listy hl. rotoru mám ještě jedny, ale pokud budu objednávat na tojm rc711 tak vemu ještě jedny asi hlavní kolo a tu zadení vrtulku.
Novinka Walkera CB180D, RTF, 2.4GHz
zdar, ty kabely by mě taky zajímaly, protože kabely od baterky se dřou o žebřiny toho držáku a seřezává to izolaci na kabelech. už jsem kupoval nový kabely vč. konektou za cca 35,- u pecky. Jsou trochu měkčí. tak to snad bude ready. ještě jsem to nepřepájel páč nemám zadní vrtulku. takže to nespěchá
listy hl. rotoru mám ještě jedny, ale pokud budu objednávat na tojm rc711 tak vemu ještě jedny asi hlavní kolo a tu zadení vrtulku.
Chucky píše:jo ještě jsem se chtěl zeptat jestli někdo již stahoval tu zadní vrtulku a zda to šlo dobře?
Mě to jde tahem stáhnout tak do poloviny a pak už to nejde. nerad bych něco rozštípal.
Dík. Ondřej
Spravne nastroje nemam, takze sundaval jsem to stipackama - spicka jedne strany oprena o hrot hridele vne vrtulky a druha strana zaprena pod vrtulkou. Vrtulka byla na vyhozeni, takze jsem ji takto postupne z nekolika stran castecne rozstipal castecne sundal.
Na nasazeni pak stacily spravne roztazene sikovky, abych z jedne strany tlacil na vrtulku a z druhe na opacnou stranu hridele.
Vrtulka a její prolémy
Chucky píše:jo ještě jsem se chtěl zeptat jestli někdo již stahoval tu zadní vrtulku a zda to šlo dobře?
Mě to jde tahem stáhnout tak do poloviny a pak už to nejde. nerad bych něco rozštípal.
Dík. Ondřej
Taky jsem mněl stím problém, je třeba se nebát použít více síly a vyklat to do stran do minuty určitě povolí. Jinak mám dobrou zkušenost nahradit originální vrtulku za též třílistou od Pelikána pro malé modely letadel cena pouze 69 Kč za balení 2 kusů koupil jsem u |Pecky. Vrtulka je z měkkého plastu a je nezničitelná. Pouze je nutné otočit polaritu na konektoru připojení motorku vrtulky na příjímač - má obrácené stoupání. Celkově se zdá i lepší pro stabilitu motorek má vyšší otáčky a méně zatížen to způsobeno menším úhlem náběhu listů vrtulky. Motorek zatím vydržel
- josef kraček
Chucky píše:to tomo: dík za námět. dobrá rada. a bylo to ve zlatnickýnebo v karolíny?
A má to stejnej průměr hřídele?
koupil jsem to v provozovně v Průhonicích-Hypernova. Našel jsem obal-výrobce je RC systém kód produktu 2RC3920X-009. Otvor ve vrtulce je menší než hřídelka snadno jsem to zvětšil pomocí špičky jehlového pilníku použít je možné v podstatě cokoliv co otvor zvětší o cca 0,5 mm vrták a špička nůžek na nehty co vytvoří náběh, aby se vrtulka dala natlačit na hřídelku. Jde to dobře je z měkkého plastu.
tak jsem byl v Karolíny Světlé a neměli od Pelikána ale od air-ace.net. Byly dražší (139,-), ale vzal jsem je. Touha létat je vyšší.
Jinak ty ulomené jsem včera lepil epoxidem a odlítlo to. Asi jsem nevydržel čekat tak dlouho na vytvrdnutí.
Dneska jsem to lepil vteřiňákem s plničem a drží to (až na jednu - urazil jsem ji o vysavač
). Tak jsem jí lípl zas a zejtra uvidíme.
Tak letu zdar.
Jinak ty ulomené jsem včera lepil epoxidem a odlítlo to. Asi jsem nevydržel čekat tak dlouho na vytvrdnutí.
Dneska jsem to lepil vteřiňákem s plničem a drží to (až na jednu - urazil jsem ji o vysavač
Tak letu zdar.
- Rastislav
- Kontaktovat uživatele:
Kamarát kúpil model http://www.rcmodel.sk/obchod/action/pro ... /864.xhtml
a na moje počudovanie s jeho vysielačom ide riadiť môj model W180D a s mojím vysielačom od RC King jeho model
a na moje počudovanie s jeho vysielačom ide riadiť môj model W180D a s mojím vysielačom od RC King jeho model
Baterka
Tiez som si kupil tento vrtulnik vo verzii Scorpio 1&21 (tak to predava Pecka) a mam v nom problem s vkladanim baterky.
Kable z baterky idu logicky do strany a celkom tazko sa tam vklada. Ako ju do domceka vkladate vy?
Zatial som s tym nelietal (cakam na lepsie pocasie
, bolo treba nieco nastavovat / upravovat pred prvym letom? Zatial som len cvicne nastavil vsetky trimy na 50% ale vo vnutri sa neodvazim s tym vzlietnut.
Kable z baterky idu logicky do strany a celkom tazko sa tam vklada. Ako ju do domceka vkladate vy?
Zatial som s tym nelietal (cakam na lepsie pocasie
Goblin 700, Protos 500, Strider 250 FPV Racer, Futaba T14SG
www.rcklubsenec.sk
www.rcklubsenec.sk
Tento problém majú viacerí, mne sa (zrejme za mrazivého počasia) izolácia predrala až na vodiče, obával som sa, že dojde k skratu. Povodne som chcel kábliky predĺžiť ale musel som ísť urgentne lietať
a nemal som žiadne s vhodným prierezom po ruke, tak som ich len prepájkoval a predratú časť odstránil, viď obrázok. Jedinú chybu to má, že nabíjací káblik je dosť krátky na to aby sa dalo nabíjať bez vyberania z vrtulníka. Po tom ako som bol upozornený, že batéria "může chytnout plamen" som od toho nápadu upustil.
HK450GT flybarless, MicrobeastX 2.0, TG9x 2.4GHz, AXN FloaterJet