Blade mSR by E-flite

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
Snura63

#376 Příspěvek od Snura63 »

Tak sem trochu hledal a našel sem tohle mělo by tam bejt nastaveni DX6i pro msr:

Kód: Vybrat vše

http://www.google.cz/url?sa=t&source=web&ct=res&cd=2&ved=0CBEQFjAB&url=http%3A%2F%2Fhelifreak.com%2Fattachment.php%3Fattachmentid%3D127489%26d%3D1260043307&ei=5oM2S52SL6acmAPzm6nPBA&usg=AFQjCNG4erNgfx7gdpUX4zd4c1SphpqXwg&sig2=AG-azWQuw5WcLHAi53Ug8A

Je tam pdf soubor
romko1

#377 Příspěvek od romko1 »

Snura63 píše:Tak mě rupnul podvozek. Prasklo to v místě uchycení pod hl. motorem. Když sem ho měnil, připadalo mi to jako by by to prasklo proto, že byla ta tyčka co se tam zastrkává povysunutá trochu ven a plast se v místě spoje unavil. Takže teď to kontroluju buď po pádu. Nebo po vylítaný baterce. Tak sem zvědavej.
Jinak koukal sem na ty železný tuningy, hrozně pěkně to vypadá. Ale nevim jestli to není zbytečný. Po tom co sem seřídil trochu táhla serv a přišel na to jak ho kalibrovat mi lítá velice pěkně a havárek je minimum. Akorát mám docela strach abych někdy nezapoměl zkontrolovat šroubky rotorových listů protože ty se mi dost povolujou takže bych je mohl ztratit.

Tiez sa mi podarilo prasknut podvozok :evil: kusok od predneho cudlika co sa zasuva do kostry msr.... Skusal som to lepit sekundovym: Loctite 406 a to ako keby som natrel s farbou...vobec to nechytilo... Tak som to zalepil chemoprenom - silolep a vystuzil uhlikovymi vlaknami a cele zalepil...este skusim aplikovat tu zmrstovaciu pasku (len nemam presne tu spravnu) a musi to vydrzat natrvalo.... :wink:
H8mini+TX06,Leader160HM,Leader130HM,Leader125HM,ThunderTigerXXT,HydrotekF1+SKY-HD01,Taranis X9D+
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#378 Příspěvek od Gattor »

romko1> drzim palce

matmatmat> pri nabitych baterkach a viseni se toci na obe strany stejne rychle

all> zacal mi zniceho nic couvat. a protoze to i mirne boci, tak lita ve stale zvetsujicich se kruzich. uz jsem vymenil vse, co jsem mel nahradni a nic. nevite nekdo?
Snura63

#379 Příspěvek od Snura63 »

Já sem teď lepil podvozek lepidlem Samson Super Glue extra s aktivátorem tuším že stál 36 kč a zatím to drží dobře.
pzn16

#380 Příspěvek od pzn16 »

Jak už bylo psáno, taky se mi rozjíždí deska cykliky - vrtulník je ještě bez pádu a vnitřní kroužek jde velice lehce nasunout i vysunout. pro zalemí buď Loctite, nebo jak někdo píše jde použít vteřinové lepidlo, ale zajímá mě, jestli je pro zalepení nutno desku cykliky vyndat a zelepit, nebo jestli stačí kroužek stáhnout, kápnout párátkem a vrátit zpět. Díky za rady
koca

#381 Příspěvek od koca »

pzn16 píše:Jak už bylo psáno, taky se mi rozjíždí deska cykliky - vrtulník je ještě bez pádu a vnitřní kroužek jde velice lehce nasunout i vysunout. pro zalemí buď Loctite, nebo jak někdo píše jde použít vteřinové lepidlo, ale zajímá mě, jestli je pro zalepení nutno desku cykliky vyndat a zelepit, nebo jestli stačí kroužek stáhnout, kápnout párátkem a vrátit zpět. Díky za rady

Já už ji měnil protože byla fakt hodně volná. Každý ťuknutí "kalibrovat" tím červeným bazmekem, a stalo se že i za letu se uvolnila. Vzhledem k tomu, že je potřeba aby byla přesně spasovaná, tak bych ji před lepením sundal. Mám ji zalepenou a na vrťasu je daná nová, tak nevím jak ta opravená bude fungovat ;-)
pzn16

#382 Příspěvek od pzn16 »

Jak přesně ten červený bazmek funguje? Jenom ho přiložím a desku cykliky k němu domáčknu nebo jak? A jaký je nejjednodušší postup pro vyndání desky cykliky. Moc díky za rady
matmatmat

#383 Příspěvek od matmatmat »

hm a neviete co s tym spravit, ci nieco pootocit alebo co, aby sa krutil rovnako dolava aj doprava okolo osi (kruti sa mi typicky rychlo len smerom dolava)
Blade mSR <== my 1st heli in my life :P
Extra 260 od PA
vetron (rcm pelikan), akrobat z epp
mancusco

železný tuning

#384 Příspěvek od mancusco »

To snora: železný tuning pěkně vypadá a prvně zřejmě rozsekáš listy a čertví co dál, protože hlava to vydrží, tak si to spočítej cenově, drahý tuníng, pak drahé ND .....
Blade MCX, Blade MSR, TORO 900, Super ZOOM 4D, FreeAir Mustang, Spirit 2 m, Yak Crack Spectrum DX6i
mancusco

#385 Příspěvek od mancusco »

matmatmat píše:hm a neviete co s tym spravit, ci nieco pootocit alebo co, aby sa krutil rovnako dolava aj doprava okolo osi (kruti sa mi typicky rychlo len smerom dolava)

To je přeci logické, že se na jednu stranu bude točit ryhleji
Blade MCX, Blade MSR, TORO 900, Super ZOOM 4D, FreeAir Mustang, Spirit 2 m, Yak Crack Spectrum DX6i
matmatmat

#386 Příspěvek od matmatmat »

ale mne sa na druhu stranu (vpravo) netoci skoro vobecc okolo osy.... ked ho dam naplno doprava, tak akurat robi kruh o priemere 1 metra a tak sa otoci... to je normalne? na videach sa pekne tocia vsetky obdobne vrtulniky jak dolava tak doprava okolo osi... takto sa mi s nim neda ani bocit doprava pekne
Blade mSR <== my 1st heli in my life :P
Extra 260 od PA
vetron (rcm pelikan), akrobat z epp
mancusco

#387 Příspěvek od mancusco »

aha, tak to by měl, to mě jenom napadá, že je něco se zadní vrtulkou, není uvolněná ?
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#388 Příspěvek od gamer007 »

Nevim jak se setovym vysilacem, ale asi u nej bude toceni vlevo vzdy pomalejsi. Proto je super mit k msrku dx6i, mam tam nastaven travel adjusting rudd a to vpravo 85% a vlevo 115%, takto to zataci stejnou rychlosti na obe strany.
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
kubajs

#389 Příspěvek od kubajs »

gamer007 píše:Nevim jak se setovym vysilacem, ale asi u nej bude toceni vlevo vzdy pomalejsi. Proto je super mit k msrku dx6i, mam tam nastaven travel adjusting rudd a to vpravo 85% a vlevo 115%, takto to zataci stejnou rychlosti na obe strany.

Tento problém vůbec nepociťuji, používám DX7 a pokud vychýlím páku směrovky / ocasní vrtule naplno na kteroukoliv stranu, vrtulník začne rotovat extrémně rychle kolem osy (na kteroukoliv stranu). Nedovedu si představit, že by nastal případ, kdy by mi taková rychlost nestačila, případně kdybych byl schopen rozlišit, že doleva se kroutí pomaleji ;).
V reálném provozu v normálních zatáčkách to nelze ani poznat.
Jinak co se týče různého speciálního trimování apod: trimuju dle potřeby za letu pouze směrovku a zbytek dotrimovávám "rukama". Zvykl jsem si, že doleva prostě zatáčku neudělám tak dobře, jako doprava, ale holt to beru tak, že je to skoro hračka, žádný vypilovaný T-Rex 600 ;).
To samé při visení: nikdy to nebude viset samo na místě (už kvůli větru od rotoru v místnosti), ale rukama se to dá celkem dobře korigovat a přistát na fleku (třeba nějaký heliport vyrobený z krabice ;) ) o rozměřu 20x20cm.
To samé při otáčení kolem osy, to, že je to potřeba neustále korigovat, velmi rozvíjí schopnost bezpečně ovládat vrtulník v každém směru.
Jinak mi to přijde velmi líné, přece jenom mám školu ze simulátoru na 3D helinách, takže jsem chtěl přehodit táhla na desce cykliky, jak radí v manuálu. Zkoušel jste to už někdo? Předpokládám, že bude potřeba sudnat celý rotor, abych se k tomu nějak rozumně dostal. Máte na to nějakou fintu?
grapefruit

#390 Příspěvek od grapefruit »

urcite to pojde aj bez rozoberania rotora tu je instruktazne video http://www.youtube.com/watch?v=ukqYyCz1cEI

Niekto tu uz pisal ze to takto skusal a ze mu bol obyvak maly tak neviem asi fakt len vonku ale vsak skus uvidis a popripade napis ako to dopadlo.

Ja osobne som akurat skusal na padla nasroubovat srpubicky a musim povedat ze sa dost skludnil naozaj uz dokazem preletiet cez dvere dokonca aj popod stolik v obyvacke sa mi to raz podarilo takze naozaj spokojnost a lietam to na setovej visielacke.

Ale pokukujem po DX6i pretoze ma dost stve ze pri pohybe do stran alebo pri otacani okolo vlastnej osi v smere otacok hlavneho rotora sa meni vykon motora a potom manevre v malom priestore napr prelet popod stolik su velmi obtiazne a nedokazem udrzat jednu vysku.

Preto sa chcem spytat ci je toto pridavanie vykonu motora vec dakeho mixu v setovej visielacke alebo je to vec prijmaca na vrtulniku a ci sa to da pomocou DX6-ky eliminovat alebo aspon zmiernit pouzitim dakych mixov na vysielacke.
Blade mSR, Nano CPX + DX6i
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“