Mustang P-51D Parkzone

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
were
Kontaktovat uživatele:

#46 Příspěvek od were »

Ten zaver recenze, kde autor pise ze se dohodli s prodejcem ze nebudou delat letove zkousky me tedy docela zarazil... jediny dojem ktery jsem z toho ziskal je, ze prodejce neveri, ze to bude litat :D

Nicmene videl jsem litat od Parkzone Spita a lital moc hezky
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
Abu
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od Abu »

Videl jsem litat nekolik techto 100cm stroju od Parkzone (Thunderbolta, Spita, nejakyho nemce?) a vsechny litaly vyborne. ALE zadnej nebyl s original pohonem, vsechno to byly vykonny stridaky (100g obezky tridy AXI 2814, minimalne 300W).

Ero tyhle velikosti s 50g/dm2 a pohonem 480 plechovkou bych se taky bal hodit do vzduchu, stejne jako autor "recenze".... ikdyz vodorovny let by to asi zvladlo, ale projistotu jen nad vzrostlym obilim :D
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Abu
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaký motor a uchycení motoru.

#48 Příspěvek od Abu »

Papajik píše:Myslel jsem motor Turnigy TR35-30 1100kV ..... Druhá otázka zní,pokud je motor Turnigy moc silný dal bych tam TR28-30 ale ten má hřídel o průměru 3mm a já mám v setu modelu už vrtuli s kuželem a unašečem na hřídel 4mm.Opět by mě zajímalo jak jste to vymysleli ba Vašem modelu.předem všem díky za odpovědi.

Motor 3530 urcite nebude moc velky/silny, bude to tak akorat. Tyhle modely litaj vyborne i s vetsim motorem 3536.
Setovou vrtuli dost mozna nebudes moct pouzit, tak se na ni moc citove nevaz. Pokud chces pouzit original unasec a kuzel na motor s osou 4mm, tak obezka velikosti TR3530 nebo 3536 je dobra volba, kv 1000-1100 taky (na trojclanek lipol).
Kovboj

#49 Příspěvek od Kovboj »

Abu píše:Videl jsem litat nekolik techto 100cm stroju od Parkzone (Thunderbolta, Spita, nejakyho nemce?) a vsechny litaly vyborne. ALE zadnej nebyl s original pohonem, vsechno to byly vykonny stridaky (100g obezky tridy AXI 2814, minimalne 300W).

Dochází tady k omylu, ta "recenze" je na jiný starší Mustang od Parkzone. Ten o kterém je tady od začátku řeč je nový Mustang "Gunfighter", který je z podstatně odolnějšího materiálu než starý Mustang a hlavně už je vybaven stříďákem (tedy ve verzi RTF, BNF a PNP, ve verzi ARF je holý bez elektroniky).
Abu
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od Abu »

Kovboj píše: Ten o kterém je tady od začátku řeč je nový Mustang "Gunfighter", který je z podstatně odolnějšího materiálu než starý Mustang a hlavně už je vybaven stříďákem.

No tak jsem se podival na ten novy Mustang se stridakem, udaje o motoru "480 960Kv Brushless Outrunner" nic moc nerikaji , ale pouziti jen 18A regulatoru napovida, ze to taky nebude zadny velky divoch. Samozrejme mnohem lepsi nez 480 plechovka, ale prakticky stejny pohon (obezka kv1000 a max 18A z triclanku) mam v mensim 440g Mustangovi. Ten s tim lita hezky maketove, ale 710g ero jako stihacka rozhodne nepoleti. Bude to proste parkflyer ve tvaru Mustaga. Takze opet dalsi model, ktery je uz od vyrobce podmotorovany.
Papajik
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od Papajik »

Všem děkuju za příspěvky.Konečně mám jasno v tom jaký motor do modelu koupim.Dam tam ten TR35-30 akorát ho teď v HK nemají skladem tak si budu muset chvili počkat.Když už se to tu tak rozpovídalo,chtěl jsem se zeptat jestli jste si někdo udělali na modelu funkční směrovku?Jestli to má vůbec cenu a zda-li je ovladatelnost lepší?Ještě jedna věc.Řešil už někdo podvozek na tento model.Mám u místa, kde lítám, asfaltovou cestu a rad bych startoval ze země.
pikus 1
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od pikus 1 »

Kovboj píše:
Abu píše:Videl jsem litat nekolik techto 100cm stroju od Parkzone (Thunderbolta, Spita, nejakyho nemce?) a vsechny litaly vyborne. ALE zadnej nebyl s original pohonem, vsechno to byly vykonny stridaky (100g obezky tridy AXI 2814, minimalne 300W).

Dochází tady k omylu, ta "recenze" je na jiný starší Mustang od Parkzone. Ten o kterém je tady od začátku řeč je nový Mustang "Gunfighter", který je z podstatně odolnějšího materiálu než starý Mustang a hlavně už je vybaven stříďákem (tedy ve verzi RTF, BNF a PNP, ve verzi ARF je holý bez elektroniky).

Přesně tak je to nový Mustang "Gunfighter"

To Papajik :
Pokud budeš mít NEorigo motor tak ani to origo lože nekupuj!!
Každej motor je jinak dlouhej ( Turnigy je kratší) a z roztečeme si taky nejsem jist.
Já mám do něj na cestě Turnigy SK Series 35-30 1100Kv / 345w

Pokud budeš kupovat Turnigy tak si budeš muset lože udělat a nebo koupit. Třeba tady

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... %26otn%3D2

Já si ho udělal...
K létání nepotřebuji mít v dosahu trafostanici...
Papajik
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od Papajik »

pikus 1:
a prosím tě nemáš nějaký náčrtek a popis toho lože?
pikus 1
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od pikus 1 »

Papajik píše:pikus 1:
a prosím tě nemáš nějaký náčrtek a popis toho lože?

V podstatě jsem to obšlehl z té fotky. On to má z hliníku já z překližky..
K létání nepotřebuji mít v dosahu trafostanici...
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od Doktor »

Tak já musim zareagovat! :)

Tady na foru je vžitej dost velkej omyl, a to ten, že motory třídy 3530 jsou něčim (výkonem) nějak vyjímečné. NEJSOU! Jakákoli čína s názvem "3530" je použitelná pro proudy cca 15A, pak to začne topit. Vyšší třída motorů jako třeba Axi 2808 jsou použitelné pro proudy cca 20A. Mám na mysli motory s kv cca 1000. Kdejaká "dlouhá" čínská ac 400 strčí tyhle motory (3530) výkonem do kapsy (při stejné hmotnosti). Pokud je třeba výkon při odběru až 30A, tak je nejschůdnější cesta motor 3536 (2814) jak píše "Abu".

Origo motor (ac 480) pro tu P-51 je součástí DC. Výkonem strčí do kapsy všechny motory 3530. Výkonem se může rovnat motoru Axi 2808/24.

Já osobně u motorů 3530 nanacházim žádnou výhodu. Jsou větší jak 400, ale výkonem jim nestačí. Váží stejně.

Abych ale jenom neprudil, tak za zvážení stojí možná tenhle motor:
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... tor_1200kv
Na aku 3S by možná stačil i regl 30A spolu s vrtulí APC 10/7 E. Výkonem by se to mohlo pohybovat kolem 250W! při výborné zásobě rychlosti! To je výkon, o kterém se motorům 3530 ani nezdá! Pro takový pohon bude hmotnost modelu cca 800g hračka. Navíc ten motor neni až tak těžkej. :wink:
Papajik
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od Papajik »

Tak pánové a jsem tam kde jsem byl.Opět nevim jaký motor do toho mého mustang.Koukal jsem do HK.Nšel jsem tenhle: http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... Eq:2814%29 co vy na to?
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od Doktor »

Doktor
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaký motor a uchycení motoru.

#58 Příspěvek od Doktor »

Papajik píše:Zdravím všechny,dostal jsem tento model Mustangu k Vánocům ve verzi ARF a teď řesím jaký motor do něj.Myslel jsem motor Turnigy TR35-30 1100kV s uchycením na zadní montáž na montážní kříž ale po přeměření děr na uchycení motoru na modelu nesedí s rostečí děr na montážním kříži.Moje první otázka teda zní jakpak jste to vyřešily Vy?Druhá otázka zní,pokud je motor Turnigy moc silný dal bych tam TR28-30 ale ten má hřídel o průměru 3mm a já mám v setu modelu už vrtuli s kuželem a unašečem na hřídel 4mm.Opět by mě zajímalo jak jste to vymysleli ba Vašem modelu.předem všem díky za odpovědi.

Jestli chceš využít tu origo vrtuli (teda jestli je to tahle: http://www.parkzone.com/Products/Defaul ... ID=PKZ1019) cos dostal s tim modelem, tak se Ti nabízí použít tenhle motor:

http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... ner_1000kv

To je hodně slušnej motor s kterým by to mohlo létat celkem pěkně. Motor s tou vrtulí poběží na vysoké eff. Takže to bude létat i dlouho a hlavně i rychle. Pokud nemáš přehnané nároky na výkon, tak by tohle mohla být fakt dobrá volba s využitím origo vrtulového kompletu. Odběr by se mohl pohybovat kolem 20A. :wink:

P.S.: Z jakého materiálu je ten Mustang skutečně vyroben? Koukal se na stránky Astry a u každého modelu WWII píšou něco jiného! :?
Papajik
Kontaktovat uživatele:

#59 Příspěvek od Papajik »

No tu vrtuli bych rád využil ale jelikož to nemá podvozek bojím se že při přistávání na břicho s pevnou vrtulí moc dlouho nevydrží.Materiál z něhož je model vyroben mi připadá jako klasický polystyren akorát je myslím vypěněný do formy.Jestli je odolnější něž klasický to zjistím až při pádu.
Mic-74
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od Mic-74 »

zdravim. otec ma na tomhle mustangu motor ze satrie BMA2217-8 1080 ot-v.
a original vrtuli. unašeč pasuje přesně (4 mm) lože si vyrobil z překližky.
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“