gamer007 píše:Nevim jak se setovym vysilacem, ale asi u nej bude toceni vlevo vzdy pomalejsi. Proto je super mit k msrku dx6i, mam tam nastaven travel adjusting rudd a to vpravo 85% a vlevo 115%, takto to zataci stejnou rychlosti na obe strany.
Tento problém vůbec nepociťuji, používám DX7 a pokud vychýlím páku směrovky / ocasní vrtule naplno na kteroukoliv stranu, vrtulník začne rotovat extrémně rychle kolem osy (na kteroukoliv stranu). Nedovedu si představit, že by nastal případ, kdy by mi taková rychlost nestačila, případně kdybych byl schopen rozlišit, že doleva se kroutí pomaleji

.
V reálném provozu v normálních zatáčkách to nelze ani poznat.
Jinak co se týče různého speciálního trimování apod: trimuju dle potřeby za letu pouze směrovku a zbytek dotrimovávám "rukama". Zvykl jsem si, že doleva prostě zatáčku neudělám tak dobře, jako doprava, ale holt to beru tak, že je to skoro hračka, žádný vypilovaný T-Rex 600

.
To samé při visení: nikdy to nebude viset samo na místě (už kvůli větru od rotoru v místnosti), ale rukama se to dá celkem dobře korigovat a přistát na fleku (třeba nějaký heliport vyrobený z krabice

) o rozměřu 20x20cm.
To samé při otáčení kolem osy, to, že je to potřeba neustále korigovat, velmi rozvíjí schopnost bezpečně ovládat vrtulník v každém směru.
Jinak mi to přijde velmi líné, přece jenom mám školu ze simulátoru na 3D helinách, takže jsem chtěl přehodit táhla na desce cykliky, jak radí v manuálu. Zkoušel jste to už někdo? Předpokládám, že bude potřeba sudnat celý rotor, abych se k tomu nějak rozumně dostal. Máte na to nějakou fintu?