Futaba T8?

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
Vitek

Re: T8FG

#76 Příspěvek od Vitek »

JK píše:Malo by sa to dať použiť napr. podobne ako MixTrim modul na FC-16, t. j. napríklad pri aktivácii mixu Flaperon - výškovka sa dá za letu dolaďovať veľkosť "namixovanej" výchylky výškovky, alebo pri mixe krídelká-smerovka sa dá nastavovať veľkosť výchylky smerovky. Ale ešte neviem, čo kde treba aktivovať. S FC-16 to bolo jednoduchšie. Tam ten MixTrim modul fungoval systémom "plug and play", tu treba všetko aktivovať, priraďovať....Ale je to zaujímavé :D

Nezkoušel jste někdo použít ty "volume" knofliky na doladení mixů za letu?V manualu jsem hledal takovou funkci marně.Řeším nový vysílač a ve výběru zůstali dva - T8FG a Aurora9.Lítám F3X,na jaro připravuju F5D.A mód Heli určitě nevyužiju :D .Jakákoliv rada kterou vybrat vítána 8)
frontier
Kontaktovat uživatele:

#77 Příspěvek od frontier »

Vitek píše:
JK píše:Malo by sa to dať použiť napr. podobne ako MixTrim modul na FC-16, t. j. napríklad pri aktivácii mixu Flaperon - výškovka sa dá za letu dolaďovať veľkosť "namixovanej" výchylky výškovky, alebo pri mixe krídelká-smerovka sa dá nastavovať veľkosť výchylky smerovky. Ale ešte neviem, čo kde treba aktivovať. S FC-16 to bolo jednoduchšie. Tam ten MixTrim modul fungoval systémom "plug and play", tu treba všetko aktivovať, priraďovať....Ale je to zaujímavé :D

Nezkoušel jste někdo použít ty "volume" knofliky na doladení mixů za letu?V manualu jsem hledal takovou funkci marně.Řeším nový vysílač a ve výběru zůstali dva - T8FG a Aurora9.Lítám F3X,na jaro připravuju F5D.A mód Heli určitě nevyužiju :D .Jakákoliv rada kterou vybrat vítána 8)

máš to na straně 56 origo manuálu, přiřazení funkcí (FUNCTION)
Vitek

#78 Příspěvek od Vitek »

frontier píše:
Vitek píše:

Díky za nasměrování,ale moc chytrej z toho nejsem-mohl bys mi to prosím ve zkratce vysvětlit česky?Třeba-chci mit na otocným knofliku nastavitelnou velikost 0-50% mixu smerovky do křidýlek...jak na to?Ideálně jestli ten vysílač máš tak to zkusit a ověřit i v reálu,jestli to půjde tak je rozhodnuto-Aurora to určitě neumí(už proto že ty "volume" knoflíky prostě nemá).
AR1
Kontaktovat uživatele:

#79 Příspěvek od AR1 »

Já to používám na T12. Mám mix motor-výškovka, kdy s přidáním plynu potlačuju výškovku. Protože jsem nevědě přesně kolik, tak jsem si nastavil trim u mixu na ten otočnej knoxlík a za letu si doladil výchylku výškovky. U T12 je u mixu přímo funkce trim a k té jsem si ten knoflík přiřadil.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
jeremi
Kontaktovat uživatele:

#80 Příspěvek od jeremi »

frontier píše:
Vitek píše:
JK píše:

No já T8FG mám a podle mě to nejde. Třeba to ale dělám blbě, tak mě nasměruj, budu vděčný.
Robass

#81 Příspěvek od Robass »

zdar chalani,dotaz neměl by někdo origo obrázkový český návod na tu T8FG,mám jí půl roku a jen s německým návodem,lítam heli a potřebuju nějaký detilní doladění a už se tím bastlím týden,zadarmo to ovšem nechci
JK
Kontaktovat uživatele:

T8FG

#82 Příspěvek od JK »

Trápím se trápím..... Spomínate na Petra Spáleného :D ... Páni, som z toho MixTrimu trochu "mimo". Pokúšal som sa aktivovať to, (napr. trim Aile -Rud), ale neviem si rady :( Napísal som rovno do Futaby dotaz, snáď odpovedia. Budem informovať....
T16SZ
jeremi
Kontaktovat uživatele:

#83 Příspěvek od jeremi »

JK píše:Trápím se trápím..... Spomínate na Petra Spáleného :D ... Páni, som z toho MixTrimu trochu "mimo". Pokúšal som sa aktivovať to, (napr. trim Aile -Rud), ale neviem si rady :( Napísal som rovno do Futaby dotaz, snáď odpovedia. Budem informovať....

Osobně si myslím, že to nejde. U vysílače T12 je v mixech možnost volby "Feim-trimm", tato položka v mixech T8 chybí.
JK
Kontaktovat uživatele:

T8FG

#84 Příspěvek od JK »

Uvidíme, čo napíšu "japončíci". Ináč, je to funkcia, ktorú som občas využil, hlavne pri zálete nového modelu. Ak sa nedá aktivovať, škoda :(, no nezbláznim sa...
T16SZ
Dawe
Kontaktovat uživatele:

#85 Příspěvek od Dawe »

Cauvec, chci si koupit tuto Futabu 8FG a tak patram kde ji koupit za co nejnizsi cenu. Zatim jsem se dostal na 10 620,-Kc u nas v CR.
Hledal jsem ji i v USA a Cine, ale cena se lisila zhruba o 1500,-Kc a to neni tak velkej rozdil, abych riskoval dopravu a zaruku.
Budu rad za kazde doporuceni kde ji koupit co nejlevneji.
Predem hrozne moc dik Dawe :wink:
JK
Kontaktovat uživatele:

T8FG

#86 Příspěvek od JK »

Lacnejšie už ťažko, z USA sa ti oplatí z Tower Hobbies. Pokiaľ si u nich registrovaný zákazník, dostaneš zľavu 100 USD, podrobnosti som napísal tu http://www.jkmodel-pt.estranky.cz/clank ... na-2_4-ghz
T16SZ
tago

T8FG

#87 Příspěvek od tago »

Přesně jak píše JK. Taky jsem ji objednával na Tower Hobbies. Měli ji za 450 dolarů k tomu jsem vzal ještě jeden přijímač navíc. Slevu pro "international customers" jsem dostal 125 dolarů. Celkem s dvouma přijímačema to vyšlo na 8302 Kč + 1360 Kč za clo+DPH. Objednával jsem ji 21.12. a 31.12. jsem ji měl již doma.

PS: Díky JK za radu ohledně té slevy.
JK
Kontaktovat uživatele:

T8FG

#88 Příspěvek od JK »

OK, som rád, že ti to vyšlo :D
milost
Kontaktovat uživatele:

#89 Příspěvek od milost »

A levneji to, panove, uz opravdu nejde? :cry:

Vitek píše:Řeším nový vysílač a ve výběru zůstali dva - T8FG a Aurora9.Lítám F3X, ... A mód Heli určitě nevyužiju :D

To mame spolecne. Jak ses rozhodl?
Kdo je bez miny, ať hodí kamenem.
Vitek

#90 Příspěvek od Vitek »

milost píše:A levneji to, panove, uz opravdu nejde? :cry:

Vitek píše:Řeším nový vysílač a ve výběru zůstali dva - T8FG a Aurora9.Lítám F3X, ... A mód Heli určitě nevyužiju :D

To mame spolecne. Jak ses rozhodl?

Ještě nijak,asi to rozlousknu až v krámě jak mi která padne do ruky.Chci ještě nastudovat použitelný RX jestli i tam všechno bude OK tak je T8 vs. Aurora hodně vyrovnanej souboj :D
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“