Novinka Walkera CB180D, RTF, 2.4GHz

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Chucky

#136 Příspěvek od Chucky »

zdar, ty kabely by mě taky zajímaly, protože kabely od baterky se dřou o žebřiny toho držáku a seřezává to izolaci na kabelech. už jsem kupoval nový kabely vč. konektou za cca 35,- u pecky. Jsou trochu měkčí. tak to snad bude ready. ještě jsem to nepřepájel páč nemám zadní vrtulku. takže to nespěchá :-(

listy hl. rotoru mám ještě jedny, ale pokud budu objednávat na tojm rc711 tak vemu ještě jedny asi hlavní kolo a tu zadení vrtulku.
Chucky

#137 Příspěvek od Chucky »

jo ještě jsem se chtěl zeptat jestli někdo již stahoval tu zadní vrtulku a zda to šlo dobře?
Mě to jde tahem stáhnout tak do poloviny a pak už to nejde. nerad bych něco rozštípal.

Dík. Ondřej
fotrik

#138 Příspěvek od fotrik »

Chucky píše:jo ještě jsem se chtěl zeptat jestli někdo již stahoval tu zadní vrtulku a zda to šlo dobře?
Mě to jde tahem stáhnout tak do poloviny a pak už to nejde. nerad bych něco rozštípal.

Dík. Ondřej

Spravne nastroje nemam, takze sundaval jsem to stipackama - spicka jedne strany oprena o hrot hridele vne vrtulky a druha strana zaprena pod vrtulkou. Vrtulka byla na vyhozeni, takze jsem ji takto postupne z nekolika stran castecne rozstipal castecne sundal.
Na nasazeni pak stacily spravne roztazene sikovky, abych z jedne strany tlacil na vrtulku a z druhe na opacnou stranu hridele.
mamoulian

#139 Příspěvek od mamoulian »

taky sem se s tím mořil,tak mi kluci v práci udělali stahovák
tomo

Vrtulka a její prolémy

#140 Příspěvek od tomo »

Chucky píše:jo ještě jsem se chtěl zeptat jestli někdo již stahoval tu zadní vrtulku a zda to šlo dobře?

Dík. Ondřej

Taky jsem mněl stím problém, je třeba se nebát použít více síly a vyklat to do stran do minuty určitě povolí. Jinak mám dobrou zkušenost nahradit originální vrtulku za též třílistou od Pelikána pro malé modely letadel cena pouze 69 Kč za balení 2 kusů koupil jsem u |Pecky. Vrtulka je z měkkého plastu a je nezničitelná. Pouze je nutné otočit polaritu na konektoru připojení motorku vrtulky na příjímač - má obrácené stoupání. Celkově se zdá i lepší pro stabilitu motorek má vyšší otáčky a méně zatížen to způsobeno menším úhlem náběhu listů vrtulky. Motorek zatím vydržel
josef kraček

#141 Příspěvek od josef kraček »

Jak je to s letem dopředu když se točí po směru je to živější
Tahle mašinka létá všemi směry jen né vpřed
Chucky

#142 Příspěvek od Chucky »

to tomo: dík za námět. dobrá rada. a bylo to ve zlatnickýnebo v karolíny?

A má to stejnej průměr hřídele?
tomo

#143 Příspěvek od tomo »

Chucky píše:to tomo: dík za námět. dobrá rada. a bylo to ve zlatnickýnebo v karolíny?

A má to stejnej průměr hřídele?

koupil jsem to v provozovně v Průhonicích-Hypernova. Našel jsem obal-výrobce je RC systém kód produktu 2RC3920X-009. Otvor ve vrtulce je menší než hřídelka snadno jsem to zvětšil pomocí špičky jehlového pilníku použít je možné v podstatě cokoliv co otvor zvětší o cca 0,5 mm vrták a špička nůžek na nehty co vytvoří náběh, aby se vrtulka dala natlačit na hřídelku. Jde to dobře je z měkkého plastu.
Chucky

#144 Příspěvek od Chucky »

tak jsem byl v Karolíny Světlé a neměli od Pelikána ale od air-ace.net. Byly dražší (139,-), ale vzal jsem je. Touha létat je vyšší.

Jinak ty ulomené jsem včera lepil epoxidem a odlítlo to. Asi jsem nevydržel čekat tak dlouho na vytvrdnutí.

Dneska jsem to lepil vteřiňákem s plničem a drží to (až na jednu - urazil jsem ji o vysavač :-) ). Tak jsem jí lípl zas a zejtra uvidíme.

Tak letu zdar.
JARKO393

#145 Příspěvek od JARKO393 »

mam dotaz jde vysilac dodavany k Walkere b180d WK-2402 programovat na jine modely ?
off
Kontaktovat uživatele:

#146 Příspěvek od off »

JARKO393 píše:mam dotaz jde vysilac dodavany k Walkere b180d WK-2402 programovat na jine modely ?

Nejde nijak programovat, ale jde použít pro jiné modely od firmy Walkera (ale pro jiné ne!!!)
Rastislav
Kontaktovat uživatele:

#147 Příspěvek od Rastislav »

Kamarát kúpil model http://www.rcmodel.sk/obchod/action/pro ... /864.xhtml
a na moje počudovanie s jeho vysielačom ide riadiť môj model W180D a s mojím vysielačom od RC King jeho model :P
martin z

#148 Příspěvek od martin z »

cha, podle mě tyhlety modely Scorpio, Safari jsou stejně původně Walkera, tak se nedivím že to funguje navzájem.
jeeff
Kontaktovat uživatele:

Baterka

#149 Příspěvek od jeeff »

Tiez som si kupil tento vrtulnik vo verzii Scorpio 1&21 (tak to predava Pecka) a mam v nom problem s vkladanim baterky.

Kable z baterky idu logicky do strany a celkom tazko sa tam vklada. Ako ju do domceka vkladate vy?

Zatial som s tym nelietal (cakam na lepsie pocasie ;-), bolo treba nieco nastavovat / upravovat pred prvym letom? Zatial som len cvicne nastavil vsetky trimy na 50% ale vo vnutri sa neodvazim s tym vzlietnut.
Goblin 700, Protos 500, Strider 250 FPV Racer, Futaba T14SG
www.rcklubsenec.sk
PeeKay

#150 Příspěvek od PeeKay »

Tento problém majú viacerí, mne sa (zrejme za mrazivého počasia) izolácia predrala až na vodiče, obával som sa, že dojde k skratu. Povodne som chcel kábliky predĺžiť ale musel som ísť urgentne lietať :-) a nemal som žiadne s vhodným prierezom po ruke, tak som ich len prepájkoval a predratú časť odstránil, viď obrázok. Jedinú chybu to má, že nabíjací káblik je dosť krátky na to aby sa dalo nabíjať bez vyberania z vrtulníka. Po tom ako som bol upozornený, že batéria "může chytnout plamen" som od toho nápadu upustil.
HK450GT flybarless, MicrobeastX 2.0, TG9x 2.4GHz, AXN FloaterJet
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“