Novinka Walkera CB180D, RTF, 2.4GHz

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
fotrik

#76 Příspěvek od fotrik »

Abrams píše:Zdarec co máš za díly, potřeboval bych Rotor Head Set. Nepřežil pátý vzlet :cry:

http://www.helipal.com/hm-cb180-z-05-rotor-head-set.html

Da se koupit i u nas. http://www.rcking.eu/walkera-cb180d/3155-hm-cb180-z-05.html
jez_cz

#77 Příspěvek od jez_cz »

fotrik píše:
Abrams píše:Zdarec co máš za díly, potřeboval bych Rotor Head Set. Nepřežil pátý vzlet :cry:

http://www.helipal.com/hm-cb180-z-05-rotor-head-set.html

Da se koupit i u nas. http://www.rcking.eu/walkera-cb180d/3155-hm-cb180-z-05.html

http://cgi.ebay.com/Walkera-CB180D-CB18 ... 3ca88c69e7

Bratru za 320 Kč, zaslání zdarma.
I květák je jen vycepované zelí
Abrams

#78 Příspěvek od Abrams »

Ebay jsem měl jako poslední možnost, chtěl jsem ten díl mít co nejdříve. Z Honkongu to trvá tak měsíc, asi než ten pošťák projede Čínu na oslíkovi :D
dalik

Údržba

#79 Příspěvek od dalik »

Zdravím kolegové,
ježíšek mi přinesl CB180D :)
Mám vyviseny tři baterky. Díky bohu za tréningový kříž. Jsem nadšen. Je to má první heli.
Mám několik dotazů:
1)Mažete něco a případně čím? Pastorky, mechaniku hlavy...

2)Utíkal doprava (klopení) a trim nestačil. Musel jsem to držet páčkou. Večer jsem tedy prodlužoval jedno táhlo. Měl jsem dokonce pocit že je to otolik že by šla posunout páka na servu o "jeden zoubek".
Dotazy:
2a)upravovali jste délky táhel?
2b) posouval někdo páčku na servu?
2c) Při změně nélky táhla "vycvakáváte" kloub z kuličky nebo štoubujete kuličku ven? mně to vycvaknout nešlo tak jsem šrouboval :), ale nerad bych to dělal často...

Díky za info!
josef kraček

#80 Příspěvek od josef kraček »

Ahoj 1) mazání olejem na kolo ne silikon jen málo. 2)o zoubek jsem neposouval jen šrouboval délku zadního serva pro klopení a zrychlení letu vpřed. 3)kuličku na kloubu jsem vycvakl jde mi to prsty bez kleští
off
Kontaktovat uživatele:

Re: Údržba

#81 Příspěvek od off »

dalik píše:2a)upravovali jste délky táhel?
2b) posouval někdo páčku na servu?
2c) Při změně nélky táhla "vycvakáváte" kloub z kuličky nebo štoubujete kuličku ven?

Ahoj, páka na servu MUSÍ být při páčce v neutrálu v kolmé poloze. Kdybys ji přesadil, získáš neproporcionální výchylky (na jednu stranu tupé, maé, na druhou ostré, velké) a to by bylo moc špatně. Pokud je nutné doladění táhel tak obří, že nestačí závit, je něco špatně (posunutá nebo rozpadlá deska cykliky nejčastěji). Ta deska by měla být v klidu vodorovně.
Očko se z kuličky vymačkává jsou na to takové speciál kleště vřele doporučuju koupit dřív, než něco urveš :-)
dalik

#82 Příspěvek od dalik »

Diky MOC za odpovedi uzovatelum "off" a Josefovi.

Dnes jsem "vyvisel" dve baterky. Pri prvni se mi podarilo vrtulni vytrimovat.
ALE
1) Kloneni (leva prava)uprava tahla mezi servem a cyklikou o 4 otacky + stale jeste trim na 34% (neutral je 50% tedy uprava -16% )
2)Klopeni (dopredu dozadu)uprava o jednu otacku + trim 6% (Netutal 50% tedy -44 procent).
Podle toho co pisete tedy neni ceco uplne v poradku.

Nicmene druha baterka uz byla prijemna a vrtulnik byl i 8m nad zemi (coz mne uprimne vydesilo) a v poradku pristal.

Nicmene pri dalsim startu se mi neroztocil zadni rotor. Tedy motorek asi v .... (popsano jiz nekolikrat) Vydrzel 8 baterk - zalostne malo.....

Dotazy:
1) Mate nekdo zkusenosti s touto prestavbou zadniho rototu:

http://www.rtf-heli.com/WALKERA_CB180D.html

Nechce se mi davat 200 za original motor na 8 letu.

2) Co znamena "posunuta deska cykliky". Jsem opatrny pilot ledatel :) a vrtulnik (byt tadle hracka) je ted muj milacek a splneny sen. Pilotaz mne moc zaujala. Troufnu si rict ze je zatim bez havarie. (Jedina udalost je pri domacich pokusek sesuniti z postele a listy zavadily o pairovou krabici v minimalnich otackach - plyn ztazen, vse opticky bez poskozeni)
Presto se mi nelibi ze bylo trimovani tak narocne takze neco nabude na 100%

Predem diky za nozor/tipy.
josef kraček

#83 Příspěvek od josef kraček »

Ahoj taky nevím co jak to Off myslí s tou cyklikou já ji mám vodorovně kolmo na osu hřídele lehce nakloněnou do předu Jak se baterka vybíjí také musím trimovat to je asi normál. Můj zadní motorek odešel po týdnu nahradil jsem ho z F spirita je sice kratší ale maká denně bez problému Tu přestavbu zadku udělám až to budu měnit na střídák tzn až ty motorky uhoří Zkoušel si to bez kříže třeba on někam tahá
off
Kontaktovat uživatele:

#84 Příspěvek od off »

josef kraček píše:Ahoj taky nevím co jak to Off myslí s tou cyklikou já ji mám vodorovně kolmo na osu hřídele lehce nakloněnou do předu

Ahoj přesně tak deska cykliky musí být kolmá na hlavní hřídel při pohledu ze všech stran. Když není, něco je špatně, těžiště nebo nějaká asymetrie. Rozhodně by to nemělo být tak, jak se píše shgora, tj. že jedno táhlo k cyklice je potřeba brutálně prodloužit tak, že už nestačí.
Vrtulníčky s fix-pitch jako je tenhle se někdy dovažují v čumáku aby se dostalo težiště těsně před hlavní hřídel, pak je deska lehce skloněná dozadu (pokud chci, aby mi strojek "bez řízení" nějak extra neutíkal), ale to je už detail.
martin z

#85 Příspěvek od martin z »

já se po 10 dnech co model mám vrátil s baterkou nazpět do přední polohy a moh zaklapnout dvířka, pak jsem po dlouhé době nasadil kabinu, ale protože je heli pak opravdu moc těžká na čumák, tak jsem lípnul na výškovku 10g závažíčko a je to ono. možná to držím ve visu nevědomky trochu na kniplech ale to držím asi každý vrtulník. jo a zvýšil jsem si výchylky cykliky tím spodním trimem na rx. já myslím že je to fakt pěkná hračka, první heli s kterou si zalítám v pokoji. celou dobu mě trápily levé zatáčky, ale dneska jsem lítal v pokoji osmičky jednu za druhou, to byl nějakej zázrak... :D pokusy zpřesnit řízení cestou přes desku cykliky jsem opustil, naopak tam mám velkou vůli (deska na hřídeli plandá na pohmat nahoru dolu) a mám svůj subjektivní dojem že po roztočení rotoru se to stejně usadí samo v optimální poloze. hlavně se uhlídat a nezkoušet nějaká další nastavení jak z trabanta udělat mercedes... :lol:
josef kraček

#86 Příspěvek od josef kraček »

To je pravda nechat to jak to je. Já doma lítám na20m čtverečních a 8smičku neuělám zatím jen posuny a do stran klopením. No do jara daleko
Rastislav
Kontaktovat uživatele:

Walkera 180 D

#87 Příspěvek od Rastislav »

Ahojte Mam to doma a toto vlakno pozorne sledujem, aj mne sa zdala ta cyklika akasi voľná a teda som to trocha upravil puzdrami , chodí to teraz presnejšie (ako sa tu da pridať obr?) dal by som to sem
Lukáš

#88 Příspěvek od Lukáš »

Ahoj,chtěl bych poprosit o radu.Uvažuji o koupi Walkera CB180D ale když tu čtu ty problémy se zadnim motorem tak nevím,dokážu ho rozbít sám .Má model Q toto vyřešeno,nebo je na tom stejně akorát se změnila vysílačka?Dá se sehnat tato vysílačka i pro model D?Mohl by mi prosím někdo doporučit nějaký spolehlivý a hlavně taky stabilní vrtas jakož to pro začátečníka který doposud létal jen na koaxu v podobné cenové relaci jako je tento walkera?Díky za odpovědi
josef kraček

#89 Příspěvek od josef kraček »

Ahoj walkera 180q a 180d jsou stejné zadní motorek je zatím jediná věc která zlobí možná ne všem ale to se dá snadno opravit nahradit Jinak je velmi stabilní robustní doře dílensky zpracovaná a taky hezká Na přechod z koaxiálu vhodná S tou novou visílačkou jsem ji viděl myslím u Raraška
Lukáš

#90 Příspěvek od Lukáš »

díky za odpověd.U raraška?Můžu poprosit celou adresu?
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“