ložiska jsou taky v poho, zkroucené taky není nic. Samozřejmě nemůžu porovnávat kvalitu materiálů s originálem, neboť ho nemám. No uvidíme časem, jestli ještě něco neobjevím při sestavování... 8)
A2C
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od A2C »

Nie som si istý ale to čo sa tu písalo o tej kvalite a obecne ako sa považuje HK-450 nekvalitná a nepresná je zaužívané po plastovej verzii, preto som sa aj ja rozhodol ísť do kovovej ktorú si tu veľa ľudí pochvalovalo.
Turingy 9X - 2,4GHz (Corona)
Chytili ma coptery :)
Ricos

#33 Příspěvek od Ricos »

Tak jsem HKčko včera celé rozhodil a znova ho dávám do kupy. A jak se tu psalo o těch šroubech, musím to jen potvrdit. Ty šrouby jsou jak z bláta. Minimálně tři mi praskly při utahování a jedna hlavička mi uletěla přes noc. Takže šrouby musím koupit nové, kvalitnější. A ještě jeden poznatek: Smykátko zadní vtulky bylo předsestavené špatně. Zalepených spojů jsem našel na celém vrtulníku tak 1/3. Doporučuju vše rozebrat a překontrolovat před ostrým startem, ale to tu ani nemusím psát...:-)
George777

#34 Příspěvek od George777 »

Tak dnes díky mému kamarádovi Martinovi ( Pulec ) bylo seřízeno a zalétnuto mé HK 450 :) zatím je složená verze v plastu na zaučení :)
a doma složeny rám na HK 450GT , který si pomalu vymazlím :D

Dále bych chtěl poděkovat všem , kteří přispěli svými náměty a názory do toho vlákna , které jsem poctivě pročetl a podle rad nakoupil na Hobbykingu HK 450 :) a teď již snad jen hodně štěstí ve vzduchu .........

video ze zalétnutí : http://www.youtube.com/watch?v=wsOO1RRAoJg
HK 450-Blade MSr-Fun Cub-Z37-Čmelák-Venom Crreper-Blade MQx-Quadcopter 450-DX8i mod 2-Phoenix
A2C
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od A2C »

pekné :-), už len čakám kedy príde moja HK450 narad :-)
chcel som sa spýtať chalanov čo majú HK450 v kove či majú Vodítko dosky cykliky tiež kovové, viem že Lesar na svojej to mám plastové ale keďže som bol dneska v modelárovi a chlapík mi tvrdil že keď to nebude kovové tak to praskne, že sa to stalo jeho známemu na HK500GT a zrútil sa. celkom ma to dostalo, potom som si prešiel celú HK450 v kove či sa tam dajú zmeniť ešte dajaké plastové časti za kovové ale nič som nenašiel čo by sa dalo, a ani vodítko v kove sa nedá zohnať aj keď ho chcem dokúpiť samostatne. a tie plastové páčky sa tak isto nedajú zohnať kovové a súčasne táto súčiastka http://www.unitedhobbies.com/hobbycity/ ... art_#_F029 máte ich kovové či plastové?
AdamProg
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od AdamProg »

A2C píše:pekné :-), už len čakám kedy príde moja HK450 narad :-)
chcel som sa spýtať chalanov čo majú HK450 v kove či majú Vodítko dosky cykliky tiež kovové, viem že Lesar na svojej to mám plastové ale keďže som bol dneska v modelárovi a chlapík mi tvrdil že keď to nebude kovové tak to praskne, že sa to stalo jeho známemu na HK500GT a zrútil sa. celkom ma to dostalo, potom som si prešiel celú HK450 v kove či sa tam dajú zmeniť ešte dajaké plastové časti za kovové ale nič som nenašiel čo by sa dalo, a ani vodítko v kove sa nedá zohnať aj keď ho chcem dokúpiť samostatne. a tie plastové páčky sa tak isto nedajú zohnať kovové a súčasne táto súčiastka http://www.unitedhobbies.com/hobbycity/ ... art_#_F029 máte ich kovové či plastové?

Voditkem desky cykliky si zbytecne lames hlavu, je to nejmene namahana soucastka v rotorove hlave(pokud vse chodi lechce a neni zasekle lozisko a nebo zaseklej cep zadniho serva). Plastove voditko mam na Sniperovi i HK(v Maxiru jen uhlikovou tycku). Nikdy mi neprasklo.
zdendys
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od zdendys »

A2C píše:No zdá sa že HK- 450 Pro bude už zajtra, 12 teho Januára, neviem ako vy ale ja sa už teším a nechám sa prekvapiť cenou :-)

Má někdo nějakou čerstvou zprávu ?
"Je těžké být debilem, protože konkurence je veliká."
A2C
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od A2C »

Zatiaľ nič. ale čakám a kukám každý deň, a to asi nebudem sám :lol:
Kenny McCormick

#39 Příspěvek od Kenny McCormick »

8O 8O 8O 8O 8O
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
Ricos

#40 Příspěvek od Ricos »

Další poznatky z mého skládání HK450MT. Po osazení elektronikou a roztočení hlavy rotoru jsem zjistil, že je nepatrně křívá hlavní hřídel rotoru, protože to háže (takže výměna nutná). Na první pohled to poznat nebylo. A hlavní převodové kolo značně šmatlá. Akorád řeším dilema, jestli pořídit nádradní hřidel a hlavní kolo v HK nebo raději koupit origoš z Trexe...
Kenny McCormick

#41 Příspěvek od Kenny McCormick »

Radsej tu osku vymontuj a skontroluj valanim najlepsie po sklenenom stole alebo pracovnej doske kuchynskej linky. Mozno to je domcek hlavneho rotoru.
Hlavne kolo mi osmickuje pri pohlade z boku, ale na chod to nema ziadny vplyv /vibracie/. Osky kup z rexa, na HK niesu dobre ohlasy a cenovy rozdiel je maly. Ja mam na Tarot, a su super.

Vyzera to tak, ze copterX ci HK, je uz rovnaka "kvalita".
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
Ricos

#42 Příspěvek od Ricos »

Kenny McCormick píše:Radsej tu osku vymontuj a skontroluj valanim najlepsie po sklenenom stole alebo pracovnej doske kuchynskej linky. Mozno to je domcek hlavneho rotoru.
Hlavne kolo mi osmickuje pri pohlade z boku, ale na chod to nema ziadny vplyv /vibracie/. Osky kup z rexa, na HK niesu dobre ohlasy a cenovy rozdiel je maly. Ja mam na Tarot, a su super.

Vyzera to tak, ze copterX ci HK, je uz rovnaka "kvalita".

Jj, to jsem uz udělal. Je to fakt nepatrně, ale když se to roztočí, tak to dost vibruje. Koupím hlavní osu origoš, ať mám klid. Diky za radu. Jekej máš pastorek na motorku? Já dal zatím 12z, ale přijde mi, že se tam snad větší nedá narvat. Ale myslím, že 12z bohatě stačí zatím...:-)
mrpilot

gyro servo

#43 Příspěvek od mrpilot »

môžem vedieť aké servo (by) ste použili k tomuto gyru?
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... duct=10113
Ricos

Re: gyro servo

#44 Příspěvek od Ricos »

mrpilot píše:môžem vedieť aké servo (by) ste použili k tomuto gyru?
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... duct=10113

Já jsem použil toto, nevím, jestli je nejvhodnější, ale měl jsem doma jedno navíc, tak proto.

http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=6340
A2C
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od A2C »

Ja som objednal toto
dostal som na neho dobré ohlasy tak dúfam že bude dobré
Zamčeno

Zpět na „Heli - do 450“