Sestavení Clika 2.0

Všechno co se týká lehkých modelů, slow a parkflyerů.
Odpovědět
Zpráva
Autor
LV
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od LV »

Lindbergh píše:
Tak to bude asi můj problém... Z důvodu šetření váhy jsem chtěl ušetřit na kabelech a mám kablíky mezi motorem, réglem a aku moc krátký, takže mám všechnu váhu vepředu...No jsem to ale debil :roll:
JMalik: Na modelaření mám čas až v noci, když jsou mrskoši i s manželkou vytuhlý, tak je logický, že u toho popíjím...většinou nějakej ten pozdní sběr :wink: :lol:

Ja zvyknem skracovať káble až po kompletnom osadení a zistení ťažiska.
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Lindbergh »

LV píše:
Lindbergh píše:
Tak to bude asi můj problém... Z důvodu šetření váhy jsem chtěl ušetřit na kabelech a mám kablíky mezi motorem, réglem a aku moc krátký, takže mám všechnu váhu vepředu...No jsem to ale debil :roll:
JMalik: Na modelaření mám čas až v noci, když jsou mrskoši i s manželkou vytuhlý, tak je logický, že u toho popíjím...většinou nějakej ten pozdní sběr :wink: :lol:

No to já pitomec příště také udělám...Chybama se člověk učí, říkavala babička :D
KDO NEPADÁ, LÉTÁ POD SVOJE MOŽNOSTI!
JMalik

#33 Příspěvek od JMalik »

LV píše:
Lindbergh píše:

Serva mám FS 31. Tam je spíš problém dostat to všechno rozumně k sobě, protože kablíky od serv jsou hodně krátké už origoš. Na motoru (NEU) jsem vodiče ukončil na letovacích ploškách a na ně přímo napájel kablíky od reglu. To vychází taky jen tak tak. Bylo by možné tak o 2-3cm zkrátit vodiče buď u aku, nebo napájecí u reglu. Na to jsem se vykašlal. Poslední drát je anténa u RX - ta je už takhle dost krátká (2,4 :lol: )
LV
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od LV »

JMalik píše:
Serva mám FS 31. Tam je spíš problém dostat to všechno rozumně k sobě, protože kablíky od serv jsou hodně krátké už origoš. Na motoru (NEU) jsem vodiče ukončil na letovacích ploškách a na ně přímo napájel kablíky od reglu. To vychází taky jen tak tak. Bylo by možné tak o 2-3cm zkrátit vodiče buď u aku, nebo napájecí u reglu. Na to jsem se vykašlal. Poslední drát je anténa u RX - ta je už takhle dost krátká (2,4 :lol: )

Ja sa s hmotnosťou nepáram. Na Clickovi som neskracoval žiadne káble. Na Jazzovi áno.
http://picasaweb.google.cz/elektromodely/Click_2#
www.elektromodely.sk
JMalik

#35 Příspěvek od JMalik »

LV píše:
JMalik píše:
LV píše:aké servá, motor si použil? mne to vychádza v pohode. všetko čo najviac dozadu

Jak jsi to dokázal? (kolik to váží?)

138g

Aspoň o Vánocích nelži :lol:
http://picasaweb.google.cz/elektromodel ... 3045596370
LV
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od LV »

JMalik píše:
LV píše:
JMalik píše:
LV píše:aké servá, motor si použil? mne to vychádza v pohode. všetko čo najviac dozadu

138g

Ono to preskakuje medzi 138 a 139 :D Takže je to na hrane :wink:
V podstate je to jedno a za chvílu pribudne lepidlo do 140g :lol:
www.elektromodely.sk
JMalik

#37 Příspěvek od JMalik »

LV píše:
JMalik píše:
LV píše:
JMalik píše:

138g

Ono to preskakuje medzi 138 a 139 :D Takže je to na hrane :wink:
V podstate je to jedno a za chvílu pribudne lepidlo do 140g :lol:

Přesně tak, za 3 - 4 návštěvy haly to tam bude. Později Tě překvapí, že poměrně málo přicházejí ty čenichovky. Většinou se to tak nějak na zem nebo o stěnu naplácne, stihneš něco udělat. Minule jsem zkoušel výkruty do kruhu, za pomoci vyplazeného jazyka a pekelného soustředění jsem obkroužil asi tři, čtyři kolečka abych v posledním kole trefil dalšího visícího Clika. Vzájemně se vrtulema strašně požrali.
sopwith

#38 Příspěvek od sopwith »

Ahoj, taky mám Clika 2.0 a chystám se jej připravit do haly (zatím nemám žádné zkušenosti s podobnými materiály jako je Depron a UHU Por). chtěl bych se zeptat na lepení UHU porem například vrchní a spodní části trupu na páteř - mám obavy že s tím pak už žádnou korekci neudělám a trefit to napoprvé i když se zámky uplně kolmo? Nevím... dále třeba uhlíkové pásky do výřezů v křídle a trupu tam je asi lepší vteřiňák nebo Purex? možná se ptám na banality ale jak jsem předeslal jsem bez zkušeností tak žádám o radu. Díky
LV
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od LV »

sopwith píše:Ahoj, taky mám Clika 2.0 a chystám se jej připravit do haly (zatím nemám žádné zkušenosti s podobnými materiály jako je Depron a UHU Por). chtěl bych se zeptat na lepení UHU porem například vrchní a spodní části trupu na páteř - mám obavy že s tím pak už žádnou korekci neudělám a trefit to napoprvé i když se zámky uplně kolmo? Nevím... dále třeba uhlíkové pásky do výřezů v křídle a trupu tam je asi lepší vteřiňák nebo Purex? možná se ptám na banality ale jak jsem předeslal jsem bez zkušeností tak žádám o radu. Díky

Ja som použil na lepenie 75% vecí päťminuťák a zbytok UHUpor.
Sekunďák je nanič. Krehký a bacha na výber aktivátoru. Niektoré sú horšie ako aceton :D
Všade nanášaj iba film epoxidu. Drží to jak sviňa
www.elektromodely.sk
LV
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od LV »

sopwith píše:Ahoj, taky mám Clika 2.0 a chystám se jej připravit do haly (zatím nemám žádné zkušenosti s podobnými materiály jako je Depron a UHU Por). chtěl bych se zeptat na lepení UHU porem například vrchní a spodní části trupu na páteř - mám obavy že s tím pak už žádnou korekci neudělám a trefit to napoprvé i když se zámky uplně kolmo? Nevím... dále třeba uhlíkové pásky do výřezů v křídle a trupu tam je asi lepší vteřiňák nebo Purex? možná se ptám na banality ale jak jsem předeslal jsem bez zkušeností tak žádám o radu. Díky

Pokial budeš lepiť brucho a chrbát UHUporom tak si prečisti zámky tak aby ti to na sucho šlo zľahka zasunúť .
www.elektromodely.sk
sopwith

#41 Příspěvek od sopwith »

Laco díky za odpověď, taky mi to přišlo nejlepší, ale když jsem tady četl o ředění UHU poru a viděl tvých 138-139 g tak jsem tuto myšlenku opustil v domění, že to bude moc těžký a hodil jsem otázku do placu. Hned zítra na to vlítnu 8.1.2010 máme první létání tak at jsem připraven.
Jirka
LV
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od LV »

sopwith píše:Laco díky za odpověď, taky mi to přišlo nejlepší, ale když jsem tady četl o ředění UHU poru a viděl tvých 138-139 g tak jsem tuto myšlenku opustil v domění, že to bude moc těžký a hodil jsem otázku do placu. Hned zítra na to vlítnu 8.1.2010 máme první létání tak at jsem připraven.
Jirka

Na celý model ak tam nebudeš robiť kútové spoje :lol: minieš tak 3-4g lepidla. Neverím tomu, že rôznym riedením ušetríš viac ako gram...
Ďaleko väčšie rozdiely sú v použitom Deprone. Tam je rozdiel medzi výrezami 3-4g bežný.
Jedine kde sa dá šetriť je motor, vrtuľa, regulátor, baterky a servá....
www.elektromodely.sk
JMalik

#43 Příspěvek od JMalik »

LV píše:
sopwith píše:Laco díky za odpověď, taky mi to přišlo nejlepší, ale když jsem tady četl o ředění UHU poru a viděl tvých 138-139 g tak jsem tuto myšlenku opustil v domění, že to bude moc těžký a hodil jsem otázku do placu. Hned zítra na to vlítnu 8.1.2010 máme první létání tak at jsem připraven.
Jirka

Na celý model ak tam nebudeš robiť kútové spoje :lol: minieš tak 3-4g lepidla. Neverím tomu, že rôznym riedením ušetríš viac ako gram...
Ďaleko väčšie rozdiely sú v použitom Deprone. Tam je rozdiel medzi výrezami 3-4g bežný.
Jedine kde sa dá šetriť je motor, vrtuľa, regulátor, baterky a servá....

Gram ke gramu a je z toho deko :lol:
Ale vážně. Je to tak, jak píše LV. Na lepidle uděláš tak 1 -2g a to musíš hodně šetřit. Určitě se vyplatí dát pomalejší epoxi (pokud nespěcháš), je dost času to pořádně rozetřít a setřít. Stačí opravdu ten nejtenčí film.
Depron jsme vážili, jsou to podstatné rozdíly co kdo ve stavebnicích používá, případně co se dá koupit.
140g na Clika je dobré, dá se to dostat na 130, méně už to vyžaduje dost exotická řešení.
pepin

#44 Příspěvek od pepin »

Tak jsem to taky už konečně dostal do finále,s baterkama 360ma 141g.
sopwith

#45 Příspěvek od sopwith »

Nedovedl jsem si představit lepit do výřezů křídel uhlíkové výztuhy UHU porem tak proto jsem se ptal a nevěděl jsem jestli pětiminuťák bude na uhlíku dobře držet - proto ten dotaz na vteřiňák ale dnes jsem to zkoušel a vypadá to dobře i když je to velice tenká vrstva jak jste psali. Jinak vybavení z Hobby City taková ta klasika tak po zvážení dám vědět. Létám polomakety a tohle je první sezona v hale tak jsem sám zvědavej. V každém případě díky za rady
Jirka
Odpovědět

Zpět na „Pomalu a v hale“