Blade mSR by E-flite

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
Kalamita

#421 Příspěvek od Kalamita »

matmatmat píše:dnes sa mi odtrhol drotik na zadnom motorku u ocasnej vrtulke... a druhy je uz takisto dost osouchany... nwm ci je to padmi alebo cim, ale asi to prepajkujem zalepim izolepom cele potom.

no a chcem sa spytat... je normalne ze ked prudko pridam plyn, tak sa vrtulnik vznesie hore ale zaroven sa toci (myslim ze) dolava okolo osi?... ako keby nestihala ta vrtulka ocasna ... inak visi dobre, je to len ked prudko zvysim plyn... dik za nazor

Zakápni to chemoprenem. To vydrží fakt hodně.....
off
Kontaktovat uživatele:

#422 Příspěvek od off »

matmatmat píše:ako hej, ustali sa zachvilu, ale v ten moment ked pridavam sa toci a dost je to neprijemne...

Je to uplne normalni. Prave proto nemaji "opravdicke" helikoptery vzadu motorek, ale stavitelne listy. Regulace motorkem je proste o 1000% mene citliva. I kdyby se gyro rozkrajelo, tak to zrychlovani a zpomalovani rotujicich hmot (vrtulky a motrku) proste nejaky cas trva... A to jeste pokud kompenzuje pohyb rotoru pri pridani, tak je na tom o dost lip - zkus ho prudce stahnout. Tam vrtulka jen pasivne brzdi...
demolátor

#423 Příspěvek od demolátor »

Mě se to stalo a byla špatná zadní vrtulka a normální to rozhodně nebylo!!! :?
rando

#424 Příspěvek od rando »

možná troch mimo,ale viděli jste tohle,zajímavé...

http://www.youtube.com/watch?v=yOpMzht2 ... re=related
off
Kontaktovat uživatele:

#425 Příspěvek od off »

demolátor píše:Mě se to stalo a byla špatná zadní vrtulka a normální to rozhodně nebylo!!! :?

OK, otázka nezní ZDA je to normální (což je), ale jen JAK MOC (to už je k diskuzi) :-)
demolátor

#426 Příspěvek od demolátor »

Podle popisu to normální určitě nebude jinak trochu ucukne ale neni to nijak hodně nepříjemný. :wink:
BacilBA

#427 Příspěvek od BacilBA »

Tak už sme s Bladeom celkom skamarátili. Zatiaľ jediná sposobená škoda je utrhnutá nožička podvozku pri baterke. Ani neviem či po páde, alebo nešikovnosťou pri vyberaní baterky. Opravil som to pájkovačkou za mierneho tepla. Od novoty mal môj Blade mierne rapkavý zvuk. Pri ručnom pretáčaní rotora sa to v jednom mieste mierne sekalo a na ozubenom kolese rotora bol tmavší povlak. Od výroby tam bol nejaký bordel, opatrne som skalpelom prezrezal nanovo drážku v tomto jednom zube a už si "Blejdík" pokojne pradie. Na DX6 som zatiaľ nerobil žiadne úpravy nastavení, okrem základným trimov. Jedniné čo plánujem zmeniť, je lenivý nábeh do dopredného letu. Chcelo by to trošku "švihu".
No a ešte aby už dorazili ďalšie baterky z HC a nejaké slušné počasíčko by sa hodilo, aby sa dalo ísť von pod oblohu. :lol:
CESSNA 480 od RCM-Pelikán / SPRINT ľahučký dvojplošník od RCM-Pelikán -v rekonštrukcii / Quick Thunder II 3-kanál mikrovrtulník / TORO 900-vo výstavbe / BLADE mSR_BNF / P51D Mustang Ultra-Micro & SPEKTRUM DX6i
matmatmat

#428 Příspěvek od matmatmat »

ma tento vrtulnik nieco ako autorotaciu?
Blade mSR <== my 1st heli in my life :P
Extra 260 od PA
vetron (rcm pelikan), akrobat z epp
off
Kontaktovat uživatele:

#429 Příspěvek od off »

matmatmat píše:ma tento vrtulnik nieco ako autorotaciu?

To těžko když nemá proměnný uhel nábehu listů, že :-) Ale zase umi "bladestop" a když ho tak necháš chvilku padat a pak dáš plný knedlík tak ho hodíš na záda. Teď ještě přijít na to jak ho dostat zase zpátky jak patří :-)
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#430 Příspěvek od gamer007 »

Bladestop, to mě taky napadlo :) Jak poznáte že odchází zadní motůrek? Začne pomalu víc a víc kmitat vrtulka? Po hustý ráně to není. Lítat se jěště dá, zatáčí celkem normálně, ale jak visí tak se chvilkama rozkmitá asi o 1cm do strany zadek, ale nikam neutíká. Mechaniku rotoru mám v cajku, zatím jsem měnil jen co bylo in box, vrtulku a stabilizátor. Když vemu že jsem s ním za ty dva týdny nalítal přes sto baterek, tak by asi měl právo na odchod(motůrek). Jak to teda máte se zadníma motorama, kolik letů vydrží? Teda mimo rozpadávaní zadního krytu, přes ten mám smršťovačku...
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
romko1

#431 Příspěvek od romko1 »

gamer007 píše:Bladestop, to mě taky napadlo :) Jak poznáte že odchází zadní motůrek? Začne pomalu víc a víc kmitat vrtulka? Po hustý ráně to není. Lítat se jěště dá, zatáčí celkem normálně, ale jak visí tak se chvilkama rozkmitá asi o 1cm do strany zadek, ale nikam neutíká. Mechaniku rotoru mám v cajku, zatím jsem měnil jen co bylo in box, vrtulku a stabilizátor. Když vemu že jsem s ním za ty dva týdny nalítal přes sto baterek, tak by asi měl právo na odchod(motůrek). Jak to teda máte se zadníma motorama, kolik letů vydrží? Teda mimo rozpadávaní zadního krytu, přes ten mám smršťovačku...

Tiez mi zacal kmitat chvost cca. 1cm (do strany) kazdu 1-2s ale po dalsich a dalsich padoch sa to zrovnalo :).
Raz som letel nad stolom a zacal blikat (slaba bateria) a nechtiac som zadnou vrtulkou chytil hranu stola... po nasledovnom pade sa ohol jeden list zadnej vrtulky asi v polovici do skoro praveho uhla... :cry:
Opatrne som ju prstami vyrovnal a zostala len pamiatka kde to bolo ohnute - bledsi plast.....
H8mini+TX06,Leader160HM,Leader130HM,Leader125HM,ThunderTigerXXT,HydrotekF1+SKY-HD01,Taranis X9D+
off
Kontaktovat uživatele:

#432 Příspěvek od off »

demolátor píše:Mě se to stalo a byla špatná zadní vrtulka a normální to rozhodně nebylo!!! :?

Tak jsem se konečně dostal k tomu to vyzkoušet - máš pravdu, fakt ani při prudkém přidání plany ve vzduchu mi ocas nijak významně neutíká - gyro to udrží, zrychlování rotoru je reativně pomalé a vrtulka stíhá.
Při prudkém ubrání ale namá šanci a ocas udělá čtvrt až půlkruh doleva :-)
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#433 Příspěvek od Gattor »

tak, tak. kmitani ocasu nemusi znamenat odchod zadniho motorku. dalsi rana to obvykle spravi. muze to byt i cyklika, hlava nebo padla.
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#434 Příspěvek od gamer007 »

Nez pristoupim k vymene celyho zadku, tak jsem zkusil dat uplne novou vrtulku a ejhle uz to zas nekmita. Takze zadni moturek je ok a musim rict ze ma docela dobrou vydrz. Treba u walkery 4#3 jsem dokazal odrovnat stejnosmerny motory i za tyden.
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
simonpk

#435 Příspěvek od simonpk »

off píše:
matmatmat píše:ako hej, ustali sa zachvilu, ale v ten moment ked pridavam sa toci a dost je to neprijemne...

Je to uplne normalni. Prave proto nemaji "opravdicke" helikoptery vzadu motorek, ale stavitelne listy. Regulace motorkem je proste o 1000% mene citliva. I kdyby se gyro rozkrajelo, tak to zrychlovani a zpomalovani rotujicich hmot (vrtulky a motrku) proste nejaky cas trva... A to jeste pokud kompenzuje pohyb rotoru pri pridani, tak je na tom o dost lip - zkus ho prudce stahnout. Tam vrtulka jen pasivne brzdi...

mne sa to zo zaciatku netocilo ale po docela dost padoch .. sa mi to tocit zacalo
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“