Kolik proudu do lipol
Kolik proudu do lipol
Chci se zeptat kolika kapacitama nabijite lipolky mam Ray 850mAh 2S a zkousel jsem i 2,5 A a nezahrejou se mam balancer a snimam i napeti na clankach a vse v pohode nabijecka to sice omezuje casem na mensi proud ale dost to urychli nabiti.Zajimalo by me co mate vyzkouseno.Diky za odpovedi
Záleží na typu baterie. Li-polky se standardně nabíjí proudem 1C, tzn. v Tvém případě by to bylo 0,85A. Některé baterie ale dovolují nabíjet proudem 2C, 3C i vyšším... Vygoogluj si tento parametr a nabíjej max. doporučeným proudem, jinak riskuješ zničení baterky, v horším případě požár....
Přečti si třeba http://www.horejsi.cz/Pages/ListClanky.aspx.
Přečti si třeba http://www.horejsi.cz/Pages/ListClanky.aspx.
- vitousek
- Kontaktovat uživatele:
Nakadah píše:1700SCR nemuzes srovnavat s RAY LiPoltaky mam dva sedmiclanky a predpokladam ze me asi prezijou
Nedávno sem dával dva packy 10*1700 SCR známému. Stáří cca 3 roky, zacházení - no jak to napsat slušně ( nabíjení co dal nabíječ a vybíjení cca 45 A )
U LiPol bych si tím tak jistý nebyl, ale nejsem odborník.
Rychlost, výška, myšlenka.Pro úspěšné létání je třeba mít alespoň dvě.
-
Jirak
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kolik proudu do lipol
Stanly píše:kolika kapacitama nabijite lipolky Ray 850mAh 2S
nabíjí se napětím a proudem, kapacita se dodává
Jirak píše:Stanly píše:kolika kapacitama nabijite lipolky Ray 850mAh 2S
nabíjí se napětím a proudem, kapacita se dodáváNabíjej max. 1C, tedy 850mA. Pokud máš nabíječku, která spolehlivě měří vnitřní odpor, pak klidně 2C a výše.
mam nabijec hyperion EOS 1210i a k tomu vyrovnavac LBA 10 a myslim ze to hlida dobre sice tam dam 2,5 A ale za chvili uz snizuje sam podle stavu baterky.
-
Jirak
- Kontaktovat uživatele:
Stanly píše:za chvili uz snizuje sam podle stavu baterky
na kolik mA ? Pokud okamžitě snižuje, nemá cenu do ní rvát 2.5A, čas neušetříš, baterky živostnost zkrátíš. Nabíjej proudem, na který sníží po 15-ti minutách.
-
Doktor
- Kontaktovat uživatele:
vitousek píše:Nakadah píše:1700SCR nemuzes srovnavat s RAY LiPoltaky mam dva sedmiclanky a predpokladam ze me asi prezijou
Nedávno sem dával dva packy 10*1700 SCR známému. Stáří cca 3 roky, zacházení - no jak to napsat slušně ( nabíjení co dal nabíječ a vybíjení cca 45 A )![]()
. Dal je na proform a jsou ve skvělé kondici s kapacitou cca 1750 mAh.
U LiPol bych si tím tak jistý nebyl, ale nejsem odborník.
Jó starý dobrý cadmium. Říká se o nich, že jsou jak víno. Čim starší, tim lepší.
P.S.:Asi je to k neuvěření, ale já u nich pozoruju to samé.
Jirak píše:Stanly píše:za chvili uz snizuje sam podle stavu baterky
na kolik mA ? Pokud okamžitě snižuje, nemá cenu do ní rvát 2.5A, čas neušetříš, baterky živostnost zkrátíš. Nabíjej proudem, na který sníží po 15-ti minutách.
no prave ze jsem to zkousel, 1C jsem je nabijel 76min a kdyz jsem tam dal z pocatku tech 2,5A tak byli nabite na 100% za 30min coz je znat.Ale po tech 15 min snizi zhruba na 1A takze u ni zustanu, tech 2,5 je uz dost, ale chtel jsem to vyzkouset dokud jsou nove.